Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver Sr okt 22, 2008 3:45 pm

Slika
neki novi manov bus za kinesko tržište

Slika
ulazak u off road poligon

Slika
bilo je raznih testova, od bočne vožnje, pa ono da guma ostane u zraku itd

Slika
i na kraju atraktivan izlazak iz svega toga

baš mi se sviđa ideja i koncept ove prezentacije, prije svega orginalno, ne vidiš baš svaki puta da auti vuku autobuse :D

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver Ne okt 26, 2008 9:33 am

Slika

Slika

Slika

nove reklame za hover :D

PiWPiW
Novinec

Kraj: Markovec City

Napisal/-a PiWPiW Ne okt 26, 2008 10:10 am

behe so dore, kaj ko je avto smeti.

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver Ne okt 26, 2008 2:50 pm

PiWPiW je napisal/-a:behe so dore, kaj ko je avto smeti.

ti imaš smeti u glavi :D..kladim se da nikada nisi ni vidio taj auto...a kamoli ga vozio :)

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Po okt 27, 2008 12:59 pm

Kje pa prodajajo kitajske avte pri nas?
Rad bi šel v kak avtosalon in v živo pogledal kitajski avto. Po možnosti ga bi tudi zapeljal.
Katere kitajske znamke so pri nas na voljo?
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po okt 27, 2008 1:07 pm

testdriver je napisal/-a:

ti imaš smeti u glavi :D..kladim se da nikada nisi ni vidio taj auto...a kamoli ga vozio :)

....kaj ste to u Hrvatskoj(Lupino) pravili reklame za Hovera? Ove mi baš ne sliče na prisne kineskinje......ova na prvoj slici mi čak liči na "grdičku" pa si mislim, kad je to iz škode prešaltala na Kineze(iako se zna da ona voli "šaltat"... :lol: )

PiWPiW
Novinec

Kraj: Markovec City

Napisal/-a PiWPiW Po okt 27, 2008 2:21 pm

sm vozil kitajske avte in upam da jih ne bom več nikoli! verjetno ta hoover ni tako slab na prvi pogled. šele ko ga začneš vozit in te pusti na cedilu takrat ko te ne bi smel ... takrat se vidi tisto pravo kvaliteto. jaz sem imel precej slabe izkušnje, tako da ne bi o tem.

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Po okt 27, 2008 5:05 pm

testdriver je napisal/-a:Slika

baš mi se sviđa ideja i koncept ove prezentacije, prije svega orginalno, ne vidiš baš svaki puta da auti vuku autobuse :D

OFF : mimogrede »pri nas« takšna vozila vlečejo letala - tako da - nič novega

ON : zanimivo bo spremljat prodajo v Sloveniji. Mislim, da posebnega uspeha ne gre pričakovat.
V Italiji imajo različice »na plin«, ki je glede na ceno na prvi pogled zanimiva »zadeva« - mora pa se kupec sprijaznit z nekaterimi dejstvi - avto je »malo mešano« - Mitsubishi + Isuzu + … - občutek v vozilu je ceni primeren kitajski »plastik-fantastik. Garancijski pogoji so dobri, kako se bodo izkazali v praksi bo pokazal čas.
Mene osebno ne prepriča ; 3 leta stara TOYOTA LC je v vseh pogledih boljša, od občutka v notranjost, kakovosti materialov, izdelave, do nenazadnje voznih in splošnih lastnostih, v primeru SUV-ja pa recimo OUTLANDER, star leto dni.

LP
Priponke
Touareg - 747.jpg

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Po okt 27, 2008 7:50 pm

Aktualizirana lestvica C-NCAP rezultatov:
Slika

Novosti so Shuanghuan Noble, Toyota Yaris (aktualna generacija), Hyundai Elantra (takisto trenutna generacija), Volkswagen Lavida, Ford Mondeo III in Hongqi HQ3 (rebadged Toyota Crown).

Kot je razvidno, so licenčni avtomobili dosegli odlične rezultate (razen Elantre vsi 5 zvezdic), Noble (klon Smarta) pa je pristal na dnu.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po okt 27, 2008 11:03 pm

Me prav zanima, kakšne kriterije ima tale C-NCAP, ker mi je lestvica malo čudna...

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver Po okt 27, 2008 11:28 pm

moj-avto je napisal/-a:Kje pa prodajajo kitajske avte pri nas?
Rad bi šel v kak avtosalon in v živo pogledal kitajski avto. Po možnosti ga bi tudi zapeljal.
Katere kitajske znamke so pri nas na voljo?

kitajski auto je jedan veliki pojam od 130 proizvođača, dakle nemožeš mjeriti npr marki shinzhufang sa markom brillianse ili great wall
trenutno u sloveniji se prodaje samo marka shuanghuan, uvoznik je auto celje tj njihova nova firma auto azija

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver Po okt 27, 2008 11:29 pm

sašo5 je napisal/-a:

....kaj ste to u Hrvatskoj(Lupino) pravili reklame za Hovera? Ove mi baš ne sliče na prisne kineskinje......ova na prvoj slici mi čak liči na "grdičku" pa si mislim, kad je to iz škode prešaltala na Kineze(iako se zna da ona voli "šaltat"... :lol: )

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver Po okt 27, 2008 11:31 pm

PiWPiW je napisal/-a:

sm vozil kitajske avte in upam da jih ne bom več nikoli! verjetno ta hoover ni tako slab na prvi pogled. šele ko ga začneš vozit in te pusti na cedilu takrat ko te ne bi smel ... takrat se vidi tisto pravo kvaliteto. jaz sem imel precej slabe izkušnje, tako da ne bi o tem.

napiši koji auto si vozio? cherry, maple?
mene još uvijek nijedan od mojih great wall-a, dakle modeli deer, safe i 2 hovera nisu pustili na cedilu, moj auto ima sada oko 83000 km...a najviše ima ovaj:
Slika

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver Po okt 27, 2008 11:36 pm

KARL ABARTH je napisal/-a:
OFF : mimogrede »pri nas« takšna vozila vlečejo letala - tako da - nič novega
ovaj VW ima V10 TDI motor, a hover ima 4 cilindra sa 136 ks

ON : zanimivo bo spremljat prodajo v Sloveniji. Mislim, da posebnega uspeha ne gre pričakovat.
V Italiji imajo različice »na plin«, ki je glede na ceno na prvi pogled zanimiva »zadeva« - mora pa se kupec sprijaznit z nekaterimi dejstvi - avto je »malo mešano« - Mitsubishi + Isuzu + … - občutek v vozilu je ceni primeren kitajski »plastik-fantastik. Garancijski pogoji so dobri, kako se bodo izkazali v praksi bo pokazal čas.
Mene osebno ne prepriča ; 3 leta stara TOYOTA LC je v vseh pogledih boljša, od občutka v notranjost, kakovosti materialov, izdelave, do nenazadnje voznih in splošnih lastnostih, v primeru SUV-ja pa recimo OUTLANDER, star leto dni.
LP

i ja sam imao LC...i mogu ti reči da hover ima duplo bolji prednji lim od toyote, prvo lim od toyote sam svinuo rukom, a za hovera sam trebao stroj da ga ispeglam, istina unutrašnjost toyote je puno luksuznija..ali zato je takva i cijena
talijani su napravili odličan posao sa hoverom, pošto sam razgovarao sa uvoznikom oni su oduševljeni prodajom, mali problem za italiju je to jer je kao teretno vozilo...međutim od iduće godine hover će biti kao osobno vozilo, a za teretno vozilo će se ponuditi novi pick up wingle, koji već imam...sa 45000 km :lol:
Slika

Slika
ovo je bio među prvim modela uopće proizvedenima, s prvim dizel motorom od 95 ks, sada sam kupio nove sa novim benzinskim mitsubishi motorom od 126 ks...i kada dođe odmah ugrađujem plin 8)

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To okt 28, 2008 6:58 am

kitajske CEOte prodajajo v stegnah- tam kjer je bil včasih salon citroenov
(kontra litostrojski)

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan So nov 01, 2008 11:42 am

45 najbolje prodajanih avtomobilov v septembru po pisanju Autobloga (brez Dongfeng-PSA, ki ni objavil podatkov):

1. Honda Accord 16.624
2. Buick Excelle 16.474
3. Hyundai Elantra 15.906
4. VW Jetta 15.586
5. BYD F3 12.788
6. Nissan Tiida 12.673
7. Toyota Corolla 12.299
8. Toyota Camry 10.700
9. BYD F0 10.059
10. Xiali N3 9.942
11. VW Lavida 8.763
12. Nissan Teana 8.001
13. Audi A6 7.634
14. VW Santana3000 7.037
15. Chery QQ3 6.892
16. Nissan Livina 6.860
17. VW Santana 6.743
18. Geely Freedom Ship 6.585
19. Chevrolet Lova 6.459
20. Honda Fit 5.928
21. VW Bora 5.740
22. Geely King Kong 5.709
23. Chery A5 5.244
24. VW Polo 5.238
25. Skoda Octavia 4.865
26. VW Sagitar 4.770
27. Chery Tiggo 4.646
28. VW Passat 4.636
29. Toyota Huaguan 4.577
30. Nissan Sylphy 4.529
31. Buick LaCrosse 3.629
32. Toyota Prius 3.466
33. Chevrolet Epica 3.360
34. SMA Maple 3.349
35. Toyota Vios 3.188
36. VW Magotan 3.053
37. Jianghuai Refine 3.039
38. Honda Odyssey 3.020
39. Honda City 3.008
40. Toyota Ruiz 2.718
41. Hyundai Tucson 2.705
42. Toyota Crown 2.678
43. Buick GL8 2.454
44. Hyundai Accent 2.350
45. Nissan Qashqai 2.171

http://es.autoblog.com/2008/10/31/venta ... 008-china/
Kobilica:

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Ne nov 02, 2008 4:19 pm

3 avtomobili manjšega proizvajalca Polarsun.

SUV (Century):
Slika
Slika
Slika
Slika

Pick-up:
Slika
Slika
Slika
Slika

in še najlepši, MPV:
Slika
Slika
Slika
Slika
Kobilica:

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Po nov 03, 2008 7:45 pm

Great Wall s svojimi osebnimi avtomobili pada iz ene afere v drugo. Njihov koncept Coolbear, ki napoveduje majhen SUV, smo že prikazali:
Slika
Slika
Slika

in zraven zapisali, da je zelo podoben prvi generaciji Sciona XB. Očitno podobnost ni bila naključna, več pa v članku iz China Car Times.

Great Wall launched their range of concept cars to a shocked audience at the 2007 Shanghai Show, the shock came from the fact that many of these cars bearing Great Walls logo were actually based on, or at least heavily ‘influenced’ by other automotive companies designs. So far, this has landed Great Wall in various legal troubles in Italy, leading to their Fiat Panda-esque model, the Perry, being band from Europe for IPR violations.

Except it appears that Great Wall is still unfazed by these legal issues, and is still plugging on with its plans for the Cool Bear, which looks a lot like Toyota’s Scion XB, to further these issues, pictures which allegedly show a first generation Scion XB in Great Walls factory:
Slika

In the below pictures, rudimentary shells for the Cool Bear are on display, also images of the forth coming Cool Bears interior can be seen:
Slika
Slika

The ultimate photo must be his one though, the unnamed photographer from the Netease auto portal pulled back the tape on the above silver Scion XB to reveal:
Slika

Great Wall has had an amazing amount of succes with its SUV and Truck range, but to taint its good reputation with multiple amounts of copying is very foolish for a fledgling company with aspirations of heading to Europe and the USA to do. The Scion XB is an incredibly cool car, a car that is so ugly that its design actually appeals to fashionable young drivers, the Scion range should have been offered in China as well as the USA, but perhaps Toyota wished to build up loyalty within the Toyota fold before launching sub brands in the PRC. Toyota has had several models copied, or fully cloned, in China, and its about time they got tough about it, forcing Chinese car makers into producing cars. The actions of a few Chinese car makers are souring the fledgling industry as a whole, before its even had a big chance to leave China for the promised auto markets of Europe and North America.

Bodoči Coolbear:
Slika
Slika
Slika
Slika
Kobilica:

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po nov 03, 2008 10:06 pm

Primitivno.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Po nov 03, 2008 10:35 pm

Itak bodo Kitajci rasturali.
Če danes rasturavajo Nemci in Japonci, pa po kapitulaciji leta 45 si nihče ni upal napovedati vrh industrije, si jaz upam, da bodo Kitajci zasenčili cel svet.
Češka je veljala nekoč za najbolj razvito državo na svetu, pa so nekateri mislili, da bo tudi danes tako, so se močno motili. Tudi Nemci in Japonci ne bodo večno na samem vrhu. Kitajci pa se pridno povzpenjajo na sam vrh.
Avto, moj partner!
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov