Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Re: 2012 Kia Cee'd

Napisal/-a darkside To jan 20, 2015 7:24 pm

StajercS je napisal/-a:
Indel je napisal/-a:Včas pa prav pride da volan ni preveč komunikativen. Enkrat vozil tega športnega Megana z 200+ konji na avtocesti, čisto počasi 100 km/h. Sem nekaj iskal v predalu pri sovozniku in ko sem pogledal nazaj na cesto sem bil skoraj v zaščitni ograji, zadnji hip sem ga zravnal. Pa se mi je zdelo da ga imam naravnost, ker sem vmes gledal, samo je bil volan občutljiv na vsak milimeter...
Jaz imam rad direktnost volana do neke mere, če je premalo ni feedbacka in je brezveze, če je preveč direkten je pa skoz treba nekaj popravljat pa še v ograji si hitro če nisi pozoren... ;)

Potem ti jaz zrihtam enega Fergezona, ko ma za cel obrat mrtvega hoda. :mrgreen: Da boš lahko med vožnjo 15km/h drkal po tistem predalu desno na blatniku. :roll:

če pa kaj pa ga tale komentar zmaga :D

matjazek
Novinec

Napisal/-a matjazek To jan 20, 2015 11:01 pm

Zdravo,

da malo presekam debato.
Tole iz fotke čaka mojo pri prodajalcu.

LP, M.
Priponke
1111cee'd maxx (2).JPG
Slika

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Sr jan 21, 2015 8:15 am

Lepa barva. Čestitke za novo pridobitev. Naj uživa v njem :D in naj napiše kakšen komentar, da bo kaj iz prve roke. :lol:
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe feb 20, 2015 11:35 am

Kia cee'd bo dobil GT line zunanje lepotne dodatke za vse izvedbe cee'da, tudi SW. Dodatki bodo identični turbo GT verziji. S FL dobi novi turbo bencinski motor 1.0 T-GDI motor s 120KM in 172Nm.
1.6 CRDI bo 'posodobljen' in bo iz 128KM prešel v 133KM ter iz 265Nm na 285Nm. Dizelski motor dobi tudi DCT 7.

Več na:
http://thekoreancarblog.com/2015/02/20/ ... at-geneva/

Na sliki SW:
Slika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To jun 02, 2015 5:20 pm

Slika

V teku mogoče tudi močnejši 1.6 T-GDI.
S FL dobi poleg že zgoraj omenjenih stvari:

-nove barve
-nova platišča
-boljši materiali v kabini

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To jun 02, 2015 6:21 pm

Dobi KC s FL tudi vsaj minimalne poprodajne standarde (normalno upoštevanje garancije, normalen servis ipd)?

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe jun 05, 2015 4:28 pm

Glede na to, da si administrator, bi se od tebe pričakovalo konstruktivno, inteligentnejšo debato. Če te kaj moti, so tu še ostale znamke, katere tudi ne blestijo v vseh področjih, mogoče bi se lahko pri ostalih tudi kaj ustavil? Ampak pač... v 'rižotarje' se hitro vsak vtakne v vsako malenkost. Kot lastnik cee'da v vseh letih (7), pa naj bo to Črešnik ali Potočnik - nisem imel problemov z uveljavljanjem garancije, prav nasprotno. Za pokrovčke nosilcev strešnega prtljažnika sem bil opozorjen in so mi jih zamenjali, prav tako na posodobitve motorja ter osebno poklican. Da ne rečem, da sem dobil sporočila (voščila) za novo leto in praznike. Pri Črešniku so mi po vsakem servisu namazali vse zglobe.

Drugače pa... Sedaj, ko pripravljaš 'hud' odgovor, pomisli na 5km/h hitrejšo vožnjo, katero boš moral dodati v svoj vozniški ritual, da boš pridobil ČAS, ki ga boš izgubil s svojim pisanjem (že zgoraj omenjen pridevnik) odgovora. Vsaj po tvojih izračunih.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe jun 05, 2015 4:42 pm

Zanimivo, da je treba prav provocirat, da napišeš kako dobro izkušnjo in s tem predvsem komu pomagaš z navajanjem solidnih servisov. Zakaj šele sedaj? Upam, da niso bili solidni samo zato, ker si bojda blizu korita.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne jun 07, 2015 1:12 pm

Svoje dobre izkušnje s Kio sem vedno delil, nekajkrat omenil, da so mi zamenjali tudi turbo pod garancijo ( Kia Potočnik). Ampak zakaj bi to sploh pravil, če je garancija 'samo' nateg, kar vsakoletno podaljševanja nekajletnega jamstvo očitno ni pri drugih znamkah. Nikjer pa ne pravim, da so vsi servisi za Kio solidni. Ampak, ali so sploh pri kateri znamki? To je čisto posameznikova odločitev, kje bo servisiral in med drugim tudi kako bo obravnavan. Nategujejo te tako, kot se sam pustiš.

'Bojda blizu korita' je pa naravnost smešna zgodbica, tudi tista o meni, da sem tiha miška, ko me X oseba vidi na hodniku fakultete. Očitno vizualno opisovanje osebe vse pove, kakšna je oseba. Takšnih nizkih osebnosti, ki se pokažejo očitno samo preko spleta najdeš samo tukaj, ali pa na 24ur. Spuščanje na tako nizko osebno raven nikakor ne toleriram. Pa brez zamere!

To je moje zadnje smetenje teme.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne jun 07, 2015 2:01 pm

Gosic je napisal/-a:Svoje dobre izkušnje s Kio sem vedno delil, nekajkrat omenil, da so mi zamenjali tudi turbo pod garancijo ( Kia Potočnik).

:shock: Še nisem videl, da bi napisal kaj drugega kot da se Kia ne kvari. Pa to drži, si v prodajnih vodah vozil Kia?
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi Sr jun 10, 2015 9:25 am

Včasih je res zanimivo, kako nekateri, ki sploh nimajo Kie, vedo več o posameznih modelih te znamke, njihovi garanciji, servisiranju, slabih serviserjih in dobrih oziroma predvsem slabih lastnostih teh avtomobilov od tistih, ki jih imajo. :D

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr jun 10, 2015 10:31 pm

A čva it iskat tovrstne objave "vaših" o določeni drugi znamki? :lol:

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Če jun 11, 2015 1:58 am

+1
Dodal bi,da mi je zelo zanimivo,kako ima novi kiin 1,0 turbo motor za ceeda, 120 konjev, dejansko navor precej majhen,takšen kot ga je konkurenca zmogla pri istih konjih že z atmosferci dolgo nazaj...Ista zgodba za dizle.Razlike v napredku vsekakor so večje kot se zdi samo na pogled po obliki,kjer so res počasi dohiteli evropske znamke,po ceni pa počasi že prehitevajo in je že skrajni čas,da gre stran stavek "Največ avta za vaš denar." Tega stavka si novi ceed več ne zasluži kot tudi ne rio in ostali novi modeli,ker so cenovno čisto na nivoju konkurence. Po prebiranju o kiah na tem forumu pa me kar zmrazi...Tako huda reklama,da je že antireklama.Razumem,da imaš rad svojo znamko in si na njo navezan in ti ni prav če kdo kaj proti reče, ampak tako pač je in vsi niso zadovoljni in nikoli ne bodo.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če jun 11, 2015 6:44 am

pleomax je napisal/-a:Dodal bi,da mi je zelo zanimivo,kako ima novi kiin 1,0 turbo motor za ceeda, 120 konjev, dejansko navor precej majhen,takšen kot ga je konkurenca zmogla pri istih konjih že z atmosferci dolgo nazaj..

Je zmogla ja... NA s prostornino nekje 1.8-2.0.

Novi Kiin mlinček, z navorom 172Nm pri 1500-4100 vrtljajih, se mi ne zdi ravno podhranjen... vsaj na papirju ne, tako da ni tu nič "slabšalno" zanimivega. Dva primera: Oplov 1.0 SIDI 115 ima 166Nm pri 1800-4700 in fordov 1.0 ecoboost, v različici 125KM 200Nm pri 1400 vrtljajih.

Ne vem kakšen navor bi ti rad, od 1.0 motorja, formata a4 :?:

Če pogledam samo fordov 1.0, ima navor enak, kot moj 1.4 TB :)
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Če jun 11, 2015 8:19 am

No,200 pa 170nm to se že pozna nekaj...Ne mislim nič negativnega drugače. Lepo da so se vključili še v turbo motorje. Meni se drugače atmosferski motorji za povprečnega uporabnika zdijo dovolj. :) Vendar pa bo zdaj avto še bolj dražji predvidevam. Že sedaj sta po ceniku golf s podobno opremo(celo malo več je ima kot kia),motorjem 1.4 tsi ter ceed z 1.6 gdi 135 razlike samo dobrih 400€ razlike,turbo motor bo pa še dražji. To je tisto kar ni več glavno pri kii,da dobiš ceneje. Golfa sem pač dal zato,ker je nekako najbolj poznana stvar in je zgolj samo primer cen.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi Če jun 11, 2015 8:53 am

Cena ima vedno dva obraza. Ena je formalna in takšna, kot jo zahteva tovarna. Druga je dejanska oziroma takšna, ki si jo izposluješ oziroma dobiš v salonu. Težko verjamem, da dobiš po tej plati tako velik popust za golfa kot ga za cee'da. Kolega ima firmo s kombiji in je pred kratkim kupil novega Peugeota s 40% popustom glede na cenik. Potem naj mi pa še kdo reče, da so uradni ceniki pomembni oziroma da lahko z njihovo pomočjo dobiš ustrezno informacijo. :D

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Če jun 11, 2015 9:29 am

Sicer za višino popusta ne bom nič rekel,vendar pa taka cena ljudi sprva odbije. Itak se pa pop ta cena pri zavarovanju pa vseeno upošteva in to mi gre pri vseh znamkah na živce. Ampak pri gospodarskih voziloh so pa še potem posebej radodarni pri peugeotu :shock:

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če jun 11, 2015 1:34 pm

Veronika.borghesi je napisal/-a:Cena ima vedno dva obraza. Ena je formalna in takšna, kot jo zahteva tovarna. Druga je dejanska oziroma takšna, ki si jo izposluješ oziroma dobiš v salonu. Težko verjamem, da dobiš po tej plati tako velik popust za golfa kot ga za cee'da.

Glede na to, da so mi pred leti ponujali Siddharto (bencin) za 16 k€... Jaz sem opustil miselnost da VW ne daje popustov. Vsi dajejo popuste, tudi zavarovalnica Triglav.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če jun 11, 2015 11:19 pm

yashica je napisal/-a:
pleomax je napisal/-a:Dodal bi,da mi je zelo zanimivo,kako ima novi kiin 1,0 turbo motor za ceeda, 120 konjev, dejansko navor precej majhen,takšen kot ga je konkurenca zmogla pri istih konjih že z atmosferci dolgo nazaj..

Je zmogla ja... NA s prostornino nekje 1.8-2.0.

Novi Kiin mlinček, z navorom 172Nm pri 1500-4100 vrtljajih, se mi ne zdi ravno podhranjen... vsaj na papirju ne, tako da ni tu nič "slabšalno" zanimivega. Dva primera: Oplov 1.0 SIDI 115 ima 166Nm pri 1800-4700 in fordov 1.0 ecoboost, v različici 125KM 200Nm pri 1400 vrtljajih.

Ne vem kakšen navor bi ti rad, od 1.0 motorja, formata a4 :?:

Če pogledam samo fordov 1.0, ima navor enak, kot moj 1.4 TB :)

Koliko je pa v praksi koristi od teh žrebet? Moderni korejski motorji imajo ponavadi že na papirju (posledično tudi v praksi) bolj slab izkoristek deklarirane moči, celo do te mere, da komaj sledijo konkurenci z dobrimi 20 KM manj...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Pe jun 12, 2015 10:30 am

~toMmy~ je napisal/-a:Koliko je pa v praksi koristi od teh žrebet? Moderni korejski motorji imajo ponavadi že na papirju (posledično tudi v praksi) bolj slab izkoristek deklarirane moči, celo do te mere, da komaj sledijo konkurenci z dobrimi 20 KM manj...

Ti bom odkrito odgovoril...

Ne vem, ker ga nisem vozil in ga najbrž tudi ne bom :mrgreen:

Kako se bo mlinček obnašal na cesti in kakšen bo izkoristek, lahko (zaenkrat) samo ugibava, zato sem tudi napisal vsaj na papirju ;)

Kaj tistih 20KM pomeni mi je pa nekako jasno. Sem vozil i30 1.6crdi 128KM in te konjence ni bilo "čutiti".
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], martin_krpan in 6 gostov