Joie de vivre! je napisal/-a:Si prepričan da se Pandinih vrat ne da našraufati na Perija? Jaz bi stavil za gajbo Ožujskega, da se da. Tudi sedeži po mojem pašejo kot prst v rit.
testdriver je napisal/-a:šta onda reći na npr hyudai i10 ili stariji model getz? po tome i on je kopija pande jer je isto tako kutijast ko panda
sorento je napisal/-a:testdriver je napisal/-a:šta onda reći na npr hyudai i10 ili stariji model getz? po tome i on je kopija pande jer je isto tako kutijast ko panda
@testdriver: Res da imaš o kitajskih avtomobilih več pojma kot verjetno, da vsi ostali uporabniki skupaj na tem forumu, in da imaš z njimi največ izkušenj, in lepo je da jih deliš z nami, samo preden napišeš tako glupost, kot je recimo tale, da je Getz zaradi svoje oblike tudi kopija Pande, pa malo premisli. Getz je prišel na evropski trg leta 2002, dočim nova Panda o kateri je govora se je začela prodajati leta 2004. Kateri je potem kopija kerega?Pa brez zamere
sorento je napisal/-a:Kia Soul je ravno toliko kopija Toyote in Diahatsuja, kot je Opel Astra, Renault Megane... in še vsi ostali v tem razredu kopija Golfa, ki je bil prvi v tem razredu. Soula druži z ostalima dvema samo razred, drugače je pa to povsem drug avto z lastnim razvojem in oblikovanjem. Jaz ne najdem niti enega skupnega detajla. Podobni so si samo v osnovni obliki. Dočim GWM Coolbear ima marikateri detajl identičen Toyoti. Ravno tako je pri Pandi in Periu. Veliko je oblikovnih rešitev povzetih direktno iz Pande.
Nažalost je tako, da Kitajci še vedno preveč kopirajo že uveljavljene znamke, čeprav so tudi že oni pokazali avtomobile, ki so jih sami oblikovali in nekateri niso bili slabi. Počas se bodo naučili, da ni rešitev kopiranje.
Martin_Krpan je napisal/-a:Če bi tega pripeljali na trg, ne bi fasali niti ene samcate tožbe.
ghandaed je napisal/-a:ne ma saj jih človek nekako razume, samo podpira pa ne.
Največji štos pa je da delajo kopije avtekov ki že itak stanejo 8.000 eur (panda). Zelo dvomim, da bi bili sposobni naredit še občutno cenejši avto, to mislim cenejši od šestih tisočakov. za 6500 eur namreč dobiš že picanta, za 6700 eur pa celo sandera. Oba pa sta zagotovo mnogo mnogo kvalitetnejša in varnejša kot neki čumigumi j***a.
Testdriver je napisal/-a:a cowry mpv..po meni ne znam čija bi kopija bio taj auto??? meni djeluje orginal proizvod, nigdje nikada nisam vidio takav mpv, pogotovo unutrašnjost i smještaj rezervne gume, u hrvatskoj je autoklub napisao da je auto kopija caddilaca escalade ,zadnji kraj vozila isto, nikada nisam vidio na cesti mpv ko cowry
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov