Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s Pe mar 12, 2010 10:51 am

Polo78 je napisal/-a:Tudi meni je karavan zelo všečen, ratal jim je veliko bolje kot petvratni. Slednji bi bil meni osebno lepši, če bi bil takle:

Slika

3/4 avta zadnji odbijač...bljak

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe mar 12, 2010 12:07 pm

taka majhna luknja prtljažnika?

tole nekak ne more bit..

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Ne mar 14, 2010 10:48 am

Ford focus karavan: :)
Priponke
Ford-Focus_Estate_2011_800x600_wallpaper_08.jpg
Ford-Focus_Estate_2011_800x600_wallpaper_09.jpg
Ford-Focus_Estate_2011_800x600_wallpaper_07.jpg
Ford-Focus_Estate_2011_800x600_wallpaper_05.jpg
Ford-Focus_Estate_2011_800x600_wallpaper_03.jpg
Ford-Focus_Estate_2011_800x600_wallpaper_01.jpg

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Če maj 06, 2010 3:58 am

Nekaj v tem stilu zna bit ST-jka ali pa RS-ka

Ford Focus RS (ST) Version 2012

May 4, 2010 at 1:49 am

Is known yet if the new generation Ford Focus has a super sports version as is the case today with the RS RS500 or better. Ford may say that there will be more than SR, it has some difficulty in believing quadn we see that there was excitement around the RS and its different variations. No one knows if the cons very pleasant L5 Turbo will return or if he will be content with a new version of vitamin L4 2.0 L turbocharged EcoBoost. So our friend Theophilus Chin has taken on the spot to offer us a nice Focus RS 2012 that I propose to explore below.

Slika

It features the same aesthetics of the current model, but the famous Kinetic Design Ford shows so much that he can comfortably move towards greater sportiness without being tortured or too busy. In any case a very attractive proposal that should appeal to fans despite the taillights too big (slightly retouched) ...

Slika
Via T. Chin.

http://blogautomobile.fr/ford-la-focus-rs-ou-st-version-2012-62435

Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Sr sep 15, 2010 6:12 am

Focus ST. Še vedno petvratnik (o trivratni različici se nič ne govori) z dvolitrskim Ecoboost motorjem (247 konjičkov).

Slika
Slika
Slika
Slika

http://www.autoblog.com/2010/09/15/pari ... go-global/

Sprednji del je z široko odprtim gobcem pravi obup. So poskušali kopirat Aston Martin, a jim ni najbolj uspelo.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson Sr sep 15, 2010 7:40 am

Avto je načeloma špica, tud verjamem da vozne lastnosti. Notranjost je prav futuristična, zelo všečna. Edino kar me moti je dizajn zadnjih luči, nekako se mi ne skladajo s celoto avtomobila. Overall je avto soliden!
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Sr sep 15, 2010 9:00 am

Ne vem, meni se zdi kot da so vzeli sedanji model in niso vedeli kaj naj naredijo, pa so ga malo pogršali. To velja za zunanjost, notranjost mi je pa kar všečna. :tomidelej:
Vsekakor pa treba v živo videti, ker sedanji model mi je eden najlepših avtov v tem razredu :D

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Sr sep 15, 2010 9:40 am

fantastičen avto!!! zadaj malo spominja na imprezo, vsaj mene.

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Sr sep 15, 2010 9:41 am

Sem komentiral že na Jalopniku, ampak ajde:

Meni zgleda zadeva bolj generična kot trenutni, kot da bi se sparil s Cee'dom. Eh.
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr sep 15, 2010 10:19 am

Prvi vtisi... spredaj mi zgleda kot neokusno zrižan trenutni model, zadaj kot fiesta s čudnimi anomalijami. Pri karavanu mi zadnji konc deluje preveč "navaden" napram sprednjemu, isto kot pri trenutnem modelu. Notranjost na teh svetlečih slikah deluje že rahlo kičasto. Splošni vtis je, kot da so imeli solidne osnovne linije in potem zmetali naj i vanj en kup nepotrebnih detajlov i dodatkov!

Je pa to mnenje skoraj brezpredmetno, dokler ga ne vidim v živo in se ne vsedem v njega...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr sep 15, 2010 10:26 am

Men je pa všeč, razen mogoče prednji konec, ki ni nujno da bo v resnici slabo zgledal

MatejL
Nov uporabnik

Napisal/-a MatejL Sr sep 15, 2010 1:33 pm

Najbolj mi grejo na živce pri teh predstavitvah, slike notranjosti. Tukaj vse zgleda uf in ah kot vesoljska ladja, v resnici pa se potem temu ne moreš niti približiti, razen če za dodatno opremo navržeš več kot je sam avto vreden. Drgač pa sploh ni vidt neke ogromne razlike proti sedanjemu modelu, razen zadnjih luči. Meni to bolj deluje kot facelift kot pa prenovljen model :S

Ampak tko al tko treba počakat da ga vidmo na cesti :)

Uporabniški avatar
Sandi
Novinec

Napisal/-a Sandi Sr sep 15, 2010 1:56 pm

Moj pogled je, da je tole bolj facelift malo bolj obširen oz. pač evolucija trenutnega modela (podobno kot golf 5-6), rezane seveda natranjosti, kjer je pač napredek viden in meni všečen :). Edino volan bi pri STju lahko bil malo bolj "športen", s tem iamm v mislih 3-kraki... Če bi trenutko kupoval ST ali RS bi verjetno fajn premislil če nebi vzel starega, ker mi je zunanjost lepša:), mi je eden najlepših diskretno oblikovanih avtomobilov, sploh v tem razredu ( OK, Gulietta je izjema:) ).
Karavan Pa tudi sledi tradiciji in je kot pri prejšnjih focusih diskretno in čist "navadno" oblikovan.

Overall mi je še kar všečen, sploh če pomislim na direktno konkurenco ( Golf, Auris, Astra...), definitivno pa ni nek presežek oz. revolucija kot je bil recimo Focus mk1.
lp,

p.p. Morda bo pri ST-ju čisto drugače izgledalo ko bo na tisto votlino spredaj prišla tablica... :)

Ali je še komu lepše izpeljan izpuh pri starem ST-ju, ko je bil na vsaki strani eden, kot pa tukaj ko je na sredini?? Meni je definitivno lepše na vsaki strani ena cev 8)
Sicr bl mal pišm, sm pa skoz tuki

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr sep 15, 2010 3:12 pm

Asociacija na sprednji del:
Slika
Slika

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Sr sep 15, 2010 3:21 pm

P. mal previsok nos (j. te zaščita pešcev), notranjost zanimiva, vendar 4 kraki volan :roll: :roll: sej niso normalni..

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Sr sep 15, 2010 6:20 pm

IcEm4n je napisal/-a:Asociacija na sprednji del:

dej p*zda IcE, skorej sem se z jabko, ki sem jo jedel, zadavu, ko sem prebral tvoj tekst nad sliko Astona...:mrgreen:

kako ti je tale... tale... dolgočasni "vsem na kugli zemaljski bi rad bil lep" kontejner sploh kakršna koli asociacija na prelepo Astonovo skulpturo
in esenco elegance?!? ajde, da si nalimal karkoli drugega, ne pa Fiskerjevega Astona... mene recimo dvakrat bolj spominja na tole, kot pa na DB9 =P:

Slika

evo, pljunuto... forma, eleganca, ta žar... in ta grozeča odprtina spredaj... :mrgreen:

Slika

notranjost je pa meni korejska :cry: ...in čeprav mi generalno gledano novi Fokus spada vi "ista brezvezna in konzervativna j***a" kot C4, ma C4 vsej spodobno notranjost... Foki je navzven vsej z boka bolj konsistenten in spodobnejši avto ampak na zunaj ni toliko boljši, kolikor je notranjost slabša... sicer pa k*rc pa taka tolažba... od teh dveh sem pričakoval daleč največ, pa sta se izkazala za največje razočaranje... :(
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Sr sep 15, 2010 7:02 pm

Meni pa nasplošno niti ni tolk slab tale Focus ... čeprav tale ST je iz sprednje strani za bruhat ...

Notranjost mi je pa svetovna ... ampak spet tisti ''čeprav'' - v ST obvezno spada 3 kraki volan ...

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr sep 15, 2010 7:08 pm

Tale ST je tak kot bi ga Japonci naredil. Prav Toyota Matrix mi je prišla na misel ob pogledu na tega Focusa...

Slika

Ne vem, ali se nekdo slabo počuti ali pa je folku dejansko všeč, da ima kakšen Ford tudi rižast videz :?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr sep 15, 2010 7:13 pm

js pa megana vidim na hitro ko pogledam tega forda :lol:

banda francoska bodo spet kako revolucijo zganjali...

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr sep 15, 2010 7:16 pm

Se strinjam ja. Niso ravno najbolje "zadeli" pri oblikovanju novega Focusa. ST je malenkost boljši a zelo moti par stvari...
Predvsem me še vedno moti oblika zadnjih luči. Na splošno mi zadek pušča vtis kot, da gledam... Bom raje zase obdržal kar mislim. Sprednji konc pa niti ni tako napačen.
Verjamem pa, da bo lega na cesti še naprej odlična.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Clancy in 3 gostov