Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Re: 2015 Škoda Superb III.

Napisal/-a emozul To sep 08, 2015 6:30 pm

Jaz sem mislil, da bo lepši karavan, pa po tej sliki, mi ni cool.
Navaden mi je po sedaj videnem VELIKO lepši.

tucson
Nov uporabnik

Napisal/-a tucson So okt 24, 2015 2:27 pm

Supeeer leeep avto.....namen ga imam tudi sam naročiti, zato me zanima realna poraba 2.0TSI motorja?

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury So okt 24, 2015 3:34 pm

9l na 100

odvisno tudi od noge

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse So okt 24, 2015 7:23 pm

Design zunaj: izjemno lep.
Design notri: stari Passat, torej prežvečeno.
S tem da so materiali notri slabši (veliko trde plastike).
In ko potem pogledam, da je (res da nalowdan) diesel 39.000 EUR (?), majke mi raje dam še 5 jurjev več in si kupim E-razred, pa četudi z manj opremo in manj zmogljivim motorjem - še vedno se bom peljal bistveno lepše (ker podvozje je,kakršno je), imel v avtu boljše materiale, lepšo obliko, užival boljši customer-service in fural boljši imadge.

Ta avto bi moral biti nalowdan max.25-28 tisoče EUR, potem bi bil zanimiv - vse kar je dražje, je že preveč za ta brand
ex S 600 (W220) /////AMG Paket
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer Ne okt 25, 2015 6:31 pm

Pod zadnji post se pa podpišem z veliko začetnico. 40 jurjev za škodo no go.

JG2
Novinec

Napisal/-a JG2 Po okt 26, 2015 9:54 am

Meni tudi tale Superb ni všeč. Ko ga vidiš spredaj in ima prižgane luči sicer deluje sveže, moderno, ampak predvsem, ker je velik poudarek na prednjih lučeh, če se pa malo bolj poglobiš kaj ponuja oblikovno prednji konec in če odmisliš luči je pa vse skupaj dokaj povprečno, če ne kar podpovprečno. Bočna linija/zadek in interier pa tako ali tako nima smisla izgubljati besed, ker nima niti ene stvari, kar bi lahko bilo, vsaj za moj okus, predmet poželenja.

Kot so zgoraj napisali, za 40K eur pač ne morejo prodajati zgolj lepih prednjih luči :ne

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po okt 26, 2015 1:27 pm

Mene je pa novi superb navdušil, notri je tudi tista plastika , ki je pri drugih avtih trda tukaj mehka, tudi recimo tisti del med sedežam, ki gre gor na konzolo. Praktično je trda plastika samo spodnji del armature, tam kjer je predal, vse ostalo je mehko. Sedeži so odlični in komplet električno nastavljivi. Pelje se odlično, podvozje je primerno trdo, se pa malo čuti da so bile gor 18" gume. Vozil sem močnejšo različico 2.0 dizla z 190 KM in so pospeški zelo suvereni. In tak avto z style opremo stane okoli 34 k€, kar se mi zdi na celoten komplet odlična cena.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Po okt 26, 2015 4:07 pm

Sonderklasse je napisal/-a:Ta avto bi moral biti nalowdan max.25-28 tisoče EUR, potem bi bil zanimiv - vse kar je dražje, je že preveč za ta brand

Očitno nisi ravno na tekočem z novostmi v avtomobilizmu oz. si prespal zadnjih 20 let. Avto je pač dober in dober avto ne more biti več poceni, pa tudi, če je Škoda :lol: . Malo si poglej prodajne številke in rast Škode, potem se pa zamisli. Očitno so Škoda avtomobili res odličen kompromis med dobljenim in ceno za veliko kupcev, seveda pa ne za nekoga, ki je ostal v letu 1995 ali pa v socializmu.
Razumem pa, da gre za subjektino oceno nekoga, ampak da bomo malce bolj objektivni:
http://www.autobild.de/artikel/skoda-su ... 55174.html
Primerjalni test NEMŠKIH novinarjev točno teh dveh vozil. In zaključek:
Dass der neue Superb gegen die alte E-Klasse gewinnt, ist keine allzu große Überraschung. Dass er es aber nicht nur über seinen günstigen Preis, sondern auch mit seinen Eigenschaften und klassischen Mercedes-Tugenden tut, verblüfft schon.

Torej Superb ni zmagal le zaradi cene, temveč zaradi odličnosti v lastnostih, ki se jih sicer pripisuje Mercedesu.
Ampak ok, verjamem da nekateri tukaj veste več kot novinarji...

Sicer pa, te popolnoma podpiram in predlagam, da si kupiš za 42.000 EUR E-klaso brez dodatne opreme in s 136KM. To je pač tvoja subjektivna odločitev. O tem, da se boš lepše peljal je pa stvar debate. Za 40.000 jurjev dobiš nalodanega Superba z vsemi pripomočki za vožnjo (varnostnimi, avtomatik, udobnostmi). Torej govorimo o ACC-ju, DSG-ju in Lane Assistu, ki skupaj omogočajo že skoraj samodejno vožnjo. Potem imaš pa še nastavljivo podvozje, AFL biksenon, velika navi, usnje, itd. Sem prepričan, da se boš v Mercedesu E-klasi za 42.000 EUR malo težko bolje peljal kot pa v Superbu za 40.000 jurjev. Predvsem se boš pa s tistimi 136KM bolj vlekel kot smrkelj, kot pa peljal.
Je pa absolutno res, da boš večji džek, ko boš v kafiču vrgel ključe na mizo. 8) Tukaj ti dam v celoti prav. Upam samo, da so v zadnji verziji že kaj zmanjšali tisti hrup dizla, ker to je pa res traktor, čeprav je bila to včasih domena TDI-jev. :lol:

Torej, bom na kratko strnil moj zapis: subjektivno piši karkoli (recimo ali ti je avto lep, ali bi ga ti imel, itd.), ko pa greš na objektivne lastnosti jih pa obrazloži, kaj ti pojmuješ kot bolje (ker očitno se to razlikuje od dojemanja povprečnega človeka) ali pa pač ne piši neumnosti. Predvsem se pa pred takimi zapisi enkrat usedi v ''socialno'' E-klaso, da si boš znal predstavljati o čem govoriš. Sam sicer v njej še nisem sedel, sem pa v ''socialnem'' A3 in me je kap zadela. Avto ni imel niti potovalnega računalnika, volan je bil plastičen, radio je bil pa nek Kenwood za 30 EUR noter zmontiran. Brrrrrrr :roll: , še sedaj me groza prime, ko si to predstavljam pred očmi. :lol:
Še več pametovanj na Mtl blog.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To okt 27, 2015 9:22 am

Sonderklasse je napisal/-a:Design zunaj: izjemno lep.
In ko potem pogledam, da je (res da nalowdan) diesel 39.000 EUR (?), majke mi raje dam še 5 jurjev več in si kupim E-razred, pa četudi z manj opremo in manj zmogljivim motorjem - še vedno se bom peljal bistveno lepše (ker podvozje je,kakršno je), imel v avtu boljše materiale, lepšo obliko, užival boljši customer-service in fural boljši imadge.

Ta avto bi moral biti nalowdan max.25-28 tisoče EUR, potem bi bil zanimiv - vse kar je dražje, je že preveč za ta brand

To seveda velja izključno in samo za tepce, ki so mahnjeni na znamke in ki so Škode zadnje generacije videli samo od daleč. Recimo da nisem nepristranski, ker jo tudi sam vozim, ampak mene sigurno ne bo nihče več prepričal, da se bolj splača kupit 5-10 jurjev dražji avto, ki ponuja enako ali celo manj. Samo zato, ker je Škoda pač Škoda - vem pa, da to v podalpskem prevodu pomeni slaba plastika v notranjosti, krš izdelava in kaj jaz vem kaj še.
Precej drage značke kupujete, so ceneje v Sparu, pa jo potem nalimaš na avto.

DS_2009
Nov uporabnik

Napisal/-a DS_2009 To okt 27, 2015 10:33 am

Mtl, prilepil si pa ravno najboljši test kar si ga lahko :D ... Glede na to, da je nemški Autobild financiran s strani VAG koncerna je logično, da bo škoda zmagala. Tako kot pri njih vedno zmaga VW, ko gre za primerjalne teste. Ko prebereš nekaj testov na tistem portalu ti je hitro jasno, da so daleč od objektivnosti, zato jih osebno ne jemljem kot merodajen podatek. Ne vem pa kaj si mislil s primerjavo z audijem a3? Primerjaš hruške in jabolka ... Socialni a3 stane 22k, E-klasa pa vsaj še enkrat toliko. "Socialna" E klasa ne obstaja.

Sonderklasse, se popolnoma strinjam s tabo, primerjati razred E s superbom je naravnost smešno in to je vsakomur, ki je že kdaj vozil E-klaso itak jasno. Ko se enkrat usedeš v tak avto in z njim narediš par 1000 kilometrov ti je vse jasno, tudi to, zakaj za avto takega razreda plačaš krepko več kot za ostale.

In če že superb lahko konkurira razredu E, me zanima, komu potem konkurirata passat in predvsem novi a4? In ja, če imam na izbiro superba za 40k z ne vem koliko opreme in osnovni razred E s 100kw, rajši vzamem slednjega. Mercedes (ne AMG verzije) ni avto, s katerim bi se podil po ovinkih. Komfort, tišina, tisti občutek umirjenosti ko se usedeš za volan, zapreš vrata ... Tukaj pa kw ne igrajo nobene vloge več.

Skratka, tisti, ki vozijo/mo mercedes višjega ranga vedo/mo kaj govorim

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To okt 27, 2015 1:11 pm

dask je napisal/-a:
Sonderklasse je napisal/-a:Design zunaj: izjemno lep.

To seveda velja izključno in samo za tepce, ki so mahnjeni na znamke in ki so Škode zadnje generacije videli samo od daleč. Recimo da nisem nepristranski, ker jo tudi sam vozim, ampak mene sigurno ne bo nihče več prepričal, da se bolj splača kupit 5-10 jurjev dražji avto, ki ponuja enako ali celo manj. Samo zato, ker je Škoda pač Škoda - vem pa, da to v podalpskem prevodu pomeni slaba plastika v notranjosti, krš izdelava in kaj jaz vem kaj še.
Precej drage značke kupujete, so ceneje v Sparu, pa jo potem nalimaš na avto.

Ja, ok. Ampak za Mercedesa višjega ranga tudi konkretno več plačaš. V tem je vse bistvo debate. Ne moreš potem rečt, da dodaš k naloudanemu Superbu še 5 jurjev in imaš boljši avto, ki ima manj opreme in švohnejši motor. V čem je potem že boljši, razen v znački ? Oksimoron v istem stavku.

DS_2009
Nov uporabnik

Napisal/-a DS_2009 To okt 27, 2015 1:50 pm

V komfortu, zvočni izolaciji, udobju, detajlih, poprodajnih storitvah, predvsem pa v kvaliteti materialov na dolgi rok ... Avto ni samo motor in dodatna oprema. No vsaj zame ne.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl To okt 27, 2015 2:48 pm

DS_2009 je napisal/-a:Mtl, prilepil si pa ravno najboljši test kar si ga lahko :D ... Glede na to, da je nemški Autobild financiran s strani VAG koncerna je logično, da bo škoda zmagala. Tako kot pri njih vedno zmaga VW, ko gre za primerjalne teste. Ko prebereš nekaj testov na tistem portalu ti je hitro jasno, da so daleč od objektivnosti, zato jih osebno ne jemljem kot merodajen podatek. Ne vem pa kaj si mislil s primerjavo z audijem a3? Primerjaš hruške in jabolka ... Socialni a3 stane 22k, E-klasa pa vsaj še enkrat toliko. "Socialna" E klasa ne obstaja.

A3 nisem nikakor primerjal ne s Superbom in ne z E-klaso, podal sem le kot primer ''socialnega'' avtomobila.

DS_2009 je napisal/-a:Sonderklasse, se popolnoma strinjam s tabo, primerjati razred E s superbom je naravnost smešno in to je vsakomur, ki je že kdaj vozil E-klaso itak jasno. Ko se enkrat usedeš v tak avto in z njim narediš par 1000 kilometrov ti je vse jasno, tudi to, zakaj za avto takega razreda plačaš krepko več kot za ostale.

Se popolnoma strinjam, da je smešno primerjat Superba in E-Klaso. E-klasa je premijski avto, Superb je pa avto za množice. Sicer po velikostih sta si dokaj podobna in verjetno pašeta v isti razred, ampak kot rečeno: eno je premijski avto, drugo pa pač običajen avto, kar seveda temeljito odraža tudi razlika v ceni.
Tvoj problem je, da trdiš, da se E-klasa za 42.000 jurjev pelje bolje kot Superb za 40.000. Tukaj se pa prekleto motiš, razen, če je zate za kvaliteto vožnje važen nišan na pokrovu motorja.
In še enkrat: Superb za 40.000 EUR se praktično pelje že skoraj sam, z nastavljivim podvozjem in vsemi potrebnimi in nepotrebnimi bombončki zraven. Da ne govorimo o razliki v moči in temu, da ima že avtomatik, medtem ko si pri E-klasi na šaltheblu.
DS_2009 je napisal/-a:In če že superb lahko konkurira razredu E, me zanima, komu potem konkurirata passat in predvsem novi a4? In ja, če imam na izbiro superba za 40k z ne vem koliko opreme in osnovni razred E s 100kw, rajši vzamem slednjega. Mercedes (ne AMG verzije) ni avto, s katerim bi se podil po ovinkih. Komfort, tišina, tisti občutek umirjenosti ko se usedeš za volan, zapreš vrata ... Tukaj pa kw ne igrajo nobene vloge več.

Ti konkretno mešaš razrede: kot sem ti že napisal Superb konkurira avtomobilom za množice: Passatu, 508-ki, Insigniji, itd. A4-ka konkurira C-ju, A6-ka pa E-klasi.
In kot rečeno: popolnom spoštujem tvojo (subjetkivno) odločitev za socialno E-klaso kot za Superb-a. Ko pa greš na objektivne zadeve, se pa spoštovanje konča, ker nakladaš.
In še tole: ti bi imel naloadanega Superba za 28 jurjev. No, za 28 jurjev dobiš A-klaso z nekaj opreme. Se ti ne zdi, da malo v oblakih živiš?
In še enkrat: Škoda je danes daleeeeč od vzhodnoevropskih kant konec osemdesetih.
Dejansko so avtomobili dobri, če ne že odlični, po mojem mišljenju sicer že rahlo pretiravajo s cenovno politiko (so že skoraj dražji od VW), ampak očitno zadeva pije vodo, saj nenormalno rastejo. Poleg tega so v zadnji fazi novih modelov naredili ogromno še na dizajnu, tako da so avtomobili že skoraj lepi :lol:. Kar recimo ne bi mogel trditi za prejšnjega Superba limuzino :roll: :lol: .
Zadnjič spremenil mtl, dne To okt 27, 2015 3:10 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Še več pametovanj na Mtl blog.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To okt 27, 2015 3:06 pm

DS_2009 je napisal/-a:V komfortu, zvočni izolaciji, udobju, detajlih, poprodajnih storitvah, predvsem pa v kvaliteti materialov na dolgi rok ... Avto ni samo motor in dodatna oprema. No vsaj zame ne.

Komfort je direktno povezan z dodatno opremo oz. opremo, ki je pri E-ju manjša. Kako je potem bolj komforten, če NE misliš na sloves znamke?
Zvočna izolacija, tu se strinjam.
Udobje - isto kot v prvem stavku, čeprav je to zelo subjektivno. Mehko meni še ne pomeni udobno.
Poprodajne storitve - tralala, imamo Mercedese v firmi, razen storitev ki jih v primerjavi z Škodo (ki jih tudi imamo) pošteno preplačaš, nič posebnega. Ja mogoče, če kupiš novega S, ML ali AMG. Ampak to je pa x2 ali x3 v primerjavi s Superbom.
Kvaliteta materialov na dolgi rok - ne me vlečt za jezik, da ne bom postal fotk 7 let starega mercedesa. Bolj rjavega službenega ni v firmi.
Če pa kot poprodajno storitev smatraš dober občutek, ko med vožnjo gledaš zvezdo na volanu, se pa strinjam.

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Napisal/-a masko Pe okt 30, 2015 12:43 pm

Pozdravljeni,
z mojim predhodnikom se v celoti strinjam. Zanimivo bi bilo če bi (tako kot tudi sam) malo prebirali tuje forume - npr. BRISKODA, kjer na nove Škode prehajajo lastniki Mercedesov, Audijev, Bmw-jev in drugih prestižnih znamk in so vsi po vrsti pozitivno presenečeni nad kvaliteto avtomobilov predvsem pa stroškov servisov. In vsi se tepejo po glavi kako so do tedaj preplačevali "poprodajne" storitve teh prestižnih znamk. Res pa je, in to tudi pri nas, da imamo v večini primerov kupci Škod veliko boljše poprodajne storitve kot pa kupci vw-jev. In tudi to, da je pri nas, kar nekaj komentarjev lastnikov "prestižnih" znamk, kateri sploh še niso sedeli v novih Škodah in jih ocenjujejo slabo le zaradi imena znamke. Če bi malo poznali zgodovino, bi vedeli kaj je nekoč ŠKODA že bila in uspešno nadaljuje svojo pot. Zato bi jim predlagal, da naj se vsedejo v novi Superb za 40.000€, odpeljejo nekaj 100 kilometrov in potem komentirajo.
Se pa stvari tudi pri nas, po lastnih izkušnjah, pozitivno spreminjajo in Škoda samo še pridobiva na ugledu.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Pe okt 30, 2015 12:50 pm

masko je napisal/-a:Pozdravljeni,
z mojim predhodnikom se v celoti strinjam. Zanimivo bi bilo če bi (tako kot tudi sam) malo prebirali tuje forume - npr. BRISKODA, kjer na nove Škode prehajajo lastniki Mercedesov, Audijev, Bmw-jev in drugih prestižnih znamk in so vsi po vrsti pozitivno presenečeni nad kvaliteto avtomobilov predvsem pa stroškov servisov. In vsi se tepejo po glavi kako so do tedaj preplačevali "poprodajne" storitve teh prestižnih znamk. Res pa je, in to tudi pri nas, da imamo v večini primerov kupci Škod veliko boljše poprodajne storitve kot pa kupci vw-jev. In tudi to, da je pri nas, kar nekaj komentarjev lastnikov "prestižnih" znamk, kateri sploh še niso sedeli v novih Škodah in jih ocenjujejo slabo le zaradi imena znamke. Če bi malo poznali zgodovino, bi vedeli kaj je nekoč ŠKODA že bila in uspešno nadaljuje svojo pot. Zato bi jim predlagal, da naj se vsedejo v novi Superb za 40.000€, odpeljejo nekaj 100 kilometrov in potem komentirajo.
Se pa stvari tudi pri nas, po lastnih izkušnjah, pozitivno spreminjajo in Škoda samo še pridobiva na ugledu.

Škoda je že super, ampak kdor kupuje Mercedes, kupuje "ker lahko". Vseeno mu je, ali stane 40 ali 60k. To, da kupci Mercedesov prehajajo na Škode, ne pomeni prav veliko. Morda predvsem to, da Evropa postaja vse revnejša.

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Napisal/-a masko Pe okt 30, 2015 4:20 pm

Prehajajo zato, ker rajši kupijo novo Škodo in imajo poceni vzdrževanje kot pa rabljene avtomomobile srednjega razreda. Ravno to sem hotel povedati, da kritizirajo Škode vozniki rabljenih, uvoženih prej imenovanih znamk. Veliko znancev mi je že reklo, da za Škodo pa že ne bi dali več kot 30.000,€ ampak bi rajši za ta denar kupili rabljenega višjega cenovnega razreda. Prav, vsakemu svoje.
Po mojih izkušnjah pa mercedese in audije pri nas večina ne kupujejo "ker lahko", ampak, da bo sosed videl, da ima mercedesa, pa če bo potem stradal. Žal, take so moje izkušnje. Kdor si lahko privošči prestižne avtomobile ne pogleda ne Škode pa tudi Mercedesa do Maybacha S600 ne. Tam so doma Bentleyi, Jaguarji, Land Roverji, Aston Martini....

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Pe okt 30, 2015 4:52 pm

masko je napisal/-a:Prehajajo zato, ker rajši kupijo novo Škodo in imajo poceni vzdrževanje kot pa rabljene avtomomobile srednjega razreda. Ravno to sem hotel povedati, da kritizirajo Škode vozniki rabljenih, uvoženih prej imenovanih znamk. Veliko znancev mi je že reklo, da za Škodo pa že ne bi dali več kot 30.000,€ ampak bi rajši za ta denar kupili rabljenega višjega cenovnega razreda. Prav, vsakemu svoje.
Po mojih izkušnjah pa mercedese in audije pri nas večina ne kupujejo "ker lahko", ampak, da bo sosed videl, da ima mercedesa, pa če bo potem stradal. Žal, take so moje izkušnje. Kdor si lahko privošči prestižne avtomobile ne pogleda ne Škode pa tudi Mercedesa do Maybacha S600 ne. Tam so doma Bentleyi, Jaguarji, Land Roverji, Aston Martini....

Časi se tudi pri nas spreminjajo. Mislim, da je sosed že izpadel iz enačbe.

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Napisal/-a masko Pe okt 30, 2015 7:04 pm

No to imaš seveda prav, tudi to na žalost res drži.

Uporabniški avatar
honeybee
Novinec

Napisal/-a honeybee Pe okt 30, 2015 7:29 pm

Res je, bolje 30.000 eur za rabljen avto z virtualnimi 150.000 prevoženimi, kot pa novo Škodo. Čeprav priznam, da me Škode oblikovalsko sploh ne prepričajo. Zunanjost še, notranjost je pa prestara za avte tega letnika.

lp
darkside
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov