Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr avg 18, 2010 7:31 pm

Ceed je napisal/-a:@mihaing
Kateri avto imaš? Na sportageju sem prvič to videl, verjamem pa ima tudi kak premium avto.

Ma to ni nobena huda novost - to je imel že Golf V (če si imel električno poklopna ogledala)...
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr avg 18, 2010 7:32 pm

Kateri avto imaš? Na sportageju sem prvič to videl, verjamem pa ima tudi kak premium avto.

BMW E91, res pa je da se sistem nekoliko razlikuje. Meni se ledice na kljukah svetijo toliko časa dokler ne odprem in zaprem vrat.

Tudi pri KII je sistem zunanje osvetlitve (pod ogledalom) narejen tako da deluje samo takrat ko je odklenjen avto.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr avg 18, 2010 7:37 pm

@mihaing
Ne, ravno zato se mi zdi posebnost. Avto sam zazna bližino lastnika in se vklopi osvetlitev.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Sr avg 18, 2010 7:44 pm

Ne, ravno zato se mi zdi posebnost. Avto sam zazna bližino lastnika in se vklopi osvetlitev.

Recimo.

Drugače se mi samo smeji kako so ljudje še vedno naivni. Recimo Opel še kako neglas reklamira po oglasih sistem xenonskih žarometov AFL (svetenje v ovinek), kaao neka huda inovacija. To ima tudi moj pa ni nevem kako mlad avto.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr avg 18, 2010 8:03 pm

@mihaing
Mah dobor, poglej malo v kateri razred spada! Za takega ekonomičnega SUVa kot je Sportage so take stvari redkost. Razumem, da ima S-klassa vse to že 20let...

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr avg 18, 2010 8:51 pm

Ceed je napisal/-a:Slo cenik

Novo razočaranje iz KMAGa, 5 paketov opreme, zadnji trije privilegij diesla s 4x4. Navigacija izključno pri top opremljenjem, pri ostalih se je ne da doplačati...
Ni omenjena osvetlitev okolice (v ogledalih) in hlajenje voznikovega sedeža!?

Kdaj bo pa 185km dizel na voljo?

himi

Napisal/-a himi Sr avg 18, 2010 9:27 pm

Danes sem se na hitro ustavil na KMAG-u kjer sem počekiral novega SPortage-a. Avto je NORO LEP! Tudi znotraj je zelo dober. Vsekakor najbolj dodelana Kia do sedaj.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če avg 19, 2010 7:25 am

mihaing je napisal/-a:
Drugače se mi samo smeji kako so ljudje še vedno naivni. Recimo Opel še kako neglas reklamira po oglasih sistem xenonskih žarometov AFL (svetenje v ovinek), kaao neka huda inovacija. To ima tudi moj pa ni nevem kako mlad avto.

Oplov sistem AFL+ je "malce" drugačnejši od sistema, ki ga je vgrajeval BMW v letnik 2005. Oplova nadgradnja je sistem 9 različnih funkcij svetenja ( http://europeanmotornews.com/2010/04/16 ... p-insurer/ ). Opel pa je s to opcijo tudi dokazal, da ni potrebno plačevati malega bogastva za vsako naprednejšo funkcijo ter jo ponuja po "človeški" ceni.
Drugače pa pri avtomobili, ki je bil že leta 2005 kakšnih 50.000€ ter čez, kupec pričakuje takšne in drugačne elektronsko / svetlobne pripomočke, mar ne? Še posebej, če so poznane na trgu že nekaj časa - AFL od leta 2002. Npr. sistem notranje ambientalne osvetlitve z diodami je poznal že "plebejski" Superb z letnikom 2002!

Funkcija osvetlitve okolice na zunanjih ogledalih ob odklepanju vozila je že poznana zadeva (npr. VW koncern - Octavia II, Passat, Golf, Touareg, ipd...), pri Sportagu je nadgrajen z brezstičnim ključem - ko voznik se približa vozilu, se odklene ter osvetli (Renault).

Sportagova cena je pričakovana (primerljivo z IX35). Zanimivo bo spremljati prodajne številke, saj je večji brat Sorento le malenkostno dražji! Odločali bodo zopet popusti, čez nekaj let, ko se umirijo zabetonirane cene, pa bo najverjetneje zelo zanimiv nakup! Končno ponujajo tudi korejci v tem razredu zelo konkurenčno opremo, primerljivo z vso konkurenco - npr. RAV4 ne ponuja vsega tega, pa je za nekaj tisočakov dražji.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če avg 19, 2010 10:50 am

@Gosic
Nikjer ni podatka kdaj bo močnejši CRDi v ponudbi, je pa direktor Žiline ob predstavitvi Sportaša dejal, da bo tudi 185KM.

Tudi na njihovi uradni strani je napisano
http://www.kia.sk/news/index.php?news&data_id=551

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če avg 19, 2010 6:01 pm

Svetilnost in funkcija žarometov AFL pri Insigniji je naprednejša in boljša kot pri BMWjevi seriji 3. V vsakem primeru. Hkrati pri oplu ponujajo tudi 9 različnih sistemov osvetljevanja cestišča z avtomatskim vklopom dolgih luči.

Je pa res, da je BMW že 7 let staro vozilo in je pač tehnologija iz tistih časov.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če avg 19, 2010 9:51 pm

Danes sem tudi jaz skočil na KMAG ( Himi, škoda da se nisva srečala).
Prvo nebom začel s samim avtomobilom, ampak kar z prodajalci. Neverjetno, se KMAG popravlja? Celo prodajalec je prišel do mene in sva se pogovarjala o vsem. Več ali manj kaj ve. Ceed bo drugo leto doživel FL, nov pride ven 2012-2013. Megantis težko to leto, verjetno pa v začetku prihodnjega.
Sistem UVO za Sportageja in vse ostalo ( verjetno tudi 185km dizel,navigacija) pride drugo leto.

Avto me je pozitivno presenetil. Lepši mi je kot na slikah. Zadek mi je neverjetno všeč.
Notranje obloge : lahko bi blo bolje, predvsem malo bolj mehkejša plastika (tapete) zadnjih vrat, čeprav pa je naslon celo šivan in če me videz ni varal in otip celo usnjen.
Armatura je iz mehke plastike, ubistvu je nekaj čez, podobno kot pri ceedu. Trda plastika je okoli radija, ker nima take veze. Tipke so vse lepo mehke,prijetne. Mogoče malo zmotijo za okna, predvsem zadnja, ker niso AUTO :roll:. V prihodnje bom zagotovo naredil test, ko bom moj ceed na servisu. Prodajalec mi je zatrjeval da je podvozje in sama lega zelo izbolšana, napram staremu. Kar je ponavadi logično.
Vsekakor je pa velik korak naprej. Mislim da bo megantis naredil še večjega, kot tale Sportič in Sorento.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply Pe avg 20, 2010 6:21 pm

Tudi sam se ga imel priliko bežno otipat in mi je pustil dober občutek. Edinole cena - se vztrajno zvišuje. Pač kvaliteta se plača.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe avg 20, 2010 7:36 pm

@Gosic Kaj bo ceed še 1x faceliftan?

Kar se Sportaša in podvozja tiče ima 4 različne nastavitve podvozja, da bi se čimbolj približal okusom različnih trgov. Različna za Avstralijo, Evropo, UK, USA+ostali

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po avg 23, 2010 8:15 pm

Tako mi je prodajalec povedal. Me pa zanima kaj lahko pri tem avtu sploh še facelift-ajo?

Evo, našel:

MY2011
Kia motors UK je na Facebooku sporočila, da prihaja rahel update na cee'du. Seveda se ne ve kakšne bodo vse spremembe pri nas.

* Serijsko ESP
* Serijsko tempomat
* 1.6 bencinar dobi 6. prestavo
* Upoštevanje standarda EURO5
* Rahle spremembe oblike platišč

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po avg 23, 2010 10:54 pm

Eno je MY (model year oz. modelno leto), drugo pa FL (facelift). Pri slednjem gre ponavadi za večje spremembe (kar je pri ceedu že blo), pri MY pa zgolj za malenkostne (ne tako opazne) popravke.
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po avg 23, 2010 11:30 pm

CHAN je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:

Oplov sistem AFL+ je "malce" drugačnejši od sistema, ki ga je vgrajeval BMW v letnik 2005. Oplova nadgradnja je sistem 9 različnih funkcij svetenja ( http://europeanmotornews.com/2010/04/16 ... p-insurer/ ). Opel pa je s to opcijo tudi dokazal, da ni potrebno plačevati malega bogastva za vsako naprednejšo funkcijo ter jo ponuja po "človeški" ceni.
Drugače pa pri avtomobili, ki je bil že leta 2005 kakšnih 50.000€ ter čez, kupec pričakuje takšne in drugačne elektronsko / svetlobne pripomočke, mar ne? Še posebej, če so poznane na trgu že nekaj časa - AFL od leta 2002. Npr. sistem notranje ambientalne osvetlitve z diodami je poznal že "plebejski" Superb z letnikom 2002!

Še kako reklamirajo ja in potem pridem že skoraj prepričan, da je Opel izboljšal kvaliteto izdelave od davnega leta 99, na testno vožnjo z novo Astro s temi super žarometi in glej ga zlomka - ERROR ravno na žarometih(tisti prvi ob zagonu, potem je dobil še pomočnika) :D

Drugače pa ja, je marsikaj že stara zgodba, vendar je vsaka implementacija takih "cukrčkov" vsekakor dobrodošla(če seveda delujejo več kot tri dni). Recimo na ambientalno osvetlitev notranjosti in bližnje okolice bi lahko tudi v nižjih razredih dali malo več. Ni nek pretiran strošek tisti plastični okvirček in žarnica, izgleda pa odlično ponoči!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi To avg 24, 2010 6:07 am

Ko smo že pri tem. Citroenova žaba alias DS je že davnega leta 1960 imela žaromete, ki so se obračali v ovinkih skupaj s kolesi.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply To avg 24, 2010 5:53 pm

Verjamem, da si imel smolo pri Astri, ampak svetilnost pri Insignii z xenonom je dosti boljša kot pri xenonu v passatu letnika 2010.

Pač osebne izkušnje iz službenih vozil.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing To avg 24, 2010 5:58 pm

P.S ne šinfajte oplovih xenosnskih žarometov ker so made by ME :evil: :evil: :evil:

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Sr avg 25, 2010 7:34 pm

Sportage 2,0 CRDI z bolj skromnim Active Plus paketom:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika