Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr avg 25, 2010 10:23 pm

simply je napisal/-a:Verjamem, da si imel smolo pri Astri, ampak svetilnost pri Insignii z xenonom je dosti boljša kot pri xenonu v passatu letnika 2010.

Pač osebne izkušnje iz službenih vozil.

Glej, nisem zapriseženi duhovni zastopnik VW, da bi mi kaj pomenila ta primerjava svetilnosti, me je pa vsaj nasmejala! Kljub očitno naklonjenosti VW-ju nikakor ne verjamem v neko vsesplošno superiornost znamke in ni vsak moj post vezan na njo, tako tudi ta ni bil. ;)

Z Opelom imamo pri hiši res smolo, vendar to ni bill point. Namignil sem na to, da takšna tehnika slej ali prej postane magnet za okvare in relativno velike stroške. Sam se ne bi odločil za xenon, če ne bi delal res dosti km ponoči. Drugače pa pohvalno, da Korejci postopoma dosegajo tak nivo!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če avg 26, 2010 6:31 pm

Glej, nisem zapriseženi duhovni zastopnik VW, da bi mi kaj pomenila ta primerjava svetilnosti, me je pa vsaj nasmejala! Kljub očitno naklonjenosti VW-ju nikakor ne verjamem v neko vsesplošno superiornost znamke in ni vsak moj post vezan na njo, tako tudi ta ni bil. Wink

Z Opelom imamo pri hiši res smolo, vendar to ni bill point. Namignil sem na to, da takšna tehnika slej ali prej postane magnet za okvare in relativno velike stroške. Sam se ne bi odločil za xenon, če ne bi delal res dosti km ponoči. Drugače pa pohvalno, da Korejci postopoma dosegajo tak nivo!

No ne strinjam se povsem s teboj. Tudi sam sem dal skozi kar nekaj VWjevih vozil, prav tako tudi boljših - in slabših.
Sam pa vozila brez xenonskih žarometov ne bi kupil, pa najsi bo to VW ali pa Fiat. Zanimivo je to, da pri mojem bivšem GTIju 5 sem zanje doplačal 1500 EUR, pri BMWju pa jih dobiš za 800 EUR.

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Pe avg 27, 2010 6:41 pm

evo. danes sem si avto ogledal bolj podrobno.

glede zunanjosti je avto še nekajkrat lepši kot na slikah. pomoje res dosti lepši kot "bratranec" ix35. zelo lepe linije, zadek v živo izgleda bombastično.

glede notranjosti pa povsem enako. materiali so na otip bolšji kot pri ix35, armaturna plošča je lepo pregledna, nasploh stvari so premišljeno postavljene na svojo mesto. velik + . malce me je zmotla le plastika na vratih, ki je je kar nekaj. vsi stiki, materiali, detajli so dobro dodelani. prostornost na zadnji klopi je kar zajetna, le sedalni del sedeža v zadnji vrsti je malce kratek. Avto navsploh je name naredil velik vtis, zdaj sem prepričan da bi ga mnogo raje videl v garaži kot ix 35.

cena je tista pri kateri se malce zamisliš, a če iščeš zlato povprečnost je avto z ceno v rangu svojih konkurentov, če ne še nižje.

Bravo Kia :) :) :D

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe avg 27, 2010 6:57 pm

simply je napisal/-a:
Glej, nisem zapriseženi duhovni zastopnik VW, da bi mi kaj pomenila ta primerjava svetilnosti, me je pa vsaj nasmejala! Kljub očitno naklonjenosti VW-ju nikakor ne verjamem v neko vsesplošno superiornost znamke in ni vsak moj post vezan na njo, tako tudi ta ni bil. Wink

No ne strinjam se povsem s teboj. Tudi sam sem dal skozi kar nekaj VWjevih vozil, prav tako tudi boljših - in slabših.
Sam pa vozila brez xenonskih žarometov ne bi kupil, pa najsi bo to VW ali pa Fiat. Zanimivo je to, da pri mojem bivšem GTIju 5 sem zanje doplačal 1500 EUR, pri BMWju pa jih dobiš za 800 EUR.

Ja ampak je to povsem drugi cenovni razred, sam malo bolj gledam iz stališča "ljudskih" avtov, zato je tako mnenje. Glede osvetlitve pa razumem, imam tudi sam za kratke Osram Night Breaker, za dolge so pa Phillips X-treme Power na poti, ker sem jih ravno dobil poceni. Za Sportage-a imam občutek, da ga bodo pri nas večinoma kupovali za kakšnih 10 let in ne toliko kot "modno muho" in z leti si takšnih stroškov ravno ne želiš. No v bistvu čisto odvisno kdo, kako in zakaj kupuje, malo preveč sem posplošil.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe avg 27, 2010 6:57 pm

Mislim, da cena ni pretirana, bo pa KMAG čez kak mesec začel spuščati cene, v roku pol do enega leta bo cena zagotovo padla za cca.2k, poleg tega pride še vstopni 1.6 GDi.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne avg 29, 2010 10:45 am

Drag je verjetno zato,ker je pač KIa. Vendar če pogledam konkurenco, je Kia še vedno poceni, glede na to kaj sam model ponuja. KUp dodatne opreme pa še pride.

Stefi
Novinec

Napisal/-a Stefi Sr sep 08, 2010 7:02 pm

Sem si v živo ogledal novi sportage.

Občutki so mešani, bo treba še na vožnjo. Imam pa občutek, da so cene glede na ponujeno previsoke.

Še eno vprašanje: ali je podatek o minimalni oddaljenosti od tal - 265 mm - točen?

Lp, stefi

Stefi
Novinec

Napisal/-a Stefi Sr sep 08, 2010 7:15 pm

No, sem verjetno že našel odgovor: na slovaški strani piše: minimálna svetlá výška (mm) 172, kar je zelo verjetno pravi podatek.

Vsaka čast šalabajzerjem pri KMAG-u.

LP, Stefi

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe sep 10, 2010 10:17 pm

1.6GDi in 1.7CRDi prideta čez kak mesec, cena pa bo cca. 2K nižja od 2.0CVVT oz. 2.0CRDi

Uporabniški avatar
hundi
Nov uporabnik

Napisal/-a hundi Po sep 13, 2010 9:57 am

V petek sem naročil belega, dynamic oprema, dobava čez en mesec. :D
Ni zime za eskime

Uporabniški avatar
hundi
Nov uporabnik

Napisal/-a hundi Po sep 13, 2010 11:30 am

Ceed je napisal/-a:1.6GDi in 1.7CRDi prideta čez kak mesec, cena pa bo cca. 2K nižja od 2.0CVVT oz. 2.0CRDi

Samo 2WD opcija !
Ni zime za eskime

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 To sep 28, 2010 12:44 am

hundi je napisal/-a:V petek sem naročil belega, dynamic oprema, dobava čez en mesec. :D

Viii fotke in informacije iz prve roke upam :pray: Yes :?: :mrgreen:

Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Uporabniški avatar
hundi
Nov uporabnik

Napisal/-a hundi Pe okt 01, 2010 10:55 am

CITROENAR ŠT 1 je napisal/-a:
hundi je napisal/-a:V petek sem naročil belega, dynamic oprema, dobava čez en mesec. :D

Viii fotke in informacije iz prve roke upam :pray: Yes :?: :mrgreen:
Lp

Ja drug teden ga že dobim -sport oprema, AWD, CRDI

Fotke sledijo :lol:
Ni zime za eskime

Uporabniški avatar
hundi
Nov uporabnik

Napisal/-a hundi Pe okt 08, 2010 7:16 am

Je že v garaži. :D

Prvi vtisi: kia ni več kia ampak KIA ki se lahko kosa s katerokoli znamko v vseh pogledih.
Športnik je res narejen v nulo.

Slike in podrobnosti sledijo. :-P
Ni zime za eskime

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe okt 08, 2010 7:38 am

2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe okt 08, 2010 7:42 am

Čestitam! Najboljši korejec kar sem jih vozil.

himi

Napisal/-a himi Pe okt 08, 2010 6:59 pm

Čestitke!!

Včeraj sem ga tudi sam preizkusil in moram priznati, da avto je BOMBA!

Uporabniški avatar
hundi
Nov uporabnik

Napisal/-a hundi Po okt 11, 2010 10:00 am

Rusi so malo bolj konkretni :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=7wqUEQDSphU
Ni zime za eskime

Uporabniški avatar
hundi
Nov uporabnik

Napisal/-a hundi Po okt 11, 2010 7:17 pm

Torej avto je 2.0, 100KW, CRDI, AWD, ročni menjalnik 6x

Prevozil cca 700km in nimam nikakršnih pripomb. Avto se pelje kot se šika. Ne niha ko se pelješ v ovinek ali preko grbin, ne šklepeta in ropota, ne cvili :lol:
Res sem se trudil najti kakršnokoli napako v izdelavi: barva, karoserija, plastike notri, zunaj itd vse 100% OK
Ker še nima preko 1000 km (utekanje) ga še nisem navil preko 3000 obratov vendar se že zdaj pelje precej poskočno.
Poraba 6,5 l dizla /100km.
Pomočnik pri spustu in pri speljevanju v klanec - bomba.
Avdio sistem zame dokaj dober
Luči svetijo super pa niso xenon, ledice za podnevi so carske.
Sedeži zelo komfortni in imjo dober stranski oprijem
Položaj za volanom se res da nastaviti kot ti paše.
Za vzvratno vožnjo ima kamero in senzorje kar priporočam saj nazaj ne vidiš dobro. S kamero se vidi vse tisto kar ne vidiš v stranskih ogledalih

Res sem zadovoljen

:D
[/img]
Priponke
Sporttig.JPG
Ni zime za eskime

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po okt 11, 2010 7:45 pm

Zelo lep, si pa verjetno eden prvih. Nisem ga še videl na cesti.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: martin_krpan in 21 gostov