xandrej je napisal/-a:Mislim, da je citroen avte delal ko je še audi.. DKW mopede šraufal ne pa, da ima audi zgodovino daj ga srat... Nihče ni rekel, da AUDI trenutno ne dela zelo dobre avtomobile ne pa, da ima zgodovino...
Joie de vivre! je napisal/-a:Horch ni Audi, ne pozabi. Je bil del Auto Uniona, ni pa to prednik Audija. Ime Horch vam lahko služi zgolj kot prikrivanje resničnih audijevih genov, to je povsem vsakdanjih, ljudskih, množičnih ali kakorhočeš - dekave-folcvagnovih.
O Citroenovi zgodovini nimaš pojma.
LP
Joie
Čojko je napisal/-a:C6 so j***a. Tako je sestavljen, da ga vsi korejci prehitijo.
Joie de vivre! je napisal/-a:Horch ni Audi, ne pozabi. Je bil del Auto Uniona, ni pa to prednik Audija. Ime Horch vam lahko služi zgolj kot prikrivanje resničnih audijevih genov, to je povsem vsakdanjih, ljudskih, množičnih ali kakorhočeš - dekave-folcvagnovih.
O Citroenovi zgodovini nimaš pojma.
LP
Joie
Čojko je napisal/-a:Uh, sem kar nekaj zamudil.
Bil sem v Ženevi in si ogledal marsikaj. Ene pol ure sem se motal okrog in v razstavljenem C6. Na mojo željo so celo odprli pokrov motorja. Avtorske slike C6 in še nekaj drugih Citroenov, ter konkurence si lahko ogledate tu: http://www.citroenbilten.com/gal1/thumb ... p?album=22
Sem velik ljubitelj Citroenov, vendar vseeno skušam ostati objektiven. Res so bili čisto vsi korejci bistveno bolje skupaj sestavljeni. Tudi kvaliteta materialov v večjih korejskih avtomobilih je bila na precej višjem nivoju. Če pogledamo samo armaturko C6 je iz istih materialov (plastike) kakor v C4, ki ni ravno vzor materialov avtomobilov srednjega razreda današnjih časov.
Ko sem se takole sprehajal po salonu in gladal kateri avto bi bil najbolj primerljiv s C6 sem prišel do Lanče Thesis, ki je pravi biser, da ne napišem diamant proti novem C6. Tako po izbranih materialih, kakor po končni izdelavi.
Mislim, da je bil C6 Lignage leta 98 ali 99 prvič predstavljen v Ženevi. V šestih ali sedmih letih so Citroenovi inženirji uspeli Laboda spremenit v srako. ŽAL! Kdor je videl obe verziji C6 bo že vedel o čem pišem.
Lp Čojko
Čojko je napisal/-a: imam celo teorijo zakaj so sedaj naredili C6 in zakaj je tak kot je. Razlog se po moje skriva v motorju 2.7 V6 HDI.
Joie de vivre! je napisal/-a:Čojko je napisal/-a:Uh, sem kar nekaj zamudil.
Bil sem v Ženevi in si ogledal marsikaj. Ene pol ure sem se motal okrog in v razstavljenem C6. Na mojo željo so celo odprli pokrov motorja. Avtorske slike C6 in še nekaj drugih Citroenov, ter konkurence si lahko ogledate tu: http://www.citroenbilten.com/gal1/thumb ... p?album=22
Sem velik ljubitelj Citroenov, vendar vseeno skušam ostati objektiven. Res so bili čisto vsi korejci bistveno bolje skupaj sestavljeni. Tudi kvaliteta materialov v večjih korejskih avtomobilih je bila na precej višjem nivoju. Če pogledamo samo armaturko C6 je iz istih materialov (plastike) kakor v C4, ki ni ravno vzor materialov avtomobilov srednjega razreda današnjih časov.
Ko sem se takole sprehajal po salonu in gladal kateri avto bi bil najbolj primerljiv s C6 sem prišel do Lanče Thesis, ki je pravi biser, da ne napišem diamant proti novem C6. Tako po izbranih materialih, kakor po končni izdelavi.
Mislim, da je bil C6 Lignage leta 98 ali 99 prvič predstavljen v Ženevi. V šestih ali sedmih letih so Citroenovi inženirji uspeli Laboda spremenit v srako. ŽAL! Kdor je videl obe verziji C6 bo že vedel o čem pišem.
Lp Čojko
C6 lignage je bilo konceptno vozilo, ne poznam avtomobila, ki bi bil v serijski inačici identičen konceptni varijanti. Le redki serijski avtomobili so tako podobni konceptom, kot je C6 podoben Lignageu. Če ti poznaš kak bolj očiten primer, mi ga navedi.
Jaz v avtu nisem sedel, a ti verjamem. Če si perfekcionist, si ne kupiš Citroëna, to je pravilo št. 1, ampak recimo Lexusa.
Ne vem zakaj Citroen C6 primerjate z A8 in podobnimi in trdite, kako neverjetno drag je prvi. Kolikor je meni znano, bo C6 V6 HDi stal nekako 11 mio. Audi A8 3.0 TDi stane 17.243.563 SIT, torej za enega ušivega A8 dobite C6 in še dobro opremljenega C5 za ženo.
S C6 je primerljiv edinole A6, ki s podobnim motorjem stane 10,917.598 SIT.
Če pa vseeno vztrajate in C6 uvrščate v družbo razreda S, serije 7 in A8, to pomeni, da je C6 prekleto ugodna ponudba!
LP,
Joie
Tako:
C6 2.7 hdi 207 KM: 65.000 €
Audi A8 3.0 TDI 233 KM: 66.700 €
BMW 730 d 218 KM: 65.750 €
Mercedes S 320 CDI 204 KM: 69.350 €
Mislim, da temu ni kaj dodati...
LP,
don CONSIGLIO
c6 2,2 16 V 6 vitesses ligne ambiance € 47.000,-
c6 2,2 16 V 6 vitesses ligne exclusive € 52.400,-
c6 2,2 16 V auto ligne ambiance € 49.000,-
c6 2,2 16 V auto ligne exclusive € 54.400,-
c6 3.0 V6 6 vitesses ligne ambiance € 58.900,-
c6 3.0 v6 auto ligne ambiance € 60.900,-
c6 3.0 v6 auto ligne exclusive €66,300,-
c6 3.5 v6 auto ligne exclusieve € 74.000,-
c6 2,2 hdi 6vitesses ligne ambiance € 52.400,-
c6 2.2 hdi auto ligne ambiance € 54.400,-
c6 2.2 hdi 6 vitesses ligne exclusive € 57.900,-
c6 2.2 hdi auto ligne exclusive € 59.900,-
c6 2.7 hdi 6 vitesses ligne ambiance € 63.900,-
c6 2.7 hdi auto ligne ambiance € 65.900,-
c6 2.7 hdi auto ligne exclusive € 72.900,-
dobek je napisal/-a:Čojko je napisal/-a: imam celo teorijo zakaj so sedaj naredili C6 in zakaj je tak kot je. Razlog se po moje skriva v motorju 2.7 V6 HDI.
ne razumem cisto
motor je bil primarno narejen za jaguarja s-type, sele potem je zacel pot v PSA-jevih modelih (sam jaguar je pac dalec od tega, da bi pokril razvojne stroske)
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov