Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Re: 2012 VW Golf VII.

Napisal/-a tomzzi Ne maj 05, 2013 10:44 am

Evo take informacije rabim. ;) Hvala. Potem je to še dodatno ojačana zaščita oziroma aluminijasto. To je mislim, da brezveze vzet.
Glede motorja pa... Ja bom videl kako se obnese 1.6 (105hp), ker na papirju je dokaj ok. Skorajda primerljiv z Oplovim 130hp dizlom v pospešku. Maks navora je za 50 manj a je ta med 1500-2750.
Najvišja hitrost je za celih 5km/h slabša od oplovega. Emisije pa nižje... Da o teži niti ne govorim. Oplova Astra je težka nekaj čez 1500kg. Oziroma meni v prometni piše mislim, da tam cca 1520kg. Moram preverit. Golf je s tem motorjem cca 1300kg. :shock: Pol pa še odvisno od opreme. Ja dobrih 200kg (v grobem) razlike.
Vozimo se pa vsaj dva, trije odrasli tako, da me še vedno "skrbi" teh 105hp.
2.0 dizel je sicer verjetno super izbira a je pa tudi cena temu primerno višja. Ena opcija je še 1.4 TSI. Ampak nekak nisem čisto siguren v te njihove bencinske motorje.

Sem pa na nekaj pozabil... Comfortline nima v osnovi volana s tipkami a ne? torej je potrebno vzet en paket več če hočeš še to imet... Je pa nuja. Evo to ima Opel serijsko že pri Enjoy opremi.
Bo za premislit. Vsekakor pa me je pozitivno presenetil.
Edin kar mi ni všeč je način odpiranja prtljažnika. Ampak to so malenkosti ki jih lahko prezreš.

Itak se pa ne mudi. Pa še ena skrb je... Avto je praktično nov na trgu. Torej še obstajajo možnosti za to, da dobim avto z veliko "porodnimi" težavami če se lahko tako izrazim.
Kot pravim je še vse v oblakih. Je pa prepričal skupno gledano zelo.

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla Ne maj 05, 2013 11:20 am

Doplačaš lahko "usnjen večfunkcijski trikraki volan" za 382€ pa imaš tudi to, vendar se ti bol splača izbrat highline paket.

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy Ne maj 05, 2013 11:26 am

Bat_zajla je napisal/-a:
Če bi sedaj kupoval avto v tem razredu bi se sigurno odločil za Seat leona z 1.4tsi mašino. Smo ga mel na testu in me je res pozitivno presenetil.

Katereo 1.4 mašino si pa imel na testu? 122 ali novo 140 hp?

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla Ne maj 05, 2013 11:42 am

Clancy je napisal/-a:
Bat_zajla je napisal/-a:
Če bi sedaj kupoval avto v tem razredu bi se sigurno odločil za Seat leona z 1.4tsi mašino. Smo ga mel na testu in me je res pozitivno presenetil.

Katereo 1.4 mašino si pa imel na testu? 122 ali novo 140 hp?

Pri seatu imaš na voljo samo 122 konjsko različico (po slovenskem konfigoratorju). V avtu nas je bilo 5 in smo šli malo bolj dinamično vožnjo po izven mestnih cestah. Za tako obtežen avto je zelo dobro vlekel. Občutka na volanu je kar veliko. Mašina je zelo tiha in se praktično sploh ne sliši. Avto se ne nagiba v ovinkih, poleg tega pa je vožnja udobna. Materiali v notranjosti so kar dobri. Spredaj malo boljši kot zadaj. Porabe ti neznam povedat, ker je bil pač vožen tko kot je bil :)

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Ne maj 05, 2013 11:57 am

tomzzi je napisal/-a:Potem je to še dodatno ojačana zaščita oziroma aluminijasto. To je mislim, da brezveze vzet.

Tako je...in kot si že sam ugotovil je to za neko normalno uporabo avtomobila brezveze doplačati! Ta dodatna zaščita spodnjega dela motorja je namenjena predvsem tistim, ki se dosti vozijo po kakšnem bolj razritem terenu (kolovozi, makadam,...) ali pa za 4MOTION izvedbe.

tomzzi je napisal/-a:Glede motorja pa... Ja bom videl kako se obnese 1.6 (105hp), ker na papirju je dokaj ok. Skorajda primerljiv z Oplovim 130hp dizlom v pospešku. Maks navora je za 50 manj a je ta med 1500-2750. Najvišja hitrost je za celih 5km/h slabša od oplovega. Emisije pa nižje... Da o teži niti ne govorim. Oplova Astra je težka nekaj čez 1500kg. Oziroma meni v prometni piše mislim, da tam cca 1520kg. Moram preverit. Golf je s tem motorjem cca 1300kg. :shock: Pol pa še odvisno od opreme. Ja dobrih 200kg (v grobem) razlike. Vozimo se pa vsaj dva, trije odrasli tako, da me še vedno "skrbi" teh 105hp.
2.0 dizel je sicer verjetno super izbira a je pa tudi cena temu primerno višja. Ena opcija je še 1.4 TSI. Ampak nekak nisem čisto siguren v te njihove bencinske motorje.

V tem primeru pa obvezno na testno vožnjo s tako obremenjenim avtom pa boš videl! ;)

tomzzi je napisal/-a:Sem pa na nekaj pozabil... Comfortline nima v osnovi volana s tipkami a ne? torej je potrebno vzet en paket več če hočeš še to imet... Je pa nuja. Evo to ima Opel serijsko že pri Enjoy opremi.

Comfortline ima serijsko samo usnjen volan (brez tipk)...multifunkcijski volan ima serijsko šele Highline! Pri Comfortline pa lahko ali doplačaš samo multifunkcijski volan (precej dragih 387 EU), boljše pa je vzeti paket Comfort, kjer za 685 EUR poleg multifunkcijskega volana dobiš še parkirne senzorje spredaj/zadaj, senzor za dež in samozatemnitveno notranje ogledalo.

Pri Comfortline se načeloma izplača doplačati za boljši radio (Composition Media) in pa paket Comfort...po želji mogoče še za 16-colska platišča in to je to! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Ne maj 05, 2013 2:56 pm

Jao spet se tele 1.6tdi kupuje. Dejte se raje stegnit za 2.0 mašino. Raje malce slabšo opremo in boljšo mašino, da je človek lahko suveren pri pospeševanju in prehitevanjih. Raje Golfa brez xenona (za večino je to šminka čeprav izgledajo tele luči lepo) in podobnih bombončkov pa močnejšo mašino, ki ti da lahko v vožnji celo malo veselja.

So pa tudi mene zmotili tile sedeži pri comfortline. Pri šestici so bili na oko precej "lepši". Ampak sem prepričan da so povsem sprejemljivi.

ps. kaj so pri VWju mislili s tem klavir lakom pri highline? WTF. mi izgleda comfortline precej bolj všečno. Še kar ne morem verjet da posiljujejo s tem klavir lakom. Se da kot opcijo to vsaj spremeniti? :DDD

glede hot hatchev: imel bi veliko dilemo med GTI in STjem. ;)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Ne maj 05, 2013 5:02 pm

Dr.M3 je napisal/-a:Jao spet se tele 1.6tdi kupuje. Dejte se raje stegnit za 2.0 mašino. Raje malce slabšo opremo in boljšo mašino, da je človek lahko suveren pri pospeševanju in prehitevanjih. Raje Golfa brez xenona (za večino je to šminka čeprav izgledajo tele luči lepo) in podobnih bombončkov pa močnejšo mašino, ki ti da lahko v vožnji celo malo veselja.
Se strinjam oziroma svetujem pred nakupom, eno fajn testiranje. 1.6 TDI se mi zdi mašina za osnovno prevažanje, res pa je 2.0 TDI precej dražja in potegne s sabo še druge cišje stroške - od porabe, zavarovanja/registracije.
Če ni zares veliko letnih kilometrov, toplo svetujem razmislek o 1.4 TSI.
ps. kaj so pri VWju mislili s tem klavir lakom pri highline? WTF. mi izgleda comfortline precej bolj všečno. Še kar ne morem verjet da posiljujejo s tem klavir lakom. Se da kot opcijo to vsaj spremeniti? :DDD

Ja, šmirgl papir št. 1500 ali 2000 v roke, pa zbrusit :)
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Po maj 06, 2013 5:16 pm

Saj to je fora, da delam ravno toliko kilometrov, da se mi že skorajda bolj splača nakup dizla. Če računam... Astra ima sedaj blizu 95.000 prevoženih. Še malo pa bo stotka.
Vozim jo pa od nekje sredine decembra 2009. Ajde računajmo na okroglo. Tri leta in pol. Dnevno pa je relacije samo služba in nazaj cca 36km v eno smer. Brez avtoceste. Dokaj slabe ceste.
Ja je kar kilometrina. Zato moram obvezno probat prvo 1.6 TDI. Močnejšega 2.0 niti ne rabim testirat, ker vem da je dovolj.
So pa tudi stroški jasno večji. Škoda, ker nimajo v ponudbi še kakšnega vmes z malo več konjenice.
Pri TSI imam pa še večji dvom. V zmogljivost niti ne. Pač pa v zanesljivost le tega. In porabe. Bencinar je. Čeprav se mi po eni strani bencinarji bolj dopadejo.
Ampak dobro... Bo za premislit. Sedaj bom pa nehal, ker je to tema o nove golfu in ne nakupu novega avtomobila.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Po maj 06, 2013 7:35 pm

Do 20k KM bi jaz brez pardona vzel bencinarja (užitek v vožnji bencinarja je meni drug svet iz več razlogov), za več pa dizla. Ampak bi se probal stegniti za 2.0 in raje žrtvovati kak kos dodatne opreme na ta račun (xenon in si skoraj notri verjetno)-

Me je pa presenetilo povprečje porabe za 2.0 dizlarja na testu, ki ga je spisal Chan. Dobrih 7 litrov je le preveč. Tudi z avtomatiko. Sedaj ne vem ali Chan fura kot kak Loeb ali je pa pač poraba kar malce visoka. Zanimivo bi bilo videti koliko porabe bi Chan nabral brez DSGja. Da tale menjalnik potem realno ne požere ravno dober liter...

Clancy
Novinec

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To maj 07, 2013 7:39 am

Dr.M3 je napisal/-a:
Me je pa presenetilo povprečje porabe za 2.0 dizlarja na testu, ki ga je spisal Chan. Dobrih 7 litrov je le preveč. Tudi z avtomatiko. Sedaj ne vem ali Chan fura kot kak Loeb ali je pa pač poraba kar malce visoka. Zanimivo bi bilo videti koliko porabe bi Chan nabral brez DSGja. Da tale menjalnik potem realno ne požere ravno dober liter...

:D Hahaha, ne, tokratna testna poraba je bila izmerjena v povsem običajnem vsakodnevnem režimu (tudi na poti med domom in službo). Sam poskušam navesti porabo avtomobila, ki je izmerjena med mojo vsakodnevno vožnjo (relacija, AC, delček mestne vožnje). Deloma je pri testu Golfa VII 2.0 TDI DSG moč najti krivca v zimski obutvi (zunanje temperature pa so bile že dokaj pozno pomladanske). Pri bolj aktivni vožnji (čez Črnivec) je poraba narasla na cca. 8,5l/100km (po BC), pri dokaj nežni vožnji pa se je približala 6l/100km (po BC). Za primerjavo - pred tem je bil na testu novi Leon 1.6 TDI z ročnim menjalnikom, pri katerem se je poraba ustavila pri 6,1 l/100km (v zadni številki AM pa pri Golfu VII 1.6 TDI z ročnim menjalnikom 6,1l/100km).
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To maj 07, 2013 7:53 am

tomzzi je napisal/-a:Saj to je fora, da delam ravno toliko kilometrov, da se mi že skorajda bolj splača nakup dizla. Če računam... Astra ima sedaj blizu 95.000 prevoženih. Še malo pa bo stotka.
Vozim jo pa od nekje sredine decembra 2009. Ajde računajmo na okroglo. Tri leta in pol. Dnevno pa je relacije samo služba in nazaj cca 36km v eno smer. Brez avtoceste. Dokaj slabe ceste.
Ja je kar kilometrina. Zato moram obvezno probat prvo 1.6 TDI. .

Kilometrine je kar precej, ampak bi ti vseeno priporočil TSI, glede na napisano. Kakšne so pa razlike v cenah pri različnih motorjih?

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To maj 07, 2013 8:18 am

chan je napisal/-a:
Dr.M3 je napisal/-a:

:D Hahaha, ne, tokratna testna poraba je bila izmerjena v povsem običajnem vsakodnevnem režimu (tudi na poti med domom in službo). Sam poskušam navesti porabo avtomobila, ki je izmerjena med mojo vsakodnevno vožnjo (relacija, AC, delček mestne vožnje). Deloma je pri testu Golfa VII 2.0 TDI DSG moč najti krivca v zimski obutvi (zunanje temperature pa so bile že dokaj pozno pomladanske). Pri bolj aktivni vožnji (čez Črnivec) je poraba narasla na cca. 8,5l/100km (po BC), pri dokaj nežni vožnji pa se je približala 6l/100km (po BC). Za primerjavo - pred tem je bil na testu novi Leon 1.6 TDI z ročnim menjalnikom, pri katerem se je poraba ustavila pri 6,1 l/100km (v zadni številki AM pa pri Golfu VII 1.6 TDI z ročnim menjalnikom 6,1l/100km).

Te porabe so itak tako, da je najbolje da jo vsak vidi zase - za svoj stil vožnje in okolico po kateri vozi. To je najbolj realno in edino kredibilno na koncu koncev.
Tudi to, da pa če vzameš bencinarja si ga stroškovno oplel niti ne drži več - kak liter več ob normalni vožnji in to je to. Druga zgodba je pa ko zadevo tiščiš na polno.
Moj TDI mi je zelo OK kot delovni konj, ampak resnici na ljubo sem si zopet zaželel bencinarja, ki ga ni treba nonstop držati v tako ozkem polju uporabnosti kar se tiče vrtljajev in šaltanja.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Andro992
Nov uporabnik

Napisal/-a Andro992 To maj 07, 2013 1:21 pm

INFINITI je napisal/-a:
chan je napisal/-a:
Dr.M3 je napisal/-a:

Te porabe so itak tako, da je najbolje da jo vsak vidi zase - za svoj stil vožnje in okolico po kateri vozi. To je najbolj realno in edino kredibilno na koncu koncev.
Tudi to, da pa če vzameš bencinarja si ga stroškovno oplel niti ne drži več - kak liter več ob normalni vožnji in to je to. Druga zgodba je pa ko zadevo tiščiš na polno.
Moj TDI mi je zelo OK kot delovni konj, ampak resnici na ljubo sem si zopet zaželel bencinarja, ki ga ni treba nonstop držati v tako ozkem polju uporabnosti kar se tiče vrtljajev in šaltanja.

+1

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To maj 07, 2013 3:47 pm

INFINITI je napisal/-a:
chan je napisal/-a:
Dr.M3 je napisal/-a:

Evo podpis pod tole! Ravno to je eden od razlogov, da razmišljam bolj kot ne o bencinarju. Ajde z dizlom malenkost več prišparaš... Ampak povsem druga zgodba je pa vozit bencinarja.
Kako dobro sem se počutil ko sem imel nadomestni avto kater je imel turbo bencinarja, da bi ga kar obdržal samo zarad motorja.
Pa manjši ropot... In ko se mašina zavrti v obrate... Uglajenost. Ajde čeprav so sodobni dizli zelo napredovali je še vedno večji užitek se vsest v enga turbo bencinarja.
Tako, da po moje bi bil TSI zame bolj primeren. Še vedno pa je dvom v zanesljivost le tega.
Po moje bi bil 1.4 122hp čisto dovolj.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 To maj 07, 2013 7:57 pm

Vidim da Astro menjaš po manj kot 4 letih.

Verjetno tudi Golfa ne boš imel 20 let... ne vem zakaj te skrbi za zanesljivost TSI. 5 let ti bo že zdržal ;) Itak a ni tako ali tako 4 letna garancija?

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To maj 07, 2013 10:39 pm

Dr.M3 je napisal/-a:Vidim da Astro menjaš po manj kot 4 letih.

Verjetno tudi Golfa ne boš imel 20 let... ne vem zakaj te skrbi za zanesljivost TSI. 5 let ti bo že zdržal ;) Itak a ni tako ali tako 4 letna garancija?

Dober point.
Čeprav po drugi strani, mogoče bo pa Golfa želel dlje obdržati. Jaz recimo nobenega avta nisem imel tako dolgo kot trenutnega, ki je Golf :)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr maj 08, 2013 4:06 am

vse lepo in prav, ampak 2.0 tdi je daleč najboljša izbira, tako iz ekonomskega vidika (primerljiv bencinar stane enako) kot tudi nadaljne prodaje(čez čas) Pa neverjetno hiter si tudi z dizlom, tudi sam sem bil več kot dve desetletji goreč zagovornik bencinarjev, zadnjih nekaj let se je trend obrnil, tudi v moji glavi.

Poraba cca 6 litrov pri tem motorju je normalna zadeva, primerljiv bencinar je med 2-3 litre potratnejši, če pa si nepremičnina na cesti(zadnje čase videvam take tudi na AC) potem pa dizel lahko rabi cca 4 litrre, bencinc pa cca 5,5 tako, da rezlika le je_ni pa zanemarljiva tudi razlika nafta/bencin(vsi VW-jevi bencinci naj bi se itak vozili na "stotko" ki je še malce dražja)

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Sr maj 08, 2013 7:15 am

Primerljiv bencinar je 1.4 TSI ACT ali ne? Ima sicer nekaj manj konj ampak ima manjšo težo (84 kg) in je celo nekaj hitrejši do 100 kmh. No razlika v porabi je samo 1 liter razlika v ceni pa 2.000 €.

Dejansko samo naša nepravična trošarina naredi dizla toliko bolj ekonomičnega, drugače energetsko bencinar zaostaja zgolj za 3-4 % (tako po uradnih podatkih kot po spritmonitor) 2.0 TDI DSG pa še te prednosti nima več napram 1.4 TSI ACT DSG. Sicer je to zanimivo, da pri bencinarju DSG nima vpliva na porabo pri dizlu pa, kaj bi bil vzrok?
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Sr maj 08, 2013 7:15 am

.
Zadnjič spremenil J.McLane, dne Sr maj 08, 2013 7:17 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov