Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver To avg 05, 2008 12:12 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Testdriver, prej si še trdil, da ne poznaš nobenega podobnega avtomobila, potem ti damo za primerjavo ZELO ZELO podobno nissan sereno, in ti ta razred vozil naenkrat poznaš in trdiš, da je serena čisto drugačna od cowryja... S Toyoto in Hondo sem hotel samo pokazati, da obstaja razred podobnih vozil, kar ti očitno nisi vedel. Toyota ni Honda nista podobno Cowryju, se strinjam s tabo.

Cowry je precej predrugačena Nissan Serena, gre še za en neoriginalni produkt GWM:

Slika

a kako je isti??? drukčiji farovi, branik, prednja maska,maglenke, kvake, smještaj retrovizora, tank za gorivo,zadnja svjetla, interijer...nemože ovo bit isti auto, nissan serenu je imao moj susjed koji radi gore u njemačkoj i vozio me par puta u njemu, nije isto, cowry je totalno drukčiji naspram njega, koliko vidim ovo je i stariji model nissan serene

dimenzije serene su 4731x1695x1825 a cowry-a su:4574×1740×1845
Slika
unutrašnjost isto, totalno nema veze s cowry-em
Slika
i zadnji kraj također
cowry je samostalno razvijen proizvod gwm-a i po mojem mišljenju nemože se proglasit kopijom nijednog vozila,auto je baš jedinstven
Zadnjič spremenil testdriver, dne To avg 05, 2008 12:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! To avg 05, 2008 12:22 pm

Saj nisem nikjer rekel da je isti, je pa ZELOOOOOOOO podoben. Luči in ostale malenkosti niso bitne, bitna je školjka. In ti si našel slike in podatke tajvanske Serene, zdaj pa najdimo še podatke japonske letnika '99, kot je tista bela na sliki.

Mogoče je tisto, kar je za evropske oči zelo podobno, za kitajske čisto drugačno.

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver To avg 05, 2008 12:25 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Saj nisem nikjer rekel da je isti, je pa ZELOOOOOOOO podoben. Luči in ostale malenkosti niso bitne, bitna je školjka.

Mogoče je tisto, kar je za evropske oči zelo podobno, za kitajske čisto drugačno.

a onda je mazda premacy slična također, razlika je među serenom i cowry-em je dosta velika, serena je puno veča

Slika

Slika

evo i slike uživo, nebi rekao da ima previše sličnosti sa serenom, cowry je po koncepciji izdužen,uzak(fali mu kakvih 5-10 cm širine)i dosta visok, dok je serena puno šira od cowry-a, nisam mogao nači druge slike od serena jer ima bar nekoliko modela i svaka ima razlike,mislim da cowry i serena nemaju niti 1% sličnosti kao što imaju peri i panda

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To avg 05, 2008 12:33 pm

Japonska verzija (1999-2005 izgleda drugače in je veliko podobnejša Cowryju:
Slika

Dimenzije Serena: 4520 x 1695 x 1830
Dimenzije Cowry: 4574×1740×1845

http://nissan.pro-motors.ru/car-560.htm

Cowry je večji od Serene, tistih 5cm v vsako smer pa je tipičnih za vse kitajske kopije, malo več plastike, nove luči, tudi nov avto? Višji je najbrž zaradi drugačnih gum. Avto je kopija Serene.

Premacy je čisto drug avto, vsaj 20% manjši. Kje imaš ti oči, človek?
Zadnjič spremenil Joie de vivre!, dne To avg 05, 2008 12:39 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver To avg 05, 2008 12:39 pm

Slika

ajde dimenzijama su tu negdje,ali po dizajnu...baš i ne, evo vidiš i po dimenzijama cowry je viši ali ima nisko ležište, također prednji kraj je drugačiji, ma nije...sličnosti ima ali da ga se može uspoređivati kao peri i pandu...e to baš nije

ova mazda je bila čista provokacija :D :D :D
Slika
ali evo gledja sad, kažeš:kinezi su stavili druge lampe i evo novi auto, a šta drugi to ne rade?? mazda mpv isto tako izgleda ko ovo

a jel bi došao u banja luku kad nama dođu ta vozila? baš da ga vidiš uživo
Zadnjič spremenil testdriver, dne To avg 05, 2008 12:47 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To avg 05, 2008 12:45 pm

Z veseljem bi šel v Bosno.

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver To avg 05, 2008 12:48 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Z veseljem bi šel v Bosno.

ako dođu prije 11 mjeseca imaš piće :D i hajde više tu gajbu ožujskega da rješimo :D :D :D

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver To avg 05, 2008 11:17 pm

Joie de vivre...evo našao sam auto na koji konačno možeš namontirati vrata a da pašu s cowry-a :D :D :D :D
evo kako je nastao:
Slika

Slika

toyota noah, 2005 godište,interijer, bočna linija,zadnji kraj, prednji je malo drukčiji ali to su valjda promijenili i to je to,čak su i ratkape iste na cowry-u
imam šta razgovarati s mojima iz kine...baš me zanima kako su došli do ovoga, za hovera sam dobio potvrdu da je otkupljen isuzu axiom i da je torino design napravio restyling za njega,sad ću se baš raspitati i za ovo

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To avg 05, 2008 11:34 pm

No, no, no... Torej smo ga s Sereno pihnili mimo.

Testdriver, vidim, da si izklopil kitajsko polovico mozaka...

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver Sr avg 06, 2008 10:11 am

Joie de vivre! je napisal/-a:No, no, no... Torej smo ga s Sereno pihnili mimo.

ja,ja seveda :D :D :D , tole informacijo sam kar dobil od kitajcov
kot že vidiš sem zdaj aktiviral tole slovensko stran :D

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr avg 06, 2008 12:59 pm

testdriver je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:No, no, no... Torej smo ga s Sereno pihnili mimo.

ja,ja seveda :D :D :D , tole informacijo sam kar dobil od kitajcov
kot že vidiš sem zdaj aktiviral tole slovensko stran :D

Kako je pa glede BYD spoloh tisiti 6 me matra vsaj za testirat?

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Ne avg 10, 2008 8:52 pm

Še moje zaključno razmišljanje o GWM. Malo razumem podjetje. Še pred kratkim so proizvajali samo stare SUVe. In potem so vizionarsko ugotovili, da v tem ni prihodnosti in tako ne bodo preživeli. Tukaj jim lahko čestitamo, desetine drugih firm še naprej trmoglavo proizvaja stare Isuzuje, Toyote in Mitsubishije in ne vlaga nič v R&R.
Ker si pa v GWM niso mogli privoščiti časa, ki ga podjetja normalno potrebujejo za razvoj novega avtomobila, so se odločili privarčevati s kopiranjem. Saj novi modeli bodo zagotovo originalnejši, še posebej po odzivu evropske javnosti in sodišč. Upam.

Tukaj pa je še uradno luštni Geely Aoo oziroma Panda:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Kot smo že napisali, so osnovne linije povzete po Toyoti Aygo.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver Po avg 11, 2008 11:05 am

martine...i ja se slažem, stvarno great wall je ulaže jako puno novaca u razvoj, stalno nešto novo grade, razvijaju nove motore, koncepte itd...tako da mislim da su perspektivna kompanija sa dobrom budučnošču

a ovaj gelly...zaista, čovjeku bi se moglo zavrtit u glavi od ovih krugova, motor je 1.3, vjerovatno gellyev motor od 86 ks,vidim da je brzinomjer graviran do 220

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Po avg 11, 2008 3:51 pm

Ja Pando poganja zgoraj omenjeni 1.3 litrski motor.

Slika
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver To avg 12, 2008 9:32 am

a momci jel sam vam rekao da se hrvatski olimpijci u kini voze u great wallu? dali smo im 4 hovera, 3 cowrya i jedan peri 8)

izakk6
Nov uporabnik

Napisal/-a izakk6 To avg 12, 2008 7:10 pm

Po mojih informacijah so u BiH prenehali s prodajo GELLY-a, veliko manj omenjeni MAPLE pa se kar drži na tržišču in prodaja...

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver To avg 12, 2008 9:38 pm

izakk6 je napisal/-a:Po mojih informacijah so u BiH prenehali s prodajo GELLY-a, veliko manj omenjeni MAPLE pa se kar drži na tržišču in prodaja...

gelly se prodavao tako dugo dok srbijanski diler east motors nije prodao sva vozila koja je kupio, model ck je trebao biti homolgoiran u srbiji ali nije imao euro 4 motor,onda su ta vozila prodali u bosnu

maple ima centar u sarajevu i tamo prodaje, dosta taxista ih ima

hartge
Novinec

Napisal/-a hartge To avg 12, 2008 10:24 pm

izakk6 je napisal/-a:Po mojih informacijah so u BiH prenehali s prodajo GELLY-a, veliko manj omenjeni MAPLE pa se kar drži na tržišču in prodaja...

gelly se prodavao tako dugo dok srbijanski diler east motors nije prodao sva vozila koja je kupio, model ck je trebao biti homolgoiran u srbiji ali nije imao euro 4 motor,onda su ta vozila prodali u bosnu

Ampak se vedno jih je kar nekaj v luki, kjer stojijo ze precej casa.

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver To avg 12, 2008 11:16 pm

hartge je napisal/-a:

Ampak se vedno jih je kar nekaj v luki, kjer stojijo ze precej casa.

a stoje i na carini u vogošči dole u sarajevu...oni su malo s previše entuzijazma krenuli u tu prodaju...ali nije bilo šanse da će maple srediti homolgaciju,to se prodaje po 3-4 vozila mjesečno

izakk6
Nov uporabnik

Napisal/-a izakk6 Sr avg 13, 2008 9:36 am

To da so Srbi prodali Gelly modele u BiH nisem vedel. vem pa to da je u BiH ustavljena prodaja Gelly-a....čudno mi je to ,da non stop omenjeni Gelly zapira vrata u BiH, MAPLE ki se ga pa skoraj nikol ne omenja pa še vedno prodaja in tudi prodaja jim gre verjetno veliko boljše kot Gelly-u.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov