Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Sr dec 02, 2009 8:17 pm

sašo5 je napisal/-a:če je kje korak nazaj, je pri kljukah......

ma kake kluke... korak nazaj je vseskupej :( .... poglej ga no... sej zgleda ko nekej, kar so čez šipo futrali :x :

Slika

kaj so pa z DaSilvo nardili, ko so odobravali finalni dizajn pa sam dobre vile vejo... po moje so mu, če ga niso glih zatolkli z grebljico od kamina, v usta zbasali v bunt zrolano najlonko in ga v kolm keudru zvezali na stol :evil: !

ma pa zato ultimativno CARSKO notranjost!!!
in, ker sem že zadosti star, da vem, da lahko avti v živo zgledajo čist drugače kot na slikah, mu za zdej še pustim možnost, da je preprosto nefotogeničen.
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr dec 02, 2009 8:22 pm

še ena stvar je pri vseh evropskih avtih(sem že pisal o tem) opažam pa to zadnje desetletje; evropski avto na sliki ni nevem kaj, ampak ko ga vidimo v živo, je pa dejanski vauuuuuuuuuu oz. z dneva v dan bolj všečen..................azijski(daljno vzhodni) pa na slikah sekajo, ampak v živo je pa prvi mesec še kr, do konca leta pa "kr neki"........ne vem, če se še kdo strinja z namo, ampak to so moja opažanja....

drugmirko je napisal/-a:kaj so pa z DaSilvo

za moje pojme treba njega nagnat....

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Sr dec 02, 2009 8:37 pm

sašo5 je napisal/-a:še ena stvar je pri vseh evropskih avtih(sem že pisal o tem) opažam pa to zadnje desetletje; evropski avto na sliki ni nevem kaj, ampak ko ga vidimo v živo, je pa dejanski vauuuuuuuuuu oz. z dneva v dan bolj všečen..................azijski(daljno vzhodni) pa na slikah sekajo, ampak v živo je pa prvi mesec še kr, do konca leta pa "kr neki"........ne vem, če se še kdo strinja z namo, ampak to so moja opažanja....

:mrgreen::mrgreen::mrgreen: .. to jaz -poleg tega, da se najlepše "starajo" Citroeni- trdim že zadnjih15-20 let ! :P
sašo5 je napisal/-a:

tu se pa ne strinjam... to kar je naredu z A5 in tudi sedaj s polom, je za nemce itak nekej nerazumljivega in nedosegljivega...
;) :P
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Sr dec 02, 2009 10:14 pm

drugmirko je napisal/-a:ma kake kluke... korak nazaj je vseskupej :( .... poglej ga no... sej zgleda ko nekej, kar so čez šipo futrali :x :

kaj so pa z DaSilvo nardili, ko so odobravali finalni dizajn pa sam dobre vile vejo... po moje so mu, če ga niso glih zatolkli z grebljico od kamina, v usta zbasali v bunt zrolano najlonko in ga v kolm keudru zvezali na stol :evil: !

Ker komentar :rofl :cry

Čeprav pa je moje mnenje glede LEDic tako, da moram pohvalit Audi, da se tako trudijo z razvojem le teh, čeprav še niso mogoče na najbolj želeni ravni. Seznam avtomobilov in znamk nasploh, ki vgrajujejo te luči v serijske avtomobile se daljša in očitno je v tem prihodnost.
Bomo videli.

Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr dec 02, 2009 10:44 pm

drugmirko je napisal/-a:kaj so pa z DaSilvo nardili...

Nič niso naredili z njim, ker Walter de'Silva že kar nekaj časa neposredno s samim designom Audija praktično nima nobene veze več...

Z nastopom Winterkorna na mestu predsednika uprave VAG je Walter de'Silva postal odgovoren za "strateški" design celotne VAG grupe, hkrati pa je tudi vodja designa samega Volkswagna...pri Audiju pa ga je kot vodjo designa nasledil Wolfgang Egger (ki je sicer najbolj znan po tem, da je zrisal Alfo Romeo 8C Competizione).

Za design novega Audija A8 je bil pa neposredno odgovoren Stefan Sielaff, ki je prišel k Audiju leta 2006 od Mercedesa (kjer je bil sicer odgovoren za notranji design večine njihovih modelov)! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

S--LINE
Nov uporabnik

Napisal/-a S--LINE Sr dec 02, 2009 11:07 pm

sašo5 je napisal/-a:še ena stvar je pri vseh evropskih avtih(sem že pisal o tem) opažam pa to zadnje desetletje; evropski avto na sliki ni nevem kaj, ampak ko ga vidimo v živo, je pa dejanski vauuuuuuuuuu oz. z dneva v dan bolj všečen..................azijski(daljno vzhodni) pa na slikah sekajo, ampak v živo je pa prvi mesec še kr, do konca leta pa "kr neki"........ne vem, če se še kdo strinja z namo, ampak to so moja opažanja....

To se pa res strinjam nemški avtomobili postajajo po prihodu na trg zmeraj bol privlačni in moderni medtem ko razni citroeni na začetku so bum potem pa nekako kar potonejo.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr dec 02, 2009 11:16 pm

modri D. je napisal/-a:ampak čez Quattroporteja ga pa ni ;)

Se strinjam! :D

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Sr dec 02, 2009 11:21 pm

Hmmmm...meni se zdi odspredaj prav nesramno hudoben. :D Sicer je pa res, da so te oblike vedno bolj ali manj iste oz. preveč podobne, ja. Ampak vseeno...da ga vidiš, se ga ustrašiš. :) Notranjost je pa sploh...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr dec 02, 2009 11:23 pm

S--LINE je napisal/-a:

To se pa res strinjam nemški avtomobili postajajo po prihodu na trg zmeraj bol privlačni in moderni medtem ko razni citroeni na začetku so bum potem pa nekako kar potonejo.

off:

potonejo zaradi tega, ker jih ni toliko na cesti ( do sedaj sem videl le 2 oz. max 3 citroena C5 ki je za moje pojme fantastičen)

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Če dec 03, 2009 1:26 am

S--LINE je napisal/-a:To se pa res strinjam nemški avtomobili postajajo po prihodu na trg zmeraj bol privlačni in moderni medtem ko razni citroeni na začetku so bum potem pa nekako kar potonejo.

adis je napisal/-a:off:

potonejo zaradi tega, ker jih ni toliko na cesti ( do sedaj sem videl le 2 oz. max 3 citroena C5 ki je za moje pojme fantastičen)

najprej malo of:
eee... s kterga drevesa sta pa vidva padla =P . kter citroen v zadnjih 25 letih je pa bil "bum", ko je prišu na trg? če že kej, se je folk nad njihovo obliko kvečjemu masovno zmrdoval :mrgreen:.

pa si jih poglej danes.... danes si na cesti poglejta in primerjajta (no, to bo malo težje, ker za razliko od Citroenov, ostalih glih ni kej dost za videt :P) recimo:

Ax-a in Fiesto, mkII
ZX-a in Golfa III
Xantijo in Vectro A
Xm-a in Audi 100, verzija C3

vsi 15-20 letni Citroenovi "oldiji" še danes zgledajo skladno, minimalistično čisto in elegantno in jih je, če so normalno vzdrževani, lepo pogledat.
medtem ko je ostale čas ORENK povozu!

zdej pa nazaj on:
in to tazdnje, je bla poanta sašotovega posta: koliko je stil oblikovanja občutljiv na minevanje časa.... ne gre tolko za osebne preference in okus. meni je bil recimo, ko je glih Audi tema... sredi osemdesetih Audi 100 fenomenalen avto!!! in žal mi je blo, da moj omiljeni citrač ne naredi kej "tako futurističnega" ampak še zmerej guli prastarega CX-a. če pa danes pogledam Audi s100 iz sredine osemdesetih...:

Slika

...mi zgleda pa ko ena gigantska klobasa, medtem, ko mi je CX še zmerom lep in zanimiv. da o XM-u niti ne govorimo. približno 2-3x na mesec vidim enga popolnoma v nulo porihtanega... eleganten, šarmanten, razgiban, pravilnih razmerij, čistih potez... za današnje standarde "slim", ker takrat še ni blo "predimenzioniraj zarad varnosti" manije... skratka SEX, čisti!!! zaletu se z njim glih nebi, je pa fantastičen za pogledat! :mrgreen:

tale novi A8 lahko spada v to sašotovo kategorijo.... ni začetnega VAUUU efekta, lahko pa, da bo na cesti mel zelo močan karakter in markantne poteze, ki bodo čas prenašale veliko bolje kot marsikateri drug avto... jaz na primer Maybacha danes nebi niti pogledal, pa sem spodnjo čeljust s tal pobiral, ko so pokazali koncept.
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če dec 03, 2009 12:13 pm

sašo5 je napisal/-a:če je kje korak nazaj, je pri kljukah......že na A4 se težko sprijaznim s kluko na poteg, pri osmici je pa prav bedno.......skratka, še en znak šparanja(ta "gofova, škodina..._" je verjetno kakšen cent cenejša.....

Sam pa gledam pri kljukah na poteg večji varnostni aspekt ter boljšo ergonomijo. Subjektivno so me v preteklosti motile "stare" Audijeve kljuke in so do aktualne 4-ice postajale že kar Audijev zaščitni znak.

Upam pa si trditi, da bo v živo na cesti delovala nova 8-ica bistveno bolj markantno ter prepričljivo, kot na slikah. Če drugega ne, bo markantna že sama njegova velikost. Z njo so zadeli brezčasnost oblike, ki bo zlezla pod kožo ter ostala aktualna še vrsto let.
Posebej prepričljiva pa mi deluje notranjost že s kar pregrešno razkošno (Bentleyjevsko?) količino žlahtnega lesa ter obenem zelo dobro vkomponiranjostjo hi-tech komponent.

himi

Napisal/-a himi Če dec 03, 2009 1:57 pm

Mislem, da A8 zgleda v živo precej hudo, čeprav je pa res da na slikah ni nič posebnega.

S--LINE
Nov uporabnik

Napisal/-a S--LINE Če dec 03, 2009 4:03 pm

Mislim da bo na cesti zgledal res super bol ga gledam na zgornji sliko od spreda lepši mi je tud luči so mi zmeraj bol všečne. Pa tud ko bo v kakšni bol realni barvi ne v tej rjavi bo lepši.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe dec 04, 2009 9:16 am

sašo5 je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:Nevem, ampak vsi novi Audiji me za razliko od npr. BMW-jev puščajo hladnega

res je, vendar je poanta v temu, da Audija treba vozit in vozit se družit z njim, da ti pod kožo zleze oz. bi rekel noben avto se tako ne "zlije" z voznikom, da praktično rata celota oz. "kot eno"....

V mislih sem imel samo obliko. Audija sicer nisem nikoli imel, sem se pa dostikrat peljal z raznoraznimi modeli. Največ z A4 (B5), imela sta ga dva kolega, en avanta, en limuzino, če me spomin ne vara sta bila oba benz. 1.8 (125 km, če se ne motim je šlo za nek 20 ventilski motor, poznavalci boste že vedeli). In v tistem času v drugi polovici devetdesetih je bil to dejansko avto, ki bi si ga želel imeti, sploh ob pogledu na takratno konkurenco. Še bolj všeč mi je bil nato njegov naslednik B6 ter tudi facelift B7. Enako je bilo tudi z večjimi modeli, tudi z A8, ki bi ga tedaj imel veliko raje kot S klaso ali BMW sedmico. A vedno mi je bila pri Audiju še bolj kot zunanjost všeč notranjost in predvsem to, čemur ti rečeš "druženje" (vožnja z njim). :D

A z novim modelom A4 (in A5) ter tudi z njegovo povečano "kopijo" A8 se je to spremenilo. Oblikovno mi pač ne potegnejo in to je to. Tako kot pač nekomu ne potegnejo, kaj jaz vem Mazde, Honde, BMW-ji,... Če za trenutek odmislimo značkarstvo in uporabnost avta, je sama oblika danes še vedno eden najpoglavitnejših razlogov pri odločanju kaj bomo imeli oz. vozili. Hvala bogu so okusi različni, tako da... ;)
Antiznačkar po prepričanju

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Pe dec 04, 2009 11:21 pm

Tokrat ga je Audi totalno pihnil z obliko (edino kar je lepo je notranjost).
Avto izgleda kot iz nekje potegnjena A4ka. Totalno neskladno deluje.

Medtem ko je trenutni A8 res izredno lep (sploh zadaj) je tale novi totalno razočaranje (tiste ledice so pa že prav pomilovanja vredne in iz modela v model bolj neokusne (kako so pogršali A6ko s faceliftom :tomidelej: ) - žal: glede tega sigurno zmaga A5, ki mu luči res pristojijo)!

Edina dobra stran novega modela je, da bodo sedanjim cene padle :D

Skratka, totalno razočaranje (po res izredno lepi sedanji A8ki). :roll:

Sem prepričan, da so na bavarskem in v Stuttgartu odprli kakšno steklenico penine, ko so videli te slike.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So dec 05, 2009 7:11 am

Ali pa so ugotovili, da imajo sami isto sranje. ;)

Uporabniški avatar
ESTEMP
Stalni uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a ESTEMP So dec 05, 2009 12:22 pm

simply je napisal/-a:Ali pa so ugotovili, da imajo sami isto sranje. ;)

Tako je.Tudi bmw 7 ni ne vem kaj,kar se oblike tice!

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson So dec 05, 2009 2:08 pm

drži, naj pri bmw-ju pogledajo k E38, da se bodo spomnili, kako lep avto SO znali nardit...

goranTNT
Novinec

Napisal/-a goranTNT So dec 05, 2009 3:15 pm

kako hitro so uzaljeni audi feni ... :)

Sicer je pa dejstvo da ga bo treba videti v zivo. Takrat dejansko dobis pravi obcutek. Bomo videli.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So dec 05, 2009 4:08 pm

Razlika je le ta, da je nova 7ica lepša od prejšnje (kar je sicer bilo sila enostavno za naredit), pri Audiju pa so nekako naredilo obrtano. Vse kar mi je pri novem A8 bolj všeč je prednji del, a le s Xenon žarometi, full-led varjanta ni za nikamor.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov