Marek_ je napisal/-a:
Sicer, pa me zanima, če ima kdo informacijo kdaj pride facelift? In kdaj pride 1.2 T-GDi?
LeQuack je napisal/-a:Mene pa to nič ne veseli, ker mi ni všeč občutek turbo luknje in neodzivnost pri nizkih obratih. Turboti so za moje pojme za močne avte, ne pa male motorje.
Polo78 je napisal/-a: in visoki porabi ob priganjanju (vsi)
peroRS je napisal/-a:Polo78 je napisal/-a: in visoki porabi ob priganjanju (vsi)
Ker navaden atmosferec pa pije 6 litrov, če ga vrtiš na 6500 obratov a ne?![]()
Vsak motor (bencinar, dizel, turbo, neturbo) zahteva svoj dnevni obrok, če ga teraš.
Polo78 je napisal/-a:Pri teh sodobnih malih turbo motorjih ni govora o kakšni turbo luknji. Bolj je problem v vzdržljivosti (pri nekaterih) in visoki porabi ob priganjanju (vsi). Morda se tudi zato določeni proizvajalci (še) ne grejo downsizinga in hočejo zadeve temeljito preizkusit ali pa celo uberejo drugačno pot (npr. Mazda in t.i. rightsizing).
xxl je napisal/-a:Točno tako Infiniti,to trdim cel čas.Imel sem Alfo 145 1.8 144KM,pa je "najraje" pila 9,in ni bila tako drastična razlika v porabi ob spremembi režima v + ali -,kot je to pri zdajšnji TB 170KM,ko se lahko pelješ od 5-12.Vseeno je napredek očiten,več konjev,poraba na enakih relacijah 1-2 litra nižja,normalne vožnje,seveda.Jaz sem za TB motorje,turbo luknjo občutim samo na kakšnem močnem hribu pri speljevanju,ali ko sem v napačni prestavi.
srcnik je napisal/-a:No končno bodo dali v ponudbo turbo motorje, čeprav se že dolgo govori o njih...
Po forumu brska: Google [Bot] in 29 gostov