boomboom je napisal/-a:A bencinarja 4MOTION pa ne bo?
Bo...Golf R (290 KM)!

Tattoo- je napisal/-a:4MOTION vedno deluje, vendar pri normalnih pogojih prenaša 90% navora na sprednja in 10% na zadnja kolesa...ko pa zazna, da bodo sprednja kolesa zdrsnila pa ustrezno prilagaja navor med sprednja in zadnja kolesa.Fatality je napisal/-a:Mi zna kdo povedati, zakaj ima 4MOTION deklarirano tako višjo porabo, če pa se 4motion vklaplja po potrebi (predvidevam da, ko prva kolesa zakopljejo)?
Večja poraba 4MOTION je pa povezana s spodnjim:
- večja teža vozila
- večje notranje izgube zaradi samega prenosa (kardan, diferencial,...)
- krajši (6-stopenjski) menjalnik napram serijskemu 5-stopenjskemu z daljšimi prestavnimi razmerjiDobrega pol litra...Fatality je napisal/-a:Koliko se ta razlika pozna v realnosti?
tomzzi je napisal/-a:Evo jaz sem si ponovno ogledal novga Golfa. V salonu. Dobil tudi prospekt in cenik.
Po tem podrobnem ogledu moram rečt, da sem sedaj še bolj navdušen nad avtomobilom. Oziroma me je presenetila ena stvar. In sicer prostornost.
Sedaj ko sem si res vzel čas in dobro pregledal in primerjal z astro je vsekakor velik plus Golfu prostornost. Predvsem pa tudi občutek znotraj. Pač ni tako utesnjeno kot v Astri.
To moram priznat. Daleč od tega, da v Astri ni prostora dovolj a je vseeno glede tega Golf v prenosti. Samo počutje je tudi super.
Tudi na zadnji klopi. Velik prispevajo k temu tudi velika okna ki še dodatno izboljšajo počutje. To mi je tudi plus.
Preglednost je OK. Malenkost boljša nazaj kot pri Astri. Verjamem, da tudi pri pogledu naprej a me je zmotil debel a stebriček. Kot pri Astri. Opažam, da imajo vsi novejši kar zajetne a stebričke.
Zaradi varnosti verjetno pač. In tukaj tudi Golf ni izjema.
Vozil ga pač (spet) nisem. Niso imel testnega v času mojga obiska. Imajo pa na voljo 105KM TDIja. Tako, da test bo en dan.
Kar me je pa še bolj prepričalo ko sem gledal katalog in cenik je serijska oprema pri Comfortline. Tukaj dobiš vse kar rabiš. Resno. Tudi osnovna oprema je zelo dobra. To me je presenetilo.
In je res, da je pri Oplu potrebno par stvari doplačat katere tukaj dobiš serijsko. Pohvalno.
Moti me edin dimenzija platišč katera je serijsko pri Comfortline.
Glede same kvalitete notranjosti pa ponavljam, da ne vidim prednosti pri Golfu. Na dotik je popolnoma isto kot pri Astri. Plastika okrog radia, okrasne letvice škripajo. Nič bolje od Astre.
Tako, da sta nekje tam tam glede tega in ne morem kritizirat astre po tej plati.
V vožnji novga verjamem, da ni čričkov. Saj tudi moja astra ni škripala ko je bila nova do vsaj 20-30.000 nič.
Tako, da ko bo testna bom videl kako naprej. Zaenkrat me je oprema in prostornost navdušila. Cenovno sta pa tudi tam tam.
Marek_ je napisal/-a:GTI je neprimerljivo lepši
mrtwelvetrees je napisal/-a:in kaj je fora tega bluemotion ? 1,6tdi ? racunalnik optimizira porabo ? gume z manj kotalnega upora ? še kaj ?
Blasphemer je napisal/-a:Tkanina je res ko v kakih Hyundaih iz 90tih.
Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov