Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: 2012 Kia Cee'd

Napisal/-a sašo5 Ne jun 14, 2015 9:13 am

~toMmy~ je napisal/-a:
Moderni korejski motorji imajo ponavadi že na papirju (posledično tudi v praksi) bolj slab izkoristek deklarirane moči, celo do te mere, da komaj sledijo konkurenci z dobrimi 20 KM manj...

to jaz vem že 25 let :arrow: od nakupa Ponya l 1990 Pa preko Lantre leta 1994 > nato smo piočasi nehali =P

Peuggeott
Novinec

Napisal/-a Peuggeott Ne jun 14, 2015 4:57 pm

Moji hčerki se dopade Kia Ceed.Sem hotel v tej temi malo prebrati kako in kaj je s tem proizvajalcem Kia in tem modelom Ceed,pa povem da bom potreboval najmanj teden dni da preberem temo. Tu in tam kakšna pametna informacija,drugače pa ta tema bolj kot na temo Ceed spominja na gostilniško debato.Redko se najde pametna informacija.

Če lahko vi govoričite bom še jaz:Tudi jaz sem imel Hyundai Pony ,ko sem ga kupil je bil star 5 mesecev in sem bil tretji lastnik, po pol leta sem ga pa prodal,ker mi je pil 1 liter olja na 500 km ampak! ene znamke gredo na bolje, druge na slabje in kar je bilo je bilo pred 25 leti je mimo.
Sodelavec je kupil testnega ceeda karavana in ga ne more prehvalit, drugi sodelavec ima pa dve leti starega golfa 7 in ko ga vprašam kako je zadovoljen postane zelen. Ne vem kolikokrat ga je že imel na popravilu niti ne sprašujem več, tako vidimo takrat ko ima nadometno vozilo da ga ima spet v delavnici na popravilu.
Novega ceed s tremi vrati kupuje hčerka, ga ima kdo od vas da bi povedal kaj več??Za 10000 ojrov nov avto... če po treh letih vse crkne ko se ga ne sme obrekovat tako je poceni ,ima pa tako po vrhu še 7 letno garancijo.Ne pričakujem da bo tako dober kot moj Peugeot ,za nov avto za 10000 evrov se tudi ne sme pričakovati preveč!Sigurno je boljši ceed kot Dacia iz Romunije ,Maroka narejena na 20 let starih Renault strojih!

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Ne jun 14, 2015 10:10 pm

hja... kaj ti pa pomeni "dober" ali pa "boljsi"? boljsi v cem, v zasnovi? ... v tehnologiji, ergonomiji, dizajnu, kvaliteti izdelave... v izvedbi? ali ti boljsi pomeni "zanesljivejsi"? ljudje smo nagnjeni k posplosevanju in zaradi tega marsikdaj pride prav do "gostilniskih debat", ki jih omenjas... Dacije narejene na "20 let starih Renaultovih strojih so zaradi svoje robustnosti in preverjene tehnike, ki je svoje otroske bolezni "prebolela" ze "desetletje" nazaj, lahko veliko zanesljivejse od cesa iz kake "etablirane" znamke z najnovejsim mikro tricilindricnim, ultra turbo strojem s "cudeznimi kolicinami" konjev... pa bo zaradi tega avtomatsko tudi boljsa? ;)

hci naj preprosto preizkusi tega Ceeda "za 10 jurjev".... vsi vemo, da avto presneto dobro zgleda od zunaj in od znotraj. in ce se bo v njem dobro pocutila (ce ji bo vsec njegova kabina in ce ji bo ustrezala njena ergonomija in oprema) in bila zadovoljna s tem kako se pelje, kako odziven in "mocan" je njegov motor glede na njegovo maso, potem ne vidim razloga zakaj ga ne bi vzela... saj si ze sam ugotovil, da na "gnilo jajce" lahko s prakticno enako vrjetnostjo "nabases" ne glede na renomiranost proizvajalca....
jaz recimo se , med drugim, ze celo zivljenje prevazam (od leta 1986 pa ga tudi vozim) v, po splosnem prepricanju, "etalonu francoske slamparije" - Citroenu! pa ti lahko povem, da z niti enim primerkom v vsem tem cajtu NI bilo ENEGA resnega problema... vendar ti kljub vsem pozitivnim izkusnjam ne morem garantirat, da bi pri tebi blo enako!
tebi in hceri pa srecno izbiro in zadovoljno uporabo... ne glede na to al bosta na koncu zbrala Ceeda, Dacio al pa kej cetrtega... :)
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po jun 15, 2015 10:04 am

Peuggeott je napisal/-a::Tudi jaz sem imel Hyundai Pony ,ko sem ga kupil je bil star 5 mesecev in sem bil tretji lastnik, po pol leta sem ga pa prodal,ker mi je pil 1 liter olja na 500 km ampak!

Vidiš, jaz sem ta avto(1.5 "78KM" imel od l. 1990-1994 125.000 km sem naredil, menjal olje na 10.000km in ga je v povprečju spil cca 1 lit. od menjave do menjave > res pa se je vod začetka ozil na Castrola Racing 10-60 (marsikdo tukaj ne ve o kakem olju je govora) in problema nisem imel niti enega najmanjšega - od 20.000km naprej je bila tudi "spuščena" glava (original tesnilo 1.25 zamenjano z 0.88)potem je celo nekaj dal od sebe, pred njim sem imel Z101 rahlo predelano (dvojni Weber) pa je na papirju imela 23KM manj, vendar je ponyja "pojedla" tako v štartu kot končni hitrosti, da se je zavrtela na 8000 rpm je bolje da niti ne govorim......dandanes je stvar ista - ker si "pežojevc" reci hčerki naj si kupi http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... i%20R-Line 20KM manj kot Ceed pa 2 litra manj porabi in bolje gre - zanimivo...

Peuggeott
Novinec

Napisal/-a Peuggeott Po jun 15, 2015 12:24 pm

So lepi spomini na stare čase, vendar vsak malo starejši ve da včasih so avti še bolj crkovali kot danes, samo da danes mladina in stranke na sploh trikrat bolj jamrajo za vsako malenkost.Da bi Dacio kupila ji najmanj svetujem,ker zakaj bi kupila nov avto sandero, ki je skoraj iste cene kot novi clio, je pa sandero prejšnja generacija cliota.Nečakinja ima dacio leto dni staro ,rja jo bolj načenja kot mojo krambolirano stoenko tisti čas.
Zanima me kako se obnese bencin motor 1.4 v ceedu?Imela bi trivratnega,samo pri Peugeot 308 ga nimajo, 208 premajhen.Mogoče si premisli.

emilo
Nov uporabnik

Napisal/-a emilo Po jun 15, 2015 1:03 pm

Sam sem imel novega Ceeda 1.4 bencinar, naredil 30k in ga zamenjal za Ceeda karavan 1.4 crdi. Bencinar res ne potegne ne vem kako a se, da zaradi nizkih prestavnih razmerjlij prav lepo peljati, sploh za po mestu je prav fajn za vozit. Za kakšno prehitevanje v klanec ob prižgani klimi in sopotniki v avtu pa ravno ni najboljši. Pa še glede porabe, ko sem vozil večje razdalje sem imel porabo pod 5l po regionalnih cestah, na morje ko je bilo 50% avtocest nekaj malega nad 6l, po mestu ko ga vozi punca pa je bil okoli 6-7l (to je dejanska poraba, po računalniku je kazalo še kak deci manj). Avto ni pil dobesedno nič olja, zamenjati sem moral obe led luči ker, so začele utripat(seveda pod garancijo) in pa zadnji blažilec, ki je spustil olje(tudi pod garancijo). Z garancijo nisem imel težav le nekaj časa je trajalo, da je prispel rezervni del. Aja ima pa sestra od punce novega Proceda in pravi, da ima zelo visoko porabo tudi nad 10l, težko pa rečem če je z njenim avtom kaj narobe ali pač ne zna vozit...

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Po jun 15, 2015 5:48 pm

"Novega ceed s tremi vrati kupuje hčerka, ga ima kdo od vas da bi povedal kaj več??"
Verjameš lahko le sam sebi:
- kar pomeni, da naj se hčera pomuza do prvega salona in preizkusi cee'da, če ji bo všeč tudi med vožnjo (po dizajnu ji je verjetno že) in če se v njem dobro počuti, je to to.
- Jaz imam takšnega cee'da že nekaj časa in mi je zelo všeč, a če napišem to, dobim takoj nalepko neobjektivnega navijača :lol:
- Forumi so dejansko gostlina, kjer je težko ločiti med plevelom in zrnom.
- Realne izkušnje so vredne zlata. Eno izmed takšnih lahko opazuješ vsak dan kar pred službo :lol: :lol: :lol: "Sodelavec je kupil testnega ceeda karavana in ga ne more prehvalit, drugi sodelavec ima pa dve leti starega golfa 7 in ko ga vprašam kako je zadovoljen postane zelen. Ne vem kolikokrat ga je že imel na popravilu niti ne sprašujem več, tako vidimo takrat ko ima nadometno vozilo da ga ima spet v delavnici na popravilu. =P
- O tem, koliko je dejanskih težav s cee'd ti marsikaj pove verjetno tudi ta tema, kjer se veliko pisari o vsem mogočem, le o dejanskih težavah s cee'di je bolj malo napisanega.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po jun 15, 2015 6:56 pm

Peuggeott je napisal/-a:včasih so avti še bolj crkovali kot danes, samo da danes mladina in stranke na sploh trikrat bolj jamrajo za vsako malenkost.

podpis

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Pe jun 26, 2015 4:50 pm

Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Pe jun 26, 2015 7:49 pm

Sploh ne opazim razlike razen sprednjih meglenk pa zadnjih meglenk. A so še kaj spreminjal?

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed So jun 27, 2015 1:04 am

Peuggeott je napisal/-a:So lepi spomini na stare čase, vendar vsak malo starejši ve da včasih so avti še bolj crkovali kot danes, samo da danes mladina in stranke na sploh trikrat bolj jamrajo za vsako malenkost.Da bi Dacio kupila ji najmanj svetujem,ker zakaj bi kupila nov avto sandero, ki je skoraj iste cene kot novi clio, je pa sandero prejšnja generacija cliota.Nečakinja ima dacio leto dni staro ,rja jo bolj načenja kot mojo krambolirano stoenko tisti čas.
Zanima me kako se obnese bencin motor 1.4 v ceedu?Imela bi trivratnega,samo pri Peugeot 308 ga nimajo, 208 premajhen.Mogoče si premisli.

Če ji je všeč ceed, naj obvezno pogleda še Hyundai i30! Tehnično sta enaka, pri Hyundaiu imaš za razliko od Kie tudi kar nekaj zelo dobrih serviserjev, poprodajne storitve so na nivoju (govorim iz prve roke), pa še garancijo ima Hyundai boljšo.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So jun 27, 2015 7:09 pm

- Menjana je grafika zadnjih luči pri SW
- Menjane so sprednje luči, če je verjetni temnejšemu ozadju v luči napram prejšnji (verjetna odprava utripajočih LEDic ?)
- nekaj sprememb je vidnih pri radiju (grafično ozadje)
- dobi blind spot detector (opozorilo za vozila v mrtvem kotu) in rear cross traffic alert (opozorilo za vozila, pri vožnji vzratno, recimo iz parkinga)

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne jun 28, 2015 9:46 pm

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi To jun 30, 2015 8:36 am

ghandaed, sodeč po spodnji novici težko verjamem, da so pri Hyundaiu v primerjavi z ostalimi in Kio kakšne perle:

AVK: Pogojevanje ohranitve avtomobilske garancije s pooblaščenimi serviserji in originalnimi nadomestnimi deli je lahko v nasprotju s pravili konkurence
Javna agencija Republike Slovenije za varstvo konkurence (AVK) je 12. marca proti podjetju Hyundai Avto Trade d.o.o. (v nadaljevanju: HAT) in pooblaščenim serviserjem motornih vozil znamke Hyundai[1] uvedla postopek ugotavljanja kršitve omejevanja konkurence[2].
http://www.varstvo-konkurence.si/medijs ... 7ebcf77722

Uporabniški avatar
honeybee
Novinec

Napisal/-a honeybee To jun 30, 2015 10:15 am

@Veronika: če prav razumem ta prispevek potem bi naj imel HAT s svojimi serviserji dogovor da se garancija prizna samo če se popravlja na uradnem servisu in ne na nepooblaščenih.

Ko sem sam delal primerjavo med Kio in Hyundaiem sem opazil, da ima Kia probleme s servisi, uveljavljanjem garancije itd. kar pri Hyundaiu ni bil problem. Pa je bil Hyundai v osnovi cenejši.

Na koncu pa sem pristal na neki drugi znamki in ne na teh dveh. Če bi izbiral med tema dvema bi bil vsekakor Hyundai (lepši, notranjost sodobnejša, cenejši) čeprav noben od njiju nima avta v razredu, ki si ga lastim (ok, imata ampak samo HB verzijo) in niti slučajno nimata mojega razreda, ki ga želim kupiti (ko prodam tega čez nekaj let).

lp
darkside

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed To jun 30, 2015 10:20 am

@veronika To očitno velja za politiko zastopnika HAT in servisa tam na brnčičevi.
Pri večini servisov je situacija zelo drugačna in nihče ne komplicira, če hočeš OEM del namesto OE, ker se borijo za stranke. No, vem za 3 takšne Hyundai pooblaščence iz prve roke.

Sicer je pa kakršnokoli tvoje oglašanje v zvezi s tem zelo hinavsko, glede na to da si se še nedavno postavila na stran pooblaščenih serviserjev, ko so servisiranje pri njih pogojevali z priznavanjem garancije. Pa je AVK glede tega tudi jasen - vsak servis, ki sledi priporočilom tovarne lahko servisira avto, brez posledične izgube garancije.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Sr jul 01, 2015 5:30 pm

ghandaed je napisal/-a: Pa je AVK glede tega tudi jasen - vsak servis, ki sledi priporočilom tovarne lahko servisira avto, brez posledične izgube garancije.

Torej bodo pooblaščenci delali by-the-book in pošiljali delavce na izobraževanja, urejali salone po predpisanem kopitu in si delali stroške z originalnimi računalniki in softverom, za nepooblaščene pa bi bilo dovolj, da samo sledijo priporočilom tovarne? Super, takoj odprem nepooblaščenca!

Pooblaščenci pa naj se je*ejo s tistimi dodatnimi stroški in tistimi fancy saloni. Mi vsaj konkurirati ne bi mogli!
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če jul 02, 2015 12:50 am

Zakaj imam občutek, da če bi šlo za "Švabe", bi z veseljem popljuval pooblaščence?

Vi kar zagovarjajte pooblaščence, eni jih pač iz izkušenj (velike večine) ne moremo in poznamo bistveno bolj sposobne ljudi. Če si pa pač prepričan, da bolj fensi zgradba in človek, ki ti pove, da je "nasilno" nastavljanje vrat videl v matični tovarni in ti po neuspelih poskusih razlaga, da MORAŠ leva vrata potisnit do konca (čeprav desnih ni treba!) za uspešno zapiranje, predstavljata "dodano vrednost", pa prosim ne kupuj avtov v garanciji, ker nam vsem ostalim škodiš!

To je seveda samo eden od primerov...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če jul 02, 2015 6:07 am

~toMmy~ je napisal/-a:Zakaj imam občutek, da če bi šlo za "Švabe", bi z veseljem popljuval pooblaščence?

Ti si toliko omejen s temi Švabi, da jih tlačiš tudi v temo o Kii Ceed, kar ni ravno vmesno.

Je pa res, da je zadnjih nekaj postov namenjenih pooblaščencem. Sistem pooblaščencev je tak kot je, marsikomu se je prizameril, ampak tovarna vozil pač na tek način zagotavlja kakovost, kot jo ona razume..
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če jul 02, 2015 6:50 am

Mene če pooblaščeni servis ne pusti zraven avta, ko se opravlja servis mu rečem samo hvala lepa, adijo in grem drugemu. Osebno mi ni problem iti na drugi konec slo za dober, korekten uradni servis in ni hodič, da tudi kia ne bi imela enega korektnega serviserja v slo.

ps.: moje mnenje je, da se izogibajte velikih uradnih serviserjev, vsaj take so moje izkušnje
Lp
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov