Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Pe mar 04, 2005 12:39 pm

janez blond: hitra gti-ja sta samo po ceni.... Po casih na dirkaliscih so vsaj po mojih podatkih serijska osnovna impreza in lancer naceloma hitrejsa kot katerikoli audijev bombnik... :)

Res pa je da ima vsaka proga svoj znacaj in verjamem da bi na siroki progi z vec ravninami pa bol odprtimi ovinki audi pojedu dušo japončkoma.

Drugac pa nehajte podcenjevat Evota pa Stija, ker si upam trdit da sta na ozki zelo ovinkasti cesti najhitrjsa serijska stvar ki jo denar lahko kupi... (to govorim na podlagi uradnih podatkov dirkalisc, oddaj, testov...)

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Pe mar 04, 2005 2:46 pm

Spet nekdo ki precej strela v prazno. HajdukS zgleda da ne ločiš teh avtov po namembnosti. Audi RS4 in EVO OZ. sti NISO primerljivi. Zakaj ne ?

Zato: Audi je narejen za ljudi z veliko denarja(ali preveč denarja), ki bodo tega RS-a tiščali večinoma po avtocestah. 5 % kupcev ga bodo do konca izkoristili. Avto je za kakšno resno preganjanje po zaprtih ovinkih PRETEŽEK. EVO in STI sta narjena kot rally avtomobila. Z nekaj predelavami padeta v skupino N in tako postaneta odlična dirkalnika, kar RS nikoli ne bo. Narejena sta tudi zato da pri Mitshubishiju in Subaruju dobijo homologacijo za uporabo nekaterih delov avtomobila v prvenstvu WRC in še kje. Na primer vodna črpalka, ki je v EVo-tu veliko boljša kot v navadnem Lancerju. No ta pumpa mora biti V wrc-ju od serijskega avta. Zato nastanejo serije kot so EVO in STI. VEndar pa se z Audijem res ne moreta primerjati v notranjosti, ker nista narejena s takim namenom. Za ta namen imajo Japonci npr. Legacya. Sta pa odlična avta z velikim rally ali tuning potencialom.

Razlika n notranjosti je, tako med Audijem RS in Evo-tom oz. STI- jem kot med Audijem in VW. Vsedi v oba in odpri oči malo bolj na široko.

Pa brez zamer.
Slika

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS So mar 05, 2005 2:00 pm

Zakaj zamera?! :-P Sej si povadal priblizno vse kar mislim... (celo mel si j***a med vsemi temi audi fani da je to bol dirkalnik za na avtocesto in dolge odprte ovinke, s cemer se strinjam (teza ziher ne bo pod 1500 :x )) Ne strinjamo se edino o podobnosti teh avtov, sam jebat ga vsi so 4 vratne sportne limuzine z 4x4. Men je to dovol. Armaturka je pr evotu pa Stiju tut kr stara; bogve kasno bosta mele naslednice... Glede na to da bo verjetno stal 2x vec bi pricakoval se vecjo razliko v notranjosti. Ampak vse to IMHO. :)

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry So mar 05, 2005 5:16 pm

No res je da so vso 4 vratne limuzine z 4x4. Sej Audi se mora tut v zaprtih ovinkih kr dobr pelat, sam ne tok kokr EVO in STI.

Aja pa to vse sm napisu kot Audi fan. :)
Slika

Uporabniški avatar
bOnZy
Novinec

Kraj: Breg pri Žirovnici (okolica Bleda)

Napisal/-a bOnZy So mar 05, 2005 5:30 pm

a se komu kej sanja kok bo kej cena zasoljena za tega RS4? :D

uglavnem BOMBA od autota! noro lep!! :oops: :oops: :oops:
pUt tHe pEdAl oN tHe mEtAl iN sEkAj oViNkE!! :>

Slika

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso To mar 08, 2005 2:07 pm

Mislim mešate pa vse.od jabolk, hrušk, sliv pa še kašn krompir not porinete.in to v čist vsaki temi.kje ste najdl rs4 pa sti-ja se primerjat :?: eno je osnova za rally specialko drugo pa luksuzna športna limuzina.ne boš šel kupovat rs4 za tiščat po ovikastih cestah,ker je pretežek pa še preveč stane(no sti tud ni glih pocen).o materialih pa sploh ni za zgublat besed.impreza je notr čist neki druzga.za moje pojme zelo neokusna(še posebaj za 11mio).kje ste pol csl-a najdl?to mi ni glih jasn.edina primerjava z rs4-ko je po mojem mnenje kakšen amg iz sttutgarta.tudi m3-ka ni glih dobra primerjava, ker je v prvi vrsti športni avto audi je pa za uživat.z rs-ko lepo cruzaš po avtocestah in uživaš ob misli da poseduješ 420 vrancev, ki samo čakajo na tvojo nogo in da te izstrelijo do 250 8)

noben japanc nima niti podobne notranjosti, kot jo imajo audi-ji(še posebej tega cenovnega razreda)

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS To mar 08, 2005 2:53 pm

Hvala za obrazložitev, sadjarski kolega... Mene tut zlo motijo teme v katerih ljudje neobjektivno primerjajo avte (ah, to je falus BMW ga popapa...), sam ce je ksn avto nov na trgu je po mojem mnenju neizbezno, da se ga primerja z ze obstojecimi modeli vsaj iz aspekta kaj ponuja za ceno... :-P

hmmm... kaj smo pol ugotovil, da sm jst bebec in da je normalno da stane avto z tako notranjostjo (z, ne pozabimo, prvovrstnimi materiali, lol) vsaj 2krat vec kot cel avto ki ima boljse vozne lastnosti (pod to ne mislim udobja temvec lego, zaviranje...) je bolj zanesljiv in je priblizno enake velikosti, ima enako število vrat, sedežev, ima enak pogon, ima na istem mestu motor, je tehnično vsaj isto napreden... :P

drugac se pa stvari primerjajo po kriterijih:
recimo:
Neprimerjlivost: cena, oprema, občutek v notranjosti(ne vem kako vi temu recete), povsem druga ciljna skupina (bogati aktivni ljudje ki imajo radi image-recimo...)

Primerljivost: sm ze ene 15krat napisal...

nekateri primerjajo avte po enih kriterijih drugi po drugih (me prav zanima ce bo po tem postu se ksn pametnjakovic ugotovil da se teh avtov ne da primerjat)

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS To mar 08, 2005 2:56 pm

Glede notranjosti... sploh ne bom komentiral...

Janez Blond
Novinec

Napisal/-a Janez Blond To mar 08, 2005 3:46 pm

Vuso je napisal/-a:Mislim mešate pa vse.od jabolk, hrušk, sliv pa še kašn krompir not porinete.in to v čist vsaki temi.kje ste najdl rs4 pa sti-ja se primerjat :?: eno je osnova za rally specialko drugo pa luksuzna športna limuzina.ne boš šel kupovat rs4 za tiščat po ovikastih cestah,ker je pretežek pa še preveč stane(no sti tud ni glih pocen).o materialih pa sploh ni za zgublat besed.impreza je notr čist neki druzga.za moje pojme zelo neokusna(še posebaj za 11mio).kje ste pol csl-a najdl?to mi ni glih jasn.edina primerjava z rs4-ko je po mojem mnenje kakšen amg iz sttutgarta.tudi m3-ka ni glih dobra primerjava, ker je v prvi vrsti športni avto audi je pa za uživat.z rs-ko lepo cruzaš po avtocestah in uživaš ob misli da poseduješ 420 vrancev, ki samo čakajo na tvojo nogo in da te izstrelijo do 250 8)

noben japanc nima niti podobne notranjosti, kot jo imajo audi-ji(še posebej tega cenovnega razreda)

Sam vprašanje a je tale primerjava kredibilna a je zgolj stereotip da se Audiji ne vozjo. Ker sam nimam tega občutka, res pa je da nisem pelu ne M3 in ne RS 4, sem pa civilne različice vozu tako enega in drugega pa me Audi bolj prepriča. Tud BMW ni več to kar je bil, kar sem jest doživu.

A ja cene pa še ne vemo ali pač.

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Če mar 10, 2005 2:12 pm

HajdukS je napisal/-a:Glede notranjosti... sploh ne bom komentiral...

jaz tudi ne, ker ji ne manjka popolnoma ničesar in JA je iz ekskluzivnih materialov, če pa nekateri tega ne vidite, pa priporočam čimprejšnji obisk v kakšni optiki :roll:
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Če mar 10, 2005 6:42 pm

Kaj ti rabi lepa notranjost, kvaliteta, image, če te recimo avto "pusti" na cesti, 1 mesec po garancije ( 2leti ).
To se je meni zgodilo na dveh Audijih (A3, A4), v obeh primerih pri nekje 47.000 km. In okvara ni bila majhna. Za mene recimo je zgodba AUDI končana. :)
Res pa je da je RS4 stroj.
Samo, ko že debatirate, bi lahko vzel za njegovo ceno EVO in STI, pa bi še sigurno ostalo za kakšnega Polo-ta. ;)

Vuso
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vuso Če mar 10, 2005 10:36 pm

Ja okvirna cena je baje 64.000 ojrov :D tko pravjo slovenske novice v zadnji sobotni izdaji.ne vem pa kok jim je kej za verjet... 8)

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Če mar 10, 2005 10:48 pm

Vuso je napisal/-a:Ja okvirna cena je baje 64.000 ojrov :D tko pravjo slovenske novice v zadnji sobotni izdaji.ne vem pa kok jim je kej za verjet... 8)

Močno dvomim, saj stane "navadni" S4 nekje 62.000 EUR !

Vuso
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vuso Če mar 10, 2005 11:34 pm

TomyBoy2 je napisal/-a:
Vuso je napisal/-a:Ja okvirna cena je baje 64.000 ojrov :D tko pravjo slovenske novice v zadnji sobotni izdaji.ne vem pa kok jim je kej za verjet... 8)

Močno dvomim, saj stane "navadni" S4 nekje 62.000 EUR !

JA men se je tud čudno zdel vse skupaj zato sem napisu tudi vir tega podatka

Uporabniški avatar
guly
Novinec

Kraj: konjice

Napisal/-a guly Pe mar 11, 2005 10:06 pm

Cyrus je napisal/-a:Uzuni je lep po Audijevo, niso pretiraval ampak so ravno pravga nardil.
Ko sm pa notranjost vidu sm bil pa takle :shock:
Pomoje je notr lepši od vseh avtov. Posebi volan je ubijalski.

se podpišem
edino ka bi še dodal je BOŽANSKO
sam ka ko so to le sanje da bo enkrat tud v moji garaži :cry:
Don't drink and drive! You will only spill it!

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Pe mar 11, 2005 10:45 pm

cena bo 65000 €.

vir: revija autobild

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Pe mar 11, 2005 11:01 pm

splash je napisal/-a:cena bo 65000 €.

vir: revija autobild

nekako razumljiva cena :tomidelej:

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS So mar 12, 2005 6:05 pm

hmmm, 65000e bo stal v Nemčiji kar lahko pomeni da bo pri nas stal pomoje ene 10% vec vsaj glede na razlike cen Audijev v SLO in D. (se kot zanimivost, v slo je audi drazji z davkom kot v belgiji, avstriji, italiji,ANGLIJI!, nemciji...- precej zalostno :twisted: )

Aja pa ce ze lih pisem post... Impreza WRX STI ne stane 11 mio sit ampak 9,6 mio tko da lahko nehate z dezinformacijami

Uporabniški avatar
RAPMAN
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Trnow

Napisal/-a RAPMAN So mar 12, 2005 6:17 pm

Slika

kaj je tist k je svetlo na pedalih a so to ledice neonka ??? že v originalu če so nice job aja pa ta avto res ubija :shock: 8) [/img]
>>ZIDEK<<
Slika

miha_16
Novinec

Napisal/-a miha_16 So mar 12, 2005 7:19 pm

ja to so od zgoraj navzdol osvetlene stoplake pa se svetjo k so kovinske
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov