Sonderklasse je napisal/-a:Ta avto bi moral biti nalowdan max.25-28 tisoče EUR, potem bi bil zanimiv - vse kar je dražje, je že preveč za ta brand
Dass der neue Superb gegen die alte E-Klasse gewinnt, ist keine allzu große Überraschung. Dass er es aber nicht nur über seinen günstigen Preis, sondern auch mit seinen Eigenschaften und klassischen Mercedes-Tugenden tut, verblüfft schon.
Sonderklasse je napisal/-a:Design zunaj: izjemno lep.
Design notri: stari Passat, torej prežvečeno.
S tem da so materiali notri slabši (veliko trde plastike).
In ko potem pogledam, da je (res da nalowdan) diesel 39.000 EUR (?), majke mi raje dam še 5 jurjev več in si kupim E-razred, pa četudi z manj opremo in manj zmogljivim motorjem - še vedno se bom peljal bistveno lepše (ker podvozje je,kakršno je), imel v avtu boljše materiale, lepšo obliko, užival boljši customer-service in fural boljši imadge.
Ta avto bi moral biti nalowdan max.25-28 tisoče EUR, potem bi bil zanimiv - vse kar je dražje, je že preveč za ta brand
dask je napisal/-a:Sonderklasse je napisal/-a:Design zunaj: izjemno lep.
Design notri: stari Passat, torej prežvečeno.
S tem da so materiali notri slabši (veliko trde plastike).
In ko potem pogledam, da je (res da nalowdan) diesel 39.000 EUR (?), majke mi raje dam še 5 jurjev več in si kupim E-razred, pa četudi z manj opremo in manj zmogljivim motorjem - še vedno se bom peljal bistveno lepše (ker podvozje je,kakršno je), imel v avtu boljše materiale, lepšo obliko, užival boljši customer-service in fural boljši imadge.
Ta avto bi moral biti nalowdan max.25-28 tisoče EUR, potem bi bil zanimiv - vse kar je dražje, je že preveč za ta brand
To seveda velja izključno in samo za tepce, ki so mahnjeni na znamke in ki so Škode zadnje generacije videli samo od daleč. Recimo da nisem nepristranski, ker jo tudi sam vozim, ampak mene sigurno ne bo nihče več prepričal, da se bolj splača kupit 5-10 jurjev dražji avto, ki ponuja enako ali celo manj. Samo zato, ker je Škoda pač Škoda - vem pa, da to v podalpskem prevodu pomeni slaba plastika v notranjosti, krš izdelava in kaj jaz vem kaj še.
Precej drage značke kupujete, so ceneje v Sparu, pa jo potem nalimaš na avto.
DS_2009 je napisal/-a:Mtl, prilepil si pa ravno najboljši test kar si ga lahko... Glede na to, da je nemški Autobild financiran s strani VAG koncerna je logično, da bo škoda zmagala. Tako kot pri njih vedno zmaga VW, ko gre za primerjalne teste. Ko prebereš nekaj testov na tistem portalu ti je hitro jasno, da so daleč od objektivnosti, zato jih osebno ne jemljem kot merodajen podatek. Ne vem pa kaj si mislil s primerjavo z audijem a3? Primerjaš hruške in jabolka ... Socialni a3 stane 22k, E-klasa pa vsaj še enkrat toliko. "Socialna" E klasa ne obstaja.
DS_2009 je napisal/-a:Sonderklasse, se popolnoma strinjam s tabo, primerjati razred E s superbom je naravnost smešno in to je vsakomur, ki je že kdaj vozil E-klaso itak jasno. Ko se enkrat usedeš v tak avto in z njim narediš par 1000 kilometrov ti je vse jasno, tudi to, zakaj za avto takega razreda plačaš krepko več kot za ostale.
DS_2009 je napisal/-a:In če že superb lahko konkurira razredu E, me zanima, komu potem konkurirata passat in predvsem novi a4? In ja, če imam na izbiro superba za 40k z ne vem koliko opreme in osnovni razred E s 100kw, rajši vzamem slednjega. Mercedes (ne AMG verzije) ni avto, s katerim bi se podil po ovinkih. Komfort, tišina, tisti občutek umirjenosti ko se usedeš za volan, zapreš vrata ... Tukaj pa kw ne igrajo nobene vloge več.
DS_2009 je napisal/-a:V komfortu, zvočni izolaciji, udobju, detajlih, poprodajnih storitvah, predvsem pa v kvaliteti materialov na dolgi rok ... Avto ni samo motor in dodatna oprema. No vsaj zame ne.
masko je napisal/-a:Pozdravljeni,
z mojim predhodnikom se v celoti strinjam. Zanimivo bi bilo če bi (tako kot tudi sam) malo prebirali tuje forume - npr. BRISKODA, kjer na nove Škode prehajajo lastniki Mercedesov, Audijev, Bmw-jev in drugih prestižnih znamk in so vsi po vrsti pozitivno presenečeni nad kvaliteto avtomobilov predvsem pa stroškov servisov. In vsi se tepejo po glavi kako so do tedaj preplačevali "poprodajne" storitve teh prestižnih znamk. Res pa je, in to tudi pri nas, da imamo v večini primerov kupci Škod veliko boljše poprodajne storitve kot pa kupci vw-jev. In tudi to, da je pri nas, kar nekaj komentarjev lastnikov "prestižnih" znamk, kateri sploh še niso sedeli v novih Škodah in jih ocenjujejo slabo le zaradi imena znamke. Če bi malo poznali zgodovino, bi vedeli kaj je nekoč ŠKODA že bila in uspešno nadaljuje svojo pot. Zato bi jim predlagal, da naj se vsedejo v novi Superb za 40.000€, odpeljejo nekaj 100 kilometrov in potem komentirajo.
Se pa stvari tudi pri nas, po lastnih izkušnjah, pozitivno spreminjajo in Škoda samo še pridobiva na ugledu.
masko je napisal/-a:Prehajajo zato, ker rajši kupijo novo Škodo in imajo poceni vzdrževanje kot pa rabljene avtomomobile srednjega razreda. Ravno to sem hotel povedati, da kritizirajo Škode vozniki rabljenih, uvoženih prej imenovanih znamk. Veliko znancev mi je že reklo, da za Škodo pa že ne bi dali več kot 30.000,€ ampak bi rajši za ta denar kupili rabljenega višjega cenovnega razreda. Prav, vsakemu svoje.
Po mojih izkušnjah pa mercedese in audije pri nas večina ne kupujejo "ker lahko", ampak, da bo sosed videl, da ima mercedesa, pa če bo potem stradal. Žal, take so moje izkušnje. Kdor si lahko privošči prestižne avtomobile ne pogleda ne Škode pa tudi Mercedesa do Maybacha S600 ne. Tam so doma Bentleyi, Jaguarji, Land Roverji, Aston Martini....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov