himi je napisal/-a:Uradni uvoznik Brilliance-a iz Luxemburga je bankrotiral...
Sicer nobenemu ne privoščim bankrota, me pa veseli, da nam kitajski avtomobili še nekaj časa ne bodo onesnaževali našega okolja! Ga že vsi ostali dovolj
Najbrž bo ta izkušnja vsaj za nekaj let prestavila množični prihod kitajskih avtomobilov v EU.
ja bi se također nadovezao na ovo, dakle i meni je drago što je HSO motors propao jer su stvarno bili vrlo bezobrazni, pogotovo šta se tiće širenja prodajne mreže i europi, naime mi smo nekoliko puta pokušavali stupiti sa njima u kontkat, čak smo uspjeli dogovoriti par sastanaka ali ti uvijeti koje su oni nama dali za prodaju nam nikako nisu bili prihvatljivi, isto tako koliko sam razgovarao sa ostalim uvoznicima ni oni nisu bili nešto oduševljeni
idući problem su napravili sami jer su bili previše pohlepni kada su naručili prvih 200 vozila, a bili su škrti doplatiti još 1500 USD da auto bude urađen sa boljim i kvalitetnijim materijalima, dakle adac je njima razbio jedan bs6 i napravio fijasko, poslje je HSO dostavio novo vozilo na testiranje, koje ima 3 zvijezdice na euro ncap testu, ali unatoč tome šteta je već bila načinjena,a također trebalo je i prodati ovih 200 vozila koje nisu rađena po tom standardu, drugi puta je i adac bio malo bezobrazan jer su testirali bs4 po novim standardima euroncap, koji ne vrijede za modele proizvedene 2007 godine, kada je bs4 predstavljen, naravno i to su iskoristili za negativno kampanju protiv njih
sljedeći problem je bila homologacija i marketing, HSO je dobio tuv homologaciju ali samo za limitirane količine, 1000 vozila za model bs6 i 1000 vozila za model bs4, 1000 vozila je za njemačko tržište jako malo, jer su imali skoro 150 dilera i da svako kupi 2-3 auta to je već 500 vozila, na njihovo obečanje da će oni "financirati" homologaciju nije se desilo ništa dok recimo neki drugi prodavači to rade, poput martin motorsa u italiji,to je mnogo para koje treba investirati a oni su se malo precijenili sa time,a iduća glupost im je bila izlaganje vozila na autosajmovima u frankfurtu i ženevi na štandovima koji su bili ko da se tamo prezentira mercedes, mislim da su i tu trebali malo stati na loptu, pogotovo jer im vozila nisu imala EU-type approval, odnosno europsku homologaciju
isto tako jednim dijelom su krivi i kinezi pogotovo jer su dozvolili HSO motorsu kada su kupili 200 vozila da budu "europski distributer", to deftinivno nije dobar poslovni potez jer nemože njemac određivati šta da prodaje u sloveniji, italiji, hrvatskoj itd, pa valjda mi koji prodajemo u tim zemljama znamo šta naši kupci očekuju od vozila, HSO je bio vrlo kompliciran po tom pitanju i sad mi se to sve obilo o glavu
dakle ostajem pri mišljenju da su brilliance dobri automobili, ali se nadam da će i novi uvoznik biti sposobniji da napravi dobar posao sa ovim vozilima