Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Car-t-maN
Novinec

Napisal/-a Car-t-maN Če jan 31, 2008 11:09 am

Sh3bO je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:Včeraj sem videl dva Thesisa, enega v Šk. Loki in drugega v Ljubljani... Je še kdo bolj pozoren na ne-MBA avtomobile, odkar imamo tole temo?

Odkar je tale tema nisem nič več pozoren kot prej... Že od malih nog sem bil mahnjen na avtomobile vseh rangov. Iz tega razloga mi je zanimivo pogledat kakšnega Vel Satisa, C6, Thesisko ipd.

Jaz sem tudi že prej gledal na vse avtomobile(ki so saj malo zanimivi) in Thesisa je eden lepših avtomobilov, ki jih lahko vidiš.
Seveda poleg Mercedesov, ki se obrnem za skoraj vsakim(tak sm jebiga) :) , se obrnem še za za vsakom C6, Vel Satisom, ...Najmanj se obračam še za Audiji(enega vidiš vidiš vse za naslednijh 8 let, dokler jih use ne spremenjo!
Avto ni avto če nima trikrake zvezde na nosu

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če jan 31, 2008 11:16 am

Meni osebno je sicer C6 zelo lep avto. Ne vem če bi ga imel, ker je premalo športno naravnan, pa vseeno. Predvsem mi je všeč da kadarkoli ga vidim (kar je zelooo poredko), je notri ful osvetljen, torej so šipe velike in prepuščajo ogromno svetlobe. To, v kombinaciji s svetlo notranjostjo (taka rahlo rumena) in temno modro zunanjostjo, naredi avto res eleganten.
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če jan 31, 2008 11:16 am

C6 je meni vedno znova doživetje videti. Pravi eksot tako ali drugače. Zadnji čas imam kar srečo, vidim vsaj enega kadarkoli grem čez Ljubljano ali delam kako pot po avtocesti. Enega mora imeti nek profesor na strojni fakulteti, saj ga pogosto vidim na Aškerčevi.

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Če jan 31, 2008 11:28 am

Ne vem sicer zakaj s takim razredom pravite, da rabiš nujno nek ORNG motor. Jaz npr. bom sigurno gledal za Thesisko z 2.4 JTD z 150KM in se mi ne zdi niti priblizno podhranjen ali karkoli. Zadeva je pac misljenja kot odobna krizarka z dosti stila in ne rabim nekih sportnih karakteristik. Ker je pa dizl, pa ima dosti navora in s tem lagodno voznjo. No vsaj jz sm takega mnenja...

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Če jan 31, 2008 11:29 am

Joie de vivre! je napisal/-a:Včeraj sem videl dva Thesisa, enega v Šk. Loki in drugega v Ljubljani... Je še kdo bolj pozoren na ne-MBA avtomobile, odkar imamo tole temo?

Pridi na Primorsko pa se jih boš v kratkem naveličal oz ti kmalu postanejo nekaj vsakdanjega. Ob »moji« poti na Obalo so (dve ali tri – ne vem natančno). Prodajajo se toliko časa, da bi jih v šali lahko opisal kot nepremičnine po katerih se lahko lahko orientiraš.

Po občutku bi si upal trdit, da je CLIO RS ali kakšen podoben "posebnež" večja redkost.

LP

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Če jan 31, 2008 11:38 am

Dejch je napisal/-a:Ne vem sicer zakaj s takim razredom pravite, da rabiš nujno nek ORNG motor. Jaz npr. bom sigurno gledal za Thesisko z 2.4 JTD z 150KM in se mi ne zdi niti priblizno podhranjen ali karkoli. Zadeva je pac misljenja kot odobna krizarka z dosti stila in ne rabim nekih sportnih karakteristik. Ker je pa dizl, pa ima dosti navora in s tem lagodno voznjo. No vsaj jz sm takega mnenja...

Lagodno vožnjo vsak drugače pojmuje - nekomu bo za AC potovanja dovolj 1,4 l dizelski "mlinček" z 50 kW drugemu bo 3 l z prek 500 Nm navora premalo

Če gremo v razred "potovalnikov" - zame lagodnost dizelskega agregata praktično pomeni - pri SLO AC omejitvah vrtljaji motorja cca 2000 vrt/min oz pri 200 km/h - 3000 vrt/min

Potuješ lahko tudi z "mlinčkom", ki se pri SLO AC omejitvah muči z prek 3000 vrt/min - vendar to ne morem imenovat lagodnost

LP

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Če jan 31, 2008 11:44 am

In po tvojem mnenju za potovanje po AC s tem ne mislim samo Slovenije, ampak nasplosno tujina, po kateri se doskrat vozim, saj rad potujem, je 2,4 150KM dizl v zelo udobni limuzini premalo? Fora je, da ne govorimo o relativnosti, ampak v splosnih dejstvih. In ce mene vprašaš, je le-ta motor prfektn za kaj takega. 3,0 V6 je seveda bol uzivantski motor, ampak o preseravanjih ne govorimo. Sploh, ce pogledas v smislu vzdrzevanja. 2,4 JTD lahko vzdrzuje dosti ljudi, pri V6 pa mislim, da temu ni tako. Me zanima tvoje mnenje in ne provociram, da nau spet kakšne vojne.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Če jan 31, 2008 1:15 pm

sašo5 je napisal/-a:Pri novem A4 : Xsenon 1160, barva 920, športni sedeži 700, športni trikraki volan 320, concert radio MP3(sredina ponudbe)420, tempomat 310, preklopni sedži zadaj 340, sjaj paket 160, ogrevana ogledala in šobe za šipe 190.....to znese 4520 + 29900= 34420 eu in na to 9% popusta (dobre 3 jurje ) in sem na 31.000 - poštena cena, konkurenca bistveno dražja......čakalna doba, skoraj 3 mesece....

Od kje tebi 9% popust? :?: :-P
Priporočam pa ti, da morda skonfiguriraš še kaj pri tej "bistveno dražji konkurenci". Podoben nivo opreme je pri BMW 3 bistveno cenejši (sploh ko pride v igri malce bolj sofisticirana oprema), sploh ker je na voljo kar nekaj paketov določene opremske ureditve. Vem, A4 je nova na trgu in se na začetku potem vse skupaj drago prodaja (isto je skoraj pri vsakem tem modelu). Za opremo po mojih željah pride A4 nekaj k EUR dražja (seveda ob podobni opremi).

Tudi meni osebno je C6 všečen. Tudi sicer se za njim obrne veliko pogledov. Impozantna ladja.

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Če jan 31, 2008 1:23 pm

V Mariboru v bližini Habakuka sem že parkrat opazil C6ko rjave barve. Nisem mogel verjet, da sploh nisem mogel umaknit pogleda s tega avta. Meni je C6 hudo lep avto ampak v tej barvi je pa kot da bi vidu rojstvo nove žabe (CX) - fenomenalno :D

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a [SlasH] Če jan 31, 2008 2:19 pm

Še na en avto smo pozabili, ki je bil pred časom (na to nakazuje že ime :) ): Renault Avantime.

Slika

Meni veliko bolj všečen kot Vel Satis. Sem včeraj po dolgem času videl Vel Satis-a na cesti in mi ni všeč. Ena čudna škatla za moj okus.
Let there be rock!

warmaster
Novinec

dd

Napisal/-a warmaster Če jan 31, 2008 2:28 pm

mislim, če postaviš kupi tanove audije, in ostale avtomobile tega razreda... nevem zakaj se pol sprašujete zakaj so nemci toliko spredaj. Prvo imajo sloveš, pa še hudičevo lepi so.
Mislim, da ga ni junaka, ki bi lahko rekel, da je tanova serija audijev GRDA ali ZGREŠENA.
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če jan 31, 2008 2:34 pm

Kaj ko bi nehali omenjat Vel Satis-a? Ker zunanji dizajn je za razred in potencialno klientelo poden od podna - kot da bi naredili enoprostorski kupe iz stranic in ostalih delov (npr luči) od kamiona. Avto ni slab, notri je odličen, a tu nima mesta, ker s takim dizajnom nikoli ni imel najmanjše možnosti za uspeh. Še čudno, da je še pri življenju - verjetno Renault noče narediti Citroenove napake z luknjo med XM-om in C6.

Avantime je pa čisto druga pesem - poleg tega, da je čisti enoprostorec in zato tudi nima mesta tu. Žal je bila izdelava preveč problematična (ogromna vrata in težave z mehanizmom "tečajev") in predraga in čeprav je Renault vnaprej računal na izgubo - avto naj bi bil predvsem promocijski - je bila le-ta žal prevelika in ga je ukinil. Škoda

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Re: dd

Napisal/-a esem Če jan 31, 2008 2:38 pm

warmaster je napisal/-a:mislim, če postaviš kupi tanove audije, in ostale avtomobile tega razreda... nevem zakaj se pol sprašujete zakaj so nemci toliko spredaj. Prvo imajo sloveš, pa še hudičevo lepi so.
Mislim, da ga ni junaka, ki bi lahko rekel, da je tanova serija audijev GRDA ali ZGREŠENA.

Kaj si hotel sploh povedat s "postaviš" itd?

Jaz mislim, da so novi Audiji sicer lepi, a ZGREŠENI. Preveč podobni in premalo raznolikosti znotraj Audijeve palete. Še junakov? :P :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če jan 31, 2008 3:28 pm

esem je napisal/-a:
warmaster je napisal/-a:mislim, če postaviš kupi tanove audije, in ostale avtomobile tega razreda... nevem zakaj se pol sprašujete zakaj so nemci toliko spredaj. Prvo imajo sloveš, pa še hudičevo lepi so.

Jaz mislim, da so novi Audiji sicer lepi, a ZGREŠENI. Preveč podobni in premalo raznolikosti znotraj Audijeve palete. Še junakov? :P :lol: :lol:

Očitno niso ZGREŠENI, ker jih bodo kmalu prodali več kot Citroënov. Dajte že nehat s tem...

Spet ste začeli "meriti tiče"...

Mi, ki imamo dovolj velike "rore", se držimo teme in ne razglabljamo o opremi posameznih modelov. Je tako, fantje?

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a [SlasH] Če jan 31, 2008 3:43 pm

Tako je :D
Let there be rock!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če jan 31, 2008 4:02 pm

Dr.M3 je napisal/-a:Od kje tebi 9% popust? :?: :-P
Priporočam pa ti, da morda skonfiguriraš še kaj pri tej "bistveno dražji konkurenci".

...popust je tak kot je (za stalne stranke...)...preden sem naročil tega audija sem res malo "poškilil" h konkurenci, zanimalo me je konkretno to:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1685467 - polna cena 40+++ ...zmenit se "praktično" ne da nič, sprva sem še mislil, ampak potem so se skoraj "norca" delali...

warmaster
Novinec

dd

Napisal/-a warmaster Če jan 31, 2008 4:39 pm

@Joie de vivre!--> lei te popolnoma razumem, samo če že čez celo temo omenjate audije in predvsem druge znamke ter primerjavo z njimi, sem pač povedu no kakšno je moje mnenje. Sei drugače ne morem kai napisat k tei temi če ne izpostavim posamezne znamke, sei je že v naslovu teme tko :D

Glej pač enostavno sem povedu, zakaj je audi merilo za vse druge. Enostavno zaradi tega ker je pač sinonim za luksus, koker kol gledaš, zakaj je pa tako, pa itaq piše moj prejšnji post.

L.P.
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Če jan 31, 2008 4:44 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:
esem je napisal/-a:

Očitno niso ZGREŠENI, ker jih bodo kmalu prodali več kot Citroënov. Dajte že nehat s tem...

Spet ste začeli "meriti tiče"...

Mi, ki imamo dovolj velike "rore", se držimo teme in ne razglabljamo o opremi posameznih modelov. Je tako, fantje?

Ne merim nobenih tičev, samo opomniti sem hotel Warmasterja, da naj ne posplošuje vseh tičev po svojem ("ga ni junaka...")! Meni je njihova oblikovna politika vsaj za premium razred pač zgrešena - pa ne dosti, samo v malo premajhni raznolikosti modelov znotraj palete in nikakor v samem dizajnu, ki je večinoma zelo OK. Zdi se mi, kot da bi Audi postavljal kupce pred take izbire: "Dajte mi 4,30 m in 115 KM Audija" ali "Dajte mi 4,90 m in 190 KM Audija"! To se direktno navezuje na ekskluzivnost (do katere očitno vodita dve poti, a meni njihova zveni kot rahlo podcenjevanje kupcev) oz odnos "Kupec je kralj" in tu je Audi še malo kratek, vsaj zame.

warmaster
Novinec

dd

Napisal/-a warmaster Če jan 31, 2008 4:53 pm

@esem--> glei midva se nisva čisto razumela. ČE bolj jasno povem, nasplošno če pogledaš ta razred in recimo nasploh audi, ima najmanj napak, se pravi če ti drugače povem, tudi največji nadsprotniki audija, ne bodo našli na njem toliko napak, kot pa recimo najhujši nadsprotinki drugih znamk. Upam da nisem preveč zakompliceral.

kar se pa tiče odnosa do strank, se pa strinjam. ;)
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Če jan 31, 2008 5:07 pm

Sploh ne razumem, kaj bi rad povedal s to hvalo Audija, saj je znano, da na večini statistik glede napak Audi zaostaja za BMW in MB (da o ne-MBA znamkah ne govorim - tudi nekatere od teh so pred Audijem).
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: DePalmo in 3 gostov