Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
partty
Novinec

Napisal/-a partty Ne jul 15, 2007 9:06 pm

Slike
Priponke
062720071647048380.jpg
0706_z+2008_hyundai_genesis+front_corner.jpg
0706_z+2008_hyundai_genesis+grille.jpg
0706_z+2008_hyundai_genesis+side.jpg

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po jul 16, 2007 7:20 am

Dejte od zdej naprej kake slike ki niso le druga fotka istih plaht za maskiranje - to nobenega več ne zanima; kvečjemu kaj je spodaj in znotraj OK?
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
partty
Novinec

Napisal/-a partty Pe jul 27, 2007 9:21 am

Notranjost
Priponke
6-genesis.jpg
1-genesis.jpg

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe jul 27, 2007 1:47 pm

Nisem bral celega threada, ampak naslov "Hyundajeva _prestižna_ znamka" je pa totalen oksimoron...
kot "elegantni nilski konj" :lol:
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
GregaST
Novinec

Kraj: Medvode

Napisal/-a GregaST Pe jul 27, 2007 4:40 pm

Še en poznavalec avtomobilov :roll:

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe jul 27, 2007 4:46 pm

Pa koliko bo kaj dolžina tega Luxury voza, ker ogledala so malo prevelika za trenutno širino vozila so kar grda hmm pa sredinska konzola je skoraj podobna tisti iz ta zadnje Primere :shock: :?: Samo XG ni bil prav uspešen vsaj pri nas ne.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe jul 27, 2007 5:04 pm

GregaST je napisal/-a:Še en poznavalec avtomobilov :roll:
Niti ni treba biti noben poznavalec. Zame, pa tudi za večino ljudi nasploh, cenene znamke tipa Hyundai in ostala manjvredna azijska roba nikoli ne bodo imele šans po kaki pravi prestižnosti.
Treba je pogledat resnici v oči, to so večinoma dokaj OK avtomobili (če smo malo prizanesljivi), ampak nikoli več kot to, poceni prevozna sredstva, s čimer sicer ni nič narobe. Če ima kdo s korejskim avtom iluzije o kaki prestižnosti... so pa to samo iluzije.

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
GregaST
Novinec

Napisal/-a GregaST So jul 28, 2007 12:45 am

Toyota -> Lexus ?
Nissan -> Infiniti?
Honda -> Acura?

Ceneno sranje?

Torej, kot sem rekel... Pravi poznavalec :roll:

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Napisal/-a sorento So jul 28, 2007 11:58 am

Sonic nekam čuden humor imaš ti :? očitno samo ti veš o čem govoriš. Če pa misliš da so samo nemški avti lahko 'prestižni' se pa krepko motiš. :roll:

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic So jul 28, 2007 3:15 pm

Sem že rekel, tle ne gre za poznavalstvo. Pojdi na Čopovo delat anketo med ljudstvo, kateri avtomobili se jim zdijo "prestižni" in lahko si misliš, katere bodo našteli. Mogoče je glupo, ampak tako je.
Lahko jim našteješ Lexus, Infiniti, pa bo marsikdo sam čudno gledal, ob Acuri pa se bodo morda celo smejali ("kakšna cura?").

No, morda pa so te znamke prestižne v primerjavi z masovnimi znamkami matičnih firm. Mišljeno manj pri japoncih, bolj pri korejcih. Glede na to kakšna kanta je (bil) Hyundai Getz v primerjavi z evropsko konkurenco, potem bi bil njihov avto, ki bi se približal nemškim, res prestižen - ampak samo v primerjavi z njihovimi masovnimi modeli...

Nisem rekel in ni povsem nujno da so prestižni lahko zgolj Nemci, je še kakšen, od Saaba, Lancie, itd.. ampak japonski avtomobili nekako res ne pašejo najbolj sem, korejski pa - dream on... ma kakšen prestiž neki... edino cena se pa res približuje, ja. Zato je še bolj glupo kupovati take avte, vsaj za moj okus. Ker pač imam okus. 8)

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Napisal/-a sorento So jul 28, 2007 3:22 pm

Drugače je v tej temi govora v tem, da si Hyundai ustvarja prestižne modele, da si dvigne prag cenjenosti. Tako da zaenkrat še nima prestižnih modelov.
Sicer pa prestiž vsak vidi po svoje. Če gledaš samo na znakec na maski potem si verjetno ob pomisleku na nek njihov manjši avto res težko predstavljaš prestiž. Moraš pa vedeti da so sposobni narediti tudi prestižni avto, samo veliko je treba vložiti v razvoj.
Če te tako motijo korejski in japonski avtomobili se pač vozi z evropskimi in ni treba non stop pljuvati čez nekaj kar tebi ni všeč, v stvarnem svetu pa se kaže kot zelo dobro :roll: .

Uporabniški avatar
GregaST
Novinec

Napisal/-a GregaST So jul 28, 2007 10:37 pm

Getz kanta v primerjavi z evropskimi modeli? Naprimer katerimi? Kateri evropski model je pa tolk neprimerljivo boljši od Getza?

Mam nek občutek da govoriš čist na pamet in nimaš pojma o japonskih, korejskih in evropskih znamkah. Če znaš našteti znamke še ne pomeni da jih poznaš.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Ne jul 29, 2007 9:34 am

sonic je napisal/-a:Nisem bral celega threada, ampak naslov "Hyundajeva _prestižna_ znamka" je pa totalen oksimoron...
kot "elegantni nilski konj" :lol:

:mrgreen: , kot ti in mnenje o avtomobilskih znamkah brez predsodkov! :P

dej no malo razširi obzorja, ker se ti čez cajt lahko zgodi, da bo folk na forumu v zvezi s tvojimi mnenji začel uporabljat sam zadnja dva zloga besede oksimoron... :mrgreen: ;)
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
partty
Novinec

Napisal/-a partty Ne jul 29, 2007 10:11 am

sonic je napisal/-a:Sem že rekel, tle ne gre za poznavalstvo. Pojdi na Čopovo delat anketo med ljudstvo, kateri avtomobili se jim zdijo "prestižni" in lahko si misliš, katere bodo našteli. Mogoče je glupo, ampak tako je.
Lahko jim našteješ Lexus, Infiniti, pa bo marsikdo sam čudno gledal, ob Acuri pa se bodo morda celo smejali ("kakšna cura?").

No, morda pa so te znamke prestižne v primerjavi z masovnimi znamkami matičnih firm. Mišljeno manj pri japoncih, bolj pri korejcih. Glede na to kakšna kanta je (bil) Hyundai Getz v primerjavi z evropsko konkurenco, potem bi bil njihov avto, ki bi se približal nemškim, res prestižen - ampak samo v primerjavi z njihovimi masovnimi modeli...

Nisem rekel in ni povsem nujno da so prestižni lahko zgolj Nemci, je še kakšen, od Saaba, Lancie, itd.. ampak japonski avtomobili nekako res ne pašejo najbolj sem, korejski pa - dream on... ma kakšen prestiž neki... edino cena se pa res približuje, ja. Zato je še bolj glupo kupovati take avte, vsaj za moj okus. Ker pač imam okus. 8)

Getz je dobro prodajan avto v evropi, kar ne pomeni, da ga kupujejo samo taki, ki gledajo na ceno, ker če si omisliš malo boljšega Getza te ne bo stal dosti manj od bližje konkurence (razumljivo je da je Clio, 207, Corsa dražji ker so novejši in večji). Sicer pa prihaja že njegov naslednjik I20.

Poleg tega ne razumem kakšne kriterije imaš, da oceniš kateri je prestižen avto in kateri ni. Res je, da Acura, Infiniti, Lexus nimajo velikega uspeha v evropi kjer se avti kupujejo za šminko ne pa kot prevozna sredstva. V ZDA je pa stvar drugačna in ljudje kupujejo avto zase ne pa za soseda. Tako, da je recimo tam Toyota bolj prestižna kot Audi. Zato ker izdeluje ZANESLJIVE avte. In verjamem v to, da Hyundai v Evroi sploh ne bo prodajal Veracruza in tega BH-ja, ker so ugotovili, da smo v evropi sami kmetje kjer odloča zavist sosedov kakšen avto boš kupil. :twisted: In mi gre že na kozlanje od teh BMWjev, Audijev, Mercedesov (Če imaš dnr moraš imet enga med temi tremi) mislim pol, da nismo neumni v Evropi??? Zakaj pa nebi Lexusa kupil, ki te ne bo na cedilu pustil NIKOLI.

In v ZDA bo imel velik uspeh, GARANTIRANO!!!.

himi

Napisal/-a himi Ne jul 29, 2007 11:23 am

Veracruz se bo prodajal v EU. Škoda bi bilo, da ga nebi prodajali, ker je odličen SUV poleg tega pa ima na novo razvit dizelski V6 motor z 240 konji, kar je celo več kot BMWjevi in Audijevi motorji z isto prostornino.
Tko, da bi si že s tem lahko malo dvignili ugled.
BH bo pa naprodaj v nekaterih večjih EU državah. Sigurno pa v Nemčiji in Nizozemskem, ker so to potrdili(datum še ni znan).

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Ne jul 29, 2007 2:18 pm

partty je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:Sem že rekel, tle ne gre za poznavalstvo. Pojdi na Čopovo delat anketo med ljudstvo, kateri avtomobili se jim zdijo "prestižni" in lahko si misliš, katere bodo našteli. Mogoče je glupo, ampak tako je.

Getz je dobro prodajan avto v evropi, kar ne pomeni, da ga kupujejo samo taki, ki gledajo na ceno, ker če si omisliš malo boljšega Getza te ne bo stal dosti manj od bližje konkurence (razumljivo je da je Clio, 207, Corsa dražji ker so novejši in večji). Sicer pa prihaja že njegov naslednjik I20.

Poleg tega ne razumem kakšne kriterije imaš, da oceniš kateri je prestižen avto in kateri ni. Res je, da Acura, Infiniti, Lexus nimajo velikega uspeha v evropi kjer se avti kupujejo za šminko ne pa kot prevozna sredstva. V ZDA je pa stvar drugačna in ljudje kupujejo avto zase ne pa za soseda. Tako, da je recimo tam Toyota bolj prestižna kot Audi. Zato ker izdeluje ZANESLJIVE avte. In verjamem v to, da Hyundai v Evroi sploh ne bo prodajal Veracruza in tega BH-ja, ker so ugotovili, da smo v evropi sami kmetje kjer odloča zavist sosedov kakšen avto boš kupil. :twisted: In mi gre že na kozlanje od teh BMWjev, Audijev, Mercedesov (Če imaš dnr moraš imet enga med temi tremi) mislim pol, da nismo neumni v Evropi??? Zakaj pa nebi Lexusa kupil, ki te ne bo na cedilu pustil NIKOLI.

Korejci uvozijo 1% avtomobilov, Japonci 5%, Evropejci 15%, Američani pa 50%. Američani brezglavo požrejo vse, samo da je dobro in mastno. Ne mi govort, da so pametni.

Da ne kupujejo avta zaradi sosedov, je tudi otročja izjava. Vsi kupujemo avte tudi zaradi sosedov, od Avstralije do Zimbabveja.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Ne jul 29, 2007 4:06 pm

partty je napisal/-a:[V ZDA je pa stvar drugačna in ljudje kupujejo avto zase ne pa za soseda. Tako, da je recimo tam Toyota bolj prestižna kot Audi..
:rofl

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Ne jul 29, 2007 4:28 pm

Na CNN je bila enkrat reportaža zakaj folk tolko kupuje uvožene avtomobile. Razlog je bil to da se je zaradi zakonodaje ki je lep čas ščitila domače proizvajalce kot kočevske medvede(imeli so zelo restriktivne uvozne kvote za avtomobile, recimo 150.000 vozil letno iz Koreje) so ti cepetali na mestu oziroma so zaradi življenja v defacto monopolnem položaju niso peljali hudega razvoja, večinoma 15 let face liftal isto tehnologijo z obupno nezanesljivo tehniko in slabim nadzorom kvalitete. Ko so začeli Azijci štancat konkurečne avtomobile in ko so morali Ameri pod prisilo WTO dvignit kvote so bili domači proizvajalci 5 let za luno.

Dosti ne tako patriotsko nastrojenih američanov je imelo domačih vase zaverovanih proizvajalev čez glavo in so po prvotnem nezaupanju zelo hitro sprejeli boljše, kvalitetnejše in cenejše azijce, katerim je ZDA postal primarni trg, Hyundai, Honda, Toyota, Mazda, vse globalne modele(ki jih prodajajo po vsem planetu nespremenjene) najprej predstavijo na salonih v ZDA in šele potem v evropi kjer tudi začetek prodaje kasni tudi do leto, ker prvo leto delajo samo za ZDA.

Zakaj recimo ne sprejmejo tako dobro recimo VW mi osebno sicer ni jasno. Phaeton se je v ZDA prodajal 10.000 ceneje kot v EU pa še vedno niso šli...
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
partty
Novinec

Napisal/-a partty Sr avg 01, 2007 12:12 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:
partty je napisal/-a:

Korejci uvozijo 1% avtomobilov, Japonci 5%, Evropejci 15%, Američani pa 50%. Američani brezglavo požrejo vse, samo da je dobro in mastno. Ne mi govort, da so pametni.

Da ne kupujejo avta zaradi sosedov, je tudi otročja izjava. Vsi kupujemo avte tudi zaradi sosedov, od Avstralije do Zimbabveja.

Sorry ampak se ne strinjam, mogoče sm edeni ampak niti najmanj me ne sekira kaj si bodo sosedje mislil kakšn avto bom jaz vozil, ker ga kupim s svojim dnarjem in se sam odločim kateri avto mi največ ponudi za ta dnar in bo meni služil nekaj let ne pa sosedom. Če bi usi, ki kupijo avto gledali tudi na to kako jim bo kdo zavidal sigurno nebi bilo Matiz-ov, Lanosov, Agi....l po cesti (Res ne vem kdo lahko zavida take ''skromne'' avte). A TI ZAVIDAŠ SOSEDI, KI IMA MARUTIJA? :twisted:

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Sr avg 01, 2007 1:31 pm

Mogoče sem narobe formuliral stavek.

Povsod so taki, ki kupujejo avto zaradi sosedov, bo bolj razumljivo, partty?
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov