Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So apr 18, 2009 10:51 am

@testdriver: daj objasni mi, kako ti to u shangai-ju postižeš te stvari ( kupovina)?

kome odlazi ovaj avtomobil u hr ili u bih?

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d So apr 18, 2009 7:36 pm

cncap? Mja, ko bodo priblizno spostovali clovekove pravice, ko bo zascita potrosnika vsaj na ravni razvite azije, kaj sele amerike in evrope in ko kitajsko gospodarstvo malce manj zascitnisko kot je, potem bodo ti testi mogoce merodajni. Do takrat jih lahko kitajci berejo in potencialno verjamejo.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Ne apr 19, 2009 3:04 pm

V začetku naslednjega tedna se prične avtomobilski salon v Shanghaiju. Množica kitajskih novinarjev je že pridrvela v razstavne prostore in objavila prve avtomobile, ki bodo tam predstavljeni. Recimo Geely GC5 in GC5-RV

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

GWM Hover M1 (Peri SUV):
Slika
Slika
Slika
Slika

Dongfeng V07:
Slika
Slika
Slika
Slika

Geely AOO (Panda) Cross oz. GX3:

Slika
Slika
Slika
Slika

odlični JAC B15:

Slika
Slika
Slika
Slika

Brilliance FSV (limuzinski A3 oz. FRV):
Slika
Slika
Slika
Slika

Ostale novosti (kot težko pričakovani MG6) bodo predstavljene kasneje, kakor tudi številni tuji China-made avtomobili, npr. Citroen C5, Cruze in Spark, novi Alto, Buick Regal,...
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Po apr 20, 2009 6:34 pm

Live from Shanghai, part 1

Geely GE - kitajski Rolls-Royce
Slika
Slika
Slika
Slika

EMGRAND EX825:
Slika
Slika
Slika

Great Wall A5 - prenovljeni Wingle
Slika
Slika
Slika
Slika

Hover H7
Slika
Slika
Slika

BYD M6 - kopija Toyote Previa
Slika
Slika
Slika
Slika

ena od zvezd salona - MG6 - temelji na Roeweju 550

Slika
Slika
Slika

ChangAn Chana CD101 :shock:
Slika
Slika
Slika

ChangAn V101
Slika
Slika
Slika
Slika

Roewe 550 RS
Slika
Slika

Roewe N1 concept:
Slika
Slika
Slika
Kobilica:

BlazR
Novinec

Napisal/-a BlazR Po apr 20, 2009 6:51 pm

Limuzine so za moje pojme vse zelo lepe, predvsm n1, pa tut chana in mg6 sta mi všeč, tut 550 so lepo predelal. Ostali avti iz prvega oglašanja s kitajske me pa pustijo hladnega.

Uporabniški avatar
perkmandlc
Nov uporabnik

Kraj: kranj

Napisal/-a perkmandlc Po apr 20, 2009 8:31 pm

:shock: to ne morš verjet kakšne kopije, mal pasata mal bmw5 mal citroena c5, vse skupaj pa en drek k ne zdrži 200000km :P . res bi mogu bit b**** da bi se odloču za nakup nekaj takga
nikol ni tko dobr d nebi mogl bit še bolš

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Po apr 20, 2009 8:46 pm

Tudi meni se zdi, da so Kitajci najuspešnejši pri oblikovanju limuzin.

Part 2 poročila iz salona.

Faw V70 van. Kitajska vlada bi rada motorizirala podeželje, zato vsi proizvajalci pripravljajo svoje adute v razredu mini kombijev.
Slika
Slika
Slika

Dongfeng Tal - še ena lepa limuzina

Slika
Slika
Slika

in japonizirani i-car:
Slika
Slika
Slika

Dongfeng Fengshan S30 -relativno moderna oblika, zastarela tehnologija. Stoi na licenčnem podvozju Citroena ZX!
Slika
Slika
Slika
Slika

Landwind X8 - podoben Outlanderju
Slika
Slika
Slika
Slika

Haima S3 - na osnovi stare Mazde Tribute
Slika
Slika

Haima M2 - uporablja tehnologijo aktualne Mazde2
Slika
Slika
Slika

Haima je znamka korporacije FAW, ki ima JV z Mazdo.

JAC BMPV - najlepši kitajski enoprostorec?
Slika
Slika
Slika

JAC A0:
Slika
Slika

Jinbei-jevi veliki kombiji na osnovi Toyote.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Kobilica:

himi

Napisal/-a himi Po apr 20, 2009 9:37 pm

Res ne morem verjet kako hitro kitajci napredujejo. Predstavili so nekaj hudih konceptov!

Na drugi strani, korejci sp sposobni naredit hud avtomobil (Genesis Coupe) ampak še vedno pa ga znajo kiksnit. Poglejte tole spodaj. Avto je bil predstavljen v Shanghaju na avto salonu... brez komentarja sem!

Slika

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Po apr 20, 2009 10:24 pm

Tole je faceliftirana stara Sonata. Več fotografij, tudi zanimivega zadka se najde tukaj:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... start=1920

Ker gre torej v osnovi za star avto, mu ne smemo tako zelo zamerit dizajna.
Kobilica:

himi

Napisal/-a himi Po apr 20, 2009 11:01 pm

Jah kaj je pa fora te sonate, saj imajo že tole: Hyundai Sonata NFC

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan To apr 21, 2009 6:50 am

Kot sem napisal v temi o BE, Hyundai sočasno prodaja obe generaciji Sonate na Kitajskem. Stara je cenejša, seveda. Podobno politiko imajo tudi nekateri drugi proizvajalci, predvsem VW, ki prodaja zadnji dve generaciji Jette in Passata (da ne omenjam še drugih metuzalemskih modelov).

Sonata NFC je aktualna generacije tega avtomobila, ki pa je lani ekskluzivno za Kitajsko bila precej spremenjena (za razliko od drugih trgov, kjer so prenovili samo notranjost, zunaj je skoraj nespremenjena).
Kobilica:

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan To apr 21, 2009 6:18 pm

Še tretji in zadnji del poročila iz salona.

Dongfeng Motor je bil precej dejaven in je poleg prej omenjenih, prikazal še dve novosti. Prototip majhnega kombija neznanega imena z drsnimi vrati:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

ter serijski K3 z malce Peugeotovskim obrazom in opozorilom za vgrajeni ABS:
Slika
Slika
Slika
Slika

Soueast, ki šele od lani ponuja lastne avtomobile, se je šopiril z dvema ne preveč vznemirljivima (za moj okus) prototipoma - V4 in V5
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

družini Hover se pridružuje še H5:
Slika
Slika
Slika

Great Wall CHC011 je še ena zanimiva limuzina:
Slika
Slika

Največ novosti pa je imel Geely, recimo luksuzni SC618. Zadnje luči so podobne Škodi:
Slika
Slika
Slika

ali EMGRAND EV825, EX925 ter ET925:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

ter kombija GV515-V in GV-515:
Slika
Slika
Slika
Slika

Večina Geelyjev bo kmalu zapeljala na ceste. Novosti (svetovnih ali domačih) je bilo še cel kup, med drugim lokalno proizvedeni Superb, Forte, Buick Lacrosse, Buick Regal (rebadged Insignia) s turbo motorjem, Suzuki Alto,... Svetovno premiero sta imela tudi Panamera in prenovljeni Q7, kar dovolj priča o pomembnosti kitajskega trga.

Drugače bi še omenil, da bo kitajska povečala dajatve na avtomobile z motorno prostornino nad 1,6 litra. Tega ukrepa so poleg domačih proizvajalcev, ki ponujajo predvsem manjše avtomobile (oz. so v teh segmentih najbolj konkurenčni), veseli tudi pri VW, saj bodo v svoje večje limuzine (Passat, Bora in njune izpeljanke) vgradili 1,4 TSI motorje in s tem dobili veliko prednost pred konkurenco (Toyota, Honda, Nissan, Buick, Hyundai), ki nima dovolj zmogljivih motorjev tako majhne prostornine.

Over and out.
Kobilica:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To apr 21, 2009 10:50 pm

Hvala, Martin

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver Ne apr 26, 2009 12:53 pm

evo ja sam bio u šangaju uživo, malo se slikali, igrali...hehe, snimio sam sve šta ima novo, razgovarao sa direktorima firmi i čuo šta se sprema, evo moj neki dojam o sajmu, prvo 2 slike:

Slika

Slika

moji naljlepši hoveri 8) 8) 8)

sada općenito o sajmu, kineski proizvođači su totalno zasjenili europske firme, europljani nisu predstavili baš ništa spektakularno, od samog izgleda štandova, do prezentacije vozila, kineski štandovi su bili puni blještavila, atraktivnih programa, skoro svaka tvrtka ja predstavila neki model vozila na alternativni pogon, posebno impresivni su bili štandovi gellya,faw-a, great walla, cherry-a, šta se tiće ostalih jako je aktivno bilo na štandovima luksuznih vozila gdje su redom prodani svi, bently, ferrari, aston martin...sve prodano

isto tako vidi se veliki napredak u samoj proizvodnji vozila, novih modela, njihovoj kvaliteti, isto tako sve je manje firmi koji prave kopije vozila, ovakav napredak u samo 2 godine kada sam zadnji puta bio na nekom sajmu u kini je zaista nemoguće opisati, također fascinantan je bio odnos prema kupcima, npr sve žene na štandu brilliansa su dobili crvene ruže,evo samo jedan detalj ali to je bilo dovoljno da skoro 2000 žena narhli tamo i potpuno blokira taj štand

na press konferenciji VW je najavio da će pregovarati sa BYD om o mogućoj suradnji te da im BYD ustupi tehnologiju za hibridna vozila i prije svega baterije koje proizvode

pregledao sam i kamione, ubedljivo najimpresivniji je dongfeng sa elektičnim kamionom od 7,5 tona, imao sam i prilike voziti ga kada sam posjetio fabriku, nečuje se a radi 8)

Slika

Slika
mislim da bi pola šofera u europi prodalo sve kamione da mogu kupiti kamion na elektro pogon i to koji ima doseg 1000 km!!!

uglavnom sajam je bio impresivan, posjetio sam bio i ženevu i pariz i frankfurt ali nešto ovakvo nisam nikada vidio, svaka čast kinezi 8) ;)

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Po apr 27, 2009 11:31 am

Odličen prispevek. Saj če gledaš množico kitajskih avtomobilov z alternativnimi pogoni zlahka dobiš občutek, da je ta država na tem področju vodilna na svetu. Dokler svetovni proizvajalci predvsem govorijo in obljubljajo, Kitajci kažejo konkretne rezultate. Nisem pa še našel neodvisnega testa kakšnega kitajskega hibrida, ki bi dal objektivno oceno.

Pa še najnovejši Gonow-ov SUV: Glede na dosedanje izdelke je velik korak naprej, čeprav so oblikovalci precej potez prerisali iz starega Sorenta.

Slika
Slika
Slika
Slika
Kobilica:

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Sr apr 29, 2009 1:22 pm

GEELY GE!

Slika

Slika

Slika
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Sr apr 29, 2009 6:55 pm

Zadnjič spremenil martin_krpan, dne To jan 25, 2011 8:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Kobilica:

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr apr 29, 2009 8:32 pm

Pripravite se, Kitajci na bodo povozli... Sam poglejte, kaj so naredil v parih letih. Poglejte modele avtov iz 2005/2006.... Letošnji so mi celo všeč (nekateri), pa Kitajcev nikakor ne maram... :shock:

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver Sr apr 29, 2009 9:44 pm

gonow je na ovom sajmu totalno podbacio, ja sam upoznao jednog tamo prodavača i lik mi je otvoreno rekao da je model kopija audija q7...a isto tako rekli su da pick up ima japanski stil (toyota hilux),hehe, svašta, isto tako vozila su im bila izložena napolju itd, ovaj model sa slike nije imao niti zračne jastuke ni abs ništa, mislim da će gonowu još mnogo vremena da napreduju poput ostalih velikih kineskih grupa

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Če apr 30, 2009 9:19 am

Itak Kitajci kopirajo pod svojimi blagovnimi znamkamki.
Možna tožba zoper kitajskega Geely-ja.
VIR:http://www.rtvslo.si/zabava/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=3&c_id=40326
Avto, moj partner!
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov