Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH To nov 04, 2008 7:59 am

... seveda, samo veliko riža bodo še morali pojesti, pa tudi Rumene reke bo še ogromno preteklo, predno se bo to zgodilo.

Tako kot se danes gredo Kitajci avtomobilsko industrijo ne bodo nikoli ujeli Nemce ali Japonce.

To bodo dosegli kvečjemu s korenitimi spremembami - ne samo na področju avt. industrije same.

Da boš lažje razumel si poglej Korejce-južne seveda, in zgodovino njihove avt. industrije v zadnjih desetletjih.

LP

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To nov 04, 2008 9:22 am

Sem šel gledat malo ta cenik od Avto Celje. Čudi me, da so prvi Kitajci v SLO neki SUVi s ceno čez 20k€. Sem mislil, da bodo začeli s kakšnimi majhnimi avti oz velikosti Logana, za ceno 7-8k€ z veliko opreme.
Če pripeljejo sem tak avto, z dobro garancijo in vsaj ene 3-4* na NCAP, pa me bo že zanimal.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! To nov 04, 2008 10:14 am

KARL ABARTH je napisal/-a:... seveda, samo veliko riža bodo še morali pojesti, pa tudi Rumene reke bo še ogromno preteklo, predno se bo to zgodilo.

Tako kot se danes gredo Kitajci avtomobilsko industrijo ne bodo nikoli ujeli Nemce ali Japonce.

To bodo dosegli kvečjemu s korenitimi spremembami - ne samo na področju avt. industrije same.

Da boš lažje razumel si poglej Korejce-južne seveda, in zgodovino njihove avt. industrije v zadnjih desetletjih.

LP

Po mojem lahko najprej pričakujemo, da bodo začeli k nam izvažati kitajske avtomobile pod zahodno blagovno znamko, nato šele kak domač kitajski proizvod. Dokler bo odlični Dacia Sandero stal 6.666€, nimajo Kitajci za burek, nihče jih ne bo kupoval. Še Korejci s težavo prodajo Aveote...

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto To nov 04, 2008 10:23 am

Kitajci itak izdelujejo kose za priznane avtomobile.
Pa so še pravi mački za ponaredke.
Pravijo, da so Kitajci najboljši fotokopirni stroj.

Baje, da Kitajci ponarejajo Ferrarije in so še boljši kot originali.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH To nov 04, 2008 11:34 am

Obstaja (bistvena) razlika med izdelovanjem delov za priznane/uveljavljene znamke in ponarejanjem le-teh.

Prav rad bi slišal zvok Kitajskega "Ferrarija".

LP

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To nov 04, 2008 11:44 am

moj-avto je napisal/-a:...
Baje, da Kitajci ponarejajo Ferrarije in so še boljši kot originali.

To ni samo "baje" - velja pa samo za Ferrarijevo dodatno opremo (potovalke? itd) in za nalepke. :roll: :lol:

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar To nov 04, 2008 1:15 pm

Glede na to da je praktično vsak avtomobil globalen proizvod ki je iz delov najbolj ugodnih ponudnikov glede na zahtevano kvaliteto in da v sodobnih obratih dela minimalno zaposlenih oz večino dela opravijo roboti in so delavci bolj njihovi skrbniki ter ob hudi konkurenci in ponovem še ob gospodarski krizi bojo kitajci morali pridit z ZELO koknkurenčnimi cenami da bodo uspeli prodret na trg. Istočasno pa ne smemo pozabit da se bojo prej morali otrest hudo slabega imidža. Korejci in japonci so najprej poleg cene kljub vsemu nudili kvaliteto in lepe garancije, kitajci pa so štartali z čistim podnom in to se jim bo poznalo.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan To nov 04, 2008 7:32 pm

Še pred Coolbearom bo na trg pripeljan še en Great Wall-ov klon - Florid:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver To nov 04, 2008 10:58 pm

Energetik81 je napisal/-a:Sem šel gledat malo ta cenik od Avto Celje. Čudi me, da so prvi Kitajci v SLO neki SUVi s ceno čez 20k€. Sem mislil, da bodo začeli s kakšnimi majhnimi avti oz velikosti Logana, za ceno 7-8k€ z veliko opreme.
Če pripeljejo sem tak avto, z dobro garancijo in vsaj ene 3-4* na NCAP, pa me bo že zanimal.

zdravo

razlog jer takva vozila nisu uvezena su sljedećim, prvo nijedan takav model trenutno nema EU homolgaciju, bio je pokušaj pojedinačnog uvoza nekim modela pa da se rade preinake u europi, međutim odustalo se od toga

za sada koliko znam jeftiniji auti u europi su brilliance splendor od 16000 eura i dr3, SUV iz italije, cherry tigo, isto tako negdje je cijene

šta se tiće ovih modela great wall-a, osobno to ne podržavam, znam da je great wall u prošlosti radio modele za toyotu, isuzu,nissan...i danas rade neke komponente za motore itd, ali baš da su napravili ovako slična vozila...ne znam šta da kažem :? , meni je ipak najvažnije da kvaliteta bude ok, kako god da taj auto izgleda, i da ne doživi fijasko na euroncap testu kao landwind suv

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Sr nov 05, 2008 8:44 pm

Great Wall Hover Π

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Kobilica:

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver Če nov 06, 2008 2:34 pm

jedna zanimljivost...dakle kontaktirao sam gwm kako je prošla prezentacija florida...jako su zadovoljni, već su ga svi novinari vozali i prvi dojmovi su ok, na moje pitanje dali su imali problema sa toyotom kao u slučaju peri sa fiatom...gospodin mi je samo nasmiješio i poslao mi jednu sliku:
Slika
ovo je sa prezentacije florida, bazna cijena će biti kao peri ali sa full opremom
Slika
na road show prezentaciju florida pozvani su predstavnici drugih auto kompanija, kao što vidite na slici su chevrolen aveo, mazda 2, toyota yaris i gwm florid
rekli su mi da će dugo godina rade sa toyotom i da je ovaj auto rađen na sličnoj platformi ali da je gwm imao obavezu napraviti određene izmjene na automobilu, to se prije svega odnosilo na dimenzije, motor i unutrašnjost

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če nov 06, 2008 6:02 pm

... seveda, samo veliko riža bodo še morali pojesti,
hja dokler jejo ogromno riža bojo še poceni delali , ko bojo pa na kaviar prešaltal pa , ......

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če nov 06, 2008 6:05 pm

Glede tistih majhnih avtekov tipa Clio 2 in 3 pa ne bo juhe verjetno ščitijo naš trg sploh Revoz pred konkurenco Kitajsko sploh :twisted: :evil: joj bi bilo lepo kupiti nekaj novega za 4500€ pa vso opremo hiik Golf razred :D :wiihuu :pray:

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan So nov 08, 2008 12:05 pm

Chery pospešeno pripravlja naslednika majhnega QQ. Kitajci so sicer lahko obrise novega malčka videli že lani na konceptu Faira (str. 47).
Avto bo obstojal v več karoserijskih verzijah, trenutno se testirata kombilimuzina in off-road, zagotova pa pride še limuzina.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Kobilica:

izakk6
Nov uporabnik

Napisal/-a izakk6 Ne nov 09, 2008 12:09 pm

MAPLE-SMA je v Sarajevu oz. BiH prodal že okoli 100 avtov, kot kaže jim ne gre tako slabo....
http://www.maple-sma.com/modules.php?name=Arhiv

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Ne nov 09, 2008 12:34 pm

Rezultate kitajskih crash testov C-NCAP smo tukaj že objavili. C-NCAP test ne poteka pod enakimi kriteriji, kot EURO-NCAP. Hitrosti, s katerimi poženejo avte v zid, so nižje.

Je pa nekaj inštitucij testiralo kitajske avto pod E-NCAP pogoji. Rezultati so bili precej borni, več pa v članku iz China Car Forum:

The unofficial Euro NCAP crash tests with Chinese cars.

The official European crash test institution NCAP has never tested a Chinese car.

But there are some other institutes which have tested Chinese cars, using the severe regulations of the Euro NCAP.

Here is a complete list until date.

September 2005: Jiangling Landwind X6.
Commissioned by a number of European consumer organisations, most important: ADAC, ANWB and OAMTC, probably for a German car manufacturer. The estimated rating was zero stars (1 point out of 16).

February 2006: Chery QQ (Sweet, QQ3).
Commissioned by the car magazine Autoreview.ru, done by the FSUE NICIAMT passive safety laboratory. Car was numbered 706. The estimated rating was one star (4.9 point out of 16).

June 2007: Chery Amulet (A15, Qiyun, Banner Cloud).
Commissioned by the car magazine Autoreview.ru, for the Russian car manufacturer Autovaz, done by the Autovaz laboratory. Car was numbered 964. The estimated rating was zero stars (1.7 point out of 16).

June 2007: Brilliance BS 6 (Grandeur, Zunchi).
Commissioned by a number of European consumer organisations, most important: ADAC, OAMTC and AMWB, probably for a German car manufacturer. The estimated rating was zero to one star.

September 2007: Brilliance BS 6 (Grandeur, Zunchi).
Commissioned by the European Brilliance importer HSO. Done by the Spanish Idiada Institute. The estimated rating was three stars.

December 2006: Geely Otaka (CK, Ziyoujian, Free Fleet).
Commissioned by the car magazine Autoreview.ru, for the Russian car manufacturer Autovaz, done by the Autovaz laboratory. Car was numbered 1004. The estimated rating was zero stars (1.7 point out of 16).

December 2007: BYD F3.
Commissioned by the Russian car importer Irito, done by the FSUE NICIAMT passive safety laboratory. Car was numbered 809. The estimated rating was three stars (10.2 point out of 16).

April 2008: Lifan Breeze (520).
Commissioned by the Russian car importer Irito, done by the FSUE NICIAMT passive safety laboratory. Car was numbered 814. The estimated rating was three and a half stars.

Be careful: at least two tests are described in the press as Euro NCAP, as they are in reality Euro R94 tests. The main difference is the speed of the collision (56 km/h in stead of 64 km/h).
These are the Irito/Niciamt test of the Brilliance M2 (BS4, Splendor, Junjie) of February 2008 and the CATARC (Chinese test institute) test of the Great Wall Hover of July 2007. Even Great Wall itself speaks about a Euro NCAP 4 stars rating for the Hover, a big mistake.
Kobilica:

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver Po nov 10, 2008 12:06 am

izakk6 je napisal/-a:MAPLE-SMA je v Sarajevu oz. BiH prodal že okoli 100 avtov, kot kaže jim ne gre tako slabo....
http://www.maple-sma.com/modules.php?name=Arhiv

nisu još, oni još dan danas prodaju vozila koja su došla 2006 godine,ove godine je prodano kakvih 15 auta, dok su prošle godine prodali kakvih 30 auta, neke su kupili taksisti u sarajevu,a šta se tiće euroncap testa...ja sam ga imao uživo sa hoverom i živ sam, pri brzini večoj od 64 km/h, dok mi je crni hover na popravku sad se vozim sa ovim:

Slika
ima tek 1600 km, dok crni ima oko 83000 km, u pozadini se vidi i novi pick up wingle, koji je vrlo blizu 50000 u manje od 6 mjeseci
Slika
evo i unutra kakav je hover, ovo je još 2008 model, naravno 4x4 sa reduktorom 8), na nove čekamo... 8)
Slika
hover ima odličan 4x4, međutim wingle pick up ima i blokadu prednjeg diferencijala... ;)

izakk6
Nov uporabnik

Napisal/-a izakk6 To nov 11, 2008 7:46 pm

Kolega ki je v Sarajevu in dela v Vogošči kjer ima Maple lager, je povedal da so prodali že 100 avtov, in pričakujejo nove-
baje so samo v zadnjih 2 mesecih prodali okoli 60 komadov....

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver To nov 11, 2008 11:31 pm

pa u vogošći već par godina stoji tih 100 auta :lol:
ima jedna lista koju koliko toliko prati bosanski portal auto ba, u zadnje 2 godine mislim da je ukupno prodano 60 auta, dosta su ih pokupovali taksisti a dali su i neku akciju s 4 godine garancije

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Pe nov 14, 2008 6:47 pm

Chery pripravlja naslednika modela Cowin - starega Seata Toledo. Nov avtomobil se razvija pod kodnim imenom A13 in bo na voljo kot limuzina in petvratna kombllimuzina:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Končna oblika se bo zgledovala po prototipu Storm2:
Slika
Slika