Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Po jan 15, 2007 4:21 pm

Kok se pa tebi zdi da bo cena? Vse projekcije ki sem jih prebral na netu ocenjujejo nekje od 50 do 60. In ce je s4 v ameriki okoli 50 000(msrp) rs4 pa okoli 66 000(msrp), se mi zdi cena nekje vmes kr dobra kupcija. :D Da te se vprasam kateremu se bolj pribliza s4 ali rs4? :D

Cene is350 so okoli 36k $ (MSRP)

Hvala bogu bo mel "Full-off" moznost stability controla. Bomo videli. Ce bo cena taka kot jo predvidevajo in ce bo res konkurenca m3jki in rs4ki na progi bom zelo zadovoljen.

PS: notranjost mi je tudi dosti bolj elegantna kot v:

Slika
Zadnjič spremenil Martina Navratilova, dne Po jan 15, 2007 4:28 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Po jan 15, 2007 4:23 pm

aja kako je pa pri svetih treh z izklopom stability controla? M3 se da zihr izklopt, kaj pa druga dva?

Pa tko informativno sprasujem, ne da se mi it iskat.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po jan 15, 2007 4:47 pm

Martina Navratilova je napisal/-a:Kok se pa tebi zdi da bo cena? Vse projekcije ki sem jih prebral na netu ocenjujejo nekje od 50 do 60. In ce je s4 v ameriki okoli 50 000(msrp) rs4 pa okoli 66 000(msrp), se mi zdi cena nekje vmes kr dobra kupcija. :D Da te se vprasam kateremu se bolj pribliza s4 ali rs4? :D

Cene is350 so okoli 36k $ (MSRP)

Hvala bogu bo mel "Full-off" moznost stability controla. Bomo videli. Ce bo cena taka kot jo predvidevajo in ce bo res konkurenca m3jki in rs4ki na progi bom zelo zadovoljen.

Tudi za moj okus pomembna postavka pri tako zmogljivih avtomobilih in s takšno namembnostjo :)
M3 dopušča popoln izklop ja, Mercedes le premakne mejo nekoliko višje in se še vedno vmešava, Audi pa popolnoma izkopi ESP, v pripravljenosti pa (do neke mere) ostaja EDS(el. zapora diferenciala...kvazi špera :roll: ), ki na kratko zavira v prazno vrteča se kolesa. Moči pa ne odvzema. Vsaj tako je v civilnih modelih Audija, vendar se tudi EDS v določenih primerih samodejno izkopi, recimo v snegu, saj bi sicer lahko prišlo do pregrevanja zavor. Sama stabilizacija, torej ESP+TC pa je izklopljiv. Mora pa da v S-modelih tudi EDS mir.

Sicer pa krasen avto, zadnji odbijač mi je pa veliko bolj všeč na "civilnem" IS-u.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Po jan 15, 2007 4:56 pm

Martina Navratilova je napisal/-a:PS: notranjost mi je tudi dosti bolj elegantna kot v:

Slika

Potem pa vzamš eno najlepših notranjosti za primer (RS) :jao:
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po jan 15, 2007 5:44 pm

Če imajo Bavarci M, bomo mi Bonzaji imeli F... Otročje lahko! Brezvezen BMW-wannabe, poleg tega pa izgleda kot igrača ne pa kot avto.

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Po jan 15, 2007 7:27 pm

Rekel sem ti da ne poznam US trga, tudi nisem vedel da je RS4 tako poceni tam čez. Normalno da je to konkurenca RS-u in ne S-u. Is350 36kUSD? Kaj pomeni tisti msrp? kao maloprodajna cena? No, vsi vemo da so avti tam poceni in da so v evropi precej dražji, isto bo mislm da z Lexusom.

Na nekatere stavri nisi odgovoril, sploh primerjava IS-F,M3 vs EVO?

točno tako, zbadam te z istimi stvarmi kot si ti nas, le da v tem primeru serjem čez Lexusa(upravičeno v vsem, razen ceni:)), prej si pa ti. :lol:

Koliko je EVO v US?
Slika

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch To jan 16, 2007 1:59 am

Joie de vivre! je napisal/-a:Če imajo Bavarci M, bomo mi Bonzaji imeli F... Otročje lahko! Brezvezen BMW-wannabe, poleg tega pa izgleda kot igrača ne pa kot avto.

K bojo japonci orginalni bo ziv praznik. :) Te kurci mali prekopirajo totalno vse, zavijejo v dobr marketing in voila, pare padajo. Jz sm vem, da japonca nikol vec, ziv dolgcas od avta pa se vsak dan neki novga zves. :)

Sicr pa, treba sm se pocakat na kaksn lexus wannabe ferrari. :)

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe To jan 16, 2007 3:08 am

Dejch je napisal/-a:K bojo japonci orginalni bo ziv praznik. :) Te kurci mali prekopirajo totalno vse, zavijejo v dobr marketing in voila, pare padajo. Jz sm vem, da japonca nikol vec, ziv dolgcas od avta pa se vsak dan neki novga zves. :)

Btw Bmw je tisti ki je kopiral tehnologijo VTi-ja in jo poimenoval Vanos.
Tolk o originalnosti japoncev.

Mi vsi furamo air to fuel ratio 40:1 ko oni 63:1, kar je se za dons za nekater imađineri cifra.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To jan 16, 2007 8:58 am

Ah klinc je imagenary. Komot bi jo spravili ven čisto vsi, kaj misliš da majo japonci tolk bolše inženirje kot ostali svet? Itak se vsi izobražujejov istih šolah. Stvar je samo v tem če se jo spravijo naredit, to je vse.
Slika

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR To jan 16, 2007 9:52 am

Joie de vivre! je napisal/-a:Če imajo Bavarci M, bomo mi Bonzaji imeli F... Otročje lahko! Brezvezen BMW-wannabe, poleg tega pa izgleda kot igrača ne pa kot avto.

OT!!!!!

Sej ne morem verjet na kaj se spravljate, sam da se pljuva po drugih proizvajalcih....

BANat bo treba začet :lol:

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em To jan 16, 2007 10:00 am

Tomcatter je napisal/-a:
Martina Navratilova je napisal/-a:PS: notranjost mi je tudi dosti bolj elegantna kot v:

Slika

Potem pa vzamš eno najlepših notranjosti za primer (RS) :jao:

sori samo je men od lexsusa bolša.. bol prijetna an pogled... samo slika dela čuda ni kej.. mogoče mi pa ne paše ta črna :roll:

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova To jan 16, 2007 11:48 am

Mick Jerry je napisal/-a:Rekel sem ti da ne poznam US trga, tudi nisem vedel da je RS4 tako poceni tam čez. Normalno da je to konkurenca RS-u in ne S-u. Is350 36kUSD? Kaj pomeni tisti msrp? kao maloprodajna cena? No, vsi vemo da so avti tam poceni in da so v evropi precej dražji, isto bo mislm da z Lexusom.

Na nekatere stavri nisi odgovoril, sploh primerjava IS-F,M3 vs EVO?

točno tako, zbadam te z istimi stvarmi kot si ti nas, le da v tem primeru serjem čez Lexusa(upravičeno v vsem, razen ceni:)), prej si pa ti. :lol:

Koliko je EVO v US?

msrp je Manufacturer‘s Suggested Retail Price in kot jst to razumem je to cena ki jo predlaga proizvajalec, brez davka, razlicnih dajatev v razlicnih zveznih drzavah.

EVO je v USA 29.000 $ MSRP

IS-f, M3 vs EVO? dobis 2 za denar enega, performanse podobne, vecji uzitek za vozit, malo manj luksuzen, bolj legendaren, bol vsestranski. Pa sej to ze ves vse.

Serjes cez leksusa v vsem upraviceno razen v ceni. A obstaja se kaksn kriterij ocenjevanja avta kot cena v primerjavi z drugimi lastnostmi. Ce bo IS-F nekje na polovici po ceni med s4 in rs4 bo potem tut po tvoje to dober avto, glede na to da pravis da je definitvno konkurenca rs4 in ne s4?

PS: glede notranjosti v RS ki naj bi bil najlepsa. Samo smejim se lahko. Razen zicev je vse grdo. Stikala za luci, klima, zracniki, tipke nad ekranom GPSA... nevem no, cist neelegantno. Podobna kot v navadnih a4 z vsemi VW elementi prisotnimi in se z rizasto kopijo carbom fibra namest lesa. UUUUU. Kar se mene tice se z lexusovo notranjosto ne more niti primerjat.

PS: dj_em, slika je z AUDIjeve uradne strani. Jst nism tak da slike favoriziranega avta iscem 5 let po netu tistega katerega bi pa rad primerjal pa poiscem na neki ruski strani za rabljene avtomobile ( ->glej temo o hondi legend in c6)
Zadnjič spremenil Martina Navratilova, dne To jan 16, 2007 11:59 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch To jan 16, 2007 11:57 am

PiLLLe je napisal/-a:
Dejch je napisal/-a:K bojo japonci orginalni bo ziv praznik. :) Te kurci mali prekopirajo totalno vse, zavijejo v dobr marketing in voila, pare padajo. Jz sm vem, da japonca nikol vec, ziv dolgcas od avta pa se vsak dan neki novga zves. :)

Btw Bmw je tisti ki je kopiral tehnologijo VTi-ja in jo poimenoval Vanos.
Tolk o originalnosti japoncev.

Mi vsi furamo air to fuel ratio 40:1 ko oni 63:1, kar je se za dons za nekater imađineri cifra.

K bi vsaj vedo o cem govoris. VTi je samo oznaka za dolocen model, VTEC je pa tehnologija, ki prilagaja odpiranje ventilov. In da VTEC, ter VVT sta bila prva, prav tako 16v, ter seveda prvi serijski hibridi od Toyote in Honde. To pa je v bistvu vse kar se spomnm, da so orginalni, drugace so evropejci vecinoma vse standarde izuml. Sit sm ze tega pluvanja po evropejskih avtomobilih po domace povedan od raznih znalcev, da ne govorim o japonskih oblikah, ki so kopije od vsega zacetka, prvo so kopiral ameriske avtomobile, zdej pa evropske...

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova To jan 16, 2007 12:01 pm

Dejch je napisal/-a:

K bojo japonci orginalni bo ziv praznik. :) Te kurci mali prekopirajo totalno vse, zavijejo v dobr marketing in voila, pare padajo. Jz sm vem, da japonca nikol vec, ziv dolgcas od avta pa se vsak dan neki novga zves. :)

Sicr pa, treba sm se pocakat na kaksn lexus wannabe ferrari. :)

HAHA... Ti pa res primitivno razmisljas clovek. :D Pa se o avtomobilizmu nimas pojma. ;)

Edini marketing ki javno napove v cem bo avto bolsi od konkurence tik preden pride ven. Pa ce je ze kaj slabega na japoncih je to ravno njihov marketing. Marketing prodaja predvsem evropske avte. Lep primer GDI, FSI? Recimo alfa bi brez marektinga ze zdavnaj pocivala.

Glede japonskega razvoja si lahko pa preberes marsikaj marsikje. ne se smesit. To da si v baru al pa na neki amaterski avtomobilisticni strani slisal da "japonci vse skopirajo" se ne pomeni da to res velja. Se bos v nerodno situacijo pripeljal v kaksni mal bol podkovani druzbi.

PS: to da si spomnil hibride in el. krmiljenje od. gredi kot edine japonske izume v avt. inds. pove veliko o tvojem znanju. :D :D :D
Zadnjič spremenil Martina Navratilova, dne To jan 16, 2007 12:17 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To jan 16, 2007 12:08 pm

Lexusi spadajo med najboljše avtomobile na svetu in to dejstvo osebno povsem priznam, a to ne zakrije dejstva, da so nesramna kopija nemške elite, predvsem Mercedes Benza: osnovni koncepti, namen, oblike, zadnji pogon, imena...

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova To jan 16, 2007 12:10 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Lexusi spadajo med najboljše avtomobile na svetu in to dejstvo osebno povsem priznam, a to ne zakrije dejstva, da so nesramna kopija nemške elite, predvsem Mercedes Benza: osnovni koncepti, namen, oblike, zadnji pogon, imena...

Ja in tako kot mercedes tudi ponujajo vse svoje avte kot hibride. :lol: Me zanima ce bo takrat ko bo naredil prvi serijski hibrid, ze mercedes kopiral lexus? Filozofsko vprasanje. :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To jan 16, 2007 12:19 pm

Kako lahko dokažeš, da so boljši, lepo te prosim? So odlični, a prav nič več od nemških.

Hibridni pogon je edini Lexusov unikum in sem vedel, da boš to vrgel naprej.

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova To jan 16, 2007 12:21 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Kako lahko dokažeš, da so boljši, lepo te prosim? So odlični, a prav nič več od nemških.

Hibridni pogon je edini Lexusov unikum in sem vedel, da boš to vrgel naprej. Vse ostalo je otročje kopiranje.

Sm ze zbrisal post. Sm dal "inzenirje" pod apostrofe. Jst se zavedam da je nabolsi evropski inz isto dobr kot japonski.

Je pa nasplosno na vseh nivojih folk bolje izobrazen, ker so pac bolj napredna drzava kot druge, sploh tehnolosko.

Hibridni pogon je ZATE edini unikum. Zame je pa se marsikaj drugega. Ti si ocitno zelis da ostane leksus kopija mercedesa in tako tudi bo. Ne skrbi JdV ne bom te spreobrnil. :D

Nevem pa zakaj ne pljunete resnici enkrat v oci. Lexus je cist dovol samosvoj in hud da ne rabi vec nemcev kopirat. In jih tudi ne. To je moje mnenje.

Glede tvojih argumentov. Oblike so dovol razlicne ocitno (ce se ze lexus-anti-fani ne ( hecas ane? :) ), imena pa vemo da so iz casov ko je lexus sele prodiral na USA trg. Men se zdi razumljivo da so TAKRAT naredili podobno razporeditev ponudbe kot TAKRAT najbolsi.

Verjemi da namena niti pogona pa mercedes ni izumil. :D Smesni ste ze.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To jan 16, 2007 12:29 pm

Martina Navratilova je napisal/-a:To da si v baru al pa na neki amaterski avtomobilisticni strani slisal da "japonci vse skopirajo" se ne pomeni da to res velja.

LOL, a si slep? Poglej poljuben japonski avto 70ih let pa poljubno sedanjo Lexusovo limuzino pa reč da ni res no. :lol:
Slika

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova To jan 16, 2007 12:33 pm

Glede oblike se moras nekih smernic drzat ce delas 90% svojih avtov za tuje trge, ki so daaaalec, daleeec stran. Se strinjamo? No, to je glede oblike.

Dejch je pa govoril glede tehnologije. In tukaj verjemi da je kvecjemu obratno.

Pa kaj vi ste prevec ignoranti, da bi priznali da je japonska najbol tehnolosko razvita drzava na svetu? Kaj mislite da to pomeni da znajo oni skopirat izum ga sproducirat in voila imamo Play station? Res ze smesni ratujete.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov