Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. To dec 30, 2008 11:49 pm

bass je napisal/-a:Mene je notranjost najprej na fotkah lepo presenetila, a ko sem se usedel v Jag-a za 55k€ in videl tisto ceneno "les-wanna-be" plastiko na konzoli, me je vse minilo.

Jaguar ima pravi les v notranjosti, bass :) Se pa splača dokupiti temnejši furnir, navaden je presvetel in prekičast za tako notranjost :)

marej
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a marej Sr dec 31, 2008 12:00 am

mogoče kdo kje ve a audi bmw pa mercedes mata taprav les

Uporabniški avatar
Sarge
Novinec

Napisal/-a Sarge Sr dec 31, 2008 12:10 am

Mislim da ja, če ima Laguna III pravi les, potem mora ime tudi visokocenovni Audi/BMW/Mercedes.
Slika
Vive Le Sport!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr dec 31, 2008 1:46 am

modri D. je napisal/-a:
bass je napisal/-a:Mene je notranjost najprej na fotkah lepo presenetila, a ko sem se usedel v Jag-a za 55k€ in videl tisto ceneno "les-wanna-be" plastiko na konzoli, me je vse minilo.

Jaguar ima pravi les v notranjosti, bass :) Se pa splača dokupiti temnejši furnir, navaden je presvetel in prekičast za tako notranjost :)

Sorry, tisto je kvečjemu nek tanek furnirček čez debelo plastično podlago če mene vprašaš, that does wood not make. Zelo cenen občutek...da ne omenjam XK-ja, tisto je šele overpriced piece of mondeo dash. V glavnem razočaran z notranjostjo novih jagov, pravim, tole z XFom me je minilo in sem šel iz salona. Moram pa pohvalit ergonomijo in skritizirat preglednost, ker je neobstoječa.

XJ in pa stari XK, to so spomeniki britanski notranjosti...veliko lesa, malo kroma, pika.
Zdaj pa XF znotraj hoče biti arhitectural designed kot aston. Not happenin'. Sploh tisto svetlo kvazileseno sranje je (v nasprotju z astonom v svetli izvedbi notranjosti) brca v temo.
Za ta denar človek pričakuje več, z razlogom je BMW5 tako prodajan, tudi če ni najlepši...kvaliteten je in za svojo ceno ponudi to kar se pričakuje.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

M156
Novinec

Napisal/-a M156 Sr dec 31, 2008 2:49 am

Jp jp se kar veliko strinjam z bass-om!!!

Ampak tehnika tegale dizelskega Jaguarčka je kr vredu, ker do sedaj so zaradi Forda bolj šepal pri motoriziranosti.
Notr pa ni praveg lesa...ponaredki in prav tako so imitacije tudi pri nemški trojici! Tut za CLS-a vem da ma notr imitacijo, tko da pravi les je od Nemcev edino pri S in CL klasi, pa pri kakem Audi A8 W12, pol pa počas že konec, BMW 7-ka mislm pa da ga sploh nima!

Pri CL65 AMG sm pa že pri prejšnji generaciji opazu da je najpogostejši dodatek v notranjosti (tudi najdražji) in najkakovostnejši...nič aluminija in lesa...ampak pravi GRANIT!!!

No ja nazaj na temo...tale JAG je huda alternativa kakem 535d ali E420CDI, konec koncev sem že mislil da bodo dal noter tisti 3.6 V8 TDV8 dizlak iz RR Sport, verjetno je bil tak plan a ker je JAG sedaj pri TATI so verjetno bogati Indijci kar hitro novo mašinco notr vregl :)

Aja nekdo je nekaj omenjal PSA da bi tale motor imeli...no kakor jst vem baje da ne, ampak to zagotovo lahko trdim le za 275-konjsko opcijo!

LP

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Sr dec 31, 2008 12:07 pm

3.0 V6 HDi pride letos ven :) Če že bo imel manj konjev kot Jag, bo to verjetno zaradi prednjega pogona, ki bo taki konjušnici je stežka kos. V Auto, Motor und Sport napovedujejo 3.0 hdi v C6 za oktober oz. november.

Kar se pa lesa tiče, je precej odvisno od obdelave. Lahko je ne vem kak les, a slaba obdelava ne priča o njegovi pristnosti. Sem pa sam sedel v novem XF-u (testni 2.7d premium luxury) in me je notranjost čist fascinirala, z obdelavo vred. Že nad dejstvom, da ima aluminijasta stikala za pomik stekel (kot RR), sem bil šokiran :) Tisti doplačljiv les pa zgleda in se občuti vrhunsko, tanek gor ali dol. Pa dejstvo, da ima v usnje oblečeno armaturo, tudi ni slabo ;) je pa res, da je prostornost zadaj (spredaj sm sedel odlično, pa imam 2m) katastrofalna pravzaprav, glede nikakve preglednosti se pa tudi strinjam :)

Lp!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr dec 31, 2008 1:53 pm

Pa si ti samo gledal notranjost, ali si se česa tudi dotaknil? Tista srebrna stikala so tudi plastična kot v japoncu...kot pravim, v primerjavi s konkurenti v tem razredu pri kakovosti notranjosti razočara. In to se bo poznalo na prodaji. Predvsem, ker mora biti Jag boljši od konkurence, če hočejo, da se bo prodajal...in pač ni. Če pa k temu prištejemo še ušivo servisno mrežo, vemo kje smo.
Ta jag bi moral biti ali cenejši ali pa kakovostnejši. Ne moreš se it elito, če te drugi posekajo, tam kjer te nebi smeli. Visoka cena še ne naredi luksuznega avtomobila.
No, saj bodo številke povedale svoje.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr dec 31, 2008 4:00 pm

Ali si poizkusil igranje z notranjo osvetlitvijo z roko? :)

To ima XF lepo urejeno.

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Če jan 01, 2009 6:44 am

Offtopic :roll:
modri D. je napisal/-a:3.0 V6 HDi pride letos ven :) Če že bo imel manj konjev kot Jag, bo to verjetno zaradi prednjega pogona, ki bo taki konjušnici je stežka kos. V Auto, Motor und Sport napovedujejo 3.0 hdi v C6 za oktober oz. november.

Tega pa nisem vedel, hvala za informacijo. :yum :woohoo
Sam bo čas pokazal ali se bo zadeva uresničila ali ne, namreč slaba 3 leta je bila podobna govorica o C6 3.6 Hdi (270 KM):
http://www.citroen-pla.net/portal/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=2536

Zadeva se še ni uresničila do danes. Kar se pa tega tiče sem pa tudi zadržan (will it come out :?: Only time will tell).

Kar se pa tiče XF-a superca avto, o kvaliteti pa mislim, da se ni za bat. ;)
Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Če jan 01, 2009 6:46 am

Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To jan 06, 2009 1:13 pm

marej je napisal/-a:mogoče kdo kje ve a audi bmw pa mercedes mata taprav les

Ja, imata.

bass je napisal/-a:
modri D. je napisal/-a:

Sorry, tisto je kvečjemu nek tanek furnirček čez debelo plastično podlago če mene vprašaš, that does wood not make. Zelo cenen občutek...da ne omenjam XK-ja, tisto je šele overpriced piece of mondeo dash. V glavnem razočaran z notranjostjo novih jagov, pravim, tole z XFom me je minilo in sem šel iz salona. Moram pa pohvalit ergonomijo in skritizirat preglednost, ker je neobstoječa.

XJ in pa stari XK, to so spomeniki britanski notranjosti...veliko lesa, malo kroma, pika.
Zdaj pa XF znotraj hoče biti arhitectural designed kot aston. Not happenin'. Sploh tisto svetlo kvazileseno sranje je (v nasprotju z astonom v svetli izvedbi notranjosti) brca v temo.
Za ta denar človek pričakuje več, z razlogom je BMW5 tako prodajan, tudi če ni najlepši...kvaliteten je in za svojo ceno ponudi to kar se pričakuje.

Ga praktično ni avta ki bi dandanašnji imel masivni les, izjema je morda Rolls. Večina jih ima tanek furnirček čez, odvisno pa je seveda kako je oblikovan, to daje dokončni izgled cenenosti ali luksuznosti. Tudi masiva lahko izgleda cheap.
Slika

BlazR
Novinec

Napisal/-a BlazR To jan 06, 2009 11:12 pm

martin_krpan je napisal/-a:Jaguar je potrdi, da bodo v prihodnosti predstavili še XF roadster in XF coupe. Pri Auto Express-u so se potrudili in predstavili svojo vizijo bodočega kupeja.

Slika
Slika

http://www.autoexpress.co.uk/news/autoe ... _roar.html

o tole bi pa biu lepotec
sam kaj k pomoje bojo isto k pr limuzini tale spredn del, sploh luči pokvarl
joj če bi limuzino pustil tako k je biu C-XF bi bla to zame z naskokom najlepša limuzina nasploh pa prava grožnja nemški trojki
tko je pa mal dvignu prodajne številke jaguarja ampak kj posebi velizga deleža med premijci pa še zmer nima

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Pe jan 09, 2009 9:44 pm

Jaguar XFR

Slika
Slika
Slika

Set to go head-to-head with the big dogs in the high-performance luxury sedan segment, the XFR draws its motive force from a new version of Jaguar's AJV8 that's larger at 5.0 liters of displacement and supercharged to produce 510 bhp and 460 lb-ft of torque. That's good for a 0-60 mph run of just 4.7 seconds and a electronically limited top speed of 155 mph. The XFR is also fitted with new 20-inch Nevis alloy wheels and larger brakes with calipers bearing the "R" logo.

The XFR also features a number of exterior tweaks that emphasize its sporting intentions, including a new front end with a new bumper design incorporating large, chrome trimmed air inlets on either side, hood vents, new fenders, side sills, a decklid spoiler, and new rear bumper that wraps around four exhaust pipes.

The interior is also gussied up with new dark aluminum trim, sports seats bearing the "R" logo and a sport steering wheel.

http://www.autoblog.com/2009/01/09/detr ... ves-early/
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Pe jan 09, 2009 10:23 pm

Ehm ... A mi ga kdo kup? Prosim prosim? :D Meni je fenomenalen (klinc pa M5 op.p. ;))

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Pe jan 09, 2009 10:34 pm

modri D. je napisal/-a:Ehm ... A mi ga kdo kup? Prosim prosim? :D Meni je fenomenalen (klinc pa M5 op.p. ;))

Se priružujem temu komentarju! :twisted:

Slika

BlazR
Novinec

Napisal/-a BlazR Pe jan 09, 2009 10:48 pm

Lepo lepo, sam na žalsot jih prou velik vrjetn ne bo glede na to d že ostalih XF-ov ne vidš lih usak dan. Škoda edin d sprednih lučk niso mal poštimal k se mi zdi d rahlo kvarjo celotn izgled avta, sicer pa supr dodatki.

M156
Novinec

Napisal/-a M156 So jan 10, 2009 1:10 am

CITROENAR ŠT 1 je napisal/-a:
modri D. je napisal/-a:Ehm ... A mi ga kdo kup? Prosim prosim? :D Meni je fenomenalen (klinc pa M5 op.p. ;))

Se priružujem temu komentarju! :twisted:

js tut

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So jan 10, 2009 7:53 am

V Londonu je kar precej XF-ov. Me prav čudi, ker drugje ( DE, CH ) ga nisem še zasledil. No na goriškem imamo vsaj 3. :)

Ta športna izvedba je pa :shock:

BlazR
Novinec

Napisal/-a BlazR So jan 10, 2009 2:40 pm

No js sm mislu predvsem v sloveniji oz. osrednji sloveniji, kjer se večino cajta vozm, da ne vidš lih pogosto kšnga XF-a.

Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov