Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Re: 2012 VW Golf VII.

Napisal/-a ban Pe maj 03, 2013 12:53 pm

belkaena je napisal/-a:Joj dej joki no.

Saj si samo potrdil kar sem že jaz napisal in se strinjal tudi z bat zajlo.

Dej se ti mal umir s temi svojimi izjavami.

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Pe maj 03, 2013 1:25 pm

Kaj bi pa ti rad? Napiši mi na PM drugič in ne smeti po temah.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe maj 03, 2013 2:02 pm

belkaena je napisal/-a:Joj dej joki no.

Saj si samo potrdil kar sem že jaz napisal in se strinjal tudi z bat zajlo.

Daj se ne delaj neumnega, napisal si par totalnih bedarij, ki so v veliki meri posledica posploševanja na osnovi prejšnje generacije ali pa generacij.

belkaena je napisal/-a:Zdaj če gledamo skozi oči hot hatcha je vožnja z avtobusom verjetno bolj zabavna od tega GTIja. Sterilen volan, malo konjev (sicer večji navor), nobene duše. Tale (doplačljiv!) umetni diferencial je pa namenjem samo mladcem za lajdranje po krožnih križiščih, za na pisto ta avto tako ali tako ni. Golf še vedno super krasen avto, samo GTI pa vrečko prosim za bruhat. Megane, Clio, to je to.

Volan zelo hvalijo in nisem zasledil, da bi bil sterilen, zmogljivosti so kljub relativno malo konjem čisto na nivoju, "dušo" ima baje tudi, ... skratka, da za avto, kateri je (lahko) opremljen s (športnim) progresivnim servotom, E-Diff-om (prvi FWD avto z njim), adaptivnim podvozjem, DSG-jem ter praktično ne pozna podkrmarjenja itd, rečeš, da ni za pisto, je bedarija brez primere. Verjetno so zadeve, ki že rahlo dišijo po superšportnih avtih, dali na voljo za vožnjo po rondojih, ja... :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Pe maj 03, 2013 2:22 pm

Sem napisal skozi oči hot hatcha. S tem sem postavil standarde malo višje od zahtev 25 let starga fotra, ki pelje mulce v vrtec (kot si se sam izrazil) in ga stisne od prvega do drugega križišča. Pa pejt se že zjokat resno mislm no :D

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe maj 03, 2013 3:37 pm

Ampak si pa otročji, da je groza. Torej čeprav je uporaben in udoben za vsak dan in hkrati zelo sposoben na pisti, pač ni dober hot hatch samo zato, ker se tebi tako zdi? :lol:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Pe maj 03, 2013 5:39 pm

A je najboljši all around hatch? Itak da je. Sem napisal. Vse drugo pa pač ni, to si tudi sam potrdil. Seveda je dober, zelo dober, kot celota pomoje najboljši ampak ne vem kaj ma to narediti z mojim prvim postom razen tega, da tebe boli.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe maj 03, 2013 6:11 pm

Čisto vse maš lepo napisano, ne delaj se neumnega
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban So maj 04, 2013 12:32 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Čisto vse maš lepo napisano, ne delaj se neumnega

To bo pa bolj težko.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So maj 04, 2013 1:22 pm

Evo jaz sem si ponovno ogledal novga Golfa. V salonu. Dobil tudi prospekt in cenik.
Po tem podrobnem ogledu moram rečt, da sem sedaj še bolj navdušen nad avtomobilom. Oziroma me je presenetila ena stvar. In sicer prostornost.
Sedaj ko sem si res vzel čas in dobro pregledal in primerjal z astro je vsekakor velik plus Golfu prostornost. Predvsem pa tudi občutek znotraj. Pač ni tako utesnjeno kot v Astri.
To moram priznat. Daleč od tega, da v Astri ni prostora dovolj a je vseeno glede tega Golf v prenosti. Samo počutje je tudi super.
Tudi na zadnji klopi. Velik prispevajo k temu tudi velika okna ki še dodatno izboljšajo počutje. To mi je tudi plus.
Preglednost je OK. Malenkost boljša nazaj kot pri Astri. Verjamem, da tudi pri pogledu naprej a me je zmotil debel a stebriček. Kot pri Astri. Opažam, da imajo vsi novejši kar zajetne a stebričke.
Zaradi varnosti verjetno pač. In tukaj tudi Golf ni izjema.
Vozil ga pač (spet) nisem. Niso imel testnega v času mojga obiska. Imajo pa na voljo 105KM TDIja. Tako, da test bo en dan.

Kar me je pa še bolj prepričalo ko sem gledal katalog in cenik je serijska oprema pri Comfortline. Tukaj dobiš vse kar rabiš. Resno. Tudi osnovna oprema je zelo dobra. To me je presenetilo.
In je res, da je pri Oplu potrebno par stvari doplačat katere tukaj dobiš serijsko. Pohvalno.
Moti me edin dimenzija platišč katera je serijsko pri Comfortline.

Glede same kvalitete notranjosti pa ponavljam, da ne vidim prednosti pri Golfu. Na dotik je popolnoma isto kot pri Astri. Plastika okrog radia, okrasne letvice škripajo. Nič bolje od Astre.
Tako, da sta nekje tam tam glede tega in ne morem kritizirat astre po tej plati.
V vožnji novga verjamem, da ni čričkov. Saj tudi moja astra ni škripala ko je bila nova do vsaj 20-30.000 nič.
Tako, da ko bo testna bom videl kako naprej. Zaenkrat me je oprema in prostornost navdušila. Cenovno sta pa tudi tam tam.

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory So maj 04, 2013 1:35 pm

Kaj pa sedeži pri Comfortline? Na slikah zgledajo preveč ravni - zelo malo bočne opore.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- So maj 04, 2013 1:49 pm

danatory je napisal/-a:Kaj pa sedeži pri Comfortline? Na slikah zgledajo preveč ravni - zelo malo bočne opore.

Ne tega vzeti osebno, ampak je**le vas slike...a je res tako težko iti v salon in se vsesti v avto (še boljše pa je narediti nekaj 100 km na testni vožnji) in potem komentirati?! :roll:

P.S.: In če so serijski Comfortline sedeži preveč ravni se za 146 EUR doplačila dobita športna sprednja sedeža, kjer imaš (z izjemo alkantare) popolnoma enaka sprednja sedeža, kot pri Highline! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory So maj 04, 2013 2:02 pm

Zato sem pa vprašal in ne trdil.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt So maj 04, 2013 2:25 pm

tomzzi: S tabo se strinjam, kar se tiče prostornosti - po mojem občutku tudi insignija na zadnjih sedežih nima toliko prostora za noge kot golf. Po občutku notranjih materialov, sta tam tam.
Glede cen: po ceniku sta mogoče že res skupaj, ampak potem, koliko kupec dejansko plača za posamezen avto, je pa povsem druga zgodba. V tem pogledu mi astra še vedno v razredu predstavlja najboljše razmerje med opremljenostjo in zneskom. Npr:
golf:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6918018&show=1
Tu verjetno lahko odšeješ dol nekje 7% (če je navedena cena po konfiguratorju).

astra (prenovljena, močnejši motor!):
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6717479&show=1

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla So maj 04, 2013 2:41 pm

thunderbolt je napisal/-a:tomzzi: S tabo se strinjam, kar se tiče prostornosti - po mojem občutku tudi insignija na zadnjih sedežih nima toliko prostora za noge kot golf. Po občutku notranjih materialov, sta tam tam.
Glede cen: po ceniku sta mogoče že res skupaj, ampak potem, koliko kupec dejansko plača za posamezen avto, je pa povsem druga zgodba. V tem pogledu mi astra še vedno v razredu predstavlja najboljše razmerje med opremljenostjo in zneskom. Npr:
golf:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6918018&show=1
Tu verjetno lahko odšeješ dol nekje 7% (če je navedena cena po konfiguratorju).

astra (prenovljena, močnejši motor!):
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6717479&show=1

Tako malo kot dodatek, po specifikacijah ji ta močnejši motor nič ne koristi, ker je 200kg težja od golfa. Prav tako je sta poraba in izpust večja za okoli 20%. Golf je vrjetno dražji, ampak pač dobiš novejšo tehnologijo in ime... Imaš pa tudi cenejšega "golfa", ki sliši na ime Seat Leon.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt So maj 04, 2013 2:47 pm

Bat_zajla: Če je tako, potem mora imeti tale golf na AC pri dobrih 130 na tempomatu porabo cca. 4,2 :DDD Z astro karavan z identičnim motorjem sem imel na relaciji LJ - Portorož - Benetke - LJ, porabo 5,3, s tem da je šlo do Benetk praktično vseskozi 140, iz benetk pa 125. Eno je marketinški PR, drugo je realnost. Se mi pa zdi, da je tudi leon (nisem sicer šel gledat) ob podobni konfiguraciji kot zgornja astra, na koncu sigurno jurja dražji.

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla So maj 04, 2013 3:16 pm

thunderbolt je napisal/-a:Bat_zajla: Če je tako, potem mora imeti tale golf na AC pri dobrih 130 na tempomatu porabo cca. 4,2 :DDD Z astro karavan z identičnim motorjem sem imel na relaciji LJ - Portorož - Benetke - LJ, porabo 5,3, s tem da je šlo do Benetk praktično vseskozi 140, iz benetk pa 125. Eno je marketinški PR, drugo je realnost. Se mi pa zdi, da je tudi leon (nisem sicer šel gledat) ob podobni konfiguraciji kot zgornja astra, na koncu sigurno jurja dražji.

Podatek o drag koeficientu je tudi vprid golfu. 0.27 proti 0.32.

Tukaj sem našel en zamiv test o porabi golfa, prejšne generacije: http://imgblaze.blogspot.com/2011/03/volkswagen-golf-16-tdi-bluemotion.html

Novejši bi moral po moji logiki, dobiti boljše rezultate. Si pa na spritmonitor.de lahko pogledaš in primerjaš realno porabo. Žal golfov 7 še ni toliko, lahko pa pimerjaš z 6ko in boš videl, da ima golf za malenkost nižjo porabo.

Če bi sedaj kupoval avto v tem razredu bi se sigurno odločil za Seat leona z 1.4tsi mašino. Smo ga mel na testu in me je res pozitivno presenetil.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So maj 04, 2013 7:43 pm

Glede porabe je pa sigurno golf v prednosti. Kot ste že omenil je teža tista katera je v prid Golfu. Ima pa Astra vseeno za moje pojme majhno porabo glede na težo.
Sedeži pri comfortline so res bolj kot ne ravni. Bočne opore je manj kot v Astri. ;) Vseeno pa sem se na tistem sedežu dobro počutil. Ampak eno je sedenje na mestu in drugo med vožnjo.
Tako, da nevem kako se obnesejo v vožnji.

@thunderbolt

Jaz sem primerjal po uradnih cenikih. Ne po cenah na avtonet. In je med Cosmo in Highline razlike cca 1800€. Golf je dražji ja. S tem, da ima slabši motor. Ima pa več opreme.
Je pa astra težka. Tako, da je podatek o pospešku približno enak. Ima pa navora več.
Ampak pri Golfu je največji navor med 1500-2750 medtem ko pri Astri pa je med 2000-2500. in to se pozna, ker je pod 2.000 precej len avto.

Mi pa ni jasno nekaj. Glede zaščite podvozja pri Golfu. Mi lahko kdo razloži? Piše namreč, da je zaščita spodnjega dela motorja možna samo v kombinaciji podvozja za slabše ceste.
Zakaj ta opcija ni mogoča na "normalnem" serijskem podvozju? To se mi zdi bedarija. Se prav če to prav razumem pod motorjem nimaš nobene zaščite? Tiste plastike čez?
Niti ni možna če ne vzameš podvozje za slabše ceste? Bedarija.
To ima opel bolje poštimano. Pri Astri ga lahko dobiš.

Kot pa pravim me je presenetil z serijsko opremo. Z Comfortline pa sploh. V bistvu je to vse kar rabiš. Ni slabo.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So maj 04, 2013 8:23 pm

tomzzi je napisal/-a:
Kot pa pravim me je presenetil z serijsko opremo. Z Comfortline pa sploh. V bistvu je to vse kar rabiš. Ni slabo.

....in obvezno 2.0 150KM

Plastika :?: :arrow: šparajo pač_kdor hoče, na pooblaščenca naročit, odkartat 100 eur(če je dost?) in pršraufat....

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ So maj 04, 2013 8:56 pm

Saj zaščita motorja ipd. je normalno (vsaj pri prejšnjih generacijah), to v konfiguratorju je, če prav razumem, že bolj "terenska" zaščita, zato tudi ta kombinacija s podvozjem za slabše terene (=nekoliko višji avto.).
Slika

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- So maj 04, 2013 9:26 pm

tomzzi je napisal/-a:Mi pa ni jasno nekaj. Glede zaščite podvozja pri Golfu. Mi lahko kdo razloži? Piše namreč, da je zaščita spodnjega dela motorja možna samo v kombinaciji podvozja za slabše ceste. Zakaj ta opcija ni mogoča na "normalnem" serijskem podvozju? To se mi zdi bedarija. Se prav če to prav razumem pod motorjem nimaš nobene zaščite? Tiste plastike čez?
Niti ni možna če ne vzameš podvozje za slabše ceste? Bedarija.
To ima opel bolje poštimano. Pri Astri ga lahko dobiš.

Serijsko imajo vsi normalno (platično) zaščito spodnjega dela motorja. V kombinaciji s podvozjem za slabše ceste (ki je privzdignjeno za cca. 15 mm in ima ojačane blažilnike) pa lahko dobiš še ojačano (aluminijasto) zaščito spodnjega dela motorja.

sašo5 je napisal/-a:
tomzzi je napisal/-a:Kot pa pravim me je presenetil z serijsko opremo. Z Comfortline pa sploh. V bistvu je to vse kar rabiš. Ni slabo.

....in obvezno 2.0 150KM

Zelo odvisno od potreb...če se voziš večinoma sam ali v dvoje je tudi 1.6 TDI popolnoma zadovoljiv! Močnejši motor pride do izraza samo pri polno naloženem avtu in pri hitrostih nad 140 km/h...preverjeno! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov