dav911 je napisal/-a:dam raje še enkrat več denarja za caymana, vsaj vem zakaj sem ga dal ...
Matey_ je napisal/-a:Kot je že INFINITI napisal.
Nissani Z in GT-R so za poznavalce ... za tiste, ki vedo kaj hočejo in jim ni mar, če ima sosed ''Porša'' ... moje osebno mnenje: če vidim nekoga v Porsche-ju lahko domnevam, da je podjetnik ali pa srečko, ki je zadel na lotu in je pač hotel na hitro zapravit dnar ... in ker pač pozna edino''Porša'' je pač to nabavil ... če pa vidim nekoga v GT-R.u pa si mislim, da je ta vložil malce več v nakup kot samo denar ... je poznavalec, ki ve kaj hoče in se ne sekira glede tega, kaj si drugi mislijo ... vseeno pa dobi pohvale od ljudi, ki vejo kaj človek vozi.
Pač Ferrariji, Porscheji so po mojem mnenju za tiste, ki pač hočejo na hitro zapravit velike vsote denarja, ne vedo pa kako naj ga ...
Nissani (Z in GT-R), Maseratiji ipd. pa so za poznavalce.
LP
Matej
Matey_ je napisal/-a:Kot je že INFINITI napisal.
Nissani Z in GT-R so za poznavalce ... za tiste, ki vedo kaj hočejo in jim ni mar, če ima sosed ''Porša'' ... moje osebno mnenje: če vidim nekoga v Porsche-ju lahko domnevam, da je podjetnik ali pa srečko, ki je zadel na lotu in je pač hotel na hitro zapravit dnar ... in ker pač pozna edino''Porša'' je pač to nabavil ... če pa vidim nekoga v GT-R.u pa si mislim, da je ta vložil malce več v nakup kot samo denar ... je poznavalec, ki ve kaj hoče in se ne sekira glede tega, kaj si drugi mislijo ... vseeno pa dobi pohvale od ljudi, ki vejo kaj človek vozi.
Pač Ferrariji, Porscheji so po mojem mnenju za tiste, ki pač hočejo na hitro zapravit velike vsote denarja, ne vedo pa kako naj ga ...
Nissani (Z in GT-R), Maseratiji ipd. pa so za poznavalce.
LP
Matej
INFINITI je napisal/-a:GT-R pa Z da nimata image- A se ti hecaš?
![]()
-Samo zato ker v tej zakotni državi niso vozili njihovi predhodniki od par desetletij nazaj pa do danes še ne pomeni da avto nima image. Z je legenda; Paul Newman je z njim dominiral Porsche-je na dirkalnih stezah v ZDA. Če postaviš Caymana poleg njega ; zgleda Cayman kot nežni babji avto, ki ga moraš gladiti s peresom da nebi zajokal. Lahko si brez skrbi, da Z ima image in zgodovino pod havbo pa motor VQ serije ki skozi dodelave pobira že leta nagrade, šasijo pa so zamislili isti stručkoti, ki dominirajo JGTC dirkalno serijo z njegovo dirkalno inkarnacijo.
http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_Z-car
Sploh GT-R je lep primer tega - superavto, ki so ga japončki ljubosumno držali zase desetletja, vse dokler ni prišel g. Ghosn in rekel da je čas da tudi preostanek levo ležečih volanov spozna ta biser japonske perfekcije, katerega vsak primerek pride ven ročno sestavljen iz brezprašne komore. Pravo čudo je da se prodaja za tak kusur v primerjavi z drugimi avtomobili te klase; Lexus je precej precej bolj kapitaliziral svoj know-how na LFA; cca 5X bolj in bil takoj razporodan kljub temu.
tako da moj odgovor glede Z na tvoj "dam raje še enkrat več denarja za caymana, vsaj vem zakaj sem ga dal ..." je:
Veš da si dal 20.000 eur več za 50c vredno značko na nosu in slabše performanse. To te sicer ne bo prepričalo za nakup pa nič hudega - Z pa GT-R sta itak za poznavalce
dav911 je napisal/-a:Verjamem da je dober avto. Samo jaz ga ne bi nikoli kupil ... še posebej po taki reklami ... pač nimajo tega imiđa kot nemške znamke in nikoli ga he bodo imeli...dam raje še enkrat več denarja za caymana, vsaj vem zakaj sem ga dal ... meni tu ni primerjave... ista zgodba mi je GT-R in 997 Turbo... če bi imel denar dam raje še enkrat več denarja za Turbaka kot pa za Nissana. Poznam zgodovino Porscheja in zame je to prestižna znamka, imidž, zgodovina, dizajn, performanse, užitek vožnje in lastništva dolga leta... to je to... Spoštovanje Nissanu, ampak zame ne, nikoli...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov