Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če jul 31, 2008 8:33 pm

Si prepričan da se Pandinih vrat ne da našraufati na Perija? Jaz bi stavil za gajbo Ožujskega, da se da. Tudi sedeži po mojem pašejo kot prst v rit.

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver Če jul 31, 2008 10:48 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Si prepričan da se Pandinih vrat ne da našraufati na Perija? Jaz bi stavil za gajbo Ožujskega, da se da. Tudi sedeži po mojem pašejo kot prst v rit.

za gajbu ožujske??? :lol: :lol: :lol: daj bar laško ili heinkene :D, nama bi peri trebao doći oko 10 mjeseca...i vjeruješ da i mene interesira, majke mi ako nebudem probao na dedinom autu...ali već kad sam bio u kini sam gledao vrata i drukčije su složene neke stvari nego na pandi

mislim peri..ja ne znam kako da ga opišem, ono...jeste a nije, kod nas u hrvatskoj kažemo...sve cure bi se jebale a da im ne uđe :D :D

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe avg 01, 2008 7:47 am

Meni je Peri vsaj v notranjosti lepši kot Panda... :)
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver Pe avg 01, 2008 9:28 am

Energetik81 je napisal/-a:Meni je Peri vsaj v notranjosti lepši kot Panda... :)

:D :D :D

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Napisal/-a sorento Ne avg 03, 2008 9:41 am

testdriver je napisal/-a:šta onda reći na npr hyudai i10 ili stariji model getz? po tome i on je kopija pande jer je isto tako kutijast ko panda

@testdriver: Res da imaš o kitajskih avtomobilih več pojma kot verjetno, da vsi ostali uporabniki skupaj na tem forumu, in da imaš z njimi največ izkušenj, in lepo je da jih deliš z nami, samo preden napišeš tako glupost, kot je recimo tale, da je Getz zaradi svoje oblike tudi kopija Pande, pa malo premisli. Getz je prišel na evropski trg leta 2002, dočim nova Panda o kateri je govora se je začela prodajati leta 2004. Kateri je potem kopija kerega? ;) Pa brez zamere :pivo

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver Po avg 04, 2008 1:47 pm

sorento je napisal/-a:
testdriver je napisal/-a:šta onda reći na npr hyudai i10 ili stariji model getz? po tome i on je kopija pande jer je isto tako kutijast ko panda

@testdriver: Res da imaš o kitajskih avtomobilih več pojma kot verjetno, da vsi ostali uporabniki skupaj na tem forumu, in da imaš z njimi največ izkušenj, in lepo je da jih deliš z nami, samo preden napišeš tako glupost, kot je recimo tale, da je Getz zaradi svoje oblike tudi kopija Pande, pa malo premisli. Getz je prišel na evropski trg leta 2002, dočim nova Panda o kateri je govora se je začela prodajati leta 2004. Kateri je potem kopija kerega? ;) Pa brez zamere :pivo

:oops: :D a više sam mislio zbog oblika karoserije itd, evo sada i nova kia soul, kada je great wall napravio svoj concept vozila coolbear svi su ga proglasili kopijom toyote scion ili diahatsu materie, a sada kada kia ima takav auto niko da kaže niti jednu riječ protiv a great wall se kritiziralo a već nekoliko godina rade s toyotim, nissanom, isuzuom itd...,mislim šta možeš očekivati danas...danas skoro svaki auto liči na neki drugi, ja mislim da ti dizajzneri polude kada moraju napraviti nešto novo

pogledajte sličnosti među ovim vozilima? meni djeluje ko veoma slični oblici karoserije ali svaki ima masku po svojem i neke detalje po svojem

Slika
kia soul
Slika
diahatsu materia
Slika
toyota scion
Slika
great wall coolbear

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Po avg 04, 2008 3:31 pm

Na coolbearja pašejo vrata od Sciona, medtem ko na Kio ne. To je bistvena razlika...
Zadnjič spremenil Joie de vivre!, dne Po avg 04, 2008 4:41 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Napisal/-a sorento Po avg 04, 2008 3:58 pm

Kia Soul je ravno toliko kopija Toyote in Diahatsuja, kot je Opel Astra, Renault Megane... in še vsi ostali v tem razredu kopija Golfa, ki je bil prvi v tem razredu. Soula druži z ostalima dvema samo razred, drugače je pa to povsem drug avto z lastnim razvojem in oblikovanjem. Jaz ne najdem niti enega skupnega detajla. Podobni so si samo v osnovni obliki. Dočim GWM Coolbear ima marikateri detajl identičen Toyoti. Ravno tako je pri Pandi in Periu. Veliko je oblikovnih rešitev povzetih direktno iz Pande.
Nažalost je tako, da Kitajci še vedno preveč kopirajo že uveljavljene znamke, čeprav so tudi že oni pokazali avtomobile, ki so jih sami oblikovali in nekateri niso bili slabi. Počas se bodo naučili, da ni rešitev kopiranje. :twisted:

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Po avg 04, 2008 4:51 pm

blazno dobra primerjava testdriver :roll:

kot da bi audiju očital ker kopira za bmwjem, saj imata oba štirivratno limuzino z dobrimi voznimi lastnostmi :roll:

Tu je edina podobnost škatlast dizajn. Takšni avti pa pri japoncih prestavljajo samostojno nišo, saj ima vsak izmed večjih proizvajalcev na trgu vsaj en tak model. Daihatsu, Mitsubishi, Suzuki, Scion, Toyota,... you name it.

James May bi rekel:"It's a shamefull rip-off and I can't believe they can get away with it!"

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver Po avg 04, 2008 5:21 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Na coolbearja pašejo vrata od Sciona, medtem ko na Kio ne. To je bistvena razlika...

ti i ta tvoja vrata :D :D jel se baviš možda kakvom montažom ovako privatno? :D :D :D , ja baš sada trebam za servis 3 komada

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver Po avg 04, 2008 5:29 pm

sorento je napisal/-a:Kia Soul je ravno toliko kopija Toyote in Diahatsuja, kot je Opel Astra, Renault Megane... in še vsi ostali v tem razredu kopija Golfa, ki je bil prvi v tem razredu. Soula druži z ostalima dvema samo razred, drugače je pa to povsem drug avto z lastnim razvojem in oblikovanjem. Jaz ne najdem niti enega skupnega detajla. Podobni so si samo v osnovni obliki. Dočim GWM Coolbear ima marikateri detajl identičen Toyoti. Ravno tako je pri Pandi in Periu. Veliko je oblikovnih rešitev povzetih direktno iz Pande.
Nažalost je tako, da Kitajci še vedno preveč kopirajo že uveljavljene znamke, čeprav so tudi že oni pokazali avtomobile, ki so jih sami oblikovali in nekateri niso bili slabi. Počas se bodo naučili, da ni rešitev kopiranje. :twisted:

a ovo ja želim reči, gwm već dugo godina radi s toyotom, otkupili su cijelokupnu proizvodnju modela hilux i 4 runner, pogotovo deer pick up model je skoro pa potupuno identičan modelu hilux iz 2001, čak su prvi modeli imaju svjetla pozadi orginal od toyote...dok kasnije kinezi nisu napravili svoje, isto tako je i coolbear, znaš zašto toyota nije podigla nikakvu tužbu na ime toga? upravo radi te suradnje

a šta se tiće peri-a, ovakvo isto je trebalo biti s fiatom...ali nije uspjelo, ali tu je nastao problem jer je u razvoj tog auta investirano preko 150 milja dolara,previše je to para da se sada ide nešto mijenjati, uskoro će i nove sudske parnice, vjerujem da sve zanima kako će se ovo završiti

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Po avg 04, 2008 6:17 pm

@testdriver: torej praviš, da sta bodoča Cool Bear in Florid:
Slika
Slika
Slika
Slika

podobna Scionom zaradi sodelovanja GWM in Toyote? In da je Peri 4x4
Slika

tudi rezultat stare španovije s Fiatom. Potem je očitno Great Wall someday somewhere sodeloval tudi z Nissanom:
Slika

Edini originalno oblikovani GWM osebni avtomobil je koncept ch031:
Slika

Če bi tega pripeljali na trg, ne bi fasali niti ene samcate tožbe.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Po avg 04, 2008 6:41 pm

Martin_Krpan je napisal/-a:Če bi tega pripeljali na trg, ne bi fasali niti ene samcate tožbe.

O pa bi jo. Razen nosu in riti je ta avto 100% kopija novega Yarisa in grem stavit 5 gajb ožujskega, da vrata s toyote pašejo na ch031.

Kar nekako dvomim, da bi Toyota takole ravnodušno razdajala povsem aktualne oblike Kitajcem, veliko verjetnejši se mi zdi navaden industrijski KRIMINAL:
Priponke
GWM.jpg

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Po avg 04, 2008 7:15 pm

ne ma saj jih človek nekako razume, samo podpira pa ne.

Največji štos pa je da delajo kopije avtekov ki že itak stanejo 8.000 eur (panda). Zelo dvomim, da bi bili sposobni naredit še občutno cenejši avto, to mislim cenejši od šestih tisočakov. za 6500 eur namreč dobiš že picanta, za 6700 eur pa celo sandera. Oba pa sta zagotovo mnogo mnogo kvalitetnejša in varnejša kot neki čumigumi j***a.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Po avg 04, 2008 8:19 pm

ghandaed je napisal/-a:ne ma saj jih človek nekako razume, samo podpira pa ne.

Največji štos pa je da delajo kopije avtekov ki že itak stanejo 8.000 eur (panda). Zelo dvomim, da bi bili sposobni naredit še občutno cenejši avto, to mislim cenejši od šestih tisočakov. za 6500 eur namreč dobiš že picanta, za 6700 eur pa celo sandera. Oba pa sta zagotovo mnogo mnogo kvalitetnejša in varnejša kot neki čumigumi j***a.

S tem si povedal bistvo.

Uporabniški avatar
Clio III
Nov uporabnik

Napisal/-a Clio III Po avg 04, 2008 9:14 pm

Preprosto ne znajo spacat enga avtomobila, k ni enak enemu iz Evrope. preveč majo telih: Slika

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver To avg 05, 2008 12:23 am

od nissana great wall-u je ostao model sailor(stara navara ili pick up), a ugrađuje se za kinesko tržište i sa nissanovim motorom 3.2 TD, napravili su neke preinake na maski, on se radi u tom starom dijelu kompanije di se proizvode stariji modeli safe, deer itd

šta se tiče toyote ne znam točne relacije među njima, ali znam da kada naručujemo neke djelove dolaze u ambalaži od toyote, isto tako surađivali su sa kiom, neki modeli jeep vozila safe imaju mjenjače od kie, znam da je toyota imala prste u razvoju ovog motora GW 1.3 EFI...i od njih su nabavili VTI tehnologiju, tu oznaku toyota ima kod svojih motora

a cowry mpv..po meni ne znam čija bi kopija bio taj auto??? meni djeluje orginal proizvod, nigdje nikada nisam vidio takav mpv, pogotovo unutrašnjost i smještaj rezervne gume, u hrvatskoj je autoklub napisao da je auto kopija caddilaca escalade :D :D :D :D :D :D,zadnji kraj vozila isto, nikada nisam vidio na cesti mpv ko cowry

florid i coolbear sam vozio u kini, auto imaju male razlike naspram ovih concept slika, florid ovako uživo lijepo izgleda...unatoč tome jer prednji kraj nekako previše vuče na toyotu yaris ali više je kompaktnih dimenzija,maska od yarisa je dosta uska dok je kod florida to razvučeno i šire,meni se ne sviđa to što ima središnje postavljen brzinomjer,kod modela cowry mi to ne smeta jer je obiteljski auto, ali u floridu mi se baš ne sviđa, unutrašnjost je kvalitetno urađena,čak i bolje nego što sam očekivao

šta se tiće modela coolbear...prvo što ću reči o njemu je da je jako prostran i komforan auto, mjesta u njemu ima zaista puno, unutrašnjost je urađena malo extremno ali to daje neki posebnost autu, u sredini je postavljen jedan veliki brzinomjer,isto tako vozio sam model sa dvdom i nekim jakim audio sustavom, meni se sviđa ovaj auto, e sad samo da vidimo kako će biti cijena,dosta atraktivno izgleda

za ove modele I7,peri 4x4 itd, fellfine, kulla itd...sve je još u nekoj razvojnoj fazi i ne zna se šta će ići u produkciju, prije njih će krenuti novi wingle pick up sa teretnim prostorom od 1,68 metara, peri na električni pogon i hover kao hibrid verzija,florid i coolbear sa 1.5 motorima...isto tako u planu su još 2 suv vozila, prije svega jer mali terenac dimenzija ko suzuki jimmny a spremaju i nekakav sedan

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To avg 05, 2008 9:26 am

Testdriver je napisal/-a:a cowry mpv..po meni ne znam čija bi kopija bio taj auto??? meni djeluje orginal proizvod, nigdje nikada nisam vidio takav mpv, pogotovo unutrašnjost i smještaj rezervne gume, u hrvatskoj je autoklub napisao da je auto kopija caddilaca escalade ,zadnji kraj vozila isto, nikada nisam vidio na cesti mpv ko cowry

Ti nisi videl, Kitajci pa so:

Nissan Serena
Slika

Honda Stepwagon Spada
Slika

Nissan Elgrand
Slika

Kitajci so očitno posneli razred luksuznih enoprostorcev, značilen za japonski domači trg.

Mogoče vrata s Serene pašejo na Cowryja, vendar tokrat ne bom stavil za pivo.

Skratka, nič od GWM-a ni originalnega, čisto nič.

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver To avg 05, 2008 11:09 am

a baš i ne liči :? :?

osim što je kutijast dizajn kao kod svih mpv-ova, pogledao sam i razne ostale slike po internetu ovih modela, serena je veča dimenzijama od cowry-a, cowry je totalno drugačiji, branik, svjetla, naglenke i raspored u unutrašnjosti

ova honda je skoro 5 metarni auto, po meni neki američki model, prilično glomazno djeluje, po dizajnu mi baš i nema sličnosti previše za cowryem, ni ovaj elgrand...prvo nema bočna klizna vrata,jedino po dimenzijama su tu negde, ali farovi, branik itd..nema veze

Slika

Slika
vrata od cowrya nisu široka ali su dosta izdužena

Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To avg 05, 2008 11:36 am

Testdriver, prej si še trdil, da ne poznaš nobenega podobnega avtomobila, potem ti damo za primerjavo ZELO ZELO podobno nissan sereno, in ti ta razred vozil naenkrat poznaš in trdiš, da je serena čisto drugačna od cowryja... S Toyoto in Hondo sem hotel samo pokazati, da obstaja razred podobnih vozil, kar ti očitno nisi vedel. Toyota ni Honda nista podobno Cowryju, se strinjam s tabo.

Cowry je precej predrugačena Nissan Serena, gre še za en neoriginalni produkt GWM:

Slika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov