Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Sr feb 04, 2009 3:04 pm

Aja prodajne številke povedo 100% kolk dobr je avto :lol: :lol: :lol: lahko do ene mere, če je pa zadeva zelo limited edition pa nič ne pomeni.. R27-R pelje vse scat na prednji pogon, pa se jih za drobiž proda naprom GTI.

Strokovnjaki, že v sami VAG grupi so boljše zadeve od GTI-ja :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr feb 04, 2009 3:12 pm

Polo78 je napisal/-a:Meni osebno pa je tale Mazda 3 MPS stokrat lepša od Golfa 6 GTI (sicer je to stvar okusa). Pa tudi po zmogljivostih ga bo pelala scat. :P

Predvsem to iz prve roke lahko poveš, ker si že oba peljal?! :roll:
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Sr feb 04, 2009 3:24 pm

graal je napisal/-a:
W|zz je napisal/-a:trojka MPS je super avto, če odštejem nekaj banalnih problemov, ki naj bi jih ta avto imel, bi si ga tudi sam z veseljem lastil :)

Kakšni pa so ti banalni problemi?

lp, Aleš.

Na vwvortexu sem včasih dosti bral razne debate, primerjave in izkušnje tudi z ostalimi znamkami in čeprav je osredotočeno bolj na vw sceno oz. sem jaz bral bolj mkV gti podforum, je debata dostikrat nanesla tudi na konkurente. Tam čez lužo kakšnih švoh avtov itak ni, in če je bilo govora o mazdi, je bila to večinokrat mazda3 MPS. Vem da je več različnih ljudi opisovalo in kazalo slike kako je mašina "padla" iz avta zaradi polomljenih nosilcev motorja. Napisal sem "ki naj bi jih ta avto imel", ker pač ne spremljam mazde in ne vem kolk resen problem, če sploh, je to bil. Je pa pač tam (v usa) se to parkrat zgodilo in se je to opisovalo kot težavo, ki se je pri več ljudeh že zgodila :)

@Tattoo-, če ima gti 50konjev manj pa samo elektronski diferencial (ne vem točno kakšnega ima mazda) potem je kar se pospeškov in teh stvari tiče, res mogoče malenkost za mazdo. Treba počakat da vw predstavi konkurenta, torej tisto zadevo z 265konji, pa naj bo to GTI-R ali scirocco. Tisto bo potem realna primerjava.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr feb 04, 2009 4:06 pm

W|zz je napisal/-a:@Tattoo-, če ima gti 50konjev manj pa samo elektronski diferencial (ne vem točno kakšnega ima mazda) potem je kar se pospeškov in teh stvari tiče, res mogoče malenkost za mazdo. Treba počakat da vw predstavi konkurenta, torej tisto zadevo z 265konji, pa naj bo to GTI-R ali scirocco. Tisto bo potem realna primerjava.

V končni fazi mi je tako čisto vseeno, kdo bo katerega "peljal scat"...je pa precej otročje, da se še preden sta oba avta sploh prišla na trg že s tako gotovostjo govori, kdo bo katerega "peljal scat"! :roll:
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Sr feb 04, 2009 4:19 pm

W|zz je napisal/-a:
graal je napisal/-a:
W|zz je napisal/-a:trojka MPS je super avto, če odštejem nekaj banalnih problemov, ki naj bi jih ta avto imel, bi si ga tudi sam z veseljem lastil :)

Kakšni pa so ti banalni problemi?

lp, Aleš.

Na vwvortexu sem včasih dosti bral razne debate, primerjave in izkušnje tudi z ostalimi znamkami in čeprav je osredotočeno bolj na vw sceno oz. sem jaz bral bolj mkV gti podforum, je debata dostikrat nanesla tudi na konkurente. Tam čez lužo kakšnih švoh avtov itak ni, in če je bilo govora o mazdi, je bila to večinokrat mazda3 MPS. Vem da je več različnih ljudi opisovalo in kazalo slike kako je mašina "padla" iz avta zaradi polomljenih nosilcev motorja. Napisal sem "ki naj bi jih ta avto imel", ker pač ne spremljam mazde in ne vem kolk resen problem, če sploh, je to bil. Je pa pač tam (v usa) se to parkrat zgodilo in se je to opisovalo kot težavo, ki se je pri več ljudeh že zgodila :)

@Tattoo-, če ima gti 50konjev manj pa samo elektronski diferencial (ne vem točno kakšnega ima mazda) potem je kar se pospeškov in teh stvari tiče, res mogoče malenkost za mazdo. Treba počakat da vw predstavi konkurenta, torej tisto zadevo z 265konji, pa naj bo to GTI-R ali scirocco. Tisto bo potem realna primerjava.

So se zadeve dogajale na mazdaspeed 3 ko so jih predelali (350hp+) in motorje obesli na aluminijaste nosilce (neoriginalne). So bli tunerji sami krivi in to priznavajo. Sicer pa se stock to ni nikoli dogajalo, vsaj ne kolikor je meni znano.

Je pa dejstvo da je peljala scat vse raznorazne golfe GTI in podobno, kar pa sploh ni več tak dosežek glede na to da ga je peljal scat že navaden clio RS.

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
Sarge
Novinec

Napisal/-a Sarge Sr feb 04, 2009 5:05 pm

Kaj se kregate spet, ko bo pršu Megan RS bote lahko oba tabora tiho :lol: 8)
Slika
Vive Le Sport!

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Sr feb 04, 2009 5:09 pm

Sarge je napisal/-a:Kaj se kregate spet, ko bo pršu Megan RS bote lahko oba tabora tiho :lol: 8)

Čeprav renoja in megana nimam rad, morem priznat, da je edini, ki je konkurenca tu zraven :shock:

lp, Aleš.
Slika

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik Sr feb 04, 2009 5:28 pm

Mislim, kakšne gostilniške in otročje debate... kdo je močnejši, kdo bo koga peljal scat... Vsaka avtomobilska znamka je sposobna narediti močen motor, konje ni problem strpat v motor... Tukaj ni point moč itd., tukaj bi se morali pogovarjati o (ne)pokvarljivosti avtomobila, kvaliteti, legi, udobju za volanom, kvaliteti servisa...

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr feb 04, 2009 5:38 pm

Verjamem, da je dober avtomobil.

Ampak ne bi ga kupil za nobeno ceno, ker mi notranjost ne potegne. Najprej tisti majhen zaslon klimatske naprave, potem čudni sedeži... Podoben problem ima VAG pri Seatu ( Leon ).

Kar se pa tiče samega avtomobila - kapo dol.

Uporabniški avatar
Sarge
Novinec

Napisal/-a Sarge Sr feb 04, 2009 6:21 pm

graal je napisal/-a:
Sarge je napisal/-a:Kaj se kregate spet, ko bo pršu Megan RS bote lahko oba tabora tiho :lol: 8)

Čeprav renoja in megana nimam rad, morem priznat, da je edini, ki je konkurenca tu zraven :shock:

lp, Aleš.

Hvala bogu, da vsaj nekdo razmišlja. Čeprav bi znal bit Megane RS spet najboljši, in sicer zarad ActiveDrive iz Lagune. Samo bo pomoje to skrajšalo užitke v vožnji čez ovinke :P Namreč, veliko manj zanašanja zadnega konca v ovinkih :twisted: Morate probat to stvarco v Laguni. Avto gre ko po tračnicah :shock:
Slika
Vive Le Sport!

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Sr feb 04, 2009 6:43 pm

sašo5 je napisal/-a:P.S prodajne številke po Evropi pogledat......

Slovenske novice imajo največjo naklado.... ergo... Slovenske novice so najboljši slovenski cajtng! Poglej prodajne številke :roll: Od tebe sem pa kako bolj pametno izjavo pričakoval...
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr feb 04, 2009 8:55 pm

a_sist je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:P.S prodajne številke po Evropi pogledat......

Slovenske novice imajo največjo naklado.... ergo... Slovenske novice so najboljši slovenski cajtng! Poglej prodajne številke :roll: Od tebe sem pa kako bolj pametno izjavo pričakoval...

sorry, samo "zadeva" po kateri ljudlje posežejo, je dandanes merilo praktično za vse......
P.S samo primer dam: zakaj se "EVO" vedno prodaja kot sveže žemljice :?: zakaj jih največ ukradejo....zakaj to zakaj ono? Mazda? No thanks ;)

Kot je Simply napisal: kapo dol, kupil je pa nebi nikoli.....

P.S1. še vedno trdim, da so od vseh Japoncev, prav mazda edino j***a.....

Uporabniški avatar
Sarge
Novinec

Napisal/-a Sarge Sr feb 04, 2009 8:58 pm

sašo5 je napisal/-a:

Zakaj potem voziš VAG, ki si približno 10x večja j***a od Mazde?
Slika
Vive Le Sport!

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Sr feb 04, 2009 9:01 pm

Sarge je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

Zakaj potem voziš VAG, ki si približno 10x večja j***a od Mazde?

Brez kregarije, prosim... Povedal je pač svoje mnenje..
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr feb 04, 2009 9:19 pm

Sarge je napisal/-a:Zakaj potem voziš VAG, ki si približno 10x večja j***a od Mazde?

mesto, kjer se boš spočil; samo ti si res hudo bolan osebek :roll: dvomim, da bo pomagalo...

Slika

Kama
Novinec

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Kama Sr feb 04, 2009 9:35 pm

Slikano od zun al od znotri? :cry

Brez zamere in krega, prosim!

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr feb 04, 2009 10:11 pm

:pop:

Psihiatrična bolnišnica Ljubljana

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Sr feb 04, 2009 10:25 pm

Fantje tema je Mazda 3; če želite primerjati avte odprite raje "Vs." temo prav?
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik Če feb 05, 2009 6:06 am

Dokazano je, da je trenutna Mazda 3 eden od najboljših in najkvalitetnejših avtomobilov v svoji klasi, tako da te gostilniške fore ne vodijo nikamor.
To je tako kot, da kopuješ gume, kopuješ jih po tem kar pravijo testi(jaz tako delam), kjer jih imajo možnost izprobat z vsem mogočimi napravami in imajo dovolj finančnega "manevra"... nato ti pa en vaški vulkanizer začne soliti pamet.... Ja, to je pogost pojav pri nas... :lol: ;)

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če feb 05, 2009 11:53 am

Kako ste VAGovci takoj užaljeni, ko se napiše, da bo MPS po zmogljivostih peljala scat GTI-ja, mislim JAO! :roll: :roll: Dejstva so dejstva in da so ti poznana, niti ne rabiš obeh avtov testirat osebno. Zato so drugi, ki potem napišejo članek bodisi v revijah, internetu,... Sicer pa že podatek o razliki v konjih pove veliko, ne sicer vsega, a vendar...

O vzdržljivosti oz. št. okvar pa raje sploh ne bi. Statistike ala ADAC so zelo zgovorne, moje osebne izkušnje pa zelo podobne tem statistikam. In najbolj otročje ter bedno kar je lahko, je trditev, da je določena znamka j**c, brez podanih argumentov. :roll: :roll: :roll:
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov