maniaxxx je napisal/-a:No še vedno ne vem kje je leon manj prostoren od golfa? Kje ima večjo porabo? Kje ima slabšo serijsko opremo. Edino v možnostih dodatne opreme so razlike, pa še te ne bistvene. Seveda je pa plastika v golfu boljša![]()
.
Sam tale Golf uber alles sindrom je ratu že ekstremen, zdaj bo izpadlo da je golf prostornejši od seat leona, s katerim si deli platformo, celo od octavie je prostornejši najbrž, verjetno tudi od superba...c`mon
Ok pa gremo naštet par stvari, ker več se mi ne da... recimo Leon ima v ponudbi 1.6 TDI brez Start&Stop sistema, kar je pri Golfu serijsko (nižja poraba), osnovna oprema recimo nima XDS-a in Hill Holda, zgleda da dobiš samo en daljinec/ključ (?) namesto dveh, nima hlajenega sovoznikovega predala (in očitno ključavnice niti FR), v drugi stopnji opreme Leon nima 2.conske klime, nima ledvene opore za sovoznika, nima sredinskega naslona za roke/odprtine za daljše predmete zadaj, ... Prtljažnik je pri Leonu bolj neroden zaradi visokega roba, ne bi se čudil razliki v zvočni izolaciji itd. Za Leona zaenkrat še najdem podrobnih dimenzij notranjosti kot za Golfa, je pa v predhodnik imel na zadnji klopi precej manj prostora (ta mogoče celo nima). Glede kakovosti materialov pa itak vemo kako je in v vsakem testu to omenijo v primerjavi z Golfom.
Nisem govoril o nekih astronomskih razlikah, ampak niso pa niti zanemarljive, če pogledaš celotno sliko oz. če si določene stvari vajen imet. Z razlogom niso Leona naredili ekvivalentnega Golfu in to je kristalno jasno. Me pa zanima, kje sem napisal, da mora vsak kupit Golfa oz. da ne bi novega Leona celo sam vzel resno v poštev?

Kar se tiče Audija A3, je že malo drugačna zgodba, ti premium avtomobili imajo itak porazno serijsko opremo glede na astronomske cene in med tem ko bi osebno za razliko med Leonom in Golfom še bil pripravljen doplačat, pa za tisto do A3 definitivno ne bi bil oz. Audija ne bi niti gledal brez 50k € ali več v žepu.
Je pa mnenje več novinarjev, da je od te trojice Golf glede na to kaj dobiš in za koliko denarja, še vedno best buy.