BlazR je napisal/-a:Se strinjam, da je tale roza streha napaka. Kšne bolj nenavadne barve se na salonih vse prevečkrat uporabljajo, da bi avtomobil zgledal bolj zanimivo oblikovan kot je v resnici. Zelo lep primer tega je npr. tut legacy concept. Na prvi pogled s tisto srebrno barvo (in futurističnimi lučmi, ki imajo na konceptih podobno vlogo kot odbite barve) izgleda res moderno in ogromen preskok proti sedanjemu, ko pa mal bolš pogledaš, odmislš barvo in luči, pa ugotoviš d bo legacy tut u naslednji generaciji med oblikovno mn prepoznavnimi limuzinami. Da ne bo pomote, nč nimam direkt proti legacyju, je samo primer, to se dogaja pr mnogih avtih, čeprou js mislm d si s tem znamka nrdi več škode kot koristi. Ker koncept usi pohvaljo, da je lep in moderen, znamka ohrani obliko, hudo barvo zamenajo z običnimi barvami, futuristične luči z običnimi lučmi, avto pride vn in kr naenkrat se folku ne zdi nč posebnga in prodaja je povprečna ali podpovprečna.
skyliner je napisal/-a:Avto je zadetek v polno... neglede na barvne kombinacije :P
Poln je elementov, hkrati pa sploh ni kičast... tko da, uspel jim je zelo uravnotežen izdelek. Mogoče je celo bolj nabit in klen kot vzornik Mini.
heh.. Drugmirko... sm ti eno kontro spustu:P v istem času ko sva pisala odgovora
drugmirko je napisal/-a: meni je pač žal da je na njemu zelo malo citroena oziroma, da bi brez problema lahko nosu katero koli značko na nosu.
Lignage je napisal/-a:drugmirko je napisal/-a: meni je pač žal da je na njemu zelo malo citroena oziroma, da bi brez problema lahko nosu katero koli značko na nosu.
Nič Citroëna ni na njemu. Pa tudi zunanjost mi deluje vedno slabše![]()
Izgleda pa, da tudi tistih časov ne bo več, ko so majhni avtomobili, ko so prišli na trg prinesli veliko svežine, čeprav so bili preprosti in poceni.
Čakam na kaktusa
drugmirko je napisal/-a:skyliner je napisal/-a:Avto je zadetek v polno... neglede na barvne kombinacije :P
Poln je elementov, hkrati pa sploh ni kičast... tko da, uspel jim je zelo uravnotežen izdelek. Mogoče je celo bolj nabit in klen kot vzornik Mini.
heh.. Drugmirko... sm ti eno kontro spustu:P v istem času ko sva pisala odgovora
:P ..ni panike... si najbrž vsaj ene 15 let mlajši od mene. meni je pač žal da je na njemu zelo malo citroena oziroma, da bi brez problema lahko nosu katero koli značko na nosu. se bo pač treba navadit.
ps. mini je sicer fenomenalen avto ampak proti temu je pa ena dolgočasna klobasa. oziroma... točno tolko buhtlastih oblin kot jih ma tale preveč jih ma mini premalo :P
skyliner je napisal/-a:Zgleda, da bo novodobnost Cjev zelo napolnjena z elementi, detajli v katerih se bo odsevala preteklost znamke... Če se vrnem na DS3, mogoče bo pa zaradi tega avto še bolj zanimiv, ko bo oko opazovalo in odkrivalo vedno nove detajle. To bo pač pokazal čas... upam pa si trdit, da bo po 206ki to najbolj "čustven" mali avto.
CITROENAR ŠT 1 je napisal/-a:Se strinjam in mislim, da je ta DS 3 kar pošten avtomobil kateremu elegance ne manjka. Menim, glede na videno do sedaj (izužemši tisto pink streho) da so na pravi poti.![]()
CITROENAR ŠT 1 je napisal/-a:drugmirko, lignange: nič bat, nas ne bojo razočarali, sploh pa ko si avto ogledaš v živo je lahko čist druga pesem, pa tudi človek se čez čas navadi oblike.
En primer zase: če sem se lahko navadil na zadek C6 lahko prenesem skoraj karkoli, razen mogoče Avantime izpadov (no offense Renault).
CITROENAR ŠT 1 je napisal/-a:drugmirko: se še spomniš kaj si govoril za C5 II, ko je bil prvič neuradno razkrit (mislim, da je blo okoli julija 2007), ko so pa prišle uradnje fotke je pa zadeva izpadla dosti boljše,...
Mislim, da ni panike.![]()
But hey, that`s just me. :P
CITROENAR ŠT 1 je napisal/-a:Tretjič: ta notranjost. Upal sem na bolj tisto varianto, ki jo je mislim da Lignange nekaj časa nazaj postov, ampak me sploh ne skrbi, ker ko bodo uradne fotke tukaj bo zadeva izgledala kar impozantno (at least I hope so :P )
:PCITROENAR ŠT 1 je napisal/-a:Četrtič: me prav zanima, kakšne oblikovne in tehnološke razlike bodo med C3 in DS3?
![]()
![]()
Lp
skyliner je napisal/-a:...tako je z zaljubljenci, ko jih razočara njihova izbranka :P
Tacklebery v Policijski akademiji 5, ko so opogumljali Lassarda: "Never give up! Never lose hope!..."
Sizzling DS3 gunning for Cooper S
GT version of bold new Citroen is getting ready to turn up the temperature in the hot hatch class
Large bonnet scoop feeds air to engine – and this is likely to be 175bhp 1.6 turbo from 207 GTi
By Jack Rix03rd April 2009Feast your eyes on the model that’s set to put Citroen back at the top of the hot hatch charts! Auto Express has learned that the French firm is planning a rapid supermini based on its new DS small luxury car.
Likely to be called the DS3 GT, the model will go head-to-head with rivals such as the Abarth 500, MINI Cooper S and forthcoming Alfa Romeo MiTo GTA. As you can see from our illustrations, it promises even more visual impact than the DS3.
Rally-inspired white alloys, a big rear wing and muscular bonnet vent mark the GT out, while flared wheelarches and a chunky bodykit provide a more purposeful look.
Elsewhere, the DS3 GT retains the same remarkable styling as the standard car, with anose dominated by an oversized chrome chevron badge. The newcomer should be every bit as sharp to drive as it looks.
The standard DS3 is based on the chassis of the next-generation C3, but will be optimised for better responses. Expect the GT version to take it a step further with an even stiffer set-up.
Under the bonnet, the engine most likely to be used is a 175bhp 1.6-litre turbo unit from sister firm Peugeot’s 207 GTi and the MINI Cooper S. Performance should be similar on paper, with 0-60mph in around seven seconds and a top speed approaching 135mph.
These are exciting times for Citroen. The launch of the DS3 revives a badge that was first used on the revolutionary DS of the Fifties – and this car will be the first of a whole new model line-up.
Next to appear will be the DS4 – a premium take on the C4 that’s likely to be based on the C-SportLounge concept which debuted at the 2005 Frankfurt Motor Show.
Following this will be the DS5. Sharing mechanicals with the C5, it aims to take luxury executive cars to a new level.
Citroen’s focus isn’t only on opulence, though. Eco-friendly stop-start technology will be offered as standard across the range, while Peugeot-Citroen’s diesel-electric hybrid drivetrain is set to debut in a DS model.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov