Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Krazy
Nov uporabnik

Kraj: Nm

Re: 2013 Mazda 3

Napisal/-a Krazy Po nov 04, 2013 2:16 pm

In kolko je bila kaj poraba 2.0B? To 120 ali 150 konjev? In kaj je tako navdušilo napram golfu?
Veselje do vožnje.

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 Po nov 04, 2013 2:27 pm

Porabo sem imel nekaj preko 6 litrov, v spominu imam okrog 6.4 ali 6.5, motor 120KM. Jah o Golfu bi se dalo diskutirat, če samo začnemo pri zunanjem dizajnu... (stvar okusa, ne se jezit). Za moj okus, če sodim po zunanjem izgledu (z avtom, ki mi vizualno ni všeč, se pač ne bi želel vozit, se razume), so mi VSI konkurenti (Megane, Astra, Focus, itd.) bolj prijetni za oko od tega glavnega protagonista, ki ga večinoma lastniki in častilci zagovarjajo v stilu "Golf je Golf", potem pa jim navadno argumenti poidejo. :roll:

Ostale zadeve, ki so vprid Mazdi3 pa so počutje za volanom, občutek prostornosti, preglednost. Ta Mazda se mi zdi Japonec z veliko začetnico. ;)

Pa pustimo Golfa, ker tukaj debata ne teče o njemu. :D

dANIS
Nov uporabnik

Napisal/-a dANIS Po nov 04, 2013 4:51 pm

Danes sem se mimogrede ustavil v Mazdinem salonu - da končno počekiram omenjeni model. Sicer ni bilo časa za detaljnejši "elaborat" in seciranje vsakega elementa na vozilu posebej ampak...praktično se strinjam s podaj napisanim, predvsem z zadnjim sklepom. Torej:

Zmaj78 je napisal/-a:Ostale zadeve, ki so vprid Mazdi3 pa so počutje za volanom, občutek prostornosti, preglednost. Ta Mazda se mi zdi Japonec z veliko začetnico. ;)

Vizualno lep in posrečen do te mere, da bi se komot znašel v ožjem izboru pri nakupu novega vozila. Vsaj v mojem primeru. Čeprav za kaj več kot dobrih 10km testne vožnje ni bilo časa.
Najbolj me poleg same vožnje, seveda, zanimalo dogajanje pod motornim pokrovom. In če sem iskren, teh 120 konjev definitivno obstaja. Nekje se nekdo sprašuje, mislim da pri testu Kiinega Ceeda, kje so vsi tisti deklarirani konji? No, tukaj so najbrž vsi prisotni. In zelo lepo rezgetajo. Pa čeprav samo atmosfersko :lol: Sicer je res, da ne nudijo eksplozivnosti turbakov, vendar vseeno (ponovno, vsaj za moje pojme) omogočajo dokaj solidno vožnjo in zvezno pospeševanje. Po potrebi se brez težav zavrtijo do rdečega polja, omogočijo kvazi športnost, po drugi strani ti recimo indikator prestavljanja že pri 50 "svetuje", da daš v peto. V nižjih obratih je motor praktično neslišen. Naj tukaj zapišem, da testna trojka sploh ni bila pošteno zvožena (mislim, da je imela 350 prevoženih km). Poraba - niti se nisem posebej fokusiral na njo. Začel sem z 10.7, končal sem pri 8.3. Kombinirana vožnja - mestni promet, vasi in lokalne ceste. Pa še deževalo je vmes.

Kar me pripelje do same vožnje in počutja med le-to. Sedeži so OK (mogoče je sedalni del prekratek oz. je premalo širok). Pogled iz vozila je vsekakor zadovoljiv, komande na dosegu roke (mogoče ne 100% intuitivne), volan prijeten za "stiskanje!" in za moje pojme (in sposobnosti) dovolj neposreden, všeč mi je bila tudi dokaj majhna prestavna ročica, same dinamike vožnje pa zaradi dežja nisem hotel (raje nisem upal) sprobati. Vožnja sama je prijetna, sploh ker sem navajen tudi na "bolj trda" vozila. Čeprav nisem kabinski fetišist, so materiali nasploh prijetni na otip. Problem je še vedno ročica ročne zavore - lahko bi bila manjša in lepše integrirana v sredinsko konzolo. Testno vozilo je imelo REVOLUTION opremo, tako da je bilo še preveč opreme - od HUD-a do ogrevanih sedežev...

Meni osebno bi bila več kot dovolj oprema Challenge, ki pa vključuje lita platišča na pnevmatikah dimenzij 205 60 16. Salonska je bila obuta v TOYO pnevmatike. Zanimivo. Očitno japonski patriotizem. Ali pa kvalitetna guma? Ker ne poznam omenjene znamke, naj o tem sodijo drugi. Če sem iskren bi raje videl "klasično dimenzijo" 205 55 16 in kako drugo znamko obutve.

(Mazda) Trojka je posrečena celota (navkljub majhnim, subjektivnim pomanjkljivostim)- tako vizualno kot tudi tehnično. Kot voznik dizla bi si morda raje izbral dizelsko varianto, najraje 1.6 (ko/če ga bodo ponudili). Mogoče bi si premislil, če bi s 120KM bencinarjem prevozil več kilometrov...Vsekakor bi predstavljala top kandidata pri nakupu.

p.s. Še klišejski ps in še bolj klišejsko priznanje - sem voznik Golfa 8), občasno pa tudi 2 Toyot, enega Nissana in Opla. Pravi multikulti...

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik Po nov 04, 2013 4:59 pm

Kaj dizelaš še ni na prodaj v Sloveniji?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po nov 04, 2013 5:51 pm

svetilnik je napisal/-a:Kaj dizelaš še ni na prodaj v Sloveniji?

Je, ampak za zdaj 2.2, 1.6 še pride, ker bo povsem nov, ne bo več PSA produkt
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Po nov 04, 2013 5:54 pm

Saj tale 2.2 ni več PSA?

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik Po nov 04, 2013 6:29 pm

maniaxxx je napisal/-a:
svetilnik je napisal/-a:Kaj dizelaš še ni na prodaj v Sloveniji?

Je, ampak za zdaj 2.2, 1.6 še pride, ker bo povsem nov, ne bo več PSA produkt

Sem že mislil, da bo samo 2.2. Kakšne pa so tehnične značilnosti 1.6 dizelaša?

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Po nov 04, 2013 6:47 pm

Za enkrat so samo govorice, kaj bolj konkretnega se še ne ve:
http://www.motoring.com.au/news/2013/ma ... -way-38726
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po nov 04, 2013 7:33 pm

danatory je napisal/-a:Saj tale 2.2 ni več PSA?

2.2 nikoli ni bil psa. 1.6 je bil, zdaj pa naj nebi bil več
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po nov 04, 2013 8:04 pm

Nič ne bi bilo narobe tudi, če bi bil PSA.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po nov 04, 2013 8:09 pm

Marek_ je napisal/-a:Nič ne bi bilo narobe tudi, če bi bil PSA.

No ja... =P

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Po nov 04, 2013 11:07 pm

maniaxxx je napisal/-a:2.2 nikoli ni bil psa.

Točno ja.... oops

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To nov 05, 2013 12:20 am

Link do nove Mazde 3 zdaj dela :D http://www.mazda.si/salon/nova-mazda3-hatchback/

Kaj pa dodatna oprema? Tega ni? :shock:

Da bi recimo izbral cenejši paket opreme in dodal pač tisto kar bi rad imel ....? To ni možno?

Pa hvala vsem ki ste napisali svoje vtise z testne vožnje .....z zanimanjem berem tole :)

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane To nov 05, 2013 8:46 am

Saj lahko zbiraš barvo in notranje prevleke, kaj še hočeš :lol:

Lahko se pa pri drugih znamkah igraš individualista, pa boš hitro videl da prideš s ceno blizu Revolution opreme te Mazde. Edino problem je če kakšnega kosa opreme izrecno nočeš imeti, recimo 18" platišča, to se pa da verjetno kaj zmenit.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com To nov 05, 2013 9:44 am

to je tudi meni malo zgrešena logika kompletnega že definiranega paketa opreme...

Želel bi bixenon pa 17 pa enega ali dva asistenčna sistema... pa ne gre...
Moram vzeti skoraj TOP opremo, da imam bixenone... škoda...
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To nov 05, 2013 9:49 am

Hmmm...ma ne bi imel recimo 18 platišča, radar, usnje....imel bi pa prilagodljive žaromete.

To mi je malo mim, pismo!? :(
Ni mi všeč to.... Če je 120 konjski motor z najvišjo opremo, je že 25.000 € :? To je preveč!

Še z Golfom nisem prišel do te cene, ko sem ga konfiguriral po svoje. :huh:

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To nov 05, 2013 9:53 am

For je napisal/-a:Hmmm...ma ne bi imel recimo 18 platišča, radar, usnje....imel bi pa prilagodljive žaromete.

Ni mi všeč to.... Če je 120 konjski motor z najvišjo opremo, je že 25.000 € :? To je preveč!

Tukaj ni zmišljevanja tako kot pri nekaterih znamkah, ni to vedno najboljše, naprimer imel bi xenon, pa 18 col, ne rabim pa pol druge opreme ki je v revolution....ni šanse...

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To nov 05, 2013 10:15 am

maniaxxx je napisal/-a:
For je napisal/-a:Hmmm...ma ne bi imel recimo 18 platišča, radar, usnje....imel bi pa prilagodljive žaromete.

Tukaj ni zmišljevanja tako kot pri nekaterih znamkah, ni to vedno najboljše, naprimer imel bi xenon, pa 18 col, ne rabim pa pol druge opreme ki je v revolution....ni šanse...

Ta mazda potem ni za individualiste, za te je recimo golf, ampak kolektiviste :mrgreen:

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To nov 05, 2013 10:50 am

Ne vem kako si ti to gledal, 120 Revolution Top z ročnim menjalnikom pride slabih 23k, Golf 1.4 HL + 18+Xenon+Led zadaj+usnje+el.voznikov sedež+gretje sedežev+el. zložljiva ogledala+radar+boljši radio+hi-fi+asistenca za dolge luči+senzor luči/dež+park pilot+zatemnjena stekla pride slabih 28k.

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane To nov 05, 2013 11:24 am

Mene pri teh paketih moti edino to da je kakšen tak poceni pripomoček samo v top opremi, recimo smart key je šele v Revolution. Drugače je pa meni že Challange oprema vrh glave.
Če se greš individualizem potem ni drugega kot nemc, samo pol pri prodaji rabljenega ne jokat ko imaš Comfortline s kup dodatki, ki jih nobeden noče plačat oz. tisti ki jih išče jih išče samo v Highline modelih in tvojega mirno spregleda.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov