Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Pe jan 02, 2004 10:54 pm

bOnZy je napisal/-a:za vse ostale pa!

ej fantje situacija je taka stoji pa tko, pa še doug bo tko stala!!!

TA DNAR JE MOJ!
IN S TEMU DNARJM BOM DELU KR BOM HOTU!!
PA TUT ČE MI BO AUTO RAZNESL NA MESTU!
BOM PA MU AUTO 1 MESC PR MEHANIKU ČE JE TREBA? OKJ?!?!? :wink:

CupraR: ti kr dajej za bremze 450000+ sit men se zdi nepotrebn! zej če maš švabsko-špansko automobilsko znamko še ne pomen daj cupraR GASO med automobili! Obstajajo boljši vrjem!

aja pa če maš res tko velik pojma od automobilov, bi vedu, da ma honda 17' gume pa da ma podvozje sigurno bol od CupreR! :wink:

seveda so ti nepotrebni... ustavu se boš pa z naletom v zid...
ajajajaja ni vse tako simpl... če bi blo se ti ne zdi da bi že vsi vse imeli?
aja pa pokaži mi eno hondo brez turbine ki ima serijsko 17feltne gor in katerin zavorni sistem se lahko kosa z recimo bremboti ali pa ATE...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
bOnZy
Novinec

Kraj: Breg pri Žirovnici (okolica Bleda)

Napisal/-a bOnZy So jan 03, 2004 12:07 am

aja pa pokaži mi eno hondo brez turbine ki ima serijsko 17feltne gor in katerin zavorni sistem se lahko kosa z recimo bremboti ali pa ATE...

ja če si neumen pa če boš vozu brezglavo s kur*em se boš res razletu, če boš pa zglavo, se boš pa bl težko!!glava je velikega pomena! (mej prou sram, da vas mora to učit 16 let str mulc :twisted: )

Honda brez turbine pa 17' feltne?? Civic Type-R!

dobro res je da serijskih bremz ne moreš primerjat z orignalnimi!
ampak če bi vi usi ''tapametni'' mal bol prebral par postov nazaj, sem napisu, da če so originalne bremze dobre za 235km/h potem so dobre tut za 235km/h s tako predelavo, sm pa prepričan, da bi lahko zdržale do 260km/h!! :wink:

zmerj nek obstaja en bonus alkuko nej temu rečem?

isto je pr dvigalih, kao največja masa 400kg, pa ma sigurno 50kg v bonusu! tko da, ne bi več o tem :wink:
pUt tHe pEdAl oN tHe mEtAl iN sEkAj oViNkE!! :>

Slika

music_man
Novinec

Kraj: doma

Napisal/-a music_man So jan 03, 2004 12:37 am

Bonzy ne met tega kt za zalitev sam na predelavo in zmogljivosti avtov se ne spoznas se kaj dosti vec sanjas kot realno razmisljas. Zakaj to:

Prvic originalne bremze so razen pri supersportnikih za en k... mam izkusnje s 3 avtomobili katerim sem z malce sportnejso voznjo pregrel zavore. Pri vseh treh bremze dobro primejo recmo enkat dvakat zlajfanja u nulo 10 in veckat pac ne poleg tega se obremenitev zavor ne veca linearno s hitrostjo ampak precej hitreje. Saj je kineticna energija W=m* v^2 tko d se pri 20% povecani hitrosti kineticna energija precej vec poveca kot za 20% in to vec morjo bremze prenest. Sej kot sm reku parkat boz ze zlajfu pol se pa pregreje pol pa sam mols se.

Drugic pri vgradnji turbine ki bo kaj vec kot otroska vetrnica bos zraven obvezno vgradil se intercooler menjal bate z nizjimi da zmanjsas kompresijo ce ne bo bumm ze koj. to je minimum dodatne predelave. Samo Tak motor ne bo prov dolgo sel sploh pri malo vecjem tiscanju. D bo motor zivel neki casa bos menju se ventile odmicno vzmeti ventilov glavno gred lezaje zobati jermen in se kej no pa recmo d je zdej motor porihtan mas 100km vec in srecno zivis. Sam ko bi le kajti potem pride sklopka ki ni delana za take obremenitve in se prekomerno obrablja oz celo spodrsuje nic bo treba se to menjat. In od tu naprej gre se cel prenos ki resda ni tako problematicen in ga razen pri extremnih tuningih ni treba menjat ampak obraba se vseeno poveca in prej bo kaj crknilo in spet dodaten strosek. Aja pa se obvezno skoraj se menja celotni izpuh in filter ter kolektorji kajti pri turbo motorjih je pretok plinov ustrezno vecji.

Tretjic povecani moci je potrebno prilagoditi tudi podvozje sicer ni nujno ampak za lastno varnost je kar priporocljivo.

Drgac pa tko oba avta sta super nobenga se neb branu. In tut hondo se da ful predelat in napilt sam ne tako enostavno kot ti vidis use skup in pa zato rabis kar posten kupcek denarja da bo avto kot se šika in ne za en teden. In to pri obeh avtih ce hoces kaksno vecje povecanje moci. Za manjse povecanje moci pa je se zmerej enostavnejsa cupra ki jo chipas in dvignes tlak turbine in to za minimalno dnara. Tega pri hondi pac nemors ker nima turbine sicer jo lahko cipas sam spremeba bo dalec od tiste pri cupri.

No to je use kar sm mou za povedat upam d nism koga uzalu oz mu prizadel dusevnih bolecin.

Uporabniški avatar
Desmodromika
Novinec

Kraj: Tam, kjer sem rad

Napisal/-a Desmodromika So jan 03, 2004 12:38 am

bonzy, dej mer že enkrat no, ne pametuj... drugače izpadeš, kot bi rad. Ti pač spadaš na svoj stari moped in tam si najboljši...pejt se podit z njim po vasi, namesto da tu igraš nekega intelektualca.
Če gre vse proti tebi, nehaj prehitevat. In se postavi na pravi pas...

G-4S

Napisal/-a G-4S So jan 03, 2004 12:45 am

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
Desmodromika
Novinec

Napisal/-a Desmodromika So jan 03, 2004 1:01 am

ja če si neumen pa če boš vozu brezglavo s kur*em se boš res razletu, če boš pa zglavo, se boš pa bl težko!!glava je velikega pomena! (mej prou sram, da vas mora to učit 16 let str mulc :twisted: )

:
[/quote]Pa kaj si kar nekaj domišljaš...če si gledal oba dela hitrih in drznih, ter nažigu nfs undr...zdaj vse veš in lahko nas učiš, kaj in kako? Daj zbudi se iz tvojih fantazij...pa reč fotru naj ti da mal avto za vozt. Ni vse tako izi, kot v filmih zgleda. Kot sem že povedal..ne veš kako izpadeš s tem, kar si napisal.

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe So jan 03, 2004 1:18 am

moje bremza pa zdržijo da iz 500km/h se na 0 ustavm-
sam je vprašanje časa kdaj bi mi to uspel, pa kolkrat bi mi to uspel

PA BTW dirke s tovornjaki, tm porabjo v 30 min voznje 50-60 litrov vode samo za hlajenje bremz, pa že te so letalske.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul So jan 03, 2004 9:53 am

dirke s tovornjaki so wicked shit :twisted: :twisted:

p.s:našel sem nekaj stroškov predelav takih in drugačnih avtomobilov (u njemačkoj :mrgreen: ) ...cene so nenormalne :evil:

lp mirko

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky So jan 03, 2004 10:10 am

menjekul je napisal/-a:dirke s tovornjaki so wicked shit :twisted: :twisted:

res je...
mater nikoli nisem mislil da to tako leti!
aja pa tistih 60l zadostuje za 1 uro se mi zdi... imajo že kar hude težave če se vozijo za varnostnim vozilo... se zelo hitro pregrejejo... nekje v pol kroga :wink:
SlikaSlika

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky So jan 03, 2004 10:18 am

bOnZy je napisal/-a:

Honda brez turbine pa 17' feltne?? Civic Type-R!

dobro res je da serijskih bremz ne moreš primerjat z orignalnimi!
ampak če bi vi usi ''tapametni'' mal bol prebral par postov nazaj, sem napisu, da če so originalne bremze dobre za 235km/h potem so dobre tut za 235km/h s tako predelavo, sm pa prepričan, da bi lahko zdržale do 260km/h!! :wink:

zmerj nek obstaja en bonus alkuko nej temu rečem?

isto je pr dvigalih, kao največja masa 400kg, pa ma sigurno 50kg v bonusu! tko da, ne bi več o tem :wink:

civic type-r že ima športne zavore :wink:

serijske bremze SO originalne!!! kaj dajejo serijsko ponaredke gor???

originalne bremze niso namenjene zaviranju iz 200+ na 0 več kot enkrat! niso narejene za take pogoje ampak za recimo vožnjo z njimi 50000km... pismo jaz sem jih menjal na 20k! prvi a4 na verovškovi ki jih je menjal pri 20k! pa ne zdej mislit da se furam non stop 200!

vprašaj skoraj kogar koli tule na forumu...bremze so vredne več kot kakršna koli predelava motorja!najprej varnost pol pa hitrost!
SlikaSlika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul So jan 03, 2004 10:51 am

pa dobre bremze tud dobr zgledajo :twisted: :twisted:

Uporabniški avatar
bOnZy
Novinec

Napisal/-a bOnZy So jan 03, 2004 12:40 pm

Desmodromika je napisal/-a:bonzy, dej mer že enkrat no, ne pametuj... drugače izpadeš, kot bi rad. Ti pač spadaš na svoj stari moped in tam si najboljši...pejt se podit z njim po vasi, namesto da tu igraš nekega intelektualca.

glede mojga mopeda!
kot prvo si prevec pametn in ne vids, da je oblika karoserije skuter, kot drugo pa ni str in je dražji kot kšn starejš auto :P :P tko da psst!

Slika

Uporabniški avatar
bOnZy
Novinec

Napisal/-a bOnZy So jan 03, 2004 12:43 pm

originalne bremze niso namenjene zaviranju iz 200+ na 0 več kot enkrat! niso narejene za take pogoje ampak za recimo vožnjo z njimi 50000km... pismo jaz sem jih menjal na 20k! prvi a4 na verovškovi ki jih je menjal pri 20k! pa ne zdej mislit da se furam non stop 200!

vprašaj skoraj kogar koli tule na forumu...bremze so vredne več kot kakršna koli predelava motorja!najprej varnost pol pa hitrost!

a pol hočeš povedat, da so bremze na civicu dost dobre?? :)

[/quote]

Slika

Uporabniški avatar
bOnZy
Novinec

Napisal/-a bOnZy So jan 03, 2004 12:45 pm

music_man je napisal/-a:Bonzy ne met tega kt za zalitev sam na predelavo in zmogljivosti avtov se ne spoznas se kaj dosti vec sanjas kot realno razmisljas. Zakaj to:

Prvic originalne bremze so razen pri supersportnikih za en k... mam izkusnje s 3 avtomobili katerim sem z malce sportnejso voznjo pregrel zavore. Pri vseh treh bremze dobro primejo recmo enkat dvakat zlajfanja u nulo 10 in veckat pac ne poleg tega se obremenitev zavor ne veca linearno s hitrostjo ampak precej hitreje. Saj je kineticna energija W=m* v^2 tko d se pri 20% povecani hitrosti kineticna energija precej vec poveca kot za 20% in to vec morjo bremze prenest. Sej kot sm reku parkat boz ze zlajfu pol se pa pregreje pol pa sam mols se.

Drugic pri vgradnji turbine ki bo kaj vec kot otroska vetrnica bos zraven obvezno vgradil se intercooler menjal bate z nizjimi da zmanjsas kompresijo ce ne bo bumm ze koj. to je minimum dodatne predelave. Samo Tak motor ne bo prov dolgo sel sploh pri malo vecjem tiscanju. D bo motor zivel neki casa bos menju se ventile odmicno vzmeti ventilov glavno gred lezaje zobati jermen in se kej no pa recmo d je zdej motor porihtan mas 100km vec in srecno zivis. Sam ko bi le kajti potem pride sklopka ki ni delana za take obremenitve in se prekomerno obrablja oz celo spodrsuje nic bo treba se to menjat. In od tu naprej gre se cel prenos ki resda ni tako problematicen in ga razen pri extremnih tuningih ni treba menjat ampak obraba se vseeno poveca in prej bo kaj crknilo in spet dodaten strosek. Aja pa se obvezno skoraj se menja celotni izpuh in filter ter kolektorji kajti pri turbo motorjih je pretok plinov ustrezno vecji.

Tretjic povecani moci je potrebno prilagoditi tudi podvozje sicer ni nujno ampak za lastno varnost je kar priporocljivo.

Drgac pa tko oba avta sta super nobenga se neb branu. In tut hondo se da ful predelat in napilt sam ne tako enostavno kot ti vidis use skup in pa zato rabis kar posten kupcek denarja da bo avto kot se šika in ne za en teden. In to pri obeh avtih ce hoces kaksno vecje povecanje moci. Za manjse povecanje moci pa je se zmerej enostavnejsa cupra ki jo chipas in dvignes tlak turbine in to za minimalno dnara. Tega pri hondi pac nemors ker nima turbine sicer jo lahko cipas sam spremeba bo dalec od tiste pri cupri.

No to je use kar sm mou za povedat upam d nism koga uzalu oz mu prizadel dusevnih bolecin.

u vidm da dost obvlčadaš, in kok bi me pršla kšna taka predelava? prbližn? 2-3mio?

sicer jest še zmerj ostajam pri tem, da če maš dnar, ni nč problem narest! :wink:
Sm pa prepričan, da se grete tlele vsi neke lubosumneže! Pa kaj! tut če bi sanjov bi pa sanjov! a je sanjat prepovedn? :wink:

Slika

Uporabniški avatar
bOnZy
Novinec

Napisal/-a bOnZy So jan 03, 2004 12:47 pm

Desmodromika je napisal/-a:ja če si neumen pa če boš vozu brezglavo s kur*em se boš res razletu, če boš pa zglavo, se boš pa bl težko!!glava je velikega pomena! (mej prou sram, da vas mora to učit 16 let str mulc :twisted: )

:
Pa kaj si kar nekaj domišljaš...če si gledal oba dela hitrih in drznih, ter nažigu nfs undr...zdaj vse veš in lahko nas učiš, kaj in kako? Daj zbudi se iz tvojih fantazij...pa reč fotru naj ti da mal avto za vozt. Ni vse tako izi, kot v filmih zgleda. Kot sem že povedal..ne veš kako izpadeš s tem, kar si napisal.[/quote]

BTW, men fotr da auto za vozt tle mal po vas kdr mu rečem! Tko da ne se čudt, če me bos kdaj vidu z Audijm A6 (1.9TDI 130KM) če se boš kej okol vozu :P

Slika

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky So jan 03, 2004 12:59 pm

bOnZy je napisal/-a:

a pol hočeš povedat, da so bremze na civicu dost dobre?? :)

[/quote]
običen civic ma bremze čisto v kurcu!

sanjati ni prepovedano...
nabijat nekaj in pametovat tudi ne ni pa zaželjeno

takšna predelava pod 3mio dvomim da pride...

ne se čudit če te bo zbilo pol foruma... :twisted:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
bOnZy
Novinec

Napisal/-a bOnZy So jan 03, 2004 1:08 pm

nabijat nekaj in pametovat tudi ne ni pa zaželjeno

takšna predelava pod 3mio dvomim da pride...

ne se čudit če te bo zbilo pol foruma... :twisted:

em..jest sm ubistvu samo začel s tem da bi rad mu civica type-r in da bi ga rd natunov s turbino in ostalim kr sm naštel, pa ste me vsi nekaj napadli, pa ne vem kaj še vse an!

nekateri tukaj na forumu ki so pripradniki švabskih automobilov mislijo da so švabi najbolši pa ti ga hočejo nekaj na silo urinit! to me najbolj jezi, čeprov nimam nč prot švabm, sm se jh naveličov enostavno, k doma skoz prakticiramo švabe!

pol pa nastane napadanje! EKSKJUZZZ MEE!!! bom pa še bremze menov, da bote zadovoln!!! :wink:

Slika

Uporabniški avatar
Desmodromika
Novinec

Napisal/-a Desmodromika So jan 03, 2004 1:16 pm

bOnZy je napisal/-a:
Desmodromika je napisal/-a:bonzy, dej mer že enkrat no, ne pametuj... drugače izpadeš, kot bi rad. Ti pač spadaš na svoj stari moped in tam si najboljši...pejt se podit z njim po vasi, namesto da tu igraš nekega intelektualca.

glede mojga mopeda!
kot prvo si prevec pametn in ne vids, da je oblika karoserije skuter, kot drugo pa ni str in je dražji kot kšn starejš auto :P :P tko da psst!
Hehe...16 let star pokouc pa ves pameten. Seveda sem preveč pameten...kdo pravi da nisem? Ampak ko bi le vedel kako neumno šele ti izpadeš. In biti pameten je boljše kot biti neumen.
Moram ti pa priznat da sem se že večkrat dobro nasmejal tvojim postom. In ne sam. :lol:

Uporabniški avatar
bOnZy
Novinec

Napisal/-a bOnZy So jan 03, 2004 1:25 pm

mislm eni ste totalno.. (sem zadržov rajši)

Vsi nekaj pravte kuko prvošte vsem tunerjem natunane automobile, pa opažam da ste tle, samo iz enga razloga in to je da enga neki potolčete pa da mu slab želite seveda vse iz lobusumja, ker nekdo lahko plača tako predelavo, vi pa pač ne morte, sploh pa izkrostte vsako šanso da nekoga ponižate, ker se ne spozna tok na predelave sploh pa 16 letnika, ki bi mu lahko določene stvari razložil kot jo je recimo music_man! Sicer pa vi tut sanjate po en stran tko k jest in tlele ni realnosti sploh!

Uglavnm kr sm hotu povedat sm povedu pa še enkrt povem, da takga odziva nism prčakvov od vs!

Slika

Uporabniški avatar
Desmodromika
Novinec

Napisal/-a Desmodromika So jan 03, 2004 1:34 pm

bOnZy je napisal/-a:mislm eni ste totalno.. (sem zadržov rajši)

Vsi nekaj pravte kuko prvošte vsem tunerjem natunane automobile, pa opažam da ste tle, samo iz enga razloga in to je da enga neki potolčete pa da mu slab želite seveda vse iz lobusumja, ker nekdo lahko plača tako predelavo, vi pa pač ne morte, sploh pa izkrostte vsako šanso da nekoga ponižate, ker se ne spozna tok na predelave sploh pa 16 letnika, ki bi mu lahko določene stvari razložil kot jo je recimo music_man! Sicer pa vi tut sanjate po en stran tko k jest in tlele ni realnosti sploh!

Uglavnm kr sm hotu povedat sm povedu pa še enkrt povem, da takga odziva nism prčakvov od vs!
Sploh ni govora o kakšni ljubosumnosti...Vedi, da si star 16 let in nisi še nikoli raztavil motorja. Ko ga boš, potem lahko govoriš o tunanju in vsem ostalem. Skratka, včasih se raje kje pozanimaj o neki stvari...preden ven butneš nekaj na pamet.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov