Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: 2012 Seat Leon III.

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 30, 2013 7:47 pm

maniaxxx je napisal/-a:No še vedno ne vem kje je leon manj prostoren od golfa? Kje ima večjo porabo? Kje ima slabšo serijsko opremo. Edino v možnostih dodatne opreme so razlike, pa še te ne bistvene. Seveda je pa plastika v golfu boljša =P :mrgreen: .

Sam tale Golf uber alles sindrom je ratu že ekstremen, zdaj bo izpadlo da je golf prostornejši od seat leona, s katerim si deli platformo, celo od octavie je prostornejši najbrž, verjetno tudi od superba...c`mon :roll:

Ok pa gremo naštet par stvari, ker več se mi ne da... recimo Leon ima v ponudbi 1.6 TDI brez Start&Stop sistema, kar je pri Golfu serijsko (nižja poraba), osnovna oprema recimo nima XDS-a in Hill Holda, zgleda da dobiš samo en daljinec/ključ (?) namesto dveh, nima hlajenega sovoznikovega predala (in očitno ključavnice niti FR), v drugi stopnji opreme Leon nima 2.conske klime, nima ledvene opore za sovoznika, nima sredinskega naslona za roke/odprtine za daljše predmete zadaj, ... Prtljažnik je pri Leonu bolj neroden zaradi visokega roba, ne bi se čudil razliki v zvočni izolaciji itd. Za Leona zaenkrat še najdem podrobnih dimenzij notranjosti kot za Golfa, je pa v predhodnik imel na zadnji klopi precej manj prostora (ta mogoče celo nima). Glede kakovosti materialov pa itak vemo kako je in v vsakem testu to omenijo v primerjavi z Golfom.

Nisem govoril o nekih astronomskih razlikah, ampak niso pa niti zanemarljive, če pogledaš celotno sliko oz. če si določene stvari vajen imet. Z razlogom niso Leona naredili ekvivalentnega Golfu in to je kristalno jasno. Me pa zanima, kje sem napisal, da mora vsak kupit Golfa oz. da ne bi novega Leona celo sam vzel resno v poštev? :roll:

Kar se tiče Audija A3, je že malo drugačna zgodba, ti premium avtomobili imajo itak porazno serijsko opremo glede na astronomske cene in med tem ko bi osebno za razliko med Leonom in Golfom še bil pripravljen doplačat, pa za tisto do A3 definitivno ne bi bil oz. Audija ne bi niti gledal brez 50k € ali več v žepu.

Je pa mnenje več novinarjev, da je od te trojice Golf glede na to kaj dobiš in za koliko denarja, še vedno best buy.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr jan 30, 2013 8:06 pm

Da je toliko razlike? Nisem bil pozoren preveč, tako da dopuščam da sem zajebal. Vseeno pa je novi leon bližje golfu kot je kadarkoli bil, in tudi te razlike so bolj kot ne minimalne, oziroma za isti denar dobiš boljšega leona kot golfa, vsaj po mojem mnenju, ker jaz malo drugače gledam na opremo in kakovost avta.

O audiju res ne bi, ker tako kot je leon bližje golfu kot kadarkoli je tudi golf bližje audiju kot je kadarkoli bil in tudi če bi bil potencialni kupec, enostavno ne vidim razloga zakaj bi kupil audija, vsaj v SLO ne, kjer je golf še relativno poceni, audi pa drag. V nemčiji sta si bližje cenovno pozicionirana kolikor sem čekiral.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr jan 30, 2013 8:14 pm

Best buy bi bil nova A3-ka (zunanjost) z notranjostjo Golfa in ceno Leona :mrgreen:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 30, 2013 8:28 pm

maniaxxx je napisal/-a:Da je toliko razlike? Nisem bil pozoren preveč, tako da dopuščam da sem zajebal. Vseeno pa je novi leon bližje golfu kot je kadarkoli bil, in tudi te razlike so bolj kot ne minimalne, oziroma za isti denar dobiš boljšega leona kot golfa, vsaj po mojem mnenju, ker jaz malo drugače gledam na opremo in kakovost avta.

O audiju res ne bi, ker tako kot je leon bližje golfu kot kadarkoli je tudi golf bližje audiju kot je kadarkoli bil in tudi če bi bil potencialni kupec, enostavno ne vidim razloga zakaj bi kupil audija, vsaj v SLO ne, kjer je golf še relativno poceni, audi pa drag. V nemčiji sta si bližje cenovno pozicionirana kolikor sem čekiral.

Vrag je v detajlih! =P Se pa strinjam, Leona so (dimenzijsko) zelo približali Golfu, zgleda pa celo bolje in kakorkoli obrneš, je zelo dober nakup. Octavia bi šele znala bit prava bomba, če ne mislijo preveč "čarat" s cenami.

Moj največji problem je, ker sem kot prvo dokaj občutljiv/pozoren na detajle, kot drugo sem večino kilometrov (če odštejemo kombije) prevozil v Golfu in potem hitro opazim, če so določene stvari izvedene slabše. In če opaziš zajeten kup "malenkosti", se počasi nabere kar nekaj tega! :D Če bi enkrat imeli lepo v živo postavljene vse modele tega razreda enega ob drugem, bi lahko kar lep čas razlagal prednosti in slabosti. :mrgreen:

Recimo ena zanimivost, Golf 6 ima spredaj 6-8 cm daljši sedalni del od novega Focusa, i30, Ceed-a in "stare" Octavie. :mrgreen:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr jan 30, 2013 8:40 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Da je toliko razlike? Nisem bil pozoren preveč, tako da dopuščam da sem zajebal. Vseeno pa je novi leon bližje golfu kot je kadarkoli bil, in tudi te razlike so bolj kot ne minimalne, oziroma za isti denar dobiš boljšega leona kot golfa, vsaj po mojem mnenju, ker jaz malo drugače gledam na opremo in kakovost avta.

Vrag je v detajlih! =P Se pa strinjam, Leona so (dimenzijsko) zelo približali Golfu, zgleda pa celo bolje in kakorkoli obrneš, je zelo dober nakup. Octavia bi šele znala bit prava bomba, če ne mislijo preveč "čarat" s cenami.

Moj največji problem je, ker sem kot prvo dokaj občutljiv/pozoren na detajle, kot drugo sem večino kilometrov (če odštejemo kombije) prevozil v Golfu in potem hitro opazim, če so določene stvari izvedene slabše. In če opaziš zajeten kup "malenkosti", se počasi nabere kar nekaj tega! :D Če bi enkrat imeli lepo v živo postavljene vse modele tega razreda enega ob drugem, bi lahko kar lep čas razlagal prednosti in slabosti. :mrgreen:

Recimo ena zanimivost, Golf 6 ima spredaj 6-8 cm daljši sedalni del od novega Focusa, i30, Ceed-a in "stare" Octavie. :mrgreen:

Sem opazil to o sedalnem delu. Sam pa naprimer imam drugačne zahteve pri avtomobilu in mi podrobnosti praktično niso pomembne, bolj so mi druge stvari....kak smo različni ljudje :mrgreen:

Za octavio me je pa strah, da bo dražja od golfa, sploh če pogledam cene rapida :huh:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr jan 30, 2013 11:13 pm

maniaxxx je napisal/-a:Za octavio me je pa strah, da bo dražja od golfa, sploh če pogledam cene rapida :huh:

Ravno gledam cene v Nemčiji, osnovni modeli:

Leon 1.2TSI 63kW.....................................................................................15.390€ (osnovna različica)
Octavia Active 1.2TSI 63kW.....................................................................15.990€
Golf trendline 1.2TSI 63kW 16.975€ + 900€ (doplačilo za 4 vrata!) = 17.875€

Leon 1.6TDI 66kW!...................................................................................18.350€ (osnovna različica)
Leon 1.6TDI 77kW.....................................................................................20.790€ (77kW motor je na voljo šele pri naslednji stopnji opreme, Reference, zato taka cena)
Octavia active 1.6TDI 77kW......................................................................20.090€
Golf trendline 1.6TDI 77kW 20.725€ + 900€ (doplačilo za 4 vrata!) = 21.625€

Pa za primerjavo cene pri nas:
Leon Reference 1.2TSI 63kW.............................13.988€
Leon Reference Start&stop...........1.2TSI 77kW 15.329€
Golf trendline 1.2TSI 77kW 15.141€ ( 5-vratni je 15.839€)

Leon Reference 1.6TDI 77kW.....17.005€ (s sistemom start&stop je 390€ dražji)
Golf trendline 1.6TDI 77kW........17.010€ (5-vratni je 17.700€)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če jan 31, 2013 12:35 am

maniaxxx je napisal/-a:Sem opazil to o sedalnem delu. Sam pa naprimer imam drugačne zahteve pri avtomobilu in mi podrobnosti praktično niso pomembne, bolj so mi druge stvari....kak smo različni ljudje :mrgreen:

Očitno ne spet tako zelo različni glede na to, da imaš že drugega od meni osebno top treh avtov v tem razredu (za svojo generacijo), s tretjim si se pa tudi spogledoval (oz. zaradi podobnosti kupil manjšega kot bi moral :twisted: )! :D
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če jan 31, 2013 12:23 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Sem opazil to o sedalnem delu. Sam pa naprimer imam drugačne zahteve pri avtomobilu in mi podrobnosti praktično niso pomembne, bolj so mi druge stvari....kak smo različni ljudje :mrgreen:

Očitno ne spet tako zelo različni glede na to, da imaš že drugega od meni osebno top treh avtov v tem razredu (za svojo generacijo), s tretjim si se pa tudi spogledoval (oz. zaradi podobnosti kupil manjšega kot bi moral :twisted: )! :D

pod manjšega misliš na polota? Ja ta je bil rahli mimobrc, pa niti ne toliko zaradi samega avta, ampak meni ni ležal, pa pozabimo to štorijo oops . Pol ti ej en od top avtov mazda 3? kateri je pa tretji? ;)

Pod različnost sem mislil na to, da nekaterim veliko pomeni plastika v notranjosti, veliko fancy gadgetov ipd, sam gledam predvsem na samo voznost in lahko spregledam marsikateri ergonomski in kvalitetni kixs, nažalost pa finančno ne zmorem poleg tega kupiti še kako od turbo bencinskih motorizacij :mrgreen: . Je pa zame lažje, ker sem po postavi precej po JUS-u :mrgreen: zato nimam težav s samo prostornostjo pri vozilih.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če jan 31, 2013 12:28 pm

peroRS je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Za octavio me je pa strah, da bo dražja od golfa, sploh če pogledam cene rapida :huh:

Ravno gledam cene v Nemčiji, osnovni modeli:

Leon 1.2TSI 63kW.....................................................................................15.390€ (osnovna različica)
Octavia Active 1.2TSI 63kW.....................................................................15.990€
Golf trendline 1.2TSI 63kW 16.975€ + 900€ (doplačilo za 4 vrata!) = 17.875€

Leon 1.6TDI 66kW!...................................................................................18.350€ (osnovna različica)
Leon 1.6TDI 77kW.....................................................................................20.790€ (77kW motor je na voljo šele pri naslednji stopnji opreme, Reference, zato taka cena)
Octavia active 1.6TDI 77kW......................................................................20.090€
Golf trendline 1.6TDI 77kW 20.725€ + 900€ (doplačilo za 4 vrata!) = 21.625€

Pa za primerjavo cene pri nas:
Leon Reference 1.2TSI 63kW.............................13.988€
Leon Reference Start&stop...........1.2TSI 77kW 15.329€
Golf trendline 1.2TSI 77kW 15.141€ ( 5-vratni je 15.839€)

Leon Reference 1.6TDI 77kW.....17.005€ (s sistemom start&stop je 390€ dražji)
Golf trendline 1.6TDI 77kW........17.010€ (5-vratni je 17.700€)

Kot sem napisal, golf je pri nas "poceni", zato je naprimer še toliko bolj brezveze kupiti audija a3, ki pa je pri nas nesorazmerno drag. V Nemčiji sta si cenovno bližje pozicionirana.

Cene pri nas za Leona so mi malo čudne, kokr sem sam gledal je leon nekaj cenejši od golfa ( jurja do dva ), kar je tudi nekje realno bi dejal, samo ne vem kje je tukaj prostor za novo octavio, če se že rapid približuje cenam golfa, razn če bo razlika med rapidom in octo res minimalna, kar je strel v koleno za Rapida

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če jan 31, 2013 12:33 pm

sem se ravo poigral z leonom, FR 2.0 tdi z LED paketom, boljšimi 18 col platišči ipd..pride 23.700e, golf s podobno opremo pa 25.500. ( brez popustov seveda). torej sta v realnosti nekje 2000 evrov narazen kot sem dejal ( seveda ima golf nekatere stvari ki jih leon nima ampak v grobem je to to)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če jan 31, 2013 1:12 pm

maniaxxx je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

pod manjšega misliš na polota? Ja ta je bil rahli mimobrc, pa niti ne toliko zaradi samega avta, ampak meni ni ležal, pa pozabimo to štorijo oops . Pol ti ej en od top avtov mazda 3? kateri je pa tretji? ;)

Pod različnost sem mislil na to, da nekaterim veliko pomeni plastika v notranjosti, veliko fancy gadgetov ipd, sam gledam predvsem na samo voznost in lahko spregledam marsikateri ergonomski in kvalitetni kixs, nažalost pa finančno ne zmorem poleg tega kupiti še kako od turbo bencinskih motorizacij :mrgreen: . Je pa zame lažje, ker sem po postavi precej po JUS-u :mrgreen: zato nimam težav s samo prostornostjo pri vozilih.

Ja kaj pa misliš, zakaj sem ti svetoval Mazdo3? ;) Zraven sta pa še Focus (prejšnja generacija) in seveda Golf, če gledamo zdaj že praktično eno generacijo v preteklost v tem rangu. Saj po voznosti je pa za njima praktično že Golf po tem kar sem jaz probal oz. kot govorijo novinarji.
Slika

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če jan 31, 2013 1:37 pm

Nisem vedel, da prihaja z novim leon-om tudi nov logotip http://www.autocar.co.uk/car-news/paris ... s-new-logo
So se pa Nemci že spotaknili ob nekatero plastiko v notranjosti. Druzga tud ni bilo za pričakovat, če se špara pri paradnemu se bo pri nižjemu na lestvici toliko bolj.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če jan 31, 2013 6:03 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

Ja kaj pa misliš, zakaj sem ti svetoval Mazdo3? ;) Zraven sta pa še Focus (prejšnja generacija) in seveda Golf, če gledamo zdaj že praktično eno generacijo v preteklost v tem rangu. Saj po voznosti je pa za njima praktično že Golf po tem kar sem jaz probal oz. kot govorijo novinarji.

No sej focus pa mazda 3 sta sorodnika, oziroma mazda je focusova sestrična z japonske. Je pa bližje focusu mk2b( prejšni model ) kot aktualnemu, novi je bolj "mehek" ratal.

Sem zadnjič bral nekje test golfa 6 proti mazdi 3 focus mk2b in astri h in se zavedel, da mi do kompleta manjka samo lastništvo 6stke :mrgreen:

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Če jan 31, 2013 6:26 pm

saj ima brat :mrgreen:
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če jan 31, 2013 9:40 pm

maniaxxx je napisal/-a:No sej focus pa mazda 3 sta sorodnika, oziroma mazda je focusova sestrična z japonske. Je pa bližje focusu mk2b( prejšni model ) kot aktualnemu, novi je bolj "mehek" ratal.

Sem zadnjič bral nekje test golfa 6 proti mazdi 3 focus mk2b in astri h in se zavedel, da mi do kompleta manjka samo lastništvo 6stke :mrgreen:

Dobro vem za to sorodstvo ;) No saj si boš lahko privoščil tudi 6-ko... ko pride ven 9-ka :mrgreen:
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe feb 01, 2013 10:47 am

~toMmy~ je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:No sej focus pa mazda 3 sta sorodnika, oziroma mazda je focusova sestrična z japonske. Je pa bližje focusu mk2b( prejšni model ) kot aktualnemu, novi je bolj "mehek" ratal.

Dobro vem za to sorodstvo ;) No saj si boš lahko privoščil tudi 6-ko... ko pride ven 9-ka :mrgreen:

Ne gre se za privoščiti, bolj za želeti :mrgreen:

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Pe feb 01, 2013 11:54 am

maniaxxx je napisal/-a:Ne gre se za privoščiti, bolj za želeti :mrgreen:

Če se ti kolca ti prodam svojo :EE Boš lahko na servisu ubujal spomine :mrgreen:
1992 Fiat Uno 60 SX

the heckler
Nov uporabnik

Napisal/-a the heckler Pe feb 01, 2013 12:41 pm

no razlog, da sem kupil šestico golfa je ravno cena novega leona ... menim, da je predrag, saj tisti znesek, za katerega je cenejši v primerjavi z donatorjem platforme, takoj stopi izguba vrednosti ... nažalost so s to cenovno politika seata leona spremenili iz ljudskega športnika v nizkocenovnika - po mojem mnenju se bodo prodajali samo res osnovni modeli ... če ... na višjem koncu ( konkretno fr modeli ) pa pritiskajo tako alfa giulietta, kot focus ST, pa še bmw 1, mercedes A, pa še kakšen A3

če kdo načrtuje nakup leona naj torej počaka kakšno leto ... potem bodo šli po poti focusa, torej ponujali stalni začasni popust
de gustibus non est disputandum ...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe feb 01, 2013 4:35 pm

yashica je napisal/-a:

Če se ti kolca ti prodam svojo :EE Boš lahko na servisu ubujal spomine :mrgreen:

Danes sem na enem Seatu 1.2TSI menjal verigo (komplet z delom 300€, seveda v garanciji) :mrgreen:

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Pe feb 01, 2013 5:16 pm

peroRS je napisal/-a:
yashica je napisal/-a:

Danes sem na enem Seatu 1.2TSI menjal verigo (komplet z delom 300€, seveda v garanciji) :mrgreen:

Super.. zdaj, ko si ravno not padu je čas, da greš po kubitraži navzgor :EE Te zanima šravfat 1,4tsi :?: Je bilo že vse menjano, razen vzroka (ketne). Izgleda, da se na servisu v moje primeru vajenci učijo samo podiranja in sestavljanja v vnemi pa pozabijo kakšen kos menjati... aja pa tudi kakšen vijak pozabijo nazaj dat :roll:
1992 Fiat Uno 60 SX
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 15 gostov