ThARippA je napisal/-a:Ker ima folk še vedno določene predsodke bi rad izpostavil par dejstev:
-nekakšno uradno prepričanje je, da je so najbolj kakovostno (pazi, to ni enako zanesljivo!) sestavljeni velikoserijski avtomobili audiji, honda pa je takoj za njim in pred večino ostalih nemcev. Da so francozi in italijani daleč zadaj najbrž ni potrebno poudarjati.
-ali je oblika kul ali ne je odvisno od vsakega posameznika, samo dve stvari sta pa ziher: 1. izjemno drzen dizajn in svež veter v tem že skoraj enoprostorskem razredu 2. vsekakor lepše od kombija golfa, za moje pojme je edino 147 močno lepša, A3 in C4 pa nekako primerljiva, vse ostalo je daleč zadaj. 3. avta (razen tistih ki smo bili v ženevi) ni še nihče videl v živo. Takrat se vaše mnenje lahko hitro spremeni
-poltoga prema zadaj. Res je, da je civic (in honda nasploh) s tem zgubila eno svojo že kar tradicionalno karakteristiko (hočem double wishbone!) in s tem zgubil del karakterja in ugleda, to pa je tudi vse, kar je civic v novi generaciji izgubil. Pridobil je pa OGROMNO. Poleg tega je dobro uravnotežena poltoga prema (sploh v civilni rabi) lahko precej boljša od slabo uravnoteženega multilinka (ki pa tudi ni taka majka kot nas reklame prepričujejo). Honda in tisti, ki so avto že vozili, namreč trdijo, da ima boljši handling od 7g civica ... Poleg tega pa je kar precej tehnološko naprednih proizvajalcev (sploh japoncev, recimo nissan na primeri) že dolgo nazaj prenehalo uporabljati multilink ker preprosto v praksi ni dal toliko boljših rezultatov kot bi jih moral. Plus podobna točka kot zgoraj - avta še nihče ni vozil! Grem stavit da bo poltoga prema v civicu dala precej boljše rezultate kot multilink v golfu plus in vsaj tako dobre kot multilink v navadnem golfu.
Kaj potem ta avto prinaša?
-bo najbolj varen v razredu (pričakujejo enako število točk kot c4 in golf, ki si trenutno delita prestol)
-najmanjši količnik zračnega upora v razredu, iz česar sledi
-najmanjša poraba goriva v razredu
-najboljši dizel v razredu (čeprav me resno zanima kako se bo 2.2l mašina obnašala v nosu malega civica. Understeer pričakovan)
-najbolj drzna oblika v razredu
-najboljša serijska oprema v razredu (serijsko na vseh modelih ABS, ESP, gumb za vžig, 6-stopenjski ročni menjalnik, potovalni računalnik, 16" platišča, ...)
-(subjektivno) najlepša notranjost v razredu
-najboljša prostornosti in sploh prilagodljivost notranjega prostora v razredu (tank za gorivo pod prednjima sedežema, zato ima OGROMNO prostora za potnike + prtljažnika več kot laguna karavan in skoraj toliko kot prejšni passat karavan).
Tko da tale avto bo, po doslej videnem sodeč, majka. Podvozja in lege na cesti honda zagotovo ne bo zajebala, edino kar bi znalo ta avto pokopati je previsoka cena. Bomo videli. Jst držim pesti. Pa upam na naslov avta leta. Če je pandi uspelo, civicu tudi lahko
ThARippA je napisal/-a:kljukec: gledal sem po stevilu zvezdic, ker potencialne kupce (zal) zanimajo samo zvezdice, ne pa sam trk. V tej klasi imata do zdaj golf in C4 najvec zvezdic - 5 za trk, 4 za otroke in 3 za pesce.
Ostali avti majo vecinoma plac za izboljsave kar se zascite pescev tice (pa ce je to dobro al pa ne).
Tomcatter je napisal/-a:Mercedes A ma najvec tock
HajdukS je napisal/-a:@ThARippA: Po nemski statistiki o zanesljivosti (ADAC&TUV se mi zdi da jo delata), ki sem jo nazadnje videl, je bilo prvih 7 proizvajalcev japonskih potem je bil audi, nissan pol pa naprej drugi... (1. je bla mazda)
+ti mas res zanimive podatke, na sky news sem se pred nemalo casa gledal cist senzacionalno panicno reportazo da je jaguar od vseh vecjih proizvajalcev po zanesljivosti (po angleski statistiki) zasedel predzadnje mesto.
marko stare je napisal/-a:drugmirko..".hja... sej je reku, da sta zanesljivost in kvaliteta dva ločena pojma.".. kakšna je to tvoja kontradiktorna teza, najverjetneje je zanesljivost povezana s kvaliteto ali obratno.
marko stare je napisal/-a:Važno je da imaš 5 zvezdic pa makar te avto pusti na cedilu za prvim ovinkom
marko stare je napisal/-a:drugmirko- AK 47 je prav gotovo ena najboljših in zanesljivih predmetov, pa še prekleto natančno zadeva 15 mesečne izkušnjeizdelana v največ primerkih po celem svetu---samo za intermeco!
Je pa zanimivo koliko ljudem pije kri ta nova prihajajoča Honda
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov