Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Po dec 07, 2009 8:07 pm

Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Po dec 07, 2009 8:18 pm

Samo eno opzorilo, če je tukaj kakšen lastnik Maseratija:

Vsak dan sem na Dunajski cesti v Ljubljani, blizu AMZS-ja, kjer tudi prodajajo Maseratije in Ferrarije. Sklepam da je tam nekje tudi servis.
Že večkrat sem slišal, kako nekdo tišči maseratija po Dunajski in potem na Petrolu nažiga po obratih, ko avtomobil stoji. Ni vedno isti avtomobil, in ko pripelje na Petrol, vedno stopita ven dva mlada mehanika. Tako da, pazite kaj vam delajo z avtomobili. :?

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan Po dec 07, 2009 8:22 pm

BBS je napisal/-a:Samo eno opzorilo, če je tukaj kakšen lastnik Maseratija:

Vsak dan sem na Dunajski cesti v Ljubljani, blizu AMZS-ja, kjer tudi prodajajo Maseratije in Ferrarije. Sklepam da je tam nekje tudi servis.
Že večkrat sem slišal, kako nekdo tišči maseratija po Dunajski in potem na Petrolu nažiga po obratih, ko avtomobil stoji. Ni vedno isti avtomobil, in ko pripelje na Petrol, vedno stopita ven dva mlada mehanika. Tako da, pazite kaj vam delajo z avtomobili. :?

hvala za informacijo...bom posredoval naprej.
lp

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po dec 07, 2009 9:00 pm

BBS je napisal/-a:Samo eno opzorilo, če je tukaj kakšen lastnik Maseratija:

Jao. Idiotizem na višku. :roll:

Drugače pa lep ko svina, ta Maserati... :shock:

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po dec 07, 2009 9:02 pm

To je avto !

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth Po dec 07, 2009 9:25 pm

BOMBA :twisted:
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Po dec 07, 2009 10:07 pm

Še dobro se spomnim, da sem skoraj skup padel, ko sem videl zadnjega QP-ja prvič (orignalni model, l. 2004). To je bilo samo :shock: Takrat se mi je ful dopadlo ločevanje med modeli - navaden, Executive GT in Sport GT so imeli različno satovje in krom spredaj. Prvi facelift me je malo razočaral, avto je zgubil del prvotnega čara z malo ponesrečeno oblikovanim prednjim odbojačem. Ta zadnji je pa spet kapo dol od avta. Čeprav bi ga raje imel s kakimi bolj klasičnimi, svetlimi platišči, pa so te nove luči s temnim ozadjem odlične.

Našel sem še nekaj starih slik nove mrcine:
http://www.shrani.si/f/21/qr/3X7Ip1xs/ing-hjwesterqp-sport-gt-.jpg
http://www.shrani.si/f/29/DP/1gIk5htW/ing-hjwesterqp-sport-gt-.jpg
http://www.shrani.si/f/3h/13K/v2sm7he/quattroporte-sport-gt-s2.jpg
http://www.shrani.si/f/v/V2/FsZmnW/quattroporte-sport-gt-s1.jpg

Zdaj pa eno vprašanje, malo za šalo, malo za res: kako gre lahko kdorkoli na predstavitev nove Audijeve osmice, če ve, da obstaja ta biser na svetu? :D
Če bi imel denar in bi želel vrhunsko limuzino, potem ni druge - tudi AMjevega Rapida ne bi šel gledat (iz principa, ker je le podaljša DB9), bi kar direktno v Maseratijev salon zavil ;)

Dodajam še slikci, kako sem si ga že nekaj časa nazaj sestavil sam ;)
Priponke
MQ Executive GTA 1.jpg
MQ Executive GTA 2.jpg

Uporabniški avatar
xzer0
Nov uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a xzer0 Po dec 07, 2009 10:17 pm

modri D. je napisal/-a:Zdaj pa eno vprašanje, malo za šalo, malo za res: kako gre lahko kdorkoli na predstavitev nove Audijeve osmice, če ve, da obstaja ta biser na svetu? :D
Če bi imel denar in bi želel vrhunsko limuzino, potem ni druge...

Sem istega mišljenja. Saj ne rečem, da osmica ni ''stroj'', tako iz tehnološkega kot luksuznega vidika, vendar Maserati je pa le nekaj več, ekskluzivnejšega, kar pa Audi ni (vsaj v mojih očeh ne), ker ima le prevelik razpon modelov in prav to ga dela preveč vsakdanjega.

Maserati, the one and only :8

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po dec 07, 2009 10:24 pm

xzer0 je napisal/-a:
modri D. je napisal/-a:Zdaj pa eno vprašanje, malo za šalo, malo za res: kako gre lahko kdorkoli na predstavitev nove Audijeve osmice, če ve, da obstaja ta biser na svetu? :D
Če bi imel denar in bi želel vrhunsko limuzino, potem ni druge...

Sem istega mišljenja. Saj ne rečem, da osmica ni ''stroj'', tako iz tehnološkega kot luksuznega vidika, vendar Maserati je pa le nekaj več, ekskluzivnejšega, kar pa Audi ni (vsaj v mojih očeh ne), ker ima le prevelik razpon modelov in prav to ga dela preveč vsakdanjega.

Maserati, the one and only :8
:clapclap

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man To dec 08, 2009 1:45 am

xzer0, dobro si napisal. Osmica je lahko še tak stroj, kljub vsemu bo vedno "le" Audi. Maserati je nekaj čisto drugega.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To dec 08, 2009 10:19 am

To sem hotel povedat... Kak si lahko pri tem dnaru kupiš BMW 7 pa Audi pa S klase...pa tote stvari pol pa imaš na izbiro masertaija quatroporte, Jaguarja XJ pa to... Če bi mel dnar bi trenutno izbiral med maseratijem ter jaguarjem KJ...

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS To dec 08, 2009 12:15 pm

No ja, če ti ga mehaniki na Dunajski ne uničijo je kar dober :D

Lep. Res.

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. To dec 08, 2009 12:43 pm

Jst čedalje bolj opažam, da bi kupil veliko avtov, ki se sploh ne prodajajo, kot bi se po moje mogli ... In se mi zdi, da je veliko takih, ki bi kupovali precej drugačne avtomobile od ustaljene prakse, če lahko tko rečem, če bi imeli denar ... In to je ta glavn problem - govort, kaj bi bilo, če ..., je vedno dvorezni meč. Mogoče bi pa vsi hiteli v Audijeve in BMWjeve salone s 130k evri :D Morda se ti z denarjem spremeni tud mišljenje (čeprav upam, da se meni ne bi) ;)

Lp, D.

Uporabniški avatar
Sandi
Novinec

Napisal/-a Sandi To dec 08, 2009 12:52 pm

Bi se kar podpisal pod teh zadnjih par postov! :) ČE, bi imel denar, bi si sigurno nekaj tako posebnega in extravagantnega kupil kot je recimo tale Quattroporte ali Jagov XJ! ;) ( Modri D, tudi jaz upam da se minebi mišljenje spremenilo če bi bilo ČE)
lp,
Sicr bl mal pišm, sm pa skoz tuki

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To dec 08, 2009 6:10 pm

Sam pa nisem tako navdušen nad tem vozilom. Mene prepriča samo njegov zvok.

Drugače ima premalo motorjev - ni dizla, predrag za vzdrževanje ( glede na 3.0 TDI ali 730d ), armaturna mi ne potegne...
Potem je tu servisna mreža, ki je ni, da o strokovnjakih ne govorim, zastarel avt. menjalnik - napram novemu 8 stopenjskemu v BMW...

Mogoče izstopa po obliki, glasu. ter tistem šarmu ki ga ima Maserati pač ima.
Pač avtomobil za ljubitelje.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To dec 08, 2009 6:15 pm

simply je napisal/-a:Sam pa nisem tako navdušen nad tem vozilom. Mene prepriča samo njegov zvok.

Drugače ima premalo motorjev - ni dizla, predrag za vzdrževanje ( glede na 3.0 TDI ali 730d ), armaturna mi ne potegne...
Potem je tu servisna mreža, ki je ni, da o strokovnjakih ne govorim, zastarel avt. menjalnik - napram novemu 8 stopenjskemu v BMW...

Mogoče izstopa po obliki, glasu. ter tistem šarmu ki ga ima Maserati pač ima.
Pač avtomobil za ljubitelje.

ti spadas v uno skupino ki bi kupl bmw al pa audija.
uni k majo res dnar ne gledajo na vzdrzevanje takega avta,sploh pa ne gledajo to da ni v ponudbi dizla.
pr takmu avtu dizl nima kj pocet...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply To dec 08, 2009 6:31 pm

Močno dvomim, da bi se odločil za nakup novega Audija ali pa novega BMWja. Malček rabljenega pa že.

Maserati : Ko sem bil še fantič je stric kupil Ghiblija V6 twinturbo. Več na servisu kot doma. 4 stopenjski avt. menjalnik je šel 2x v franže. Edinole connolly usnje mi je ostalo v dobrem spominu.

Torej to ni zame, priznam.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To dec 08, 2009 7:47 pm

Kaj točno ima zdaj veze 20 let star Maserati od tvojega strica s temle?

Če bi tu not tlačili dizel bi to bil umor, in to brutalen. In zakaj obstajajo ljudje, ki grejo kupit nemške tri avte? Predvsem ker jih dobiš že za dobrih 70k €, ker imajo dizle in ker je vzdrževanje pol cenejše. Maserati pa že v osnovi stane skoraj 2x več. Po drugi strani pa si ga tudi vsi ne upajo kupit, ker enostanvno nimajo tega v sebi in hvalabogu, da je tako.

Od kdaj pa je zastarelost menjalnika odvisna od število brzin? Menjalnik v QP-ju je bil na novo predstavljen pred dvema letoma, posebej za njih in za ta motor so ga razvili pri ZF-u. Pri Maseratiju pač ne mislijo sodelovat pri vojni menjalnikov kot to počnejo nemci, vsakih nekaj let dodajo eno brzino več. Naslendja S-klasa jih bo verjetno imela že kar 9.

Ne vem o kakšni zastarelosti ti govoriš. Edino ta, da nima 2-eh sklopk, ampak po resnici povedano jih nima še precej avtov.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply To dec 08, 2009 9:02 pm

Pač sedaj si šel spet v mejo značkarstva.

Raje si vzamem tega za 70.000 EUR http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3210454&show=1

- pa čeprav nikoli ne bi dal toliko za avtomobil. Pač to je moje mnenje.

Vsekakor pa si sam vse povedal :
- nemci so 2x cenejši
- imajo 2x manjšo porabo
- 2x bolje držijo ceno

Nimajo pa takšnega imidža, kot praviš.

Poleg tega ga pa lahko dobiš tudi za manjši denar : http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3350527&show=1 in šarmiraš okrog.

Veš kako pravijo - vsakemu svoje.

Pa še glede menjalnikov. Nikjer nisem pogojeval št. prestav z kvaliteto menjalnika.
Ampak predvsem to, da je imel Maserati pri izdelavi menjalnika v mislih tudi USA trg in je zato menjalnik bolj specifičen.
Pa še nekaj : trdiš da ima običajen VW z DSGjem boljši menjalnik kot Maserati ( ZF )?

P.s. Tudi BMWjev 8-stopenjski menjalnik je ZFov.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost