Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany So okt 02, 2010 10:32 am

še nekaj slik:
Priponke
_vwpa43_4ca443262bb5c.jpg
_vwpa23_4ca443254caab.jpg

Uporabniški avatar
diamant72
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a diamant72 So okt 02, 2010 1:21 pm

Za kupce, ki kupujejo Passata, je oblika idealna :twisted:
Trenutno vozim: BMW 645Ci (1:24), Maserati GranTurismo RC (1:18)
P.S. Iščem čarobno palčko, ki pretvarja 1:18 v 1:1. Tudi 1:24 v 1:1 bo ok...

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So okt 02, 2010 1:54 pm

dolgočasni je za popizdit. mene spominja oni beli karavan konkretno na golfa. brezveze
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
GregaST
Novinec

Kraj: Medvode

Napisal/-a GregaST So okt 02, 2010 2:10 pm

Slovenski dizajn je vsaj 100x boljši. Kot velik ljubitelj passatov sem močno razočaran nad tole obliko, bom pa vseeno počakal da zadevo vidim v živo.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 So okt 02, 2010 3:32 pm

Groza, kako grdo je tole. Izgleda ko da bi bil ta avto delan za kakšen trg "tretjih držav".
Po zelo všečnem Golfu in Polu pa so tokrat totalno brcnili v temo.
Lešnik je car! 8)

scirocco12
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a scirocco12 So okt 02, 2010 4:14 pm

Mene ne impresionira v nobenem pogledu. Sem pričakoval več od Da Silve! :D

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany So okt 02, 2010 5:32 pm

mene je golf res navdušo. še boljši mi je bil polo. potem je prišel touran, ki je katastrofa in zdaj po isti poti še passat. mislim da za osnovo uporabljajo zložene škatle. :) :shock:

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 So okt 02, 2010 5:56 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Saj ste že ob prihodu Golfa 6ke bili neverjetno glasni, pa je doživel več novosti kot marsiker model na popolnoma novi platformi! Še vedno ostaja kralj svojega razreda na praktično vseh testih in tudi po ponudbi motorjev (1.), različic(3,5 vrat, karavan, Plus, GTI, GTD, R, R Line) dodatne opreme ipd. Vglavnem z Golfom jim je več kot uspelo, pa je bilo tudi pametovanja tukaj še pa još, počakajte, da pridejo povratne informacije iz prakse, preden se (ponovno) osmešite z "zgroženimi" izjavami in najbolj prizadeti ste seveda taki, ki nimate niti približno namena kupit kakšnega VW-ja (2.). ;)

1. Pri Golfu je ponudba sicer res lepa (raznolika), mogoče manjka edino kak "vmesni" dizel med 1.6 105km in 2.0 140km pa bi bila izbira popolna (2.0 110 je šel bojda iz prodaje). Še bolj popoln avto pa bi bil, če ne bi skoparili z določeno opremo, ki jo moraš doplačat in to tudi pri 'highline' (npr. avt. klima, el. zložljiva ogledala, park senzorji, priključek za USB ključ ipd.).

2. Tiste, ki nimajo namena kupiti kakšnega VW-ja, pač daš na 'ignore', jih ne upoštevaš. Ampak jaz med "prizadetimi" vsaj v tej temi vidim tudi take, ki so pa ljubitelji VW-ja ter s tem tudi potencialni kupci Passata. To pa tudi nekaj pove ali pač?!
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So okt 02, 2010 7:36 pm

Kar se tiče novih sprednjih koncev sem Tourana skritiziral, potem sem ga pa včeraj videl v živo in mi je spredaj izredno lep. Aktualni Passat mi ni nikoli tako "sedel" kot predhodnik, ki mi je še vedno zelo lep. Izgleda pri Passatu ne mislim preveč komentirat, predn ga ne vidim v živo, imam pa občutek da bo vsaj sprednji konc izgledal zelo lepo zaradi "čistih" linij. Meni pač sto prepletajočih se (neskladnih) linij ni všeč, pa tudi starajo se dosti hitreje.

Tehnično, ergonomsko in cenovno bo pa avto na mestu, saj tudi konkurenca ni ravno poceni. Zaenkrat mi avto deluje diskretno in zelo učinkovito narejen.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage So okt 02, 2010 9:58 pm

martin_krpan je napisal/-a:Me zanima, koliko kupcev bo naplahtanih v prepričanju, da kupujejo povsem novo generacijo Passata. :roll:

To se da vedno na dva načina razumet.

Je mogoče tako bolje kot pa da bi bil avto povsem nov. Vedno znova in znova izumljat neke nove oblike, ki potem lahko izgledajo slabše kot prejšnje, nima smisla (tipičen tak primer sta Citroën C4 II. in Peugeot 508).

Pri VW se so dobro znašli glede Golfa. Če smemo trditi da je Golf VI. res nov avto, pa so ostale različice potem samo prenovili (Golf +, variant), konkurenca pa je hitela potem s povsem novimi avti. In nekako tako je, da si recimo VW to lahko privošči, če bi si recimo kakšen drug, bi bilo pač več zgražanja. VW ima še vedno v očeh kupcev neko prednost pred ostalimi.

In stvar je tudi v tem, da VW prej nikoli ni svojih avtov prenavljal tako kot npr. večina ostale konkurence. Pač je zdržal celo generacijo isti. Mogoče je tudi to eden razlogov da jim to lahko toleriramo, ...pa še lastniki sedanjih Passatov bodo bolj zadovoljni, ker bodo imeli manj zastarel avto in še cena jim bo bolj zdržala.

...za moj okus je ta novi Passat precej lepši od Peugeota 508, Insignie ali Mondea...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So okt 02, 2010 10:34 pm

Saj so tudi ostale različice dobile podobne spremembe, čeprav so vizualno manj spreminjane. Bistvo je, da bi Golfa V precej konkurence zdaj že premagalo, če bi ga minimalno "našminkali", 6 se je pa znova povzdvignil nad večino konkurence, če damo v ospredje objektivno plat in v tem leži bistvo. Generacija gor ali dol, če bo avto vsaj približno tako izboljšan kot Gofl, bo zelo dober. Izgled je stvar okusa. VW pa z večino modelov cilja na stranke, ki si želijo resen umirjen avto, ki se trudi čimbolj ugodit lastniku in ne mimoidočim.

Trenutno mi na vsaki sliki zgleda drugačen, ampak če sklepam po novem Touranu, bo avto za moj okus prva liga. Čisto nasprotje nekaterih baročno nakičenih novih modelov.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So okt 02, 2010 10:49 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Saj so tudi ostale različice dobile podobne spremembe, čeprav so vizualno manj spreminjane. Bistvo je, da bi Golfa V precej konkurence zdaj že premagalo, če bi ga minimalno "našminkali", 6 se je pa znova povzdvignil nad večino konkurence, če damo v ospredje objektivno plat in v tem leži bistvo.

:roll: :roll: :roll: :roll:

Vw uber alles pa čeprav ima radkape ter brez meglenk za 17 jurjov eur :lol: :lol:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So okt 02, 2010 10:57 pm

Eh pusti, v tej temi je že nekaj krat pohvalil kak überstroj je Golf VI, čeprav je zgolj bolje zvočno izoliran Golf V z malce daljšim spiskom dodatne opreme, a on piše o nekem ogromnem, pri drugih znamkah nevidenem napredku iz ene generacije v drugo, čeprav najdemo precej večjih preskokov med generacijami modelov pri drugih znamkah.

Sumim, da mu zelo prija hvalisanje Golfa. Pa brez zamere Tommy, ampak malo si že dosaden v tej temi s tem Golfom VI.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Ne okt 03, 2010 7:45 am

Lignage, mene ne moti Passat ''VII'' kot tak. Itak stari zame ni bil nikoli umetnina na kolesih, tako da bo novi v živo mogoče celo lepši.

Moti me, da ga tržniki oglašujejo ot novo generacijo. Kupci imajo od novega rodu avtomobila večja pričakovanja, kot od prenove: recimo povsem novo platformo, večjo pasivno varnost, prostornost ali manjšo težo,.. Passat pa tega ne ponuja. Saj smo v preteklosti imeli že nekaj obsežnih prenov (Octavia II v VAG skupini, Focus II,...) pa firme to niso imele za novo generacijo. Passata so v revijah vedno hvalili in tudi prodajal se je v vseh državah zelo dobro, tako da je očitno med boljšimi avtomobili srednjega razreda in korenite spremembe še niso bile potrebne. Samo naj jih poimenujejo s pravim imenom.

In potem berem v Delu: sedma generacija... višina in širina sta nespremenjeni. No shit, Sherlock. Pri vsakem faceliftu ostaneta enaki, spremeni se samo dolžina zaradi novih odbijačev. Če že novinarji padejo na to foro, kako ne bodo kupci.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Ne okt 03, 2010 9:55 am

Ne vem a je že kdo vprašal ampak, a je to povsem nov, ali samo prenovljen Passat?

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Ne okt 03, 2010 10:39 am

Tole pa meni osebno nikakor ni všeč,bi se lahko bolje potrudili,pri obliki
CARPE IMPREZAM

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne okt 03, 2010 10:52 am

Učeraj sm vidu novga tourana v živo pa sm se skor zaletel od zehanja, tok o "lepoti", že stari je dolgčasen, tale je pa porušil vse meje....
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne okt 03, 2010 11:05 am

na a.com je že bilo izjavljeno, da se paradnega konja ne menja v hiši. res pa je, da se ga malo našminka/polepša in rezultat je tu.

dokler bodo kupci padali na te fore kakršna je z "novim" passatom tako dolgo ga bo tudi sam VW izdeloval.

verjamem pa, da ima VW nekje v sefu skice če ne že kar celotni blueprint novega passata a kaj ko ga ne smejo pokazati javnosti, ker bi se po mojem mnenju javnost tega-le prestrašila ko bi videla nek nov drzen pristop pri oblikovanju.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Ne okt 03, 2010 11:05 am

Kalos je napisal/-a:Ne vem a je že kdo vprašal ampak, a je to povsem nov, ali samo prenovljen Passat?

Gre za povsem nov model passat-a B7 :!:

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne okt 03, 2010 11:31 am

Passat bo nov, cemu bo cena temu primerna. Izdelan pa bo za balkan oz II kakovostni razred ;) Z ostalimi izdelki je enako.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov