Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Po apr 18, 2005 4:24 pm

don CONSIGLIO je napisal/-a:Sem tudi jaz sedel v njem in morem reči, da je res prepričljiv. Tudi materiali so se mi zdeli kul. Kaj te je motilo, Drugmirko? Meni je predvsem všeč visoka bočna linija, ki sem jo opazil že pri Golfu. Daje tak močen občutek protekcije....

Poleg tega se lepo sedi tudi zadaj in prtljažnik je HUUUGE!

Prepričljiv ;)

LP,
don CONSIGLIO

hja... teško reč in s prstom pokazat. v bistvu nič takega... sam, ko je prejšnji pasat prišu, je bil boljši kot ta stari A4. boljši materiali in čistejša armatura... tale ni. niti od predrestyle verzije nima boljših materjalov. in če ti rit pogledat prpelje A4 z alcantara športnimi sedeži je filing malo dolgonosen. materiali so grobi, sedeži ko klopce v parku.... sej pravim... avto ni slab! sploh ne! svoji direktni konkurenci (ne tistemu iz AB testa na kitajc temi) torej, Laguni, Mondeu, Vectri, Pugu 407, C5... bo dal dosti tinte pit. še posebej s to ceno. ampak... ko sem se prvič peljal z Octavijo 2 sem bil veliko prijetneje presenečen z videnim. in doseženim napredkom. nekak sem pričakoval podobno pa se ni izšlo... :)
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Po apr 18, 2005 4:44 pm

no... nekej pa le lahko rečem...za Folksvagna ma zelo nenavadno armaturo (v živo deluje bolje kot na slikah), sam nekak ne vejo kaj bi z njo. malo je prazna, na njej so knofi z debelo "stekleno" prevleko ki bi pasali v kak bolj polikan avto in tudi čist navadna stikala ki bi jih pričakoval in našel v Golfu, predvsem pa je živ dokaz tega o čem govorim tista "lesena" groza :noro ... korak naprej, od matematične by the bok und priročnik nemškosti je nedvomen. sam tam, kamor so stopli, se še ne počutijo čist doma.

da bi me bolje razumeli, armatura v C4 je popoln oblikovni odpizd. ni treba, da se vam dopade, tisto kar je bistveno je to, da je smiselna in zaključena celota in da so stvari tam kjer so z razlogom. ali z druge strani... če se grejo pr Citroenu švabe, pol nardijo tako žalost kot je armatura v C6 :cry: . preprosto se v takih razmerah še ne znajdejo. za Citroena, kot tudi za Volkswagna upam, da je tu ključnega pomena besedica "še".
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po apr 18, 2005 11:20 pm

Tudi meni je avto v živo všečnejši, pozitivno pa me je presenetila armaturka.

Konziljo, tebi je všeč visoka bočna linija? Meni ni, imam rad velika okna, da mi dajo občutek odprtosti in siršega pogleda v Svet. Kaki novejši audiji (TT, A4) se mi zdijo kot tanki z ozkimi strelnimi linami. Nemci so bili in bodo SS...

LP,
Joie

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To apr 19, 2005 12:10 am

Silver satin ?
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
pat
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a pat To apr 19, 2005 7:41 am

Vglavnem kar koli že je jaz sem ga naroču 14 dni nazaj upam da ga ta teden dobim pa bom vidu kvaliteto, ker do sedaj sem mel 2x Citroena,1xŠpanca,2x Korejca.
Najbolj razočaran sem bil nad Citr....udobje je bil sigurno najboljše od Vseh ostalih avtomobilov a ko je bla generalna ni blo delov,pa še drago k pr.....
Kar se Korejcev tiče non stop težave z elektriko pri obeh modelih!
Ja španc je bil pa še kr v redu ni blo problemov.
Je delat treba.....

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO To apr 19, 2005 3:27 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:, imam rad velika okna, da mi dajo občutek odprtosti in siršega pogleda v Svet.

LP,
Joie

Da ne bo tukaj kaj preveč sarkazma ;)

Ne,....res ne pretiravat.

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
FACKER
Nov uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a FACKER To apr 19, 2005 3:46 pm

"Pat" kako pa ga dobiš ta teden, če pa je kao čakalna doba 6-7 tednov.
Tastara sta ga noročila pred 3 tedni in bo prišel kao 19 teden torej skupaj 6 tednov...
In kak motor in oprema če ni skrivnost??? :?: :?: [/b]

Uporabniški avatar
pat
Nov uporabnik

Napisal/-a pat To apr 19, 2005 4:18 pm

Mene so danes zjutraj iz klical da je že v Sloveniji in da ga konec tedna dobim naročil sem ga v začetku aprila ...
Je delat treba.....

Uporabniški avatar
pat
Nov uporabnik

Napisal/-a pat To apr 19, 2005 4:20 pm

aja motor pa 2.0 tdi sportline + še nekaj dodatne opreme 17",chrom,mal boljši radio vglavnem malenkosti...
Je delat treba.....

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To apr 19, 2005 4:30 pm

don CONSIGLIO je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:, imam rad velika okna, da mi dajo občutek odprtosti in siršega pogleda v Svet.

LP,
Joie

Da ne bo tukaj kaj preveč sarkazma ;)

Ne,....res ne pretiravat.

LP,
don CONSIGLIO

Ti si govoril o protekciji, jaz o pogledu v Svet, pa sva si bot.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To apr 19, 2005 4:37 pm

pat je napisal/-a:Vglavnem kar koli že je jaz sem ga naroču 14 dni nazaj upam da ga ta teden dobim pa bom vidu kvaliteto, ker do sedaj sem mel 2x Citroena,1xŠpanca,2x Korejca.
Najbolj razočaran sem bil nad Citr....udobje je bil sigurno najboljše od Vseh ostalih avtomobilov a ko je bla generalna ni blo delov,pa še drago k pr.....
Kar se Korejcev tiče non stop težave z elektriko pri obeh modelih!
Ja španc je bil pa še kr v redu ni blo problemov.

Citroën v smislu kvalitete res ni bil in ni cvetka. Na čem pa si delal generalno?
Jaz imam izkušnje predvsem z malimi nezahtevnimi citrončki in mi ob obveznem rednem vzdrževanju delajo kot urica, za kaj velikega in nabitega z elektroniko pa povsem verjamem, da prihaja do težav. Če kupim Citroëna, kak nenačrtovan obisk na servisu vzamem v zakup, nekdo, ki pa kupi VW passata, pa tega ne pričakuje in ravnotako lahko pogosto obiskuje mehanike.

Za Korejce sem tudi slišal mnogo slabega, vendar kar se tiče novih modelov samo dobro. Očitno so res napredovali.

Danes sem znova v živo videl posrata in se mi kar dopade. A pogled nanj vseeno ne dviguje kocin kot rečimo pogled na konkurenta P407.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Stalni uporabnik

Napisal/-a SubaruFreak So apr 23, 2005 10:44 am

No ravno sedajle je novi passat parkiran pred merkur centrom na primskovem (Kranj)
Vam pa moram povedat, da ni nic posebnega... Sem se usedel notr pa me je pustil cisto brez navdusenja.
Pejte ga pogledat.
Lp
Slika

Uporabniški avatar
SuperFly
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SuperFly So apr 23, 2005 12:21 pm

SubaruFreak je napisal/-a:No ravno sedajle je novi passat parkiran pred merkur centrom na primskovem (Kranj)
Vam pa moram povedat, da ni nic posebnega... Sem se usedel notr pa me je pustil cisto brez navdusenja.
Pejte ga pogledat.
Lp

Joj no... tm je parkiran in zdej ga nej hitr gre folk gledat :lol: Pa sej jih bo kmal k listja pa trave no...

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande Sr apr 27, 2005 9:55 am

drugmirko je napisal/-a:mande RULES!

to so mislim da prve 100% Passat karavan slikice kar sem jih vidu! a se jih sme uz ponosno ti ime naselit po netu al te bo zarad tega, ko naslednjič prideš k njim v fabriko, kak gestapo zgromu?? 8)

A si ze slisal za tist TURBOFOLK komad:

Nemoze nam niko nista jaci smo od sudbine,mogu samo da nam PUSE oni sto nas nevole... ;)

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Ne maj 29, 2005 3:28 pm

Ok. Naj vam povem svoje mnenje. Pa upam da se ne bom komu zameril. Za moje pojme ja ta novi passat oblikovno zgrešen avto. Deluje mi preveč neskladno s prevelikimi previsi sploh preko zadnjih koles ter zadek tudi ni nekakšna lepota za katero bi se oziral... Starejši passat mi je bil in mi tudi še jue veliko lepši avto.... Ampak to je nenazadnje moje skromno mnenje.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Ne maj 29, 2005 3:29 pm

Ok. Naj vam povem svoje mnenje. Pa upam da se ne bom komu zameril. Za moje pojme ja ta novi passat oblikovno zgrešen avto. Deluje mi preveč neskladno s prevelikimi previsi sploh preko zadnjih koles ter zadek tudi ni nekakšna lepota za katero bi se oziral... Starejši passat mi je bil in mi tudi še jue veliko lepši avto.... Ampak to je nenazadnje moje skromno mnenje.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko To avg 02, 2005 5:41 pm

ste že vidli kaj ma gospod Clarkson za povedat o dosežku našega mladega oblikovalca?

Jeremy v najboljši kondiciji je napisal/-a:If you thought the last Passat was dull to behold, you really ain’t seen nothing yet. This new one is sculptured ditchwater. It looks like it was styled by someone who was either in a big hurry to get the job done or who was having sex at the time. As a result, it is the motoring equivalent of Belgium: something you simply won’t notice.

pa še ene par takih... žlehno do bola, ampak vseeno ga mamo radi! glih zato, ker zna brez dlake na jeziku povedat kar mora!
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic To avg 02, 2005 7:14 pm

In kar je res. ;)

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Če avg 04, 2005 12:54 am

Leta 2006 bo na voljo Passat ki bo imel pod pokrovom V6 mašino. Le ta bo iz 3,6 litrske prostornine proizvajala 280KM. Do 100 km/h bo porabil 6.6s. Pa če prav razumem prevod bo to pravzaprav t.i. VR6 motor s kotom med valji le 10.6 stopinj (ne najdem znaka za stopinje :D ). Najprej bo agregat le v limuzinski izvedenki, kasneje tud v karavanu. Sprva pa bo prišel na trg v ZDA. Možna bo seveda tudi (logična) izvedenka s štirikolesnim pogonom (4motion).

Slika

Več informacij: http://www.germancarfans.com/news.cfm/n ... 050803.005
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Pe avg 05, 2005 7:19 pm

V6 sicer že zunaj, narejen eden izmed prvih testov:

http://www.vwvortex.com/artman/publish/ ... 1463.shtml
Če je ravno, ni zabavno.
Vrni se na Vozila prihodnosti