Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Cyrus
Novinec

Napisal/-a Cyrus Če feb 22, 2007 3:39 pm

BMW je lepši.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Če feb 22, 2007 9:49 pm

Nixxon je napisal/-a:Kakor komu. Glavna zamera je to, da izgleda kot vsi ostali Audiji.

Tud to je stvar okusa. Bolj čistih linij kot jih ima Audi v splošnem trenutno mislim da bi jih težko naredil.

Je pa res da Audi fura neko osnovno obliko ki jo spreminja bolj kot ne samo v grobem - vsaj za sprednji konec lahko tko rečemo, ritke se kar lepo razlikujejo :EE Za nekatere je to pozitivno, za druge pač slabo. Stvar okusa.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
BossM
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a BossM Če feb 22, 2007 10:33 pm

Moje mnenje je da je ta avto vsaj po zunanjem izgledu rezultat premajhnega poguma designerjev, ki so pobrali več ali manj poteze hišnih modelov, in kar me najbolj žalosti vsaj bočna linija in zadek (luči) sta kopiji BMW serije 3 coupe. :cry: Tu se povsem strinjam z drugmirko-m. Pomoje je tu želja po obuditvi modela audi quattro, izpred 25 let, ki je takrat že imel pogon quattro.

Za razliko pa so pri drugih hišnih modelih dokazali da znajo oblikovati lepa in všečna vozila (A8, Q7, R8, itd.). 8) Vsekakor jim želim da jim tudi s tem modelom uspe.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Če feb 22, 2007 11:31 pm

prosm ne q7 mešat- sploh ne kot oblikovalski dosežek :)

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CERES Pe feb 23, 2007 7:11 am

Ne vidim problema v obliki a5 :?: Če primerjam bmw 3 in a5 se mi zdi prekleto lep a5 :) Pa ne govorim tega ker naj bi bil fan nemcev ali audija. Sam roko na srce audi me bolj potegne. Ja pač stvar okusa....sam kaj morejo nekateri takoj obsoditi avto da je grd :?: Pač tebi ni ok nekateremu pa bo. Sej je cena tudi prava in jih ne bomo srečevali kot clio-te ali p206 itd. :) Pravim za lepoto je treba plačati :twisted:

Za notranjost je tipična audijska stisnena in všečna :)....bi mogli dati a5 rs ven da bi lahko konkuriral prihajajočem bmw m3. Sam gotovo so rešili to težavo s A5 S sam kaj ko bo imel novi m3 400 KM ali blizu te številke? Ne pa me držati za besedo..... kar pa se tiče avtomobila pa ocena 8 od 10 :D

Lp
remember: it can always get worse!

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Pe feb 23, 2007 7:26 am

Ko gledam nove in nove prihajajoče Audi-je, mi vedno znova pride na misel en in edini stavek: I want more!
Nekako tale agonija pogrevanja njihove klasične oblike traja že kar nekaj let, ravno toliko dolgo, da ob pogledu na "novo" formo ni nobenega vzburjenja več, le: jah no, sej je lepa audijeva klasika... Vseeno zna priti do točke, ko to ne bo več dovolj. Ko bo to pomenilo zastarelost dizajna. Bo Audi takrat znal pokazat kaj novega, osvežujočega in predvsem DOBRO oblikovanega? Ker roko na srce, z redizejniranjem dobre oblike ne moreš sfalit (no, edino če se tega loti Peugeot...), je preverjen uspeh, vendar ali znaš naresti novo formo, ki lahko parira stari? So pri Audiju sploh sposobni kaj takega?
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Napisal/-a CERES Pe feb 23, 2007 7:39 am

jorgeus je napisal/-a:Ko gledam nove in nove prihajajoče Audi-je, mi vedno znova pride na misel en in edini stavek: I want more!
Nekako tale agonija pogrevanja njihove klasične oblike traja že kar nekaj let, ravno toliko dolgo, da ob pogledu na "novo" formo ni nobenega vzburjenja več, le: jah no, sej je lepa audijeva klasika... Vseeno zna priti do točke, ko to ne bo več dovolj. Ko bo to pomenilo zastarelost dizajna. Bo Audi takrat znal pokazat kaj novega, osvežujočega in predvsem DOBRO oblikovanega? Ker roko na srce, z redizejniranjem dobre oblike ne moreš sfalit (no, edino če se tega loti Peugeot...), je preverjen uspeh, vendar ali znaš naresti novo formo, ki lahko parira stari? So pri Audiju sploh sposobni kaj takega?

Gotovo so sposobni sam zakaj bi se matrali oz. sebi delali delo če lahko vroče žemljice še lahko naprej prodajajo....ne vidim problema dokler prodaja teče kot more. Sam se moraš zavedati da Audi ne moreš primerjati s Peugeotom glede stila - oblike. Pač moraš vedeti da je audi bolj zadržan kajti kdo pa kupuje audije. Tisti ki so v srednjih letih ali celo več in so precej resni. Pod besedo resni mislim, tko da živijo bolj na visoki ravni in niso glih povprečni državljani. Sam audi je sinonim resnosti, elegance, prestižnosti, zaupanja v znamko ;) Meni je všeč taka klasika kot ima audi in bo gotovo imel še nekaj časa :) Je pa res da bojo čez kake 10 ali 5 let morali začeti na novo oblikovno linijo avtomobilov si zamisliti

Lp

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi Pe feb 23, 2007 7:57 am

Meni je to popolnoma jasno...vendar glede na paleto modelov, ki jo imajo in sedaj še A5, A7 ob boku A4, A6 in A8...Oprosti, če se mi zdi malce trapasto, da vsaj na enem izmed njih ne poskusijo testno malo bolj sveže oblike. Ne vidim razloga, da bi bil model kaj manj zanesljiv, eleganten in prestižen z novo formo (Če imajo sposobne dizajnarje, bi lahko imela nova forma vse omenjene krakteristike). To, da imaš pa 5 limuzin, ki jih komaj ločiš, potem A3, ki je zopet isti, samo brez riti in Q7, ki je nabildan A4 (če malo karikiram) je pa milo rečeno, smešno, na trenutke že pomilovanja vredno. Pri takemu budgetu, bi si lahko privoščili preverjanje sveže nove forme, vendar se tudi pri konceptih ne vidi nič novega. Niti enega renderja, risbe, s katero bi lahko malo potipali, kakšne reakcije vzburi (največ kar smo videli je koncept enega izmed A, ki se je pojavil vseh temah o Audiju... še en minus, ko se niti ne ve, kateri A gledaš, če ni značke gor...). Meni nasplošno je Audi oblika všeč, vseeno je že malo izpeta. 5, 10 let prepozno za novo formo bi bil moj komentar na tvojo špekulacijo o razvoju novega dizajna...

PS..če napišeš odgovor na post, ki je takoj pred tabo res ne vidim razloga, da še enkrat ponoviš kar je bilo ravnokar napisano...

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe feb 23, 2007 8:02 am

V določeni meri imata oba prav. Res je da, tudi za moje pojme, preveč pogrevajo isto juho. Dokler se avtomobili prodajajo, seveda, zakaj pa ne. Je pa še nekaj: skoraj krivčno je, da bi dizajnerje krivili za zadržanost oblik, oni so dobili določena navodila kakšen avto se od njih pričakuje. Če tebe že od začetka omejijo, ti ostane samo toliko prostora, v katerem moraš naredit "čudež". V tem momentu, ko bodo šefi rekli: "naredite nam revolucijo", sem prepričan da bomo vsi samo gledali. Ne zato ker bo vsem všeč, niti zato, ker bo vsem grdo, ampak zato, ker bo NOVO, sveže. Kdaj bo to? Ne vem, čez manj kot 10 let sigurno, ker takrat bodo pa res že izželi trenuten kotel idej tega dizajna. So tega sposobni? Absolutno. Če niso, bodo pa šefi vse odpustili in zaposlili nove, s svežimi glavami.

Trenutne oblike so, za moje pojme, dokaj "trenutno lepe", tako nekako kot Peugeotovi prejšnji modeli (206), ter Mercedes. Vsakmu so všeč, obenem so dokaj klasični in zadržani, da ja nebi kdo rekel da so grdi (čeprav so mi trenutne maske na Audijih-skoraj do tal, zeloooo všeč, nekako classic meets modern). Čas pa bo pokazal, ali bodo tej avti oblikovno utonili v pozabo, ali postali cenjene klasike.
Slika

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Napisal/-a CERES Pe feb 23, 2007 8:32 am

jorgeus je napisal/-a:Meni je to popolnoma jasno...vendar glede na paleto modelov, ki jo imajo in sedaj še A5, A7 ob boku A4, A6 in A8...Oprosti, če se mi zdi malce trapasto, da vsaj na enem izmed njih ne poskusijo testno malo bolj sveže oblike. Ne vidim razloga, da bi bil model kaj manj zanesljiv, eleganten in prestižen z novo formo (Če imajo sposobne dizajnarje, bi lahko imela nova forma vse omenjene krakteristike). To, da imaš pa 5 limuzin, ki jih komaj ločiš, potem A3, ki je zopet isti, samo brez riti in Q7, ki je nabildan A4 (če malo karikiram) je pa milo rečeno, smešno, na trenutke že pomilovanja vredno. Pri takemu budgetu, bi si lahko privoščili preverjanje sveže nove forme, vendar se tudi pri konceptih ne vidi nič novega. Niti enega renderja, risbe, s katero bi lahko malo potipali, kakšne reakcije vzburi (največ kar smo videli je koncept enega izmed A, ki se je pojavil vseh temah o Audiju... še en minus, ko se niti ne ve, kateri A gledaš, če ni značke gor...). Meni nasplošno je Audi oblika všeč, vseeno je že malo izpeta. 5, 10 let prepozno za novo formo bi bil moj komentar na tvojo špekulacijo o razvoju novega dizajna...

PS..če napišeš odgovor na post, ki je takoj pred tabo res ne vidim razloga, da še enkrat ponoviš kar je bilo ravnokar napisano...

Glede tega k praviš da se ponavljam, imaš prav :roll:

Sam glej kdo misliš da dela nove razrede med avtomobili? Dela jih trg. Kdo pa je trg? Mi. No in zakaj se razburjaš nekaj kjer nimaš niti male besede da bi spremenil. Pač tako je in tako bo :roll: Če ti je všeč je prav če pa ne pa tudi prav. Pač se jim že finančno izide da toliko "podobnih" avtomobilov prodajajo :D

Ne vem audi je nekaj posebnega na trgu in gotovo bo vedno. Sam bojo mogli biti v naslednjih letih previdni glede oblike. No recimo za novega passata. Ni ne vem kakšena umetnina ampak vseen se folk odloča za nakupe. Zato ker je vw passat. Isto je pri audiju. Pač kupijo tisto kar jim je všeč in se nekako vidijo v takšnem avtu. Itak je pa ta tema brez dna tako da bolje da neham govoriti drugače bi lahko roman napisali na temo audi. Ampak raje kdaj drugič ob drugi priložnosti :D

Lp

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker Pe feb 23, 2007 9:37 am

Audijeva oblika se resda spreminja le po malem ampak sam sem tud že v eni drugi temi pred časom napisal: zakaj spreminjati nekaj kar se odlično prodaja in obenem odlično izgleda? Zdej je le vprašanje časa kdaj bo ta oblika postala dolgočasna za nove modele in jo bo potrebno spremeniti. Kdaj bo to? Sam mislim da v roku enega desetletja absolutno. Sej bodo ves čas prihajali prenovljeni modeli - letos že A5, pa A7 pa novi A4 B8 itd.

Lahko da bo Audi počasi presedlal na drugačen dizajn, lahko pa da bo kar naenkrat udaril z revolucijo nove oblike.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe feb 23, 2007 10:59 am

CERES je napisal/-a:Sam glej kdo misliš da dela nove razrede med avtomobili? Dela jih trg. Kdo pa je trg? Mi.

Mi niti ne delamo. Dela jih industrija, ter nas prepriča da to rabimo in smo iskali že celo življenje in da to hočemo. Oni pa od tega potem služijo. Seveda so nekateri hibridi za določen krog ljudi dobri, za nekatere bi bilo vseeno če bi imeli navadno limuzino, pa se tega niti ne zavedajo,...
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe feb 23, 2007 1:42 pm

Nixxon je napisal/-a:
CERES je napisal/-a:Sam glej kdo misliš da dela nove razrede med avtomobili? Dela jih trg. Kdo pa je trg? Mi.

Mi niti ne delamo. Dela jih industrija, ter nas prepriča da to rabimo in smo iskali že celo življenje in da to hočemo. Oni pa od tega potem služijo. Seveda so nekateri hibridi za določen krog ljudi dobri, za nekatere bi bilo vseeno če bi imeli navadno limuzino, pa se tega niti ne zavedajo,...

nixxon- zakaj maš ti v podpisu Z8?
to ni ne praktičen, ne prostoren, ne....
je pa uživaški
je pa po eni strani popolnoma brezvezen razred avtomobilov

če smo pa že pri tem- zakaj se je debata sploh odprla v to smer?
sej A5 ni nov razred avtomobilov- je Avdijev nov model, ki zapolnjuje že zdavnaj odkrito tržno nišo coupejev
modus, 206CC, espace I....
so odkrili nove avtomobilske razrede
nekateri so pa že stari kot avtomobilizem ;)

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Pe feb 23, 2007 2:13 pm

Nixxon je napisal/-a:Kakor komu. Glavna zamera je to, da izgleda kot vsi ostali Audiji.
audi ima svojo linijo, po kateri se drži že več let... in zgleda, da je kar uspešna in na tej podlagi prodajo zlo dosti avtomobilov :roll:
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Pe feb 23, 2007 2:18 pm

Cyrus je napisal/-a:BMW je lepši.
glede na to da si skor edini k ti a5 ni ušeč ti ni treba usega skritizirat... bmw je lahko tebi lepši, kotpa vidiš pri večini - je audi "sveta vladar" ;) ne mi zamjrt, sm tečn že po naravi :D
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Napisal/-a CERES Pe feb 23, 2007 2:18 pm

Nixxon je napisal/-a:

Ja deloma. Potem bi mi lahko rekli določenemu razredu ne. Sam maš pa prav ko nas prepričajo da mi to rabimo. In potem smo v popolnoma drugačnih vodah. Reklame naš razum čistijo in postajamo vse bolj vodljive "lutke" :roll:

Lp

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter So feb 24, 2007 1:15 am

Jaz sem zihr da če bi tole bla Alfa da bi tukej ljudje umirali od lepote... samo ker je pač Audi je dougocajten :P

Sicer pa moram priznat da mi sprednji del avtomobila ne deluje najboljše, ampak bom počaku da ga vidim v živo, ker se lahko situacija obrne :)
Slika

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi So feb 24, 2007 9:06 am

z moje strani že ne...Sicer pa ne vem, zakaj tolk razburjanja, če človek izrazi pomislek o tem, da bi lahko Audi pokazal malo svežine. Meni je kot parfum, ki blazno lepo diši, vendar ga jaz ne voham več... Ali prevedeno za vse Audi fan-e: Audi forma mi je zelo všeč, samo me ne vzradosti več. Zato sem izrazila OSEBNO stališče o tem, da bi morda lahko poskusili mogoče vsaj v konceptnih renderjih novo formo. Itak moje stališče še ni in tudi nikoli ne bo vplivalo na razvoj v avtomobilski industriji, tko da...

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker So feb 24, 2007 5:39 pm

Slika

Slika

Tole je pa vedno bolj fukaško :wiihuu

Več slikc: http://www.fourtitude.com/gallery/galle ... /A5-S5-RS5
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter So feb 24, 2007 5:49 pm

Tale S5 je pa lep :shock: Edino škoda mi je da ma A8 style luči spredaj namesto A6
Slika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov