S--LINE je napisal/-a:To se pa res strinjam nemški avtomobili postajajo po prihodu na trg zmeraj bol privlačni in moderni medtem ko razni citroeni na začetku so bum potem pa nekako kar potonejo.
adis je napisal/-a:off:
potonejo zaradi tega, ker jih ni toliko na cesti ( do sedaj sem videl le 2 oz. max 3 citroena C5 ki je za moje pojme fantastičen)
najprej malo of:
eee... s kterga drevesa sta pa vidva padla

. kter citroen v zadnjih 25 letih je pa bil "bum", ko je prišu na trg? če že kej, se je folk nad njihovo obliko kvečjemu masovno zmrdoval

.
pa si jih poglej danes.... danes si na cesti poglejta in primerjajta (no, to bo malo težje, ker za razliko od Citroenov, ostalih glih ni kej dost za videt :P) recimo:
Ax-a in Fiesto, mkII
ZX-a in Golfa III
Xantijo in Vectro A
Xm-a in Audi 100, verzija C3
vsi 15-20 letni Citroenovi "oldiji" še danes zgledajo skladno, minimalistično čisto in elegantno in jih je, če so normalno vzdrževani, lepo pogledat.
medtem ko je ostale čas ORENK povozu!
zdej pa nazaj on:
in
to tazdnje, je bla poanta sašotovega posta: koliko je stil oblikovanja občutljiv na minevanje časa.... ne gre tolko za osebne preference in okus. meni je bil recimo, ko je glih Audi tema... sredi osemdesetih Audi 100 fenomenalen avto!!! in žal mi je blo, da moj omiljeni citrač ne naredi kej "tako futurističnega" ampak še zmerej guli prastarega CX-a. če pa danes pogledam Audi s100 iz sredine osemdesetih...:
...mi zgleda pa ko ena gigantska klobasa, medtem, ko mi je CX še zmerom lep in zanimiv. da o XM-u niti ne govorimo. približno 2-3x na mesec vidim enga popolnoma v nulo porihtanega... eleganten, šarmanten, razgiban, pravilnih razmerij, čistih potez... za današnje standarde "slim", ker takrat še ni blo "predimenzioniraj zarad varnosti" manije... skratka SEX, čisti!!! zaletu se z njim glih nebi, je pa fantastičen za pogledat!
tale novi A8 lahko spada v to sašotovo kategorijo.... ni začetnega VAUUU efekta, lahko pa, da bo na cesti mel zelo močan karakter in markantne poteze, ki bodo čas prenašale veliko bolje kot marsikateri drug avto... jaz na primer Maybacha danes nebi niti pogledal, pa sem spodnjo čeljust s tal pobiral, ko so pokazali koncept.