Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch To jan 16, 2007 1:15 pm

Martina Navratilova je napisal/-a:Glede oblike se moras nekih smernic drzat ce delas 90% svojih avtov za tuje trge, ki so daaaalec, daleeec stran. Se strinjamo? No, to je glede oblike.

Dejch je pa govoril glede tehnologije. In tukaj verjemi da je kvecjemu obratno.

Pa kaj vi ste prevec ignoranti, da bi priznali da je japonska najbol tehnolosko razvita drzava na svetu? Kaj mislite da to pomeni da znajo oni skopirat izum ga sproducirat in voila imamo Play station? Res ze smesni ratujete.

Seveda, mas pa pojma o ekonomiji ni kej. Zakaj je japonska dominantna npr. pri TVjih in ostali tehniki. Ljudje tam delajo za male pare in s tem so stroski izdelave vedno bili dalec manjsi kokr npr v evropi in ameriki. Sploh pa na japonskem ti ne rabs placevat za stanovanske stroske, ker imajo dost potresov in s tem sama placa ne rab bit visoka s tem je potem tudi produkt cenejsi se ti ne zdi? V evropi npr. se je to lahko delalo samo, ce si odpru tovarno v neki vzhodni drzavi, ampak ker to ni v maticni drzavi, kvaliteta pade. Zakaj? Zato, ker ukrajincu dol visi kaj bo s to znamko, vazn da on tm za male pare obdrzi sluzbo. Sej zdej k se japonski avtomobili delajo v evropi (honda npr v Angliji), je kvaliteta padla dost. Vem, ker imamo Civica 7g, in je poln pizdarij in isto je z evropskimi znamkami, ce so delani iz maticne drzave.

Glede same tehnologije lahko tudi zate recm, da si ignorant, namrec kar so evropi naredil inovacij sploh ni treba razlagat.

To, da pa je najbol tehnolosko razvita ne pomeni, da so dalec spredaj, povedal sm ti njihove inovacije, hibrid, 16v in variabilno odpiranje ventilov. Medtem, ko razni common raili, biodizli, kompresor+turbo, espji itd. sm za zacetek je pa kaj? Nic vrjetno. Da ne govorimo o celi zgodovini avtomobilizma in motosporta...

Dokler se bo tko govoril iz vsake strani, da je ultimativna se bomo tko pogovarjal. Tko kokr ti ne bos dal respecta francozom, italjanom in nemcem, te sigurno ne bodo dal nobenga respecta japoncem, medtem ko ti sploh ni jasn kaj je trg.

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova To jan 16, 2007 1:41 pm

:lol:

Ti resno o nizkih bivalnih stroskih in poceni delovni sili? Se enkrat premisli pa se pol prikljucim nazaj k tej ekonomski debati. :D

Sej pravim ce se ti zdi da v motosportu (me zanima ce tukaj upostevas tudi motorje :D ), inovacijah japonska ne kokurira potem se nimava kaj pogovarjat. Tudi to da se ti dejansko zdi da so edine 3 japonske pomembne inovacije vtec, hibridi in 16v (to sploh ne vem ce je :D ) veliko pove o tvoji podkovanosti. :D

ZAhec glede CR-ja prvic uporabljenega v vozilih:
In the mid-nineties, Dr. Shohei Itoh and Masahiko Miyaki, of the Denso Corporation, a Japanese automotive parts manufacturer, developed the Common Rail Fuel System for Heavy Duty Vehicles and finally turned into its first practical use on their ECD-U2 Common Rail system, which was mounted on the Hino Raising Ranger truck and sold for general use in 1995.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! To jan 16, 2007 3:05 pm

Spet smo pri istih debatah... Tehnološka razvitost se meri na različne načine, definitivno pa ne tako površno kot to dela MN. Če merimo res najvišjo tehnologijo, niso zadosti playstationi, VTEC-i in robotki, ampak moramo upoštevati vesoljsko, letalsko, medicinsko itd. tehnologijo... Tu Japonska prav nič ne izstopa.

Glede načina življenja ti kar naj bodo vzor, meni niso. Zaradi tega še ne delajo boljših avtomobilov. Yarise sestavljajo pregovorno šlampasti Francozi, ki ne delajo 14 ur na dan, ampak 8 in zraven kaj dobrega popijejo, pojejo in pokadijo, pa so yarisi vseeno na vrhu lestvic zanesljivosti. Očitno nekaj škripa, če garajo dvakrat več kot Evropejci, dosežki obeh pa so zgolj enaki?

Lexus je definitivno odličen avto, ni pa nek kvantni korak na področju avtomobilizma. Jaz bom rekel da je pri njem veliko skopiranega, ti boš to seveda demantiral, mislim pa da tudi tebe ogromno stvari spominja na Mercedesa ali BMW-ja, mislim da to ni naključje ali zgolj smernice. Lahko bi vzeli smernice po Jaguarju. Ali po Cadillacu. Pa jih niso, od vseh treh so najbolj podobni prav Nemcem. To niso zgolj smernice, fant moj. Poleg tega so velik del Lexusove palete zgolj rebadgeane Toyote, kar tudi ni kaj prida plemenito.

Šele na drugi pogled vidiš, da ni Mercedes:
Slika
Slika

Meni so med inženirji največji frajerji Nemci in tu dam kapo dol.

LP,
Martin

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch To jan 16, 2007 3:09 pm

Martina Navratilova je napisal/-a::lol:

Ti resno o nizkih bivalnih stroskih in poceni delovni sili? Se enkrat premisli pa se pol prikljucim nazaj k tej ekonomski debati. :D

Sej pravim ce se ti zdi da v motosportu (me zanima ce tukaj upostevas tudi motorje :D ), inovacijah japonska ne kokurira potem se nimava kaj pogovarjat. Tudi to da se ti dejansko zdi da so edine 3 japonske pomembne inovacije vtec, hibridi in 16v (to sploh ne vem ce je :D ) veliko pove o tvoji podkovanosti. :D

In the mid-nineties, Dr. Shohei Itoh and Masahiko Miyaki, of the Denso Corporation, a Japanese automotive parts manufacturer, developed the Common Rail Fuel System for Heavy Duty Vehicles and finally turned into its first practical use on their ECD-U2 Common Rail system, which was mounted on the Hino Raising Ranger truck and sold for general use in 1995.

Yup, saj oni tko pravjo, tm pa ne zivim tko da trdit ne morm. Je pa znanc zivel tm in je povedu tocno to kar sm ti povedu, ce pa mas ti dejstva pa prosm povej, ne sm smajlije postat.

Kot drugo je 16v v serijskih motorjih njihova iznajdba, za neserijske (exote) vem, da je blo ze prej, pri serijskih je pa bil prvi 16v motor pri hondi. Ce jih ves ti kaj vec, prosm napisi. Vse to je debata, ne pa nek kontest kdo ma kao bol prav. Debata je pa v tem, da tvoje bluzenje o tem kako evropske znamke niso mele nekih inovacij. Jz se zmer lahko nastevam k budala kva vse je blo izumljen ti pa prosm nastevi to superiornost, ti jo poudarjas, ti dokazi. V tem da so ga pa dal v nek tovornjak CR, je ravno tok pomembno kokr 16v pri exotih. :) Govorimo o splosno uveljavljenih inovacijah in ne nekih izjemah...

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To jan 16, 2007 3:19 pm

Dejch je napisal/-a:
Martina Navratilova je napisal/-a:Glede oblike se moras nekih smernic drzat ce delas 90% svojih avtov za tuje trge, ki so daaaalec, daleeec stran. Se strinjamo? No, to je glede oblike.

Pa kaj vi ste prevec ignoranti, da bi priznali da je japonska najbol tehnolosko razvita drzava na svetu? Kaj mislite da to pomeni da znajo oni skopirat izum ga sproducirat in voila imamo Play station? Res ze smesni ratujete.

Seveda, mas pa pojma o ekonomiji ni kej. Zakaj je japonska dominantna npr. pri TVjih in ostali tehniki. Ljudje tam delajo za male pare in s tem so stroski izdelave vedno bili dalec manjsi kokr npr v evropi in ameriki. Sploh pa na japonskem ti ne rabs placevat za stanovanske stroske, ker imajo dost potresov in s tem sama placa ne rab bit visoka s tem je potem tudi produkt cenejsi se ti ne zdi? V evropi npr. se je to lahko delalo samo, ce si odpru tovarno v neki vzhodni drzavi, ampak ker to ni v maticni drzavi, kvaliteta pade. Zakaj? Zato, ker ukrajincu dol visi kaj bo s to znamko, vazn da on tm za male pare obdrzi sluzbo. Sej zdej k se japonski avtomobili delajo v evropi (honda npr v Angliji), je kvaliteta padla dost. Vem, ker imamo Civica 7g, in je poln pizdarij in isto je z evropskimi znamkami, ce so delani iz maticne drzave.

Glede same tehnologije lahko tudi zate recm, da si ignorant, namrec kar so evropi naredil inovacij sploh ni treba razlagat.

To, da pa je najbol tehnolosko razvita ne pomeni, da so dalec spredaj, povedal sm ti njihove inovacije, hibrid, 16v in variabilno odpiranje ventilov. Medtem, ko razni common raili, biodizli, kompresor+turbo, espji itd. sm za zacetek je pa kaj? Nic vrjetno. Da ne govorimo o celi zgodovini avtomobilizma in motosporta...

Dokler se bo tko govoril iz vsake strani, da je ultimativna se bomo tko pogovarjal. Tko kokr ti ne bos dal respecta francozom, italjanom in nemcem, te sigurno ne bodo dal nobenga respecta japoncem, medtem ko ti sploh ni jasn kaj je trg.

Dejč, za tole si zalužiš Nobelovo iz ekonomije... :bonk :vc

Japonci so ena izmed najdražjih, če ne najdražja delovna sila na svetu, prijatelj moj.

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova To jan 16, 2007 3:27 pm

Ja ker mas to vcepljeno v glavo iz vseh zgodbic ki si jih slisal. Francozi majo dobro hrano, italjani hitre avte, nemci so pa dobri "inzenirji"

Poglej malo kok japonska vlozi denarja v znanost pa v tehnologijo. Poglej kok raziskovalcev na prebivalca majo. Poglej kok objavljenih clankov strokovnih na prebivalca.Najvec tudi vlagajo v mednarodni razvoj znanosti.

Glede yarisov. Ocitno majo dosti bolso organizacijo produkcije in bolso kontrolo kakovosti. Cudno da ohranijo ugodno ceno. Ti japonci neumni. :D

Glede letalske industrije. Ti mas pomoje v glavi celoevropske projekte kot so airbus ali eurofighter. Moras vedet da je evropejcev parkrat vec kot japoncev. Ce primerjas samo francosko ali samo nemsko letalsko industrijo z japonsko pa nebi smel bit neke blazne razlike. Podobno pri vesoljskem programu. Japonci majo naprimer svojega medtem..

Za farmacijo in medicino ne vem, si pa lahko siguren da medicinska robotika, nanotehnologija in genetika niso tuji japoncem.

MAAAAH, joooj ne da se mi debatiurat s clovekom ki izjavi: Če merimo res najvišjo tehnologijo, niso zadosti playstationi, VTEC-i in robotki, ampak moramo upoštevati vesoljsko, letalsko, medicinsko itd. tehnologijo... Tu Japonska prav nič ne izstopa.

JAPONSKA KOT POSAMEZNA DRZAVA (glede na velikost) PRIDONESE NAJVEC RAVNO NA PODROCJU NAJVISJE TEHNOLOGIJE. Ti temu reces playstation vteci in robotki (ROBOTKI, OMFG) nekateri recejo temu najvisja tehnologija. Res ignorantsko, otrocje.

Aja glede kvantnega prestopa se pa strinjam. Citroen ga je naredil in zato je nekaj vec kot lexus.

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch To jan 16, 2007 3:32 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:
Dejch je napisal/-a:

Japonci so ena izmed najdražjih, če ne najdražja delovna sila na svetu, prijatelj moj.

Ja pol pa so ga zasral. Ko sem bil na sredni ekonomski sm dobesedno mel case o Toyoti, ter Sonyju. Pri katerem je pisal tocno zakaj je njihov izdelek tako ugodn... Meni se zdi logicno, ker le kako bo drugace ugoden, bodo sli sami seb v minus, ce imajo delovno silo drag, dajejo kvalitetn materjal itd. Izdelki so ugodni za to kar ponujajo samo zaradi necesa, delovna sila more bit ugodna, ker drugace izdelek niti pod enim razlogom ne more bit ugodn. Materjali pa ce so kvalitetni definitivno ne morejo biti poceni. Sicr pa, ce ima kdo podatke zakaj imajo ugodne izdelke pa povejte, ne pa da v knjigah berm buche...

P.S.: Martina pa ti sploh ves kva je debata? Debatiramo o teh stvareh ne da ti tm vzdihujes k uzaljen otrok. Yaris glede njihove evropske kvalitete in bla bla, pa zakaj majo sploh servise, ce nc ni za popravt. Zarad rednih servisov? Lepo te prosm, men je to se bol naivno kokr k mi kdo prbije, da dijamantni so pa vsi legalni in se v Afriki zarad njih ne dogajajo vojne, ker tako pravi G8. :) Dokler bom jz mel doma evropsko Hondo in z njo probleme mi tvoja statistika ne pomen pol kurca nc, pa ti vzem kokr da pluvam. Govorimo sm o tem, da niso tok nadmocni kokr ti povdarjas, dokazs pa nc. A ves kaj je dominiranje? Dominiranje je npr. Microsoft, ker prakticno ni sistema v katerem ga ni in v tem segmentu prakticno noben drug ne konkurira, ti mi pa pravis, da zaradi par japonskih inovacij, so zato pelal scat celo svetovno avtomobilsko industrijo. Kdo govori, da niso tehnolosko kot drzava najbol napredni? Govorimo o avtomobilih za1x, pa neh se ze tko pogovarjat k nek nadut 15 letnik, k tko al tko zgubis vso kredabilnost...
Zadnjič spremenil Dejch, dne To jan 16, 2007 3:39 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova To jan 16, 2007 3:34 pm

Dejch je napisal/-a:
Martina Navratilova je napisal/-a::lol:

Yup, saj oni tko pravjo, tm pa ne zivim tko da trdit ne morm. Je pa znanc zivel tm in je povedu tocno to kar sm ti povedu, ce pa mas ti dejstva pa prosm povej, ne sm smajlije postat.

Kot drugo je 16v v serijskih motorjih njihova iznajdba, za neserijske (exote) vem, da je blo ze prej, pri serijskih je pa bil prvi 16v motor pri hondi. Ce jih ves ti kaj vec, prosm napisi. Vse to je debata, ne pa nek kontest kdo ma kao bol prav. Debata je pa v tem, da tvoje bluzenje o tem kako evropske znamke niso mele nekih inovacij. Jz se zmer lahko nastevam k budala kva vse je blo izumljen ti pa prosm nastevi to superiornost, ti jo poudarjas, ti dokazi. V tem da so ga pa dal v nek tovornjak CR, je ravno tok pomembno kokr 16v pri exotih. :) Govorimo o splosno uveljavljenih inovacijah in ne nekih izjemah...

NE LAŽI IN NAPISI KJE SM TO PISAL!!! SPLOH PA ME ZANIMA KJE SEM TO SPLOSNO ZA EVROPO PISAL! KVA BOS TI PISAL KAO NEKI MOJE MNENJE, CE MOJE MNENJE SPLOH NI TAKO??!!!! Obolu bom...

No vidite to je lep primer debate na tem ubogem forumu. Prvo se tema cist zmalici potem pa se zacne postavlat besede ljudem v usta in se lagat.

Aja pa izdelek je tako ugoden ker majo drugacen nacin dolocanja cen. Preberi si malo...

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch To jan 16, 2007 3:43 pm

No sej, jz pravm, da sm takrat to mogu znat in je tko pisal, ce mi ti poves o tem kako z cenami, mi pa dej link, ker bi rd vidu pa ne mislm s tem nc slabega. Sam mal argumentiri, ne sm povedat da nej poiscm, jz sm povedu kje sm to zvedu jao.

Da ne poves tega? Lepo te prosm, v vsaki temi ki je nemski, francoski ali italjanski avto ti prids s prjavo v stilu, crkujejo in niso za nikamor, kupi Mazdo. :) Tebi se to zdi normalno? Kje's ti mene vidu v npr tej temi rect, jebes Lexus je grd, kopija evropskih avtomobilov, kupi evropejca...

Dokler bos tko pisal v temah, bomo tud mi, pol se pa ne cudt, zakaj dobivas take odgovore. Pa dvomm da se v resnicnem zivljenju tako pogovarjas... Pa ze dojam, da ti noben nc noce. :lol:

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova To jan 16, 2007 3:51 pm

Odsvetujem samo renoje in alfe s katerimi mam veliko izkusenj in kdaj ksnega od svete trojice zarad cene in kdaj ksnega peugeota podissam zarad katastrfalnega menjalnika. Verjetno po svojih izkusnjah lahko svetujem ljudem ane? Ne vidim v cemu je problem. AHAAAAAA, zdj vidim, to pomeni moje "bluzenje o tem kako evropske znamke niso mele nekih inovacij". Good thinking, good.

Aja, pa za 2 posta nazaj; nebi jst o zgubljanju kredibilnosti. :lol:
Zadnjič spremenil Martina Navratilova, dne To jan 16, 2007 3:58 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To jan 16, 2007 3:56 pm

Martina Navratilova je napisal/-a:Ja ker mas to vcepljeno v glavo iz vseh zgodbic ki si jih slisal. Francozi majo dobro hrano, italjani hitre avte, nemci so pa dobri "inzenirji"

Poglej malo kok japonska vlozi denarja v znanost pa v tehnologijo. Poglej kok raziskovalcev na prebivalca majo. Poglej kok objavljenih clankov strokovnih na prebivalca.Najvec tudi vlagajo v mednarodni razvoj znanosti.

Glede yarisov. Ocitno majo dosti bolso organizacijo produkcije in bolso kontrolo kakovosti. Cudno da ohranijo ugodno ceno. Ti japonci neumni. :D

Glede letalske industrije. Ti mas pomoje v glavi celoevropske projekte kot so airbus ali eurofighter. Moras vedet da je evropejcev parkrat vec kot japoncev. Ce primerjas samo francosko ali samo nemsko letalsko industrijo z japonsko pa nebi smel bit neke blazne razlike. Podobno pri vesoljskem programu. Japonci majo naprimer svojega medtem..

Za farmacijo in medicino ne vem, si pa lahko siguren da medicinska robotika, nanotehnologija in genetika niso tuji japoncem.

MAAAAH, joooj ne da se mi debatiurat s clovekom ki izjavi: Če merimo res najvišjo tehnologijo, niso zadosti playstationi, VTEC-i in robotki, ampak moramo upoštevati vesoljsko, letalsko, medicinsko itd. tehnologijo... Tu Japonska prav nič ne izstopa.

JAPONSKA KOT POSAMEZNA DRZAVA (glede na velikost) PRIDONESE NAJVEC RAVNO NA PODROCJU NAJVISJE TEHNOLOGIJE. Ti temu reces playstation vteci in robotki (ROBOTKI, OMFG) nekateri recejo temu najvisja tehnologija. Res ignorantsko, otrocje.

Aja glede kvantnega prestopa se pa strinjam. Citroen ga je naredil in zato je nekaj vec kot lexus.

Tu si težak predvsem ti. Zate so Japonci najbolj razvit narod na svetu, jaz nikogar ne dajem v ospredje. Kot rečeno, garajo 2x več kot Evropejci, vendar nimajo 2x več rezultatov, še zdaleč ne.

Celoevropski projekti kot so Airbus in Ariane so več ali manj francosko-nemški. Obe državi skupaj zmoreta ravno toliko prebivalstva kot Japonska. Tvoje malverzacije me neprepričajo.

Sploh si pa tudi ti Evropejec.

LP,
Joie
Zadnjič spremenil Joie de vivre!, dne To jan 16, 2007 4:04 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch To jan 16, 2007 3:58 pm

Martina Navratilova je napisal/-a:Odsvetujem samo renoje in alfe s katerimi mam veliko izkusenj in kdaj ksnega od svete trojice zarad cene in kdaj ksnega peugeota podissam zarad katastrfalnega menjalnika. Verjetno po svojih izkusnjah lahko svetujem ljudem ane? Ne vidim v cemu je problem.

Problem je tocno v tem, kot da bi jz na podlagi mojih izkusenj v vsakem topicu pluval po Hondi. Ni fora, da se ne sme povedat, hvala bogu da se, problem je v nacinu kako to poveš.

Vsak pricakuje normaln odgovor ne pa direkt slabonamernga. Ce bi ti povedu, mel smo z nasimi avtomobili te in te probleme in to je to - lepo, ce pa ti poves v stilu kokr ti, mel smo te probleme in bi vzel avto, ga zakuril pred znamkino stavbo, da vidijo kva si mislim o tej znamki, kokr si ze doskrat povedu, je pa kratkomalo otrocje in skodozeljno.

Ti je jasn zakaj taki odzivi zdej? In tud sam nisi izjema, ce se cez japonca kej pove oz. da so kksni problemi, ti kratkomalo ponoris kokr kksn k ma citroena ali alfo.

Me pa ne mots, zato se neh pogovarjat kot da sm ti sovraznik hehe

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To jan 16, 2007 3:59 pm

Dejch je napisal/-a:
Dejch je napisal/-a:

Ja pol pa so ga zasral. Ko sem bil na sredni ekonomski sm dobesedno mel case o Toyoti, ter Sonyju. Pri katerem je pisal tocno zakaj je njihov izdelek tako ugodn... Meni se zdi logicno, ker le kako bo drugace ugoden, bodo sli sami seb v minus, ce imajo delovno silo drag, dajejo kvalitetn materjal itd. Izdelki so ugodni za to kar ponujajo samo zaradi necesa, delovna sila more bit ugodna, ker drugace izdelek niti pod enim razlogom ne more bit ugodn. Materjali pa ce so kvalitetni definitivno ne morejo biti poceni. Sicr pa, ce ima kdo podatke zakaj imajo ugodne izdelke pa povejte, ne pa da v knjigah berm buche...

P.S.: Martina pa ti sploh ves kva je debata? Debatiramo o teh stvareh ne da ti tm vzdihujes k uzaljen otrok. Yaris glede njihove evropske kvalitete in bla bla, pa zakaj majo sploh servise, ce nc ni za popravt. Zarad rednih servisov? Lepo te prosm, men je to se bol naivno kokr k mi kdo prbije, da dijamantni so pa vsi legalni in se v Afriki zarad njih ne dogajajo vojne, ker tako pravi G8. :) Dokler bom jz mel doma evropsko Hondo in z njo probleme mi tvoja statistika ne pomen pol kurca nc, pa ti vzem kokr da pluvam. Govorimo sm o tem, da niso tok nadmocni kokr ti povdarjas, dokazs pa nc. A ves kaj je dominiranje? Dominiranje je npr. Microsoft, ker prakticno ni sistema v katerem ga ni in v tem segmentu prakticno noben drug ne konkurira, ti mi pa pravis, da zaradi par japonskih inovacij, so zato pelal scat celo svetovno avtomobilsko industrijo. Kdo govori, da niso tehnolosko kot drzava najbol napredni? Govorimo o avtomobilih za1x, pa neh se ze tko pogovarjat k nek nadut 15 letnik, k tko al tko zgubis vso kredabilnost...

Celo na ekonomsko si hodil? Bog ti pomagaj... Tvoj učitelj je najbrž citiral učbenike iz leta 1969...

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch To jan 16, 2007 4:05 pm

P.S.: Moja 2 posta nazaj? No sej, dokazi mi da mam narobe. Povedu sm za podjetja in kako so me ucil, za narod sm pa tud povedu. Zaradi potresov nimajo stroskov s stanovanji, ker bi cene bile totalno nestabilne. Zato je stanovanje, elektrika in marsikaj prakticno zastojn. Zakaj vids tok predelav pri 18letnikih, ki se jih mi v evropi nikakor ne moremo privoscit? Niti v svici. Zaradi bolsega standarda? Niti ne. Pac nimajo takih zivljenskih stroskov in lahko vlagajo denar, ki ga zasluzijo v to, ce jim pase. Se gledal sem oddajo o tem, zakaj imajo tok predelav mulci, k mi v 80% lahko samo sanjamo.

Me ne mot, ce imam narobe, sam nej kdo ze argumentira ne pa sm smajlije popa. :) Nasplosno pa je znano ja, da je drago pr njih, sam a ni tko v vsaki drzavi, nekje so pozitive nekje minusi.

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova To jan 16, 2007 4:07 pm

Ja ampak za razliko od tebe ne cutim nobenega ponosa zarad tega. Pac kos zemlje kjer sem se mel priliko roditi v tej obliki. So what.

Delajo 2x vec na dan? Kot prvo to ni res, kot drugo pa pozabljas da ljudje tudi pri nas ne delajo vec 8 ur na dan. No mogoce pri vas na vasi se. To ne bom trdil.

Da so bolj tehnolosko razviti kot katerikoli druga drzava je enostavno dejstvo. Obstajajo neki merilci tehnoloske razvitosti in nekaj sm ti jih ze napisal. Ti jih ocitno noces sprejeti. Prav.

se malo podatkov:

Japan possesses more than half (402,200 of 742,500) of the world's industrial robots used for manufacturing.[23] It is also home to six of the world's 15 largest automobile manufacturers and is home to seven of the world 20 largest semiconductor sales leaders.

PONOSEN DA SM EVROPEJEC! (ceprav se vsak francoz in italjan poscijeta name)
Zadnjič spremenil Martina Navratilova, dne To jan 16, 2007 4:15 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch To jan 16, 2007 4:07 pm

Ja joive lahko celo poves potem od kje? Rad bi zvedu, ce nc druzga. Ne pa sm bog pomagi...

Ce je cvetka, so what? Polno cvetk smo slisal ze od vseh, sam problem je ko treba potem kej razlozit pa je vedno vse tiho, pol pa ni cudno da je kao tok dezinformacij. :)

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight To jan 16, 2007 4:07 pm

Meni so med inženirji največji frajerji Nemci in tu dam kapo dol.

LP,
Martin

Odvisno za kaj ;) Ker biti inžinir je širooook spekter ;)

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch To jan 16, 2007 4:09 pm

Martina Navratilova je napisal/-a:Ja ampak za razliko od tebe ne cutim nobenega ponosa zarad tega. Pac kos zemlje kjer sem se mel priliko roditi v tej obliki. So what.

Delajo 2x vec na dan? Kot prvo to ni res, kot drugo pa pozabljas da ljudje tudi pri nas ne delajo vec 8 ur na dan. No mogoce pri vas na vasi se. To ne bom trdil.

Da so bolj tehnolosko razviti kot katerikoli druga drzava je enostavno dejstvo. Obstajajo neki merilci tehnoloske razvitosti in nekaj sm ti jih ze napisal. Ti jih ocitno noces sprejeti. Prav.

PONOSEN DA SM EVROPEJEC! (ceprav se vsak francoz in italjan poscijeta name)

Ponosn na to? Jz sigurno ne, mam pa rd da se kej argumentira in se ne pluva stereotipno. Kva pa mi pomen, ce je evropejsko? Nic. Sam je pa skrajno smesno, ko sliss, da pa nc v evropi nismo nardil. Sej pravm, podobne debate kokr npr. da ameriski avti so vsi za naravnost... Vecina ja, VSI pa definitivno ne. Imas corvetto z06, saleen s7 itd. To me nervira, posplosevanje, ce nis se ugotovu, ne iz kje je kaj, ker od tega nimam nc, pa tud ne delam za nobeno od teh podjetij. :)

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry To jan 16, 2007 4:10 pm

Martina Navratilova je napisal/-a:
Mick Jerry je napisal/-a:Rekel sem ti da ne poznam US trga, tudi nisem vedel da je RS4 tako poceni tam čez. Normalno da je to konkurenca RS-u in ne S-u. Is350 36kUSD? Kaj pomeni tisti msrp? kao maloprodajna cena? No, vsi vemo da so avti tam poceni in da so v evropi precej dražji, isto bo mislm da z Lexusom.

Na nekatere stavri nisi odgovoril, sploh primerjava IS-F,M3 vs EVO?

točno tako, zbadam te z istimi stvarmi kot si ti nas, le da v tem primeru serjem čez Lexusa(upravičeno v vsem, razen ceni:)), prej si pa ti. :lol:

Koliko je EVO v US?

msrp je Manufacturer‘s Suggested Retail Price in kot jst to razumem je to cena ki jo predlaga proizvajalec, brez davka, razlicnih dajatev v razlicnih zveznih drzavah.

EVO je v USA 29.000 $ MSRP

IS-f, M3 vs EVO? dobis 2 za denar enega, performanse podobne, vecji uzitek za vozit, malo manj luksuzen, bolj legendaren, bol vsestranski. Pa sej to ze ves vse.

Serjes cez leksusa v vsem upraviceno razen v ceni. A obstaja se kaksn kriterij ocenjevanja avta kot cena v primerjavi z drugimi lastnostmi. Ce bo IS-F nekje na polovici po ceni med s4 in rs4 bo potem tut po tvoje to dober avto, glede na to da pravis da je definitvno konkurenca rs4 in ne s4?

PS: glede notranjosti v RS ki naj bi bil najlepsa. Samo smejim se lahko. Razen zicev je vse grdo. Stikala za luci, klima, zracniki, tipke nad ekranom GPSA... nevem no, cist neelegantno. Podobna kot v navadnih a4 z vsemi VW elementi prisotnimi in se z rizasto kopijo carbom fibra namest lesa. UUUUU. Kar se mene tice se z lexusovo notranjosto ne more niti primerjat.

PS: dj_em, slika je z AUDIjeve uradne strani. Jst nism tak da slike favoriziranega avta iscem 5 let po netu tistega katerega bi pa rad primerjal pa poiscem na neki ruski strani za rabljene avtomobile ( ->glej temo o hondi legend in c6)

Notranjost je tu stvar okusa.Meni se zdi lepša audijeva ker so mi všeč pretežno temne notranjosti(so izjeme), ne pa kake svetle kot v leksusu ker mi pač izgledajo načičkane. Tistle karbon tamel notr je čisto zaresn, če te že to mot in ni imitacija. Ti hvalš les v Lexusu? kaj ni to športn avto? Les gre skupaj z eleganco, karbon s športnostjo.Ni to nekako tako?

Torej; povzetek narejen s tvojim mišlenjem: avto je kratkomalo beden, ker ti ponudi precej manj v primerjavi z EVOtom.Je res? Točno na tak način si ti povedal za RS4 in M3. Kaj smo dokazali? Lexus je naredil beden avto ki je požrešen, počasen in drag v primerjavi z EVOtom.Enako kot M3 in RS4.

Glede motorjev in zgodovine? Hehe, ne začenjat, ker se vidi da tvoje znanje tuki ni najmočnejše.Si že slišal za Agusto, Bimoto? Japonci so rabli 30 let da so naredili okvir ki se ne zvija kot kuhani špageti. Vrstni štirivalnjik in disk zavora na Agusti v serijski prodaji že v 70.

Tako nekak lohk pluvam v nedogled, pa se ne bi šel. Ti boš še vedno tupil iste stvari.

Zakaj se takele vroče debate zgodijo ravno v temah s športnimi avti od audija, bmwja in po novem leksusa?
Slika

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova To jan 16, 2007 4:21 pm

:lol: :lol: :lol: :lol:

V tej temi sem ze ene 500krat napisal da sem primerjal m3 in evota samo v zadevah v katerih jih lahko oz ste ga vi. Upam da ne moram poiskati svoje poste in postat.
Verjemite mi da vem kaj je razlika med m3 ali EVOtom. Tudi v temi o rs4 in m3 sem moral to pisati. Samo tebi je pac treba veckrat. Nic hudega. :D

O motorjih res ne vem veliko. Od zdaj pa vem da je augusta veliko vec naredila v razvoju motocikla kot katerikoli jap proizvajalec. Vidis vsak dan se nekaj naucis na tem forumu. LOOOOOOOOOOOL
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov