masko je napisal/-a:Prehajajo zato, ker rajši kupijo novo Škodo in imajo poceni vzdrževanje kot pa rabljene avtomomobile srednjega razreda. Ravno to sem hotel povedati, da kritizirajo Škode vozniki rabljenih, uvoženih prej imenovanih znamk. Veliko znancev mi je že reklo, da za Škodo pa že ne bi dali več kot 30.000,€ ampak bi rajši za ta denar kupili rabljenega višjega cenovnega razreda. Prav, vsakemu svoje.
Po mojih izkušnjah pa mercedese in audije pri nas večina ne kupujejo "ker lahko", ampak, da bo sosed videl, da ima mercedesa, pa če bo potem stradal. Žal, take so moje izkušnje. Kdor si lahko privošči prestižne avtomobile ne pogleda ne Škode pa tudi Mercedesa do Maybacha S600 ne. Tam so doma Bentleyi, Jaguarji, Land Roverji, Aston Martini....
Očitno nisi ravno na tekočem z novostmi v avtomobilizmu oz. si prespal zadnjih 20 let. Avto je pač dober in dober avto ne more biti več poceni, pa tudi, če je Škoda
Malo si poglej prodajne številke in rast Škode, potem se pa zamisli. Očitno so Škoda avtomobili res odličen kompromis med dobljenim in ceno za veliko kupcev, seveda pa ne za nekoga, ki je ostal v letu 1995 ali pa v socializmu.
Razumem pa, da gre za subjektino oceno nekoga, ampak da bomo malce bolj objektivni:
http://www.autobild.de/artikel/skoda-su ... 55174.html
Ampak ok, verjamem da nekateri tukaj veste več kot novinarji...
To seveda velja izključno in samo za tepce, ki so mahnjeni na znamke in ki so Škode zadnje generacije videli samo od daleč.
Ja, ok. Ampak za Mercedesa višjega ranga tudi konkretno več plačaš. V tem je vse bistvo debate. Ne moreš potem rečt, da dodaš k naloudanemu Superbu še 5 jurjev in imaš boljši avto, ki ima manj opreme in švohnejši motor. V čem je potem že boljši, razen v znački ? Oksimoron v istem stavku.
Zato bi jim predlagal, da naj se vsedejo v novi Superb za 40.000€, odpeljejo nekaj 100 kilometrov in potem komentirajo.
mtl je napisal/-a:Bom kratek v svojem odgovoru: že zgoraj sem napisal, da je primerjati Superba z E-klaso NEUMNOST, ker je E-klasa pač premijski avto, Superb pa avto.
mtl je napisal/-a:Ti si napisal kaj vse je super v E-klasi, spregledal pa si, da v tem primeru KONKRETNO primerjamo Superb-a za 40.000 EUR in ''socialno'' E-klaso za 42.000 EUR. In ta E-klasa ima 136KM štirivaljnik z ročnim menjalnikom, nemetalih barvo, itd. To, kar ti omenjaš (airmatic, 9Gtronic, itd.) bi imela E-klasa s primerljivo močjo kot 190KM Superb verjetno za ceno 70+ tisoč EUR, da bi bila primerljiva PO OPREMI s Superbom.
mtl je napisal/-a:Če pač ti praviš, da se bolje pelješ, ti pa ne verjamem ali pa imaš čudne kriterije, ki pač pašejo samo Mercedesu.
mtl je napisal/-a:Morda bo Superb glasnejši,
mtl je napisal/-a:ampak bo pa sam vozil,
mtl je napisal/-a: me reševal skoraj vseh nevarnih situacij,
mtl je napisal/-a: sedeži mi bodo greli usnje in alkantaro,
mtl je napisal/-a: DSG mi bo prestavljal sam.
mtl je napisal/-a: Torej, na AC, vse kar bom naredil je to, da bom nastavil hitrost in potem samo še dajal smernik in menjaval pas po potrebi, ostalo bo vse Superb sam delal (ZA 40 JURJEV). Isto velja za vožnjo v rush hour. Edino speljati bo treba, ostalo avto vse sam dela.
mtl je napisal/-a:Pa še glede objektivnih dejstev in tvojega hrbta: jah, kaj naj rečem, očitno je pač naštelan na Mercedese.
mtl je napisal/-a:In še nekaj: v Sloveniji so Škode že lahko dražje od VW-ja...
mtl je napisal/-a:to da jo sedaj VI primerjate z Mercedesom vsekakor nekaj hudičevo pomeni in sicer da očitno boli...![]()
mtl je napisal/-a:Torej avto le ni tako slab.
mtl je napisal/-a:In še nekaj: kako to misliš, da je nališpan star Passat? Superb 3 je tehnološko popolnoma enak NOVEMU Passatu B8 (oba pa bazirata na MQB platformi, ki je bila predstavljena z Golf-om 7 (in ostalimi četvorčki) leta 2011/2012), razen nekaj bonbončkov, ki so ostali rezervirani za Passata. En od njih je recimo Active Info Display. S tem pač VW jasno postavi Škodo na mesto, ki ji pripada.
mtl je napisal/-a:Bi se pa jaz na tvojem mestu tudi malce povprašal o svoji objektivnosti: namreč iz tvojih postov je jasno vidno, da so po tvoje Mercedesi oh in sploh top shit avtomobili. Mnjah.
masko je napisal/-a:Mislim, da tale članek pove veliko.
https://www.carwow.co.uk/blog/Ten-Best-Family-Cars
masko je napisal/-a:Mora biti pa poseben občutek, ko veš, da si najpametnejši, vsi ostali pač nimamo pojma.
No, potem pa poglej lestvico DRIVE POWER 2015, glasovalo je le 61000 voznikov!!
Vedar menim, da je prepričevat prepričane težko.
Pa še to.
Po tvojem se predsednika Češke in Slovenije vozita v pol izdelkih?
sonderklasse je napisal/-a:mtl je napisal/-a:Torej avto le ni tako slab.
Nikoli nisem rekel, da je slab, vendar pa nikoli ni vreden tega denarja. Simpl, kot pasulj.
masko je napisal/-a:Tisti ki vozijo mercedese višjega ranga prav gotovo niso na tem forumu....
Sonderklasse je napisal/-a:@mtl:
- razen kolenskega airbaga, so vsa preverljiva dejstva
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov