Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če mar 05, 2009 10:29 pm

Jaz imam občutek, kot da hočejo Citroena na silo naredit v to, po čem je nekoč slovel - odštekanosti, odpiljenosti, drugačnosti,... Zato zadeva ne potegne ravno najbolj.

BlazR
Novinec

Napisal/-a BlazR Če mar 05, 2009 10:53 pm

Se strinjam, da je tale roza streha napaka. Kšne bolj nenavadne barve se na salonih vse prevečkrat uporabljajo, da bi avtomobil zgledal bolj zanimivo oblikovan kot je v resnici. Zelo lep primer tega je npr. tut legacy concept. Na prvi pogled s tisto srebrno barvo (in futurističnimi lučmi, ki imajo na konceptih podobno vlogo kot odbite barve) izgleda res moderno in ogromen preskok proti sedanjemu, ko pa mal bolš pogledaš, odmislš barvo in luči, pa ugotoviš d bo legacy tut u naslednji generaciji med oblikovno mn prepoznavnimi limuzinami. Da ne bo pomote, nč nimam direkt proti legacyju, je samo primer, to se dogaja pr mnogih avtih, čeprou js mislm d si s tem znamka nrdi več škode kot koristi. Ker koncept usi pohvaljo, da je lep in moderen, znamka ohrani obliko, hudo barvo zamenajo z običnimi barvami, futuristične luči z običnimi lučmi, avto pride vn in kr naenkrat se folku ne zdi nč posebnga in prodaja je povprečna ali podpovprečna.

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Če mar 05, 2009 11:23 pm

BlazR je napisal/-a:Se strinjam, da je tale roza streha napaka. Kšne bolj nenavadne barve se na salonih vse prevečkrat uporabljajo, da bi avtomobil zgledal bolj zanimivo oblikovan kot je v resnici. Zelo lep primer tega je npr. tut legacy concept. Na prvi pogled s tisto srebrno barvo (in futurističnimi lučmi, ki imajo na konceptih podobno vlogo kot odbite barve) izgleda res moderno in ogromen preskok proti sedanjemu, ko pa mal bolš pogledaš, odmislš barvo in luči, pa ugotoviš d bo legacy tut u naslednji generaciji med oblikovno mn prepoznavnimi limuzinami. Da ne bo pomote, nč nimam direkt proti legacyju, je samo primer, to se dogaja pr mnogih avtih, čeprou js mislm d si s tem znamka nrdi več škode kot koristi. Ker koncept usi pohvaljo, da je lep in moderen, znamka ohrani obliko, hudo barvo zamenajo z običnimi barvami, futuristične luči z običnimi lučmi, avto pride vn in kr naenkrat se folku ne zdi nč posebnga in prodaja je povprečna ali podpovprečna.

Jep, res si naredijo več škode kot koristi če tako pogledaš (vendar to velja za tiste prototipe, ki so napovedovalci serijskega modela, kot npr. Opel Antara GTC,...ne bi pa to veljalo za kakšne "vesoljske" prototipe,...

Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To mar 24, 2009 6:22 pm

Iz francoskega AutoPlus-a...

Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 To mar 24, 2009 7:33 pm

Ja avto je hud ni kj. Si pač umislš takega ki nima pinki strehe pa je. Drugač pa specialn.
GQ

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko To mar 24, 2009 7:41 pm

nja.... ne vem če bo armatura res čist taka... ker na enei sliki tega pinkiya se je vidlo malo čez levo sprednjo šipo... in vidlo seje en gromoooooozanski števec na njej...

poleg tega pa... kej tak ultimativno dosadnega v kabini bi prej pričakoval v kakem suzukiju kot pa v citroenu ;)
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To mar 24, 2009 7:47 pm

drugmirko je napisal/-a:nja.... ne vem če bo armatura res čist taka... ker na enei sliki tega pinkiya se je vidlo malo čez levo sprednjo šipo... in vidlo seje en gromoooooozanski števec na njej...

Se kar ujema se mi zdi...

Slika

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko To mar 24, 2009 7:53 pm

kaj pa vem... sej je podobno ampak ziher ne bo taka deska kot je tam narisano. vsej upam da ne...

avto na ostalih slikah mi pa ni glih nevem kaj... rozasta streha gor al pa dol... vseskupej je ena kičasta in prenapumpana kočija :cry: .

mogoče v kaki črni ali temni barvi kjer se ne bovidlo vsega tega samemu sebi namnjenega baročnega okrasja. upam, da bo vseskupej v živo bolj decentno.. :cry:
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
skyliner
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a skyliner To mar 24, 2009 7:55 pm

Avto je zadetek v polno... neglede na barvne kombinacije :P
Poln je elementov, hkrati pa sploh ni kičast... tko da, uspel jim je zelo uravnotežen izdelek. Mogoče je celo bolj nabit in klen kot vzornik Mini.

heh.. Drugmirko... sm ti eno kontro spustu :D :P v istem času ko sva pisala odgovora ;)
Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko To mar 24, 2009 8:03 pm

skyliner je napisal/-a:Avto je zadetek v polno... neglede na barvne kombinacije :P
Poln je elementov, hkrati pa sploh ni kičast... tko da, uspel jim je zelo uravnotežen izdelek. Mogoče je celo bolj nabit in klen kot vzornik Mini.

heh.. Drugmirko... sm ti eno kontro spustu :D :P v istem času ko sva pisala odgovora ;)

:P ..ni panike... si najbrž vsaj ene 15 let mlajši od mene 8) . meni je pač žal da je na njemu zelo malo citroena oziroma, da bi brez problema lahko nosu katero koli značko na nosu. se bo pač treba navadit.

ps. mini je sicer fenomenalen avto ampak proti temu je pa ena dolgočasna klobasa. oziroma... točno tolko buhtlastih oblin kot jih ma tale preveč jih ma mini premalo :P
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To mar 24, 2009 8:14 pm

drugmirko je napisal/-a: meni je pač žal da je na njemu zelo malo citroena oziroma, da bi brez problema lahko nosu katero koli značko na nosu.

Nič Citroëna ni na njemu. Pa tudi zunanjost mi deluje vedno slabše :?

Izgleda pa, da tudi tistih časov ne bo več, ko so majhni avtomobili, ko so prišli na trg prinesli veliko svežine, čeprav so bili preprosti in poceni.

Čakam na kaktusa :)

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko To mar 24, 2009 8:22 pm

Lignage je napisal/-a:
drugmirko je napisal/-a: meni je pač žal da je na njemu zelo malo citroena oziroma, da bi brez problema lahko nosu katero koli značko na nosu.

Nič Citroëna ni na njemu. Pa tudi zunanjost mi deluje vedno slabše :?

Izgleda pa, da tudi tistih časov ne bo več, ko so majhni avtomobili, ko so prišli na trg prinesli veliko svežine, čeprav so bili preprosti in poceni.

Čakam na kaktusa :)

hear, hear... 8)

mogoče se bo pa treba navadit, da bodo citrači od zdej naprej pač drugačni in bolj na vižo "špeglčki za indijančke".
upajmo, da jim bo pod vsem tem flashy kičem ostalo vsej malo elegance in gracioznosti, ki so jo meli do današnjih dni. Hypnos je že tak primer avta, ki je istočasno fascinantno eleganten in enostaven v osnovni obliki in nevrjetno kičast v detajlu.
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
skyliner
Novinec

Napisal/-a skyliner To mar 24, 2009 8:45 pm

drugmirko je napisal/-a:
skyliner je napisal/-a:Avto je zadetek v polno... neglede na barvne kombinacije :P

:P ..ni panike... si najbrž vsaj ene 15 let mlajši od mene 8) . meni je pač žal da je na njemu zelo malo citroena oziroma, da bi brez problema lahko nosu katero koli značko na nosu. se bo pač treba navadit.

ps. mini je sicer fenomenalen avto ampak proti temu je pa ena dolgočasna klobasa. oziroma... točno tolko buhtlastih oblin kot jih ma tale preveč jih ma mini premalo :P

heh... lahko da je 15 let razlike... sam sm ti po letih verjetno bližje kot 70% A foruma :P
drgač pa ja... DS3 je pravo nasprotje Minija (njegova preprostost je že skoraj dolgočasna). Zgleda, da bo novodobnost Cjev zelo napolnjena z elementi, detajli v katerih se bo odsevala preteklost znamke... Če se vrnem na DS3, mogoče bo pa zaradi tega avto še bolj zanimiv, ko bo oko opazovalo in odkrivalo vedno nove detajle. To bo pač pokazal čas... upam pa si trdit, da bo po 206ki to najbolj "čustven" mali avto.
Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Sr mar 25, 2009 5:02 am

skyliner je napisal/-a:Zgleda, da bo novodobnost Cjev zelo napolnjena z elementi, detajli v katerih se bo odsevala preteklost znamke... Če se vrnem na DS3, mogoče bo pa zaradi tega avto še bolj zanimiv, ko bo oko opazovalo in odkrivalo vedno nove detajle. To bo pač pokazal čas... upam pa si trdit, da bo po 206ki to najbolj "čustven" mali avto.

Se strinjam in mislim, da je ta DS 3 kar pošten avtomobil kateremu elegance ne manjka. Menim, glede na videno do sedaj (izužemši tisto pink streho) da so na pravi poti. :yum

drugmirko, lignange: nič bat, nas ne bojo razočarali, sploh pa ko si avto ogledaš v živo je lahko čist druga pesem, pa tudi človek se čez čas navadi oblike.
En primer zase: če sem se lahko navadil na zadek C6 lahko prenesem skoraj karkoli, razen mogoče Avantime izpadov (no offense Renault).
drugmirko: se še spomniš kaj si govoril za C5 II, ko je bil prvič neuradno razkrit (mislim, da je blo okoli julija 2007), ko so pa prišle uradnje fotke je pa zadeva izpadla dosti boljše,...
Mislim, da ni panike. ;)
But hey, that`s just me. :P

Tretjič: ta notranjost. Upal sem na bolj tisto varianto, ki jo je mislim da Lignange nekaj časa nazaj postov, ampak me sploh ne skrbi, ker ko bodo uradne fotke tukaj bo zadeva izgledala kar impozantno (at least I hope so :P )

Četrtič: me prav zanima, kakšne oblikovne in tehnološke razlike bodo med C3 in DS3?
:idea: :?:

Lp

Slika

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Sr mar 25, 2009 10:27 am

CITROENAR ŠT 1 je napisal/-a:Se strinjam in mislim, da je ta DS 3 kar pošten avtomobil kateremu elegance ne manjka. Menim, glede na videno do sedaj (izužemši tisto pink streho) da so na pravi poti. :yum

jaz pa ne... še zmerej ostajam pri tem, da bi nanj lahko nataknli katerokoli zančko in se noben nebi kej preveč p*zdu da ni prav... in tu in tam bi mu kdo pripisal podobnost citroenom.

CITROENAR ŠT 1 je napisal/-a:drugmirko, lignange: nič bat, nas ne bojo razočarali, sploh pa ko si avto ogledaš v živo je lahko čist druga pesem, pa tudi človek se čez čas navadi oblike.
En primer zase: če sem se lahko navadil na zadek C6 lahko prenesem skoraj karkoli, razen mogoče Avantime izpadov (no offense Renault).

ja... tu se sicer popolnoma strinjam. citroeni majo nevrjetno konstantno lastnost, da v živo zgledajo 27x bolje kot na slikah. še posebej, če gre za "mobitel slike" narejene na skrivaj, ko je kdo zalotu nezakamufliran nov citroenov model... takisto sem prepričan, da bo tale postavljač v živo zgledal boljše, kot pa ta srebrno/roza nakaza... ampak pri tem postavljaškem napihnjencu ne gre za mobitel slike... gre za konkretne in premišljeno narejene fotke namenjene produciranju instantnega "WOW, jaz bi pa to mel" efekta. in avtek na njih tako tudi učinkuje... na prvi pogled je absolutni WOOOW! vendar bolj kot ga gledam in bolj kot je svetla barva na njem, bolj groteskno mi zgleda z vsemi temi oblinami, tonami kroma in šargopirgastimi strehami....
žal! sem pač že v letih, ko mi "fluorescentni šniranci", kromasti "metal pasovi" in "bad ass" look ne pomeni več "mode". oziroma "attituda". mam pač veliko rajši kakega klasično umirjenega in nevpadljivega, ampak vseeno zelo elegantnega in prav nič dolgočasnega Armanija. in Citroeni so do tega "DS"a (in zadnjih par konceptov) bli bolj "Armani" kot pa "bad ass žolta šniranca" :P.

ps. Avantajm je bil carski avto! vendar žal, kot mu tudi ime pove, oblikovno zelo pred svojim časom...

CITROENAR ŠT 1 je napisal/-a:drugmirko: se še spomniš kaj si govoril za C5 II, ko je bil prvič neuradno razkrit (mislim, da je blo okoli julija 2007), ko so pa prišle uradnje fotke je pa zadeva izpadla dosti boljše,...
Mislim, da ni panike. ;)
But hey, that`s just me. :P

seveda se spomim! ampak ves moj gnev je bil namenjen tisti prvi mobitel fotki srebrnega C5, katero so po boku še dodatno "peglali" s fotošopom -najbž so "lupli" dol kamuflažo al pa kej podobnega- in s tem izdatno popeglali celoten bok! tako se razen tistega ploha po celi levi strani in za Citroena izjemno visokega in strmo odrezanega nosa ni vidlo kej dosti! zatomi je potem konceptni kabrio, ki je pokazal vse tiste obline po bokih, bil popolnoma navdušujoč...
kar se pa samega C5 tiče... tudi tu se navdušenje počasi umirja in avto mi vse bolj vzbuja zelo ambivalentne občutke... še zmeraj lahko v njemu vidim neizpodbitne linije in sorodnosti z ostalimi citroeni in še zmeraj me vsemu temu dodana agresivnost lahko navduši! po drugi strani pa mi zmerom bolj deluje tudi hladno, prebaročno in kičasto... :( . I believe the plague was seeded here... al pa mogoče že pri C4 Picassu...

CITROENAR ŠT 1 je napisal/-a:Tretjič: ta notranjost. Upal sem na bolj tisto varianto, ki jo je mislim da Lignange nekaj časa nazaj postov, ampak me sploh ne skrbi, ker ko bodo uradne fotke tukaj bo zadeva izgledala kar impozantno (at least I hope so :P )

seveda bo zgledala boljše... že to, da bo razmerje med velkostjo tistih treh števcev drugačno, kot je na risbi in to, da bosta zunanja dva "zalomljena" eden proti drugemu bo razbilo monotonijo tiste narisane "deske"! še zmerom pa je zame to vseskupej en povprečen, konvencionalen dolgcajt! lahko bi blo v Oplu, Seatu al pa Suzukiju... še najmanj pa v Citroenu. ne me spet narobe razumet... ne robantim se "kontra svega"... sam, preprosto sem pričakoval več! če razložim drugače... to bi blo prblližno tak, kot če bi v kakega novega Audija, ki ma -kot se vsi strinjamo- fenomenalne aramture, našraufali armaturo iz Golfa + al pa Tiguana.... verjetno se strinjaš, da bi vsi meli rahlo dolg nos in vsi bi pisali "bleh... Audi si pa zasluži kej boljšega"...

CITROENAR ŠT 1 je napisal/-a:Četrtič: me prav zanima, kakšne oblikovne in tehnološke razlike bodo med C3 in DS3?
:idea: :?:
Lp
:P

verjetno bo C3 navoljo samo pet vratni, DS3 pa samo poshy&flashy trivratni varianti z, upam da, kej močnejšimi motorji... ampak glede na to kako se okrog vsega tega obnašajo pri ljubi nam fabriki je popolnoma enako verjetna (če ne celo verjetnejša :P ) opcija da bo DS3 brez kroma in šarolike strehe bil trivratni C3, vsi skupej bodo pa meli vsaj 300 kil preveč in kilave motorje :mrgreen: :mrgreen: . orenk (stare in nove) turbake bodo pa še naprej šraufali sam v Pežoje :evil:
ultra šporcki 110 konjski C4 Loeb edišn pa jih, v veselm pričakovanju, že zdej pozdravlja :twisted:
:mrgreen: :P ;)
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
skyliner
Novinec

Napisal/-a skyliner Sr mar 25, 2009 1:17 pm

...tako je z zaljubljenci, ko jih razočara njihova izbranka :P
Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Sr mar 25, 2009 11:27 pm

skyliner je napisal/-a:...tako je z zaljubljenci, ko jih razočara njihova izbranka :P

Nismo še obupalli in se ne damo! :!: ;)
Če nam drugega ne preostane nam ostane pa vsaj upanje :idea: :D :pray:

Tacklebery v Policijski akademiji 5, ko so opogumljali Lassarda: "Never give up! Never lose hope!..."

Lp

Slika

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Po apr 13, 2009 11:45 am

Auto Express piše, da bo pripravljena tudi športna verzija (poimenovana GT?) kot konkurenca Miniju in Mi.To GTA. Motor bo verjetno 175 konjski 1,6 litrski turbo, ki ga uporabljajo že drugi avtomobili koncernov PSA in BMW.

Članek omenja tudi ostale DS modele. Tako naj bi DS4 res bil serijski C-SportLounge, DS5 pa bo luksuzna limuzina na mehaniki C5.

skice:
http://www.autoexpress.co.uk/images/fro ... 272_25.jpg
http://www.autoexpress.co.uk/images/fro ... 271_25.jpg
http://www.autoexpress.co.uk/images/fro ... 270_25.jpg

http://www.autoexpress.co.uk/news/autoe ... per_s.html
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Sr apr 15, 2009 10:43 pm

http://www.autoexpress.co.uk/news/autoexpressnews/234992/sizzling_ds3_gunning_for_cooper_s.html
Sizzling DS3 gunning for Cooper S
GT version of bold new Citroen is getting ready to turn up the temperature in the hot hatch class

Large bonnet scoop feeds air to engine – and this is likely to be 175bhp 1.6 turbo from 207 GTi
By Jack Rix03rd April 2009Feast your eyes on the model that’s set to put Citroen back at the top of the hot hatch charts! Auto Express has learned that the French firm is planning a rapid supermini based on its new DS small luxury car.

Likely to be called the DS3 GT, the model will go head-to-head with rivals such as the Abarth 500, MINI Cooper S and forthcoming Alfa Romeo MiTo GTA. As you can see from our illustrations, it promises even more visual impact than the DS3.

Rally-inspired white alloys, a big rear wing and muscular bonnet vent mark the GT out, while flared wheelarches and a chunky bodykit provide a more purposeful look.

Elsewhere, the DS3 GT retains the same remarkable styling as the standard car, with anose dominated by an oversized chrome chevron badge. The newcomer should be every bit as sharp to drive as it looks.

The standard DS3 is based on the chassis of the next-generation C3, but will be optimised for better responses. Expect the GT version to take it a step further with an even stiffer set-up.

Under the bonnet, the engine most likely to be used is a 175bhp 1.6-litre turbo unit from sister firm Peugeot’s 207 GTi and the MINI Cooper S. Performance should be similar on paper, with 0-60mph in around seven seconds and a top speed approaching 135mph.

These are exciting times for Citroen. The launch of the DS3 revives a badge that was first used on the revolutionary DS of the Fifties – and this car will be the first of a whole new model line-up.

Next to appear will be the DS4 – a premium take on the C4 that’s likely to be based on the C-SportLounge concept which debuted at the 2005 Frankfurt Motor Show.

Following this will be the DS5. Sharing mechanicals with the C5, it aims to take luxury executive cars to a new level.

Citroen’s focus isn’t only on opulence, though. Eco-friendly stop-start technology will be offered as standard across the range, while Peugeot-Citroen’s diesel-electric hybrid drivetrain is set to debut in a DS model.

http://photos.autoexpress.co.uk/images/front_picture_library_UK/dir_610/car_photo_305272_25.jpg

http://photos.autoexpress.co.uk/images/front_picture_library_UK/dir_610/car_photo_305271_25.jpg

http://photos.autoexpress.co.uk/images/front_picture_library_UK/dir_610/car_photo_305270_25.jpg

"Feast your eyes on the model that’s set to put Citroen back at the top of the hot hatch charts! "

Hja, za sam vrh bo treba malce več truda vložit not kot pa samo 207 RC motor (upam, da ne tudi 5 stopenjski menjalnik, pač pa novega 6 stopenjskega) in malce trše vzmetenje in drugačen body kit (207 RC ima za moje pojme premalo agresiven body kit poleg drugih stvari) dat v DS 3 in mislit, da so pa unga zgoraj za ja**a prijeli. Treba bo eno carsko podvozje, recimo un motor 1.5 l MCE-5 VCRi turbo bencinski motor o katerem je drugmirko pisal (220 KM, 420 Nm,..) dobr menjalnik dober body, lahko tudi še elektro motor zraven, stop start 2,... kit pa so na konju! :twisted: :twisted:

We shall see!

Lp

Slika

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten