Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Re: 2015 Škoda Superb III.

Napisal/-a masko Pe okt 30, 2015 8:38 pm

Skoda-Superb-interior-3.jpg
Mogoče imaš prav, vendar glej notranjost Škod za 30.000€. Ampak mene tudi notranjost prepriča. Mogoče manjkajo le LCD merilniki....

P2008
Novinec

Napisal/-a P2008 Pe okt 30, 2015 9:13 pm

masko je napisal/-a:Prehajajo zato, ker rajši kupijo novo Škodo in imajo poceni vzdrževanje kot pa rabljene avtomomobile srednjega razreda. Ravno to sem hotel povedati, da kritizirajo Škode vozniki rabljenih, uvoženih prej imenovanih znamk. Veliko znancev mi je že reklo, da za Škodo pa že ne bi dali več kot 30.000,€ ampak bi rajši za ta denar kupili rabljenega višjega cenovnega razreda. Prav, vsakemu svoje.
Po mojih izkušnjah pa mercedese in audije pri nas večina ne kupujejo "ker lahko", ampak, da bo sosed videl, da ima mercedesa, pa če bo potem stradal. Žal, take so moje izkušnje. Kdor si lahko privošči prestižne avtomobile ne pogleda ne Škode pa tudi Mercedesa do Maybacha S600 ne. Tam so doma Bentleyi, Jaguarji, Land Roverji, Aston Martini....

Ravno letos sem videl nekega frajerja na neuradnem servisu z Mercedesom S (model W221), na njem pa nameščene čunga-lunga pnevmatike s skoraj nič profila. V tem primeru ti noben radarski tempomat in raznorazni asistenti ne pomagajo...

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse Pe okt 30, 2015 9:33 pm

Hahaha...sem se pa krepko nasmejal sedajle pri nekaterih komentarjih, tako pro, kot kontra.
A pojdimo kar počasi, si bom vzel čas in vsak vaš 'napad' tudi mirno in spoštljivo argumentiral

@mtl:
Očitno nisi ravno na tekočem z novostmi v avtomobilizmu oz. si prespal zadnjih 20 let. Avto je pač dober in dober avto ne more biti več poceni, pa tudi, če je Škoda

Res je, nimam pojma, le 15 let delam v avtobranži in sledim vsem novostim kar jih je :mrgreen:
Škoda Superb pač to ni. Je zgolj na novo našminkan stari Passat in thats it. End of story.
In ravno zato ker je avto le dober, torej dober, ne pa kaj posebnega, je predrag za to.
Malo si poglej prodajne številke in rast Škode, potem se pa zamisli. Očitno so Škoda avtomobili res odličen kompromis med dobljenim in ceno za veliko kupcev, seveda pa ne za nekoga, ki je ostal v letu 1995 ali pa v socializmu.

Prodajne številke so višje le, ker je avto še vedno cenejši od Volzija, to je ves razlog. In tu ti ne pomaga niti da si v letu 2015, niti da si v kapitalizmu.
Razumem pa, da gre za subjektino oceno nekoga, ampak da bomo malce bolj objektivni:
http://www.autobild.de/artikel/skoda-su ... 55174.html

Vsakič, ko mi nekdo napiše objektivnost in jo veže na AutoBild, se mi prikrade nasmeh do ušes.
Že vrabčki čivkajo, da je AutoBild 70 % sponzoriran iz strani VAG-koncerna, zato njihove brande kujejo v zvezde, tako da nevem kdo je ostal v letu 1995 :mrgreen:
Kar se tiče primerjave z W212, še sam Voswinkel (ki ima sam Scirocota in onanira na Volzije) napiše ''Die Fahrwerksabstimmung der E-Klasse ist insgesamt runder'' torej celotno podvozje v E-ju je bolj popolno. In to v avtu, ki prišel ven leta 2009 dragi moji ;)
#SamoPovem
Ampak ok, verjamem da nekateri tukaj veste več kot novinarji...

Mogoče smo nekateri prevozili že 'malo' več km z enim in drugim avtom in nas nobena firma ne plačuje, da ji pišemo v prid 8)
Primerjati E-ja (tudi osnovnega) s Superbom je zgolj patetično.
E-razred ima še vedno (še sam novinar ko mu bolje verjameš,je napisal) boljše podvozje, avtomatski menjalnik v MB-ju v E-ju je sedaj 9-stopenjski (in nasploh 100x bolj vzdržljiv - nisem še videl tiptronica ali dsg-ja z 1 mio km, Mečk pa kot hočeš), materiali, zvočna izolacija,varnostni sistemi - drug svet napram eni Škodi. In verjemi, da nastavljivo podvozje v Superbu ni tudi 10 % od navadnega podvozja od E-ja, da pa vzameš še v E-ju Airmatic, je pa avto z drugega planeta. Novega Superba sem peljal skoraj 500 km, trd k hudič, kar eni šumi med vožnjo (očitno slabo preračunana aerodinamika stebričkov ali pa špeglov), po poti me je hrbet bolel ker so zici res navadni (pa so bili kao malo boljši in ne basis) in še in še bi našteval. In to dragi moj, so objektivna dejstva, ker sem peljal in enega in drugega.
In kot rečeno, tudi če bi bil Superb enako dober za vozit, enako lepo narejen, enako natančno narejen (kar ni nič res od tega), še vedno ostane glavna stvar: varnost in vzdržljivost. Materiali pri crashu, opozorila,sistemi so pri Daimlerju 100x bolj odzivna in natančna in kot rečeno nisem videl še Superba z 1 mio km + še prodajna cena kasneje: Superba boš moral dati na pol zastonj, Mercedes pa bo imel še vedno ceno.
Primerjati socialnega A3 s socialno E-Klasso pa je milo rečeno smešno. a to je že druga tema :)

gremo dalje

@dask:
To seveda velja izključno in samo za tepce, ki so mahnjeni na znamke in ki so Škode zadnje generacije videli samo od daleč.

No žaliti ti ni treba nobenega.
Kot že zgoraj napisano, sem peljal in Superb in E-ja. Dan in noč. Pika.
Jasno da tudi plačaš imiđ in znamko, a plačaš tudi čez 100 let razvoja, znanja, natančnosti, detajlizma, oblikovne filozofije,customer-service-a in še in še.
Ja, ok. Ampak za Mercedesa višjega ranga tudi konkretno več plačaš. V tem je vse bistvo debate. Ne moreš potem rečt, da dodaš k naloudanemu Superbu še 5 jurjev in imaš boljši avto, ki ima manj opreme in švohnejši motor. V čem je potem že boljši, razen v znački ? Oksimoron v istem stavku.

Ne, kot rečeno, dobrih 5 jurjev več plačaš. Res je, dobiš manj opremljen E, kar pa ne pomeni, da je slabši avto. Dober avto namreč ne naredi le oprema, kot nekateri mislijo (mislite), ampak tudi sama kvaliteta izdelave, vzdržljivost in vse že 2x zgoraj našteto.

@masko
Zato bi jim predlagal, da naj se vsedejo v novi Superb za 40.000€, odpeljejo nekaj 100 kilometrov in potem komentirajo.

Sem se, nič posebnega. Bratranec je kupil novo Octavio, čez nekaj mesecev mu je crknil touch screen, čez nekaj mesecev odletela plastika za špricanje žarometov, sedaj pri 70.000 pa spustil vodo da je komaj prišel iz Srbije v Slovenijo.
Tudi to je sloves Škode. Na žalost.

Jasno, vsak, kot mu paše.
Jaz sem napisal zgolj zase in zadevo tudi konkretno argumentiral zakaj, tako iz subjektivnih razlogov (ker mi je E mnogo lepši) kot tudi objektivnih (vzdržljivost,komfort,intuitivnost,customer-service itd.itd.). Vsak, kot mu sede.
ex S 600 (W220) /////AMG Paket
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Pe okt 30, 2015 10:12 pm

Bom kratek v svojem odgovoru: že zgoraj sem napisal, da je primerjati Superba z E-klaso NEUMNOST, ker je E-klasa pač premijski avto, Superb pa avto.
Ti si napisal kaj vse je super v E-klasi, spregledal pa si, da v tem primeru KONKRETNO primerjamo Superb-a za 40.000 EUR in ''socialno'' E-klaso za 42.000 EUR. In ta E-klasa ima 136KM štirivaljnik z ročnim menjalnikom, nemetalih barvo, itd. To, kar ti omenjaš (airmatic, 9Gtronic, itd.) bi imela E-klasa s primerljivo močjo kot 190KM Superb verjetno za ceno 70+ tisoč EUR, da bi bila primerljiva PO OPREMI s Superbom.
Torej, popolnoma ti verjamem, da imaš ti raje socialno E-klaso kot Superba ZA ISTI DENAR. No, jaz bi raje imel Superb-a. Če pač ti praviš, da se bolje pelješ, ti pa ne verjamem ali pa imaš čudne kriterije, ki pač pašejo samo Mercedesu. Morda bo Superb glasnejši, ampak bo pa sam vozil, me reševal skoraj vseh nevarnih situacij, sedeži mi bodo greli usnje in alkantaro, DSG mi bo prestavljal sam. Torej, na AC, vse kar bom naredil je to, da bom nastavil hitrost in potem samo še dajal smernik in menjaval pas po potrebi, ostalo bo vse Superb sam delal (ZA 40 JURJEV). Isto velja za vožnjo v rush hour. Edino speljati bo treba, ostalo avto vse sam dela.

Pa še glede objektivnih dejstev in tvojega hrbta: jah, kaj naj rečem, očitno je pač naštelan na Mercedese. In še nekaj: v Sloveniji so Škode že lahko dražje od VW-ja... Kako je v Nemčiji pa ne bom googlal. Konkretno: Golf 7 Variant 40let, če Octavijo karavan spraviš na tak nivo opreme, bo dražja. Pa se kljub temu nenormalno dobro prodajajo. Tako da, NI RAZLOG LE CENA, ki naj bi bila nižja od VW-ja. Je pa res, da precej pomaga Škoda financiranje, ki je zelo ugodno :lol: .

Mene pri Superbu motijo 3 stvari:
- že precej visoke cene, ampak si jo očitno zasluži
- DCC ne deluje dobro pri prehodu čez grbine v Comfort načinu, saj avtomobil po grbini konkretno zaniha še enkrat/dvakrat naprej/nazaj, kar zna biti v sredini ovinka hudičevo nevarno
- slaba kvaliteta izdelave: sem našel že nekaj precej nedopustnih napak pri novem avtomobilu: morda je to posledica začetne serije vozil, čeprav TO NI OPRAVIČILO

Pa še en komentar (hm, očitno ni bil odgovor kratek :evil: ): Škode so bile 30 let nazaj nekje na nivoju Zastave, to da jo sedaj VI primerjate z Mercedesom vsekakor nekaj hudičevo pomeni in sicer da očitno boli... =P Torej avto le ni tako slab. Sam pa Superb-a nikoli ne stavim ob bok E-klasi ali A6-ki ali BMW-ju 5-ki, čeprav imajo lastniki včasih res ''pametno'' za povedat, da zakaj bi dajal za A6-ko (ali E-klaso) skoraj še enkrat več denarja, če dobim za to enako v Superbu. No, ne dobi enako. Res pri teh znamkah plačaš konkretno za imidž, ampak dobiš tudi več: od boljših materialov, kvalitetnejše izdelave, boljše zatesnitve do top tehnologije.
In še nekaj: kako to misliš, da je nališpan star Passat? Superb 3 je tehnološko popolnoma enak NOVEMU Passatu B8 (oba pa bazirata na MQB platformi, ki je bila predstavljena z Golf-om 7 (in ostalimi četvorčki) leta 2011/2012), razen nekaj bonbončkov, ki so ostali rezervirani za Passata. En od njih je recimo Active Info Display. S tem pač VW jasno postavi Škodo na mesto, ki ji pripada.

Bi se pa jaz na tvojem mestu tudi malce povprašal o svoji objektivnosti: namreč iz tvojih postov je jasno vidno, da so po tvoje Mercedesi oh in sploh top shit avtomobili. Mnjah.
Še več pametovanj na Mtl blog.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe okt 30, 2015 11:31 pm

Niti Mercedes ni vsemogočen.Seveda je to top znamka,ampak,tudi pri njemu se najdejo cvetke,ki ti lahko najedajo živce.Mojemu prijatelju,ki dela kot ,neke vrste,taksist v Londonu,je pred leti E klasa naredila toliko preglavic,da je moral menjat znamko (BMW 5).Konstantno je visel na servisu,ko mu je še zagorel,mu je bilo vsega dovolj.
Jaz načeloma nimam nič proti tej znamki,je vredna spoštovanja,bi pa vseeno verjetno kupil raje novega Superba,ampak do max.30 000 evra.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse So okt 31, 2015 2:03 pm

mtl je napisal/-a:Bom kratek v svojem odgovoru: že zgoraj sem napisal, da je primerjati Superba z E-klaso NEUMNOST, ker je E-klasa pač premijski avto, Superb pa avto.

Ja, ampak razlike je pa v 5 jurjih med avtom in premium avtom - to želim povedati, ergo, Superb je absolutno predrag glede na to v katerem bazenu plava.

mtl je napisal/-a:Ti si napisal kaj vse je super v E-klasi, spregledal pa si, da v tem primeru KONKRETNO primerjamo Superb-a za 40.000 EUR in ''socialno'' E-klaso za 42.000 EUR. In ta E-klasa ima 136KM štirivaljnik z ročnim menjalnikom, nemetalih barvo, itd. To, kar ti omenjaš (airmatic, 9Gtronic, itd.) bi imela E-klasa s primerljivo močjo kot 190KM Superb verjetno za ceno 70+ tisoč EUR, da bi bila primerljiva PO OPREMI s Superbom.

Nevem ali se hecaš ali res nisi prebral mojega prejšnjega posta, kjer sem ekstra napisal, da dober avto ni vedno povezan le z opremo (!), ampak tudi z končno izdelavo, materiali, zvočno izolacijo, občutkom v avtu, varnostjo, vzdržljivostjo, customer-service-om itd itd., torej nobene opreme ni tukaj.
Če pa sva že pri airmaticu, v tistem testu iz AutoBilda, ima E navadno podvozje, pa je še novinar napisal, da ga v podvozju E totalno prekaša. In takšno podvozje ima tudi osnovni E 200.

mtl je napisal/-a:Če pač ti praviš, da se bolje pelješ, ti pa ne verjamem ali pa imaš čudne kriterije, ki pač pašejo samo Mercedesu.

Še enkrat peljal sem in enega in drugega in to ne le en krog okrog salona - vmes so svetovi. Pika.

mtl je napisal/-a:Morda bo Superb glasnejši,

Ne morda, ampak je.

mtl je napisal/-a:ampak bo pa sam vozil,

njihov distronic je bog pomagaj, zelo neuravnovešen, prepozno in zato močno zaviranje, počasno pospeševanje, skratka zelo amatersko.
S-razred letnik 1998 je imel distronic, ki je bil bolj odziven in bolj precizen.

mtl je napisal/-a: me reševal skoraj vseh nevarnih situacij,

A ima avto PRE-SAFE? Nima.
A ima airbag za koleno? Nima.
A ima tele-aid? Nima.
Njihovi senzorji za mrtvi kot so le do 15 stopinj, pri E-ju do 30 stopinj.
Torej daaaleč od nekega hudega rešitelja v nevarnih situacijah. Ja, na papirju že, v realnosti pa se razlika z Daimlerjem vidi že po parih km in to je dokazljivo dejstvo, ki sem ga sam doživel, lahko pa greva vsakič to testirati.

mtl je napisal/-a: sedeži mi bodo greli usnje in alkantaro,

ojej njihov usnje še nappa ni, tako da se nebi hvalil, alcantara pa se po 2 letih nacufa da jo nočem nikoli

mtl je napisal/-a: DSG mi bo prestavljal sam.

dokler bo delal, DSG je bil 2014 najbolj pokvarljiv avtomatski menjalnik po reviji 'MOT'

mtl je napisal/-a: Torej, na AC, vse kar bom naredil je to, da bom nastavil hitrost in potem samo še dajal smernik in menjaval pas po potrebi, ostalo bo vse Superb sam delal (ZA 40 JURJEV). Isto velja za vožnjo v rush hour. Edino speljati bo treba, ostalo avto vse sam dela.

Kot rečeno, tako ti napišejo v prospektu, ko pa z njim prevoziš 500 km (kar sam tudi sem) pa je bistveno drugačna slika.
Nekaj je imeti to opremo, drugo pa je kako ta oprema dejansko dela (odzivnost,preciznost,uglajenost in tu so še svetove stran od Daimlerja)

mtl je napisal/-a:Pa še glede objektivnih dejstev in tvojega hrbta: jah, kaj naj rečem, očitno je pač naštelan na Mercedese.

Haha ne, ni naštelan, ampak ve kdaj mu je ok in kdaj ne in v Superbu mi ni bilo ok, ker pač to ni premium sedež, kot je v E-ju (pa čeprav 200-tki).

mtl je napisal/-a:In še nekaj: v Sloveniji so Škode že lahko dražje od VW-ja...

Z enakim motorjem in opremo nikoli.

mtl je napisal/-a:to da jo sedaj VI primerjate z Mercedesom vsekakor nekaj hudičevo pomeni in sicer da očitno boli... =P

Jaz jo sploh ne primerjam, v bistvu ti že ves čas želim dopovedati, da je E izven svojega razreda, kaj šele superba.
Omenjam jo le in čisto samo izključno zaradi zgolj malo višje cene (osnovnega modela) napram nalowdanega Superba.

mtl je napisal/-a:Torej avto le ni tako slab.

Nikoli nisem rekel, da je slab, vendar pa nikoli ni vreden tega denarja. Simpl, kot pasulj.

mtl je napisal/-a:In še nekaj: kako to misliš, da je nališpan star Passat? Superb 3 je tehnološko popolnoma enak NOVEMU Passatu B8 (oba pa bazirata na MQB platformi, ki je bila predstavljena z Golf-om 7 (in ostalimi četvorčki) leta 2011/2012), razen nekaj bonbončkov, ki so ostali rezervirani za Passata. En od njih je recimo Active Info Display. S tem pač VW jasno postavi Škodo na mesto, ki ji pripada.

Lepo, gre za staro podvozje, armaturko iz starega passata, motor s starim SAM računalnikom in še in še.

mtl je napisal/-a:Bi se pa jaz na tvojem mestu tudi malce povprašal o svoji objektivnosti: namreč iz tvojih postov je jasno vidno, da so po tvoje Mercedesi oh in sploh top shit avtomobili. Mnjah.

- Prodajne številke
- Največ nagrad v designu
- Že več let najbolj zaželjena znamka
- Največ inovacij v avtomobilski zgodovini (med drugimi sam avtomobili)
- Lastništvo teh avtov že 10 let sam (in 40 let v familiji)
- Nikoli težav s temi avti
dokazujejo, da tudi so top shit avtomobili in da njihova filozofija ''The best or nothing'' vsekakor drži 8)
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Napisal/-a masko So okt 31, 2015 3:04 pm

Mislim, da se moramo ostali vozniki drugih, ne Mercedes znamk po prejšnjem postu močno zamisliti, ker očitno z nami ni vse v najboljšem redu, ker ne vozimo Mercedesa.
Prejšnji prispevek je tipičen prispevek zafrustriranega lastnika znamke, katero ne glede na vsa dejstva poveličuje v nebo in je vsako argumentiranje brezpredmetno.

genus
Nov uporabnik

Napisal/-a genus So okt 31, 2015 3:05 pm

[quote="Sonderklasse"]A ima airbag za koleno? Nima. [quote="Sonderklasse"]

Ima ga:
Slika

še oktavija ima kolenski airbag serijsko:
Slika

Sicer je pa tako, da primerjava E klase in superba je kot da bi primerjal kočijo in samokolnico. Tu nekje sta.

Mi škod v firmi ne nabavljamo več iz preprostega razloga, drage so kot žafran. Smo hoteli kupit dve octavije in če daš notri močnejši dizelski motor in malo opreme si takoj na ceni pasata. Dodaš še 1000€ in dobiš razred večjega in razred kvalitetnejšega passata, torej dobiš das avto ne pa "ponaredek" golfa.
Škode kupujejo tisti, ki se nočejo "kazat" avto pa trikrat preplačajo glede na konkurenco in glede na šlampasto kvaliteto izdelave. Asistenčna pomagala pri škodi so pa bolj v oviro kot v pomagalo, še če bi krompir prevažal bi ga potolčenega prinesel. Za izkoriščat delavce in za rokodelce je Škoda vredu. ;)

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Napisal/-a masko So okt 31, 2015 6:50 pm

Mislim, da tale članek pove veliko.

https://www.carwow.co.uk/blog/Ten-Best-Family-Cars

genus
Nov uporabnik

Napisal/-a genus So okt 31, 2015 8:29 pm

masko je napisal/-a:Mislim, da tale članek pove veliko.

https://www.carwow.co.uk/blog/Ten-Best-Family-Cars

In koliko ljudi je bilo v strokovni komisiji ko so objavili to lestvico(pa ne iz iste avto revije, ker vsak avtourednik ima svojo priljubljeno znamko-po navadi je najljubša tista ki zakupi največ reklam ali mu da ogromen popust pri nakupu novega)?
Koliko uporabnikov je sodelovalo v anketi?
Ta članek oz. blog je verjetno samo mnenje nekega novinarja in nič več. Lahko jaz jutri na svojo spletno stran objavim lestvico najboljših družinskih vozil in prilimam post. Seznam bi bil pa verodostojen tako kot da bi napovedal kakšno bo vreme čez 4 mesce.

Na mojem "verodostojnem" seznamu med prvih deset ne bi našli pol izdelke tipa škoda.

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Napisal/-a masko So okt 31, 2015 8:53 pm

Mora biti pa poseben občutek, ko veš, da si najpametnejši, vsi ostali pač nimamo pojma.
No, potem pa poglej lestvico DRIVE POWER 2015, glasovalo je le 61000 voznikov!!
Vedar menim, da je prepričevat prepričane težko.
Pa še to.
Po tvojem se predsednika Češke in Slovenije vozita v pol izdelkih?

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl So okt 31, 2015 9:02 pm

@Sonderklasse: ne mislim več debatirat s tabo, ker je z zaslepljenci nesmiselno debatirat. Tvoj post je poln neresnic (od kolenskega airbaga naprej), tako da brez veze, da ti argumentiram.
Me pa malo skrbi, če taki top stručkoti delajo v avtoindustriji, potem pa v enem postu natresejo milijon neresnic, kar kaže zgolj na to, da lažejo ali pa nimajo pojma o posameznih avtomobilih, katere ''strokovno'' komentirajo. Ob tem, da so v njih baje prevozili že ne vem koliko km.
Mercedes uber alles. :lol:
Zadnjič spremenil mtl, dne So okt 31, 2015 9:28 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

genus
Nov uporabnik

Napisal/-a genus So okt 31, 2015 9:12 pm

masko je napisal/-a:Mora biti pa poseben občutek, ko veš, da si najpametnejši, vsi ostali pač nimamo pojma.
No, potem pa poglej lestvico DRIVE POWER 2015, glasovalo je le 61000 voznikov!!
Vedar menim, da je prepričevat prepričane težko.
Pa še to.
Po tvojem se predsednika Češke in Slovenije vozita v pol izdelkih?

Bom pogledal, samo upam da ni med 61000 vozniki ki so glasovali niso bili to v večini prodajalci škod. :mrgreen:

Pahor in Cerar bi se že zdavnaj vozila v novih bmwjih če ne bi konkurenca nagajala in se vsak razpis v Sloveniji vleče po par let. :D
Da se češki predsednik vozi v škodi je pa logično saj s tem podpira češko gospodarsko in vzpodbuja svoje državljane za nakup škode. To je pametna, ekonomska in patriotska poteza, kar je lepa gesta ni pa to dokaz da je serijski avto zaradi tega kaj boljši. Predsedniki večine držav se vozijo v vozilih, ki so varnostno ojačana in so njihove lastnosti zelo drugačne od serijskih vozil. Tudi audi Merklove ni audi kot ga kupiš v salonu... Francoski predsednik se vozi v Citroenu, pa je zato Citroen C4 boljši kot BMW serije 1 v katerem se noben predsednik ne vozi? Verjetno ne.

Ne pravim da je škoda slab avto, ampak ne glede na opremo je ko se usedeš iz BMW serije 5 ali MB serije E v Škodo Superb je tako kot da bi se iz prestižne kočije usedel v samokolnico. Tako na žalost je. Je pa Škoda iz časa komunizma do danes na račun vw napredovala svetlobna leta.
Vsekakor pa še zdaleč ni tako napredovala da bi jo primerjali z prestižnimi znamkami kot so Mercedes ali BMW(tudi če je škoda opremljena z vso možno opremo).
p.s. za Pahorja je najboljši avto katrca. :lol:

DS_2009
Nov uporabnik

Napisal/-a DS_2009 So okt 31, 2015 10:32 pm

@Sonderklasse škoda časa se ukvarjati s takimi, naj živijo v svojem VAG svetu (pol)izdelkov in naj le te zaradi mene primerjajo tudi z S-klaso če želijo in mislijo kako so le ti boljši od premium znamk (In ja, osebno Audi-ja ne štejem pod premium izdelke) Če bodo zaradi tega bolj srečni tudi prav, vsakemu svoje.

Ps: Ti dam en nasvet: Ko se boš naslednjič spravil pisati tukaj na ta forum, se rajši usedi v s-klaso in naredi kakšen krog, boš na koncu imel več od tega :D ;) na tem forumu določenih oseb glede VAG-grupe tako ali tako ne premakneš niti za milimeter. Postrežeš jim z dejstvi pa še vedno ni dovolj. Kako tipično slovensko.

Jaz se umikam. W212 Mopf me čaka.

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Napisal/-a masko So okt 31, 2015 11:02 pm

Tipično slovensko je tudi to, da, ko ti zmanjka argumentov potem pa rep med noge.
Tisti ki vozijo mercedese višjega ranga prav gotovo niso na tem forumu....

NoFear85
Novinec

Napisal/-a NoFear85 So okt 31, 2015 11:08 pm

sonderklasse je napisal/-a:
mtl je napisal/-a:Torej avto le ni tako slab.

Nikoli nisem rekel, da je slab, vendar pa nikoli ni vreden tega denarja. Simpl, kot pasulj.

sorry, sam ce smo ze kaj je koliko vredno, a ni bilo vedno tako, da je stvar toliko vredna, kolikor je kupec zanjo pripravljen ponudit? in glede na to, da se superb prodaja, je ocitno cena prava.

Kakor si sam izjavil, je potemtakem tudi meni BMW5 ali BMW7 oz A6, A7, A8 in E klasa, S klasa skrajno precenjen avtomobil, se vedno se gre za prevozno sredstvo od tocke A do tocke B.

Tako kot bo nekdo kupil za 35.000€ novega superba bo nekdo drug raje rabljenega MB S/E ali A6/8 ali BMW5/7, nekdo z nekaj manj pod palcem pa raje novo Dacio za 10.000€, medtem ko drugi rabljenega golfa, astro, 308,...

Cisto brezpredmetno je kaj kdo vozi, kaj kdo zagovarja, zato pa je izbira in vsak naj vozi kar mu pase. Je pa marsikomu Skoda trn v peti, zgolj in samo zaradi imena, pa zal ga ni dovolj v hlacah da bi si/nam to priznal. Poznam primere, ko pisejo hvalospeve novemu superbu, pa ga ne zelijo imeti, ker je "cuden" logo na pokrovu motorja.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So okt 31, 2015 11:22 pm

Superb je že super vendar je dražji od passata, da omenim samo najbližjo konkurenco..škode so ratale bolano drage
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

DS_2009
Nov uporabnik

Napisal/-a DS_2009 So okt 31, 2015 11:24 pm

masko je napisal/-a:Tisti ki vozijo mercedese višjega ranga prav gotovo niso na tem forumu....

Seveda da ne, tisti ki vozijo takšna vozila počnejo bolj pametne stvari kot pa da nonstop visijo na forumih in se pričkajo o stvareh, ki jim v življenju ne bodo kaj dosti koristile.

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse Ne nov 01, 2015 10:57 am

Ne morem verjeti kako nizkotna žaljenja iz strani nekaterih.
Jaz nisem nobenega nikjer osebno ožaili, niti avta.

Še enkrat na kratko kaj želim povedati:
Škoda Superb je dober avto. Imel bi ga raje, kot ostale avt v njegovem segmentu in nepremiumskem razredu (laguna,insignia,508,c5,ipd.edino novi Mondeo bi imel rajši). A je pač predrag. Predrag glede na cene avtov iz enega razreda višjega segmenta. Pika. Pa če se na trepalnice postavite.
Škoda je v zadnjih letih napredovala, a le 'provizoriš', kot se temu reče, torej na papirju in določeni potem temu slepo sledite.
Upam iti staviti, da večina, ki ste se sedaj tako nesramno in pametno odzvali, niste avta videli niti blizu, kaj šele da bi ga peljali 500 km, da o W212 raje ne vprašam.

@masko:
- Zakaj? Vsak ima svoj okus in okus ni objektivna stvar. Inovacije, nagrade, testi, prodajne številke, ankete etc.pa so.
- žališ me z zafrustrirancem, to je vse kar zmore tvoj nivo komunikacije? pa ti si car, majkemi

@genus:
- pardon, nisem vedel da ima tudi kolenski airbag
- vrhunski opis škode, se vsakič podpišem!

@masko:
- ta članek ne pove NIČ.
- kar napiši kje v Drive Powerju je Superb, če upaš :)
- predsednik Češke se MORA voziti s Škodo, ker se izdeluje v njihovi državi (halo? logično), v SLO pa smo sedaj naročili 7ico, prej imeli A8 - S-klasse pač samo iz enega razloga ne : ker preveč vpije iz množice in bi se narodu odtrgalo češ 'mi živimo v bedi, vi pa kupujete Mercedese', zato raje manj kričajoče avte. Že tu se vidi veličina znamke Mercedes : spoštovanje. To ne pride čez noč in se ne da kupiti, to so si morali prislužiti skozi najboljše avte čez 100 let.

@mtl:
- a sedaj sem pa že zaslepljenec? pa kam sem jaz to prišel 'Žalinizem' ali 'Avtomobilizem' ?
- razen kolenskega airbaga, so vsa preverljiva dejstva
- edino tvoj zadnji stavek je dober

@masko &DS_2009:
Osebno vozim Mercedesa najvišjega ranga (S-razred), imam svoje podjetje, a glej ga zlomka: najdem si tudi čas pisati na tem forumu.
Morda ne tako pogosto, kot ostali (prijavil sem se šele sedaj ko so krompirjeve počitnice,potem bom najbrž še manj aktiven).
Ampak..kaj pa sedaj? sem vama pomešal šablono in sistem? :D jaojao...
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl Ne nov 01, 2015 1:14 pm

Sonderklasse je napisal/-a:@mtl:
- razen kolenskega airbaga, so vsa preverljiva dejstva

LAŽ 1: kolenski airbag
LAŽ 2: Z enakim motorjem in opremo nikoli. (ta tvoja izjava se je nanašala na moj zapis, da je Škoda v Sloveniji v določenih primerih že dražja od VW-ja). Uporabi oba cenika na spletu in pri prvem izberi Golfa karavan 40LET, pri drugem pa sestavi enako Škodo (torej isti motor in enaka oprema). In potem glej in se čudi. =P
LAŽ 3: Lepo, gre za staro podvozje, armaturko iz starega passata, motor s starim SAM računalnikom in še in še.
To si celo dvakrat ponovil, očitno upaš, da bo postala resnica. Bom zabil še eno minuto in ti še enkrat razložil: Passat B8 in Škoda Superb 3 sta zgrajena na MQB platformi, ki je prišla v uporabo leta 2012 z Golfom 7 in ostalimi trojčki (Škoda Octavia 3, Seat Leon 3, Audi A3). Passat B7 (torej po tvoje stari Passat) temelji na praktično skoraj 15 let stari platformi, saj gre pri Passatu B7 dejansko le za facelift Passata B6, ki je prišel ven okrog leta 2004. Torej ima novi Passat B8 (in posledično Superb 3) s starim Passatom skupnega praktično le ime. Sedaj pa ponovi isto laž še tretjič, morda bo pa potem resnica postala. :mrgreen:
LAŽ 4: A ima avto PRE-SAFE? Nima.
Klikni nežno tukaj http://www.skoda.si/superb/novi_superb_1/varnost in se premakni do Crew Protect Assist.
LAŽ 5: njihov distronic je bog pomagaj, zelo neuravnovešen, prepozno in zato močno zaviranje, počasno pospeševanje, skratka zelo amatersko.
S-razred letnik 1998 je imel distronic, ki je bil bolj odziven in bolj precizen.
Se strinjam, njihov distronic je bog pomagaj, ker Škoda NIMA distronica, temveč ACC. Če bi si vzel 5 minut časa, bi ugotovil, da lahko v nastavitvah voznih profilov izbereš Individual in si tam nastaviš delovanje posameznih sklopov po želji. Če boš imel v Sport načinu, bo pač zadeva dejansko agresivna, če v EKO načinu se bo pa pospeševanje res vleklo kot smrkelj. AMPAK TO ZATO, KER JE VOZNIK SAM IZBRAL TA NAČIN.
In še tole: nisem vozil distronica letnik 1998 (po mojih informacijah je bil predstavljen leta 1999), ampak sem 100%, da je zadeva popolnoma neprimerljiva s sodobnimi radarskimi tempomati, saj je vmes 15 let razvoja, kar je v avtomobilski industriji cela večnost.
Kako ACC deluje v Škodi Octaviji 3, si pa lahko ogledaš v spodnjih dveh video posnetkih (ob tem imej v mislih, da ima Superb 3 še za nekje pol generacije boljši sistem):
https://www.youtube.com/watch?v=SFIFJ78ZvFE
https://www.youtube.com/watch?v=VAzQs-T-aks

Še komentar na tole:
- Prodajne številke
- Največ nagrad v designu
- Že več let najbolj zaželjena znamka
- Največ inovacij v avtomobilski zgodovini (med drugimi sam avtomobili)
- Lastništvo teh avtov že 10 let sam (in 40 let v familiji)
- Nikoli težav s temi avti
dokazujejo, da tudi so top shit avtomobili in da njihova filozofija ''The best or nothing'' vsekakor drži

Vidim, da se zelo visoko ceniš, ampak da pa to omenjaš kot dokaz, da so Mercedesi top avtomobili, pa meji že na narcisoidnost.

Toliko o samo eni laži. Ostalih neumnosti pa ne bom več niti komentiral, ker je škoda mojega časa. To so res vse preverljiva dejstva, zanimivo je le, da kažejo tvoj prav samo v tvojem svetu. :lol:
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov