Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Ne apr 10, 2005 7:03 pm

killah bee je napisal/-a:
lublancan je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:
pugi405 je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:
pugi405 je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:uh je še bo vam frajerčkom zagustlo pa bomo vidli ko bota dva froca pri bajti pa samo en zaposlen, kaj bote kupovali... pa ko bo treba kupit stanovanje, ap treba froce v šolo spravit pa pol kupujte jajčka za 1mio ker je racionaln nakup... sam malo je treba pomislit da mali avto ni primern za familijo, rablen avto se nikol neve kaj se je dogajalo z njim, sploh zdaj v času napizdovanja, pa še razlika je v novi pa rablen avto, en ma garancijo en je nima...

ampak važno je da da ste vsi pouni perja, živite pri mamah in itak ni noben problem celo plačo zapičit sam za avto...

dajte mal razmislit. fak ej razvajeni vsi po vrsti. eni nerabijo avta zato da prekrijejo da majo malega kurca, eni rabijo avto da peljejo froce v šolo, grejo do bakice, kdaj na morje, kdaj smučat itd...

To kar govoriš je čista realnost. Ni kaj dodati. Se je pa za zamislit, kako moj kolega (upam, da ne bere tega) stanuje doma pr tstarih... ni važn kolk je star... :roll: in načrtuje da bo plunu za en avto 7 mio SIT (namesto da bi si za ta dnar omislu neko hišo in šel na svoje - se osamosvojil). Mama hotel ja... se da pršparat.. še posebej če maš dobro plačo pa nč frocov .... :evil: Jst bi tut šel na svoje pa zato (še) nimam realnih možnosti.... Moj point pa je v glavnem ta, da lahko ga nekateri serjejo če je vsega dost... Če nimaš nič pa nimaš kej... če me razumete... :roll:

ta tvoj kolega bo vrjetn vrgu vs denar za avto
kakšno bajto že dobiš za 7 mio
grem prec kredit vzet
men recimo tud ni da bi šel na svoje- 21 let študiram
sam sem glede financ realen poleg tega se pa doma dobr štekamo, pa še nč mi ne manka
poleg tega je pa tko če majo starši bajto se men osebno zdi logično da en otrok vstane pri bajti- če je dost velika
zakva bi šel drugam, če si lahko vse tm popedenaš
dacio bo pa kupu človek, ki ve koliko je vredna garancija
aja gets pa dacia sta pa čist v istem razredu
getz je pol maši pa še dražji- dobra primerjava
lp

Da se jo kupit... da... sm če se jo hoče... če se hoče pa doma ostat pr mamici... pol je pa vse predrago :roll:

kokr jst poznam cene nepremičnin si z 7 mio nimaš kej pomagat-
če pa vež za kakšno vseljivo bajto za 7 mio mi pa povej kje

bratranc je kupu bajto za 5 miljonou
seveda ne v centru ljubljane.... :roll:

tud za 7 se jo da, sam ne dobiš vile ampak manjšo starejšo hiško, vn iz glavnih mest

od kdaj je pa Logan nepremičnina :roll:

sej se klele pogovarjamo o avtu ane :D

tuki pa take neumnosti nekateri kvasite,da bo velik kruha za jest,bo cenej in bo več dnarja ostal za avto.

Kaj imata pa reno in fiat skupnega :roll:

Hiško za 5 miljonov. kaj zivi v baraki?

Glede logana, je pa cist uredu avto da se peljes iz A do B, vzdrzevanje je poceni in ce se ga bo neka druzina merkala bodo isto naredili 200k km. Samo ce potegnemo crto se rabljen avto vseeno bolj splača kupit.(za naso generacijo) Tak avto bodo kupvali starejsi ljudje, ki tazko razlocijo plastiko od usnja samo vidijo da je velik.
Isto ko v druzini kdo od nas zamenja avto in ga zmeraj gremo pokazat mami, je komantar : uuu koko je velk. Pa nevem ali je MB BMW ford...

Starejsi ljudje pa zmeraj kupjo nov avto in ce bo prodajalec z njim vljuden ga bodo kupili. zdej je vprasanje ali je to nateg? Mislm da ni, saj kokr se stari ljudje vozijo jim bo avto zmeraj vzgal in delal do smrti. Seveda ce bi kupovali rabljen avto, pa vsak ve da enga ata ni tezko obrnit da mu prodas zmahan avto.
Slika Slika

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Ne apr 10, 2005 7:08 pm

Pa še nekaj o nategu,kolk je kaj vredno :!:

Avto recimo BMW, cena 15 Mio->to je zame nateg,ker ni nikol toliko vreden :idea:
Slika

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande Ne apr 10, 2005 7:27 pm

MedoEdo je napisal/-a:Kaj pa narobe s tem avtom? Vsi pi*dite tak kot da mate vsi audije pa merce.
Logično da logan v sloveniji nebo uspel če si rajš folk kupuje 10 let stare golfe pa audi z 250 000 prevoženih.
Osebno bi rajš mel logana kot pa neko razturano petkico tak kot po mojem večina vas ki tak govori tak o tem avtu...

No brez zamere,
nisn si mogo pomagat
:twisted: :evil: :roll:

Daj lepo te prosim.Samo tako lahko recem:

1)Ta avto je nov,cisto nov.

2)Dobro tudi cena je primerna ampak jaz si tega nebi kupil ni ga denarja!:!: Res si raje kupim kaksen avto pa naj bo star 5 ali 10 let(npr. BMW 318is,320i letnika tam okoli recimo 95 letnik-vsa mozna oprema,ali pa kaksno HONDO,od RENAULTA samega tudi nebi bezal,ga imam pa sem kar zadovoljen,ceprav je samo RENAULT 5,ki jo ti omenjas kot nevem kako slab avto...KAJ PA TI VOZIS,pa a ves nismo vsi KREDITNO SPOSOBNI! :P

Dobro vsak ima svoj okus in zelje!Jaz si raje kupim nekaj,mal gledam tudi na samo znamko,kvaliteto,trpeznost,varnost...BMW ali HONDA,AUDI je imel pred desetimi leti tako razvito in dodelano tehnologijo,DACIA-ki je pa tebi tako pri srcu je pa danes nima.

Meni je itak cisto vseeno za tale avto(moje misljenje je pac taksno,ce komu ni prav mu nemoram pomagati,vsak ima svoj okus).Pa prosim nisem tega napisal da bi se skomerkoli prepiral,imam pametnejse delo tako da se nekatei vzdrzite neumnih komentarjev.

Lep vecer zelim se naprej.s_mande

P.S.: Pa brez zamere prosim,ni letelo samo nate.NISEM SI MOGEL KAJ! :twisted:

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne apr 10, 2005 8:50 pm

metallic je napisal/-a:Ojoj, eni očitno še zdej niso pogruntal, da je avto namenjen nerazvitim trgom in da so potencialni kupci družine z mal dnarja (ki očitno rabijo nov avto :? ) in iščejo prevozno sredstvo od točke A do točke B in nič več. :roll:

Nekateri očitno še sedaj niste pogruntal tega kar je napisano zgoraj.

Kar se pa tiče poceni hiš in stanovanj. Pri nas doma smo pred sedmimi leti kupili starejšo srednje veliko hišo za 4.5 miliona tolarjev s vsemi papirji. V Ribnici so se takrat stanovanja prodajala za 1000 DEM za kvadrat in smo pač prodal naše 76 kvadratov veliko tri sobno stanovanje in ves denar vložili v hišo. Brez kredita pa tut seveda ni šlo.
Danes se kvadratni meter stanovanja prodaja za 1000 evrov, predvsem zaradi LJ emigrantov, ki zvišujejo cene. Cene starejših hiš(k) se pa niso bisveno spremenile in so samo kakšna dva tri milione dračje kot pred leti.
Ljudje ne vrti se vse okoli ljubljane. V Ribnici kupiš 2000 kvadratov zemla in narediš vilo z denarjem ki bi ga dal v LJ (obrobje ljubljane > Dragomelj) samo za komunalno neopremljeno parcelo.

Mal OT samo ni mi šla v račun nekakšna vzvišenost Blejčana nad, po njegovem, poceni barako. V Ljubljani so pa 20 kvadratne garsonjere po 30 mio.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Ne apr 10, 2005 9:24 pm

Zzooommm je napisal/-a:Bluzite.
Vpičli ste se v to, da je treba za 2m kupit nov avto.
Kakšen nov avto dobiš? Dacia Logan.
Kakšen rabljen avto dobiš za ta denar? Za moje pojme boljšega.
Ni treba komplicirat dalje.
8)

PS: Družine z nizkimi prihodki pa itak ne kupujejo novih avtomobilov (če imajo vsa kolesa v glavi). Tudi Logan za 2m SIT je še vedno nateg^3.

fak ej razvajeni vsi po vrsti. eni nerabijo avta zato da prekrijejo da majo malega kurca, eni rabijo avto da peljejo froce v šolo, grejo do bakice, kdaj na morje, kdaj smučat itd

Vse to lahko naredim z Golfom 2 za 100kSIT.
Definiraj preseravanje.
A s čim slabšim od novega logana pa ne moreš froce v šolo peljat al kaj?
Važno, da ima 4 kolesa in da gre, pa je lahko tud 20 let stara Lada.

Podpis :tomidelej:

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Ne apr 10, 2005 9:43 pm

Ah, brezveze se pregovarjat, ali je zadeva smiselna ali ne. Itak bo cajt pokazal, ali je folk raje pripravljen dat 1.5m za logan ali par let star rabljen avto. Glede na to, kolk so prodal thalij, mislim, da bodo tut nekaj loganov.

Uporabniški avatar
krt206
Uporabnik

Kraj: Kjer sem

Napisal/-a krt206 Ne apr 10, 2005 9:53 pm

SAM LENIVCA POSLUŠITE!!!!!!!!!!!!!!

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Ne apr 10, 2005 10:05 pm

pri pogovoru o daciji vedno pride do primerjave s starimi avti
poglejte kolk cliotov se vozi po cesti- zakaj če lahko dobiš za ceno novega 5 let strar avto z začetno ceno skor 10 mio
pa zakaj bi nekdo kupu nov avto za 10 mio če lahko kupi 5 let star avto, ki je nov vreden 25 mio
........
NOV avto je NOV avto
ti se je treba zavedat
pol slopvencev vzame kredit za avto vreden 1.5 mio
zdej je pa dobr za razmislt
recmo da je kredit na 3 leta
dnarja nimaš tako rekoč nič- zato kredit
ali kupit strar avto, ki se ti lahko pokvari že jutri- ni nujno je pa povsem mogoče
ali kupit dacio - veš da boš mel dve leti mir
aja kolega je kupu avto za 1.2 mio (marea) nanjo je vložu 300-400 k ker je vse zajebaval po 3 mescih
drug kolega je po pol leta na passata vrgu 800.000
zato sem jst kupu nov avto, in nism upal kupt tud 2 leti starga dizla, ker ma že lahko 150.000 km + (po števcu pa seveda 45000)
vsak ma svoje prioritete- logično
hočm sam povedat da po takm mišlenju, torej raje 5 let star avto kot nov, čez nekaj let sploh nebi bil več 5 let starih avtov- kdo bi po kupu nove :roll:
lp

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po apr 11, 2005 6:58 am

don CONSIGLIO je napisal/-a:INFINITI, sem si dovolil tvoj podatek prenesti še v to temo, keer se mi zdi zelo vmesen:

INFINITI je napisal/-a:Ko je že nekdo omenil Dacio Logan - danes sem bral autobild in so dali primerjalni test: za isti keš novo dacio ali rabljenega golfa IV. In jao, jao; vedel sem da dacia ni bog-ve-kaj, ampak kako sranje je ta avto je pa res presenečenje. Pazi zdaj to test zavor 100-0; 53 METROV :jao: Znotraj drek od materijalov, lega konjske vprege - ker osel bo to kupil :roll:

Jaz sem se do sedaj držal malo bolj nazaj, kar se tiče tega Logana. Sem si rekel "ideja je zelo na mestu, počakajmo na prve teste", zdaj pa nimam več nobenih zadržkov. Moje mnenje je, da je ta avto nevaren in ni nič bolj ugoden od ostalih v tem cenovnem razredu. Tudi če je večji. In Renault ni dobrodelna organizacija za družine z nizkimi prihodki ;)

LP,
don CONSIGLIO

Madona, se je razvnela debata.

Pri tem prispevku moramo upoštevati kar nekaj okoliščin, ki bistveno prispevajo k osvetlitvi še druge plati.

1. AutoBild (AutoBlöd) je patriotistični rumeni tisk, časopis je avtomobilska različica Bilda, ki so nemške Slovenske novice. Vse kar tam ni nemško, je skorajda obsojeno na propad, če ne direktno, pa indirektno. Pred kratkim so namreč imeli test rabljenega Sharana. Potihem so napisali, da je pri tem avtu vse crkovalo, rjavelo in ropotalo, a so vseeno naglas vpili, da je avto vreden nakupa. Če pri enem recimo Citroenu malo zaropota kak kos plastike, to dajo na naslovnico. Jaz ga berem samo zato, ker je nejcenejša taka revija in ker je njen papir primeren za brisanje riti.

2. Logan, testiran v AutoBlödu, je bil sivo uvožen avto iz Romunije, z romunskimi gumami znamke 'Montana' in brez ABS-a. Isti avto so opremili še z gumami Continental in zavorna pot je bila 5 metrov krajša. Vseeno je jasno in to priznam, da mora Renault zavorno pot izboljšati, kar ne bo zahtevalo veliko truda, ni pa od ubogega Logana pričakovati zavorno pot športnega vozila. 40-45 m bi bilo čisto OK.

Ne vem kakšno različico dobivamo mi, vem da bojo Nemci že jeseni dobili izboljšano uradno uvoženo verzijo. Tudi obstoječa verzija ponuja zgledno varnost, definitvno pa tako, ki je na ravni 5 let starega rabljenega vozila in boljšo od vsakega drugega novega avtomobila za 1,55 mio!!

3. Avta ne moremo primerjati z hyundai hecom, ampak z razredom višje. Logan ima v vse smeri mere, podobne golfu IV ali celo večje, je za 10 cm višji in daljši, torej ga lahko primerjamo kvečjem z accentom ali elantro

4. Hyundai trenutno ponuja res poceni avtomobile, za 2,5 mio dobiš že Lantro, kar je neverjetno. Vendar to je akcija ljudje, to ne bo stalnica.

Skratka, kdor hoče avto, ki diši po novem, za ceno 5 ali več let starega švaba (ki so daleč od imunosti pred okvarami), zanj je logan po mojem poštena izbira. Meni je poleg tega še všečen avto, pa še kul je, ker pritegne veliko veliko več pozornosti in pogledov kot 5 let star golf štirka.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR Po apr 11, 2005 5:09 pm

Zdej je pa spet odvisno kakšna pozornost je to. :-P

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Po apr 11, 2005 5:20 pm

Ko sm ga prvič vidu, sm kr strmel vanga... [nov avto... pišuka, a se dacia (renault) norca dela iz nas...? :twisted: ]

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Po apr 11, 2005 9:33 pm

Ne bodite arogantni. Tudi spačku in hrošču so se ljudje smejali, že ob predstavitvi sta bila 10x bolj zastarela od Logana, pa sta se vseeno oba prodajala v neslutenih številkah. Toliko.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
frcac
Nov uporabnik

Kraj: Godovič

Napisal/-a frcac Po apr 11, 2005 9:42 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:4. Hyundai trenutno ponuja res poceni avtomobile, za 2,5 mio dobiš že Lantro, kar je neverjetno. Vendar to je akcija ljudje, to ne bo stalnica.

Seveda je in bo stalnica - brez jurja popusta oziroma "akcije" se ne proda skoraj nič več. Akcij nimajo samo tisti ki si to lahko privoščijo - beri imajo stalen krog kupcev, ki vedo po kaj pridejo. Ljudje ki pa iščejo poceni nov avto bodo brez omahovanja zamenjali danes "najboljšega renaulta" za jutri "najboljšega hyundaia" zaradi razlike 50 jurjev.

Pri Loganu je pa žalostno to, da je iz avta za 5000 € nastal avto ki je precej dražji, največji kos pogače pa si brez dvoma odrežejo trgovci. Za vsak nov avto v njegovi ceni plačaš okrog sto tisočakov samo za njegovo reklamiranje - torej sto jurjev daš zato da te pripeljejo v salon in ti izpulijo še ostali denar. Nekje dvajset procentov je marže, dvajset davka. Koliko je potem cena avta?

Lp, Sašo
VW Golf II GTi pocket rocket

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Po apr 11, 2005 9:48 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:...Jaz ga berem samo zato, ker je nejcenejša taka revija in ker je njen papir primeren za brisanje riti...

:rofl :rofl :cry :cry

Sej ima Mercator akcijo za skret-papir ampak brez vsebine na njem :D :D :D :D
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR Po apr 11, 2005 10:51 pm

Pa še dišeč je. :oops:
Zadnjič spremenil AgitatoR, dne Po apr 11, 2005 11:02 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
kroskris
Novinec

Kraj: z Dežele

Napisal/-a kroskris Po apr 11, 2005 10:59 pm

Še cliota ne bi kupo, kaj šele dacio :?
Če bo pa ta avto za rajo uspeh, pa naj bo, zaradi tega se ne sekiram 8)
omg, i love my bmw!
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Po apr 11, 2005 11:08 pm

Če nisi del slovenske raje, kaj si potem? Odličnež? Plemič? Po moje na prvem mestu bik.
Dva roda nazaj smo bili vsi kmetje, pomnite to.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR Po apr 11, 2005 11:10 pm

Joie teb pa dons neki dogaja. :P

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Po apr 11, 2005 11:19 pm

PMS ;)

LP,
Joie
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 20 gostov