Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Re: 2012 Seat Leon III.

Napisal/-a Tattoo- To jan 29, 2013 9:07 pm

maniaxxx je napisal/-a:Torej na koncu ostane samo videz in seveda najpomembnejše......značka :mrgreen:

Seveda...in Audi A3 je tudi samo preznačkan SEAT Leon z drago preplačano značko?! :lol:

Dejstvo pa je, da SEAT Leon pač nikoli ne bo na nivoju Škode Octavie...tako kot Škoda Octavia pač nikoli ne bo na nivoju VW Golfa...in VW Golf pač nikoli ne bo na nivoju Audi A3! :roll: Vsak dan sem v stiku z vsemi temi znamkami in razlike med posameznimi znamkami so še kako opazne! Vprašanje pa je, ali so vse te razlike res vredne cca. 2000 EUR koliko znaša ob primerljivem modelu doplačilo za preskok iz ene na drugo znamko...
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To jan 29, 2013 9:24 pm

Tattoo- je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Torej na koncu ostane samo videz in seveda najpomembnejše......značka :mrgreen:

Seveda...in Audi A3 je tudi samo preznačkan SEAT Leon z drago preplačano značko?! :lol:

Dejstvo pa je, da SEAT Leon pač nikoli ne bo na nivoju Škode Octavie...tako kot Škoda Octavia pač nikoli ne bo na nivoju VW Golfa...in VW Golf pač nikoli ne bo na nivoju Audi A3! :roll: Vsak dan sem v stiku z vsemi temi znamkami in razlike med posameznimi znamkami so še kako opazne! Vprašanje pa je, ali so vse te razlike res vredne cca. 2000 EUR koliko znaša ob primerljivem modelu doplačilo za preskok iz ene na drugo znamko...

O tem bi se dalo razpravljat :D
Tudi jaz sem dnevno v stiku z različnimi modeli teh znamk, tako frišnimi iz salona, kot tudi s tistimi starimi 10+ let in ki imajo nekaj kilometrine za sabo,
pa se zelo težko strinjam s tvojo (malce posplošeno) trditvijo. ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 29, 2013 9:33 pm

maniaxxx je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
gunner93 je napisal/-a:evo za primerjavo :)

osebno mi je že od nekdaj lepši leon tako da bi se odločil za njega. Pa vi?

Po izgledu mogoče, ampak res mogoče, ampak je treba pogledat še prostornost, serijsko in dodatno opremo, porabo ipd. ;)

Zakaj bi bil manj prostorn od Das Auta?, Zakaj bi imel drugo porabo, če je tehnično dvojček? Opremo ma kvečjemu bogatejšo serijsko, se pa verjetno ne da dobit vseh bonbončkov. ( Čeprav full LED se ravno na Das Autu ne da dobit, tukaj se). Torej na koncu ostane samo videz in seveda najpomembnejše......značka :mrgreen:

Daj malo preveri svoje trditve, pa se potem še enkrat oglasi, če boš še vedno prepričan, da imaš prav! ;) Na pamet lahko pa vsak "nabija", ker se mu pač zdi, da je tako res. ;) Najbolj zanimivo pa je, da se sprašuješ zakaj, kot da ne veš, zakaj bi znotraj koncerna namerno delali razlike med različno "pozicioniranimi" modeli. Resno?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr jan 30, 2013 3:20 pm

Jaz sem na Octavio vedno gledal kot na rebadged Passat-a :shock:
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 30, 2013 3:22 pm

odprti clio je napisal/-a:Jaz sem na Octavio vedno gledal kot na rebadged Passat-a :shock:

Pa kdaj se boste končno naučili? =P

P.S.: Drugače pa če te zanima kaj kam sodi znotraj VAG-a, samo pogledaš osnovne cene. To, da je Octavia Passatov rang in da je nova Jetta na višjem nivoju od Golfa sta dve glavni zmoti. Če ti to ni dovolj, se pa lahko poglobiš v platformo, serijsko opremljenost, spisek dodatne opreme, spisek motorjev (+možnost pogona 4motion ipd.), deklarirano porabo ...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr jan 30, 2013 4:49 pm

~toMmy~ je napisal/-a:P.S.: Drugače pa če te zanima kaj kam sodi znotraj VAG-a, samo pogledaš osnovne cene. To, da je Octavia Passatov rang in da je nova Jetta na višjem nivoju od Golfa sta dve glavni zmoti. Če ti to ni dovolj, se pa lahko poglobiš v platformo, serijsko opremljenost, spisek dodatne opreme, spisek motorjev (+možnost pogona 4motion ipd.), deklarirano porabo ...

In na koncu bomo prišli še do tega, da je Octavia podaljšan Golf, za Superba pravijo, da je podaljšana Octavia, se pravi, da je posledično Superb podaljšan Golf?? :lol: :lol: :lol:

Če mene vprašaš, so ti razredi avtomobilov že zdavnaj zastareli.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 30, 2013 4:58 pm

Nisem napisal, da je treba npr. platformo jemat 100% kot merilo, je pa eden od dejavnikov. :D Občutek pri sami vožnji v Golfu in Octavii je pa bil vsaj do zdaj zelo zelo podoben in se je zaznala globoka "sorodnost" praktično že ko si speljal.

Razredi se mi ne zdijo zastareli, ker če se malo poglobiš, se da skoraj vse avtomobile lepo "popredalčkat". Tudi če daje po velikosti slutit, da sodi kam višje, se da hitro ugotovit, kaj je po tehnološki plati pod kožo.
Slika

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Sr jan 30, 2013 5:01 pm

peroRS je napisal/-a:In na koncu bomo prišli še do tega, da je Octavia podaljšan Golf, za Superba pravijo, da je podaljšana Octavia, se pravi, da je posledično Superb podaljšan Golf?? :lol: :lol: :lol:

Ja, a ni!? Po platformi sodeč, je.

http://en.wikipedia.org/wiki/%C5%A0koda_Octavia
The second generation Octavia was introduced in March 2004, based on the Volkswagen Group A5 (PQ35) platform also used by other Volkswagen Group cars, such as the Audi A3 Mk2, Volkswagen Golf Mk5, Volkswagen Jetta Mk5, SEAT León Mk2, etc

http://en.wikipedia.org/wiki/%C5%A0koda_Superb
Based on a stretched version of the latest A5 Octavia platform, the Volkswagen Group B6 PQ46
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr jan 30, 2013 5:45 pm

Tattoo- je napisal/-a:

Kaj sem pa jaz drugega napisal?

Vem kako so rangirani modeli po hierarhiji, predvsem so pa razlike v TOP modelih, pri najbolj prodajanih 1.6 tdi-jih so razlike manjše kot hočete nekateri prikazati. Seveda pa se mora vsak vprašati če je pripravljen dati več za drugo značko, to ti dam za prav.

Kar se tiče leon vs a3 pa raje ne bi, ker verjamem, da je audi kvalitetnejši ampak ne vem če toliko, kolikor je dražji, sam bi raje kupil leona z več opreme (boljšim motorjem) za ceno slabšega audija. Ampak to sem samo jaz =P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr jan 30, 2013 5:48 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
gunner93 je napisal/-a:evo za primerjavo :)

osebno mi je že od nekdaj lepši leon tako da bi se odločil za njega. Pa vi?

Po izgledu mogoče, ampak res mogoče, ampak je treba pogledat še prostornost, serijsko in dodatno opremo, porabo ipd. ;)

Zakaj bi bil manj prostorn od Das Auta?, Zakaj bi imel drugo porabo, če je tehnično dvojček? Opremo ma kvečjemu bogatejšo serijsko, se pa verjetno ne da dobit vseh bonbončkov. ( Čeprav full LED se ravno na Das Autu ne da dobit, tukaj se). Torej na koncu ostane samo videz in seveda najpomembnejše......značka :mrgreen:

Daj malo preveri svoje trditve, pa se potem še enkrat oglasi, če boš še vedno prepričan, da imaš prav! ;) Na pamet lahko pa vsak "nabija", ker se mu pač zdi, da je tako res. ;) Najbolj zanimivo pa je, da se sprašuješ zakaj, kot da ne veš, zakaj bi znotraj koncerna namerno delali razlike med različno "pozicioniranimi" modeli. Resno?

No še vedno ne vem kje je leon manj prostoren od golfa? Kje ima večjo porabo? Kje ima slabšo serijsko opremo. Edino v možnostih dodatne opreme so razlike, pa še te ne bistvene. Seveda je pa plastika v golfu boljša =P :mrgreen: .

Sam tale Golf uber alles sindrom je ratu že ekstremen, zdaj bo izpadlo da je golf prostornejši od seat leona, s katerim si deli platformo, celo od octavie je prostornejši najbrž, verjetno tudi od superba...c`mon :roll:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr jan 30, 2013 5:52 pm

Gyga je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:In na koncu bomo prišli še do tega, da je Octavia podaljšan Golf, za Superba pravijo, da je podaljšana Octavia, se pravi, da je posledično Superb podaljšan Golf?? :lol: :lol: :lol:

The second generation Octavia was introduced in March 2004, based on the Volkswagen Group A5 (PQ35) platform also used by other Volkswagen Group cars, such as the Audi A3 Mk2, Volkswagen Golf Mk5, Volkswagen Jetta Mk5, SEAT León Mk2, etc

Based on a stretched version of the latest A5 Octavia platform, the Volkswagen Group B6 PQ46

Potem so vsi ti avti v bistvu Golfi XXL :mrgreen:
A6 / PQ46

Volkswagen Passat (3C, 2006-)
Volkswagen Passat CC (35)
Volkswagen Sharan & SEAT Alhambra (7N, 2010-)
Škoda Superb (3T, 2008-)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr jan 30, 2013 5:53 pm

peroRS je napisal/-a:
Gyga je napisal/-a:

Potem so vsi ti avti v bistvu Golfi XXL :mrgreen:
A6 / PQ46

Volkswagen Passat (3C, 2006-)
Volkswagen Passat CC (35)
Volkswagen Sharan & SEAT Alhambra (7N, 2010-)
Škoda Superb (3T, 2008-)

seveda, samo da je golf prostornejši in boljši od njih :evil:

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr jan 30, 2013 7:09 pm

Če se ne motim, ima Leon večji del zadnjih vrat v mehki plastiki že pri Style opremi (za Reference ne vem)
http://www.diariomotor.com/imagenes/201 ... rior-4.jpg

Tudi če so iz trde plastike deluje neštetokrat bolj kvalitetno od Octavie, ki naj bi bila Leonu nadrejena. Golf?
http://www.autoforum.cz/tmp/magazin/si/ ... 00_600.jpg

Zanimivo je tudi to, da ima npr. Golf trendline obložene predale v vratih, A3 za ceno x2 pa nima, enako kar se tiče serijske opreme (golf zaslon na dotik, A3 radio iz Lidla...) in dodatne opreme(golf masaža, osvetlitev okolice, 19"...), očitno te razlike med VAGi niso vedno tako samoumevne in tako pomembne.

Želeli ali ne je Leon zelo dober izdelek in je za ceno konkurence superiornemu golfu še najbolj podoben.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr jan 30, 2013 7:17 pm

Marek_ je napisal/-a:Želeli ali ne je Leon zelo dober izdelek in je za ceno konkurence superiornemu golfu še najbolj podoben.

Neverjetno, celo enkrat se strinjam s tabo :mrgreen:

Je pa res, da se je, vsaj v prejšnji generaciji ta nižja nabavna cena Leona med drugim poznala v kvaliteti materialov v notranjosti ;)
Vseeno pa se strinjam, da je (bil) dober nakup, recimo kaj takega:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5631025&show=1

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Sr jan 30, 2013 7:26 pm

maniaxxx...
zdej ne vem katere podatke si gledal pri prejšnjih generacijah golfa in octavie, a vendar je octavia imela za PIČLA 2MM več medosne...
Je imel pa golf bolje sedež narejen, tako da je ubistvu bilo več prostora za noge zadaj kot pri octavii...

samo toliko za INFO :lol:
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr jan 30, 2013 7:28 pm

.com je napisal/-a:maniaxxx...
zdej ne vem katere podatke si gledal pri prejšnjih generacijah golfa in octavie, a vendar je octavia imela za PIČLA 2MM več medosne...
Je imel pa golf bolje sedež narejen, tako da je ubistvu bilo več prostora za noge zadaj kot pri octavii...

Škoda k zadnjič nismo imeli te debate, bi lahko v živo stestirali plac v Octavii in v 6-ki :D

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com Sr jan 30, 2013 7:29 pm

bo še priložnost, ne skrb :lol: :lol:

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr jan 30, 2013 7:30 pm

Kdo pa govori o prejšnih generacijah? Jaz govorim o aktualnih modelih, torej novi leon, golf 5.2 :mrgreen: in octavia 2.5 :mrgreen:

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com Sr jan 30, 2013 7:33 pm

maniaxxx je napisal/-a:

Kdo pa govori o prejšnih generacijah? Jaz govorim o aktualnih modelih, torej novi leon, golf 5.2 :mrgreen: in octavia 2.5 :mrgreen:

no govoril sem o 6ki in zdajšnjem modelu( tanove še ni pri nas) :D

tanova pa bo imela celih 4,9cm več medosne 8) od golfa 7

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr jan 30, 2013 7:36 pm

.com je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:

no govoril sem o 6ki in zdajšnjem modelu( tanove še ni pri nas) :D

Jaz pa o čist ta novih.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 15 gostov