Glede motorja pa... Ja bom videl kako se obnese 1.6 (105hp), ker na papirju je dokaj ok. Skorajda primerljiv z Oplovim 130hp dizlom v pospešku. Maks navora je za 50 manj a je ta med 1500-2750.
Najvišja hitrost je za celih 5km/h slabša od oplovega. Emisije pa nižje... Da o teži niti ne govorim. Oplova Astra je težka nekaj čez 1500kg. Oziroma meni v prometni piše mislim, da tam cca 1520kg. Moram preverit. Golf je s tem motorjem cca 1300kg.

Vozimo se pa vsaj dva, trije odrasli tako, da me še vedno "skrbi" teh 105hp.
2.0 dizel je sicer verjetno super izbira a je pa tudi cena temu primerno višja. Ena opcija je še 1.4 TSI. Ampak nekak nisem čisto siguren v te njihove bencinske motorje.
Sem pa na nekaj pozabil... Comfortline nima v osnovi volana s tipkami a ne? torej je potrebno vzet en paket več če hočeš še to imet... Je pa nuja. Evo to ima Opel serijsko že pri Enjoy opremi.
Bo za premislit. Vsekakor pa me je pozitivno presenetil.
Edin kar mi ni všeč je način odpiranja prtljažnika. Ampak to so malenkosti ki jih lahko prezreš.
Itak se pa ne mudi. Pa še ena skrb je... Avto je praktično nov na trgu. Torej še obstajajo možnosti za to, da dobim avto z veliko "porodnimi" težavami če se lahko tako izrazim.
Kot pravim je še vse v oblakih. Je pa prepričal skupno gledano zelo.