Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: 2009 Peugeot RCZ

Napisal/-a ~toMmy~ To apr 22, 2014 6:19 pm

INFINITI je napisal/-a:Jaz bi rekel, da imaš težave z branjem. Vpiši se še enkrat v OŠ pa ne deli naokoli "nadutežev" preko tipkovnice ok ? Če imaš osebne probleme z menoj pridi... Vedno mi prav pride nekdo za sparing, pa ne bo nobenih "tough guy" for - vse v okvirju treninga. Ker takole žalit kot zadnja pičkica prek tipkovnice je drugače kot povedati v obraz.

Jaz naj grem še enkrat v OŠ? Sebe malo poglej, ti maš tu neke čustvene izpade, delaš "prepir", kjer ga sploh ni (praktično odgovarjaš sam sebi v mojem imenu in me potem napadaš zaradi teh fiktivnih izjav) in se zavzemaš za tega RCZ-ja, kot da si ga najmanj dizajniral sam, da o grožnjah sploh ne govorim, ker če ti povem, kje sem nazadnje doživel takšna kurčenja, bom očitno imel probLeme! :roll:

Začel si pljuvat po JCW-ju in GT86, kot da sta te osebno prizadela, pa sta avta, ki sta bila nemalokrat pohvaljena točno zaradi tega, kar oglašujejo. Kakšno "izdrkavanje", človek božji? Seveda se hvalijo s prostorom za čelade in komplet gum, saj gre za neke vrste track day avto, ki ga pa noben razgledan človek ne jemlje kot podiralca rekordov na stezah, ker to (brez predelav) odkrito ni njegov namen.

Razumem, da ti je RCZ zelo všeč, kar je logično, gre za zelo lep in dober avto, ampak da greš pa zaradi tega pljuvat po dveh "karakterno" čisto drugačnih, tudi odličnih avtih, se na polno petelinit in grozit, čeprav dejansko nisem o RCZ-ju napisal nič slabega, je pa mimo vse logike! :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher To apr 22, 2014 6:51 pm

INFINITI je napisal/-a:Jaz bi rekel, da imaš težave z branjem. Vpiši se še enkrat v OŠ pa ne deli naokoli "nadutežev" preko tipkovnice ok ? Če imaš osebne probleme z menoj pridi... Vedno mi prav pride nekdo za sparing, pa ne bo nobenih "tough guy" for - vse v okvirju treninga. Ker takole žalit kot zadnja pičkica prek tipkovnice je drugače kot povedati v obraz.

OFF:
A bo fajt? Kje bo fajt? Publika a.com lahko pride navijat? Kdo pobira stave?

ON:
Očitno se tomMy ne prepira rad samo z mano :)

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky To apr 22, 2014 7:14 pm

INFINITI je napisal/-a:Tu-tu sta ja, pač glede na stezo kako kera leži pomoje je še največji trik oz razlika kako se steza prilega menjalniku enega ali drugega.

Vseeno meni je fascinantno, da en "šmekerski" coupe z ful lepo notranjostjo, usnjem, ima takšen rezultat. R verzija z tistim diffom pa mora biti sploh dobra.

Kaj sedaj? Ali sta tu-tu gu-gu :mrgreen: ali je RCZ osramotil Mini JCW? Odloč se že...
=P
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To apr 22, 2014 7:21 pm

Spasky je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:Tu-tu sta ja, pač glede na stezo kako kera leži pomoje je še največji trik oz razlika kako se steza prilega menjalniku enega ali drugega.

Vseeno meni je fascinantno, da en "šmekerski" coupe z ful lepo notranjostjo, usnjem, ima takšen rezultat. R verzija z tistim diffom pa mora biti sploh dobra.

Kaj sedaj? Ali sta tu-tu gu-gu :mrgreen: ali je RCZ osramotil Mini JCW? Odloč se že...
=P

A ti si se prišel ponudit za sparing? :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To apr 22, 2014 8:18 pm

~toMmy~ je napisal/-a:

Jaz naj grem še enkrat v OŠ? Sebe malo poglej, ti maš tu neke čustvene izpade, delaš "prepir", kjer ga sploh ni (praktično odgovarjaš sam sebi v mojem imenu in me potem napadaš zaradi teh fiktivnih izjav) in se zavzemaš za tega RCZ-ja, kot da si ga najmanj dizajniral sam, da o grožnjah sploh ne govorim, ker če ti povem, kje sem nazadnje doživel takšna kurčenja, bom očitno imel probLeme! :roll:

Začel si pljuvat po JCW-ju in GT86, kot da sta te osebno prizadela, pa sta avta, ki sta bila nemalokrat pohvaljena točno zaradi tega, kar oglašujejo. Kakšno "izdrkavanje", človek božji? Seveda se hvalijo s prostorom za čelade in komplet gum, saj gre za neke vrste track day avto, ki ga pa noben razgledan človek ne jemlje kot podiralca rekordov na stezah, ker to (brez predelav) odkrito ni njegov namen.

Razumem, da ti je RCZ zelo všeč, kar je logično, gre za zelo lep in dober avto, ampak da greš pa zaradi tega pljuvat po dveh "karakterno" čisto drugačnih, tudi odličnih avtih, se na polno petelinit in grozit, čeprav dejansko nisem o RCZ-ju napisal nič slabega, je pa mimo vse logike! :roll:

Ajde dečko pa si še enkrat preberi. Nekdo je napisal, da je pač babji avto in kot proti argument sem podal odgovor zakaj ni. Babji avto razumem kot nekaj kar samo lepo zgleda nima pa nobenega bistva in sposobnosti podpreti svojega športnega videza. To da sem za argumente vzel JCW in GT86 je popolnoma naključno - pač sta bila na primerjalnem testu - so what?
Se pravi ja RCZ očitno drži vodo tudi, ko gre za športnost in rezultate, poleg tega, da je lepih linij in označen subjektivno kao šmekerski avto. Bistvo je to, da svoje primerljive in na dotičnem testu boljše športne sposobnosti ne prodaja oz ne izpostavlja kot svoje bistvo oz prodajno prednost. A si sedaj razumel kaj sem napisal?
Aja BTW - noben od dotičnih avtomobilov me ne zanima, če ne bi ga vozil tudi sam in boli me klinac za RCZ poleg vozila, ki ga imam in ki mi bolj odgovarja v vseh pogledih. Gre se mi pa zato, da se napiše kar je res.
In nato se pojaviš ti z nekimi oznakami moje nadutosti ipd. Premalo me poznaš, pa tudi najbrž si ne upaš kar trositi takšne ljudem v obraz zunaj a ne? Skratka preveč imam pod pasom, da bi mi nekdo delil takšne žaljivke - kjerkoli. Če pa misliš, da gre za neko "petelinjenje", neko virtualno šamaranje pa "kurčenje" se lahko prideš sam prepričat - jaz si pač tega izzivanja ne dovolim. Pa ne gre za neko ulično ali barsko prerivanje, tako da ne jokaj o nekih grožnjah - pri nas štejejo samo spoštovanje in sposobnost - tam boš videl koliko imaš srca, da podpreš svoje žaljivke za katere zopet trdim, da jih nebi delil direktno v obraz. Skratka malo se zadrži biti brezobrazen, ker čeprav sediš varno za ekranom ti ni prav, da ljudi spodjebavaš vsepovprek in tega se moraš zavedati.

Zdaj pa konec Off topica.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To apr 22, 2014 9:55 pm

Daj si še parkrat preberi, kaj sem pisal jaz in kaj ti, pa temeljito premisli, kdo je bil nesramen in kdo je koga podjebaval! :evil:
Slika

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če apr 24, 2014 2:57 pm

Malček sem prebral teste tega RCZ-ja - ampak zelo redko ga omenjajo kot izrazito športno vozilo.

http://www.siol.net/avtomoto/testi/avto ... t_rcz.aspx

Ipd.

Vsekakor me časi na dirkališčih pozitivno presenečajo, saj si kaj takšnega ne bi mislil.
Ni pa težko biti takšnemu vozilu med zgornjimi 10% vozil ( sicer ne med ultra športnimi vozili ) glede handlinga - že zaradi postavitve koles in težišča ne.

No kot sem dejal - test pove vse - najbolj me zanimata menjalnik in volanski mehanizem.

Sicer pa ga Peugeot nikakor ne prišteva med športna vozila - torej to očitno tudi ni.

Vsekakor ga pa z JCW nikakor ne bi primerjal - to je nekako takole kot bi primerjal AM Vanquish-a z Porschejem 911 GT3.

Kreg ne prinese ničesar - še najmanj pa RCZ-ja.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To apr 29, 2014 9:05 am

2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko To apr 29, 2014 8:53 pm

INFINITI je napisal/-a:Peugeot RCZ-R vs. Porsche Cayman

http://www.autobild.de/bilder/peugeot-r ... html#bild1

in najbolj zanimiv je zaključni komentar primerjave tega "šmekerskega avta" s Porshejem... predvsem njegov zadnji del :) :

.. könnte, haben wir geahnt. So hat am Ende der Preis das letzte Wort: 20.000 Euro Preisunterschied sind viel Geld. Wenn dazu noch eine bessere Rundenzeit und ebenbürtige Fahrleistungen kommen, kann es nur ein Ergebnis geben. Glückwunsch an Peugeot – und bitte mehr davon!

in za nas, ki ne znamo nemško, google translate:
... So, in the end the price has the last word: 20.000 € price difference is a lot of money. If in addition a better lap time and equal performance, there can be only one result. Congratulations to Peugeot - and please more of it!

...in to od ultimativno "švabskega" avto cajtenga... ;) . respect!
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr apr 30, 2014 9:53 am

Zelo zanimiv test.

Sploh imajo kakšnega RCZ-R v naših salonih?
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov