Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Ne mar 14, 2010 3:31 pm

Andy je napisal/-a:dosti lepši od prejšnjega modela 8)

x2 :D
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne mar 14, 2010 3:44 pm

nek napredek je viden a vseeno lahko bi se malo bolj potrudili ( moje mnenje)

Slika

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Ne mar 14, 2010 3:48 pm

@Adis; morda res.

Res pa je tudi, da vozniki BMW-jev, vedo da se pozabi na marsikatero zunajo lepotno "napako" ko se usedež za čudovito kvalitetni kokpit in zaženeš šestaka.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne mar 14, 2010 7:02 pm

Mislim, da so uspešno speljali to novo petico. Sedaj pa so na vrsti kupci.

Lp

Uporabniški avatar
ESTEMP
Stalni uporabnik

Kraj: gorenjska

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved Po mar 15, 2010 11:41 pm

Ko gledam novega touringa in starega (e61) skupaj, mi stari model deluje kot nek poceni korejec (tako sem od nekdaj gledal na serijo e60 in zdaj se je to le še potrdilo).

Vsekakor je novi touring zelo lep in vzoren izdelek te bavarske tovarne!

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Po mar 15, 2010 11:57 pm

Sandi je napisal/-a:Po mojm okusu se kosa z 159 SW v kategoriji najlepši karavani 8)

No ja, ne pretiravajmo ;) Res je neprimerno lepši od prejšnjega, res pa je tudi, da je bil prejšnji nekaj najbolj groznega med karavani. Se pa strinjam, da ne zgleda slabo. Za BMW ogromen oblikovalski preskok.

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Po mar 15, 2010 11:58 pm

tole pa huda konkurenca a6 končn še en karavan k mi je všeč

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Sr mar 17, 2010 6:32 pm

Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr mar 17, 2010 10:11 pm

Zelo všečen avto, vendar me zelo moti prostornost na zadnji klopi oz. pomanjkanje le te. Jaz sem visok 180cm, pa zadaj s koleni drsam po sprednjih sedežih, kaj šele nekdo, ki je 190cm al pa več :roll:
Pa konkurenca (Audi A6, Mercedes E) ni nič boljša na tem področju.

To so pač poslovni avti naravnani predvsem na voznika in njegove želje.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr mar 17, 2010 10:21 pm

Ta prostornost je tudi meni zanimiva. Mogoče je vzrok v zadnjem pogonu, ampak tudi Audi A6 ni ravno nek pojem prostornosti. Recimo v Lancii Thesis se odazadaj z mojimi 184 cm s koleni ne dotikam prednjih sedežev če so v konči poziciji (sicer nisem 100% da je tako, moram še kdaj probat) in sedim pravilno, in prostora je res ogromno. Da sploh ne omenjam Citroena C6, ki pa je odazadaj res bomba, ampak za to praktično nima ptrljažnika, BMW 5, Audi A6 in MB E pa imajo napram Thesisu in C6 res zajeten prtljažnik. Če gremo še malo nazaj, recimo Lancia kappa ima pa navkljub "zgolj" slabim 4,7 metra, neverjetno veliko prostora na zadnjih sedežih ob tem pa je še prtljažnik velik konkretno čez 500 litrov in prostora naprej je tudi več kot preveč, doker ne sediš v avtu ne veš kako prostoren je. Sigurno ima toliko če ne še več mesta kot v višjem razredu tistega časa (BMW 7 in A8, S klasa pa je tistega časa itak bila neverejtno velika :D, saj se je še spomnite, mere so mislim da še zdaj večje kot pri trenutni S klasi in dodajte še škatlasto obliko).

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Sr mar 17, 2010 10:36 pm

Izgleda, da je zdaj to v modi...Vzameš en avto iz svoje ponudbe, ki je najbolj prodajan in potem vse ostale modele snuješ po njem.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Če mar 18, 2010 12:41 am

Tole petico sem videl v München-u, na parkingu pri BMW muzeju, pa mi ne potegne. Res pa je, da teli novi bemfli rabijo nekaj časa, da se ti usede design.
Bomo videli kakšen bo M paket. Za zdaj sem bolj kontra kot pro, vsaj kar se limuzine tiče. Touring je všečen.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Pe mar 19, 2010 6:14 am

lizard je napisal/-a:Ta prostornost je tudi meni zanimiva. Mogoče je vzrok v zadnjem pogonu, ampak tudi Audi A6 ni ravno nek pojem prostornosti. Recimo v Lancii Thesis se odazadaj z mojimi 184 cm s koleni ne dotikam prednjih sedežev če so v konči poziciji (sicer nisem 100% da je tako, moram še kdaj probat) in sedim pravilno, in prostora je res ogromno. Da sploh ne omenjam Citroena C6, ki pa je odazadaj res bomba, ampak za to praktično nima ptrljažnika, BMW 5, Audi A6 in MB E pa imajo napram Thesisu in C6 res zajeten prtljažnik. Če gremo še malo nazaj, recimo Lancia kappa ima pa navkljub "zgolj" slabim 4,7 metra, neverjetno veliko prostora na zadnjih sedežih ob tem pa je še prtljažnik velik konkretno čez 500 litrov in prostora naprej je tudi več kot preveč, doker ne sediš v avtu ne veš kako prostoren je. Sigurno ima toliko če ne še več mesta kot v višjem razredu tistega časa (BMW 7 in A8, S klasa pa je tistega časa itak bila neverejtno velika :D, saj se je še spomnite, mere so mislim da še zdaj večje kot pri trenutni S klasi in dodajte še škatlasto obliko).

Se strinjam glede prostornosti zadaj pri nemški trojici in razlogih ki si jih navedel, no ampak tudi zato pa so naredili 5 ko GT, ki ne pa na zadnjih zicih res carska :tomidelej: :pop:
Kar se pa zunanje oblike nove 5-ke tiče, saj je lepa, ampak se tu popolnoma strinjam s drugmirkotom ki je rekel, da bi morali dati novi petki sprednjo masko 5 GT. Je pa vsaj pohvalno, da so naredili nekaj razlik - sprednja maska. Vendar pa kot sem že rekel se mi za razliko od splošnega mnenja prejšnja generacija bolj dopade, sprednja maska dosti bolj agresivna napravim novi, zadek je tudi boljši, kot celota je bolj agresivno oblikovana a kljub temu zelo elegantna, pri novi je pa, kot da so se malo vsrali v hlače, da bo preveč agresivna in so šli za moje pojme korak nazaj.
Touring verzija mi pa glede na prejšnjo generacijo ni toliko "slabša" kot pri limuzini, sam še vedno tista čudna sprednja maska pa pokvari celoten vtis Touring verzije. Škoda. :(
Notranjost, sploh pa bež mi je pa res lepa. :tomidelej:

Slika
A so delali crash test z vzglavniki :?: :EE

Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Pe apr 02, 2010 5:16 am

Sedaj tudi s dolgo - podaljšano medosno razdaljo, tudi videi, vendar pa zaenkrat le za Kitajski trg

BMW serie5 LWB: Videos

April 1, 2010 at 3:11

Slika

You've discovered yesterday in photos, I offer you today in two videos that will help you make better opinion on this BMW 5 Series Lang is currently only intended for the Chinese market.

This serie5 LWB (lengthened by 14 cm) will be also built in factories and communes BMW partner Brilliance China. It is proposed to al sales Enversa 523i (204 hp), 528i (258 hp) and 535i (306 hp) in association with the BVA.

To discover the video is here.

http://www.youtube.com/watch?v=v9u8JgKZP3Y
http://www.youtube.com/watch?v=UEFpoBfSARw

Finally some images available to complete the gallery yesterday.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Via BMW, Youtube.

http://blogautomobile.fr/bmw-serie5-lwb-les-videos-57693

Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe apr 02, 2010 7:40 am

me prav zanima kdaj se bo pojavila kopija bmw-ja serije 5 na kitajskem :D

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Ne maj 16, 2010 12:20 pm

Da, to je fotoshop razstavljene navadne različice :tomidelej:
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov