belkaena je napisal/-a:Joj dej joki no.
Saj si samo potrdil kar sem že jaz napisal in se strinjal tudi z bat zajlo.
Dej se ti mal umir s temi svojimi izjavami.
belkaena je napisal/-a:Zdaj če gledamo skozi oči hot hatcha je vožnja z avtobusom verjetno bolj zabavna od tega GTIja. Sterilen volan, malo konjev (sicer večji navor), nobene duše. Tale (doplačljiv!) umetni diferencial je pa namenjem samo mladcem za lajdranje po krožnih križiščih, za na pisto ta avto tako ali tako ni. Golf še vedno super krasen avto, samo GTI pa vrečko prosim za bruhat. Megane, Clio, to je to.
~toMmy~ je napisal/-a:Čisto vse maš lepo napisano, ne delaj se neumnega
danatory je napisal/-a:Kaj pa sedeži pri Comfortline? Na slikah zgledajo preveč ravni - zelo malo bočne opore.
thunderbolt je napisal/-a:tomzzi: S tabo se strinjam, kar se tiče prostornosti - po mojem občutku tudi insignija na zadnjih sedežih nima toliko prostora za noge kot golf. Po občutku notranjih materialov, sta tam tam.
Glede cen: po ceniku sta mogoče že res skupaj, ampak potem, koliko kupec dejansko plača za posamezen avto, je pa povsem druga zgodba. V tem pogledu mi astra še vedno v razredu predstavlja najboljše razmerje med opremljenostjo in zneskom. Npr:
golf:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6918018&show=1
Tu verjetno lahko odšeješ dol nekje 7% (če je navedena cena po konfiguratorju).
astra (prenovljena, močnejši motor!):
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6717479&show=1
thunderbolt je napisal/-a:Bat_zajla: Če je tako, potem mora imeti tale golf na AC pri dobrih 130 na tempomatu porabo cca. 4,2Z astro karavan z identičnim motorjem sem imel na relaciji LJ - Portorož - Benetke - LJ, porabo 5,3, s tem da je šlo do Benetk praktično vseskozi 140, iz benetk pa 125. Eno je marketinški PR, drugo je realnost. Se mi pa zdi, da je tudi leon (nisem sicer šel gledat) ob podobni konfiguraciji kot zgornja astra, na koncu sigurno jurja dražji.
tomzzi je napisal/-a:
Kot pa pravim me je presenetil z serijsko opremo. Z Comfortline pa sploh. V bistvu je to vse kar rabiš. Ni slabo.
tomzzi je napisal/-a:Mi pa ni jasno nekaj. Glede zaščite podvozja pri Golfu. Mi lahko kdo razloži? Piše namreč, da je zaščita spodnjega dela motorja možna samo v kombinaciji podvozja za slabše ceste. Zakaj ta opcija ni mogoča na "normalnem" serijskem podvozju? To se mi zdi bedarija. Se prav če to prav razumem pod motorjem nimaš nobene zaščite? Tiste plastike čez?
Niti ni možna če ne vzameš podvozje za slabše ceste? Bedarija.
To ima opel bolje poštimano. Pri Astri ga lahko dobiš.
sašo5 je napisal/-a:tomzzi je napisal/-a:Kot pa pravim me je presenetil z serijsko opremo. Z Comfortline pa sploh. V bistvu je to vse kar rabiš. Ni slabo.
....in obvezno 2.0 150KM
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov