Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

genus
Nov uporabnik

Re: 2015 Škoda Superb III.

Napisal/-a genus Ne nov 01, 2015 3:11 pm

Bi še jaz na nekaj pomembnega opozoril, nekaj internega kar niti prodajalci ne vedo niti ne vidijo. Kdor pozna to ve in se mu lahko potem posledično ob kakšni trditvah naježijo dlake.
Vsak reče ima škoda isto platformo kot vw mqb, potem rečete da ima škoda radarski tempomat isti kot audi, ima škoda isti motor kot audi, isto podvozje....blablabla

Nekaj resnice je v tem, ne pa vsa. Ko so delali bočni trk pri euro ncap se je steber pri golfu 7 veliko manj zaril v kabino kot pri leonu(čeprav imata na papirju oba MQB), kar pomeni da ima golf malenkost bolj ojačan bok,
če primerjamo nek radarski tempomat in udobje pri a4 ali octaviji je neprimerljivo, tudi isti motorji znotraj koncerna imajo podšifre in kakšne komponentne ki so kvalitetnejše v "istem" npr 1.6 TDI motorju...

Za ljubitelje škod je očitno škoda kot audi, v realnosti pa daleč od tega še na nivoju vw ni v vsem. Pa tudi pravi audi se začne šele z mlb in a4 modelom.
Recimo še en primer kar berem na forumih in se dela krivico audiju in enači neupravičeno vse znamke znotraj vw koncerna...Q3 ima platformo isto kot golf 5,6 vendar to ne pomeni da so mešanice kovin iste kot bile pri golfu 5, davnega leta 2005, da so zvari isti itd... Daleč od tega! Potem bi se pa nekdo našel pa bi rekel ja golf 5 in audi q5 imata isto platformo. Ja na papirju že v realnosti pa nikakor ne.

Že če gledate mobitele, apple in kaj je naredil. Pri modelih 6s je v tiste ki imajo manj rama vgradil slabši procesor. Tako je isto pri avtih, kjer so oznake lahko iste pa je stvar kot noč in dan.
Res je žalostno da primerjate na avtomobilističnem forumu škodo superb in mercedes e ali bmw 5. Ko pride novi mercedes e se bo še trenutni A6 težko kosal z njim mi pa primerjamo superba z MB E-jem ali celo S klasso? :ue
Debata teče v smer kot da bi se kuharji pogovarjal o avtih. Pri luksuzu in kvaliteti danes štejejo detajli in če je koncept isti ne moremo potem reči da je kar vse isto! Adijo! :vrum

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Ne nov 01, 2015 3:23 pm

Dobro napisano. Če boš pozoren, boš opazil, da primerjajo Superba z Mercedesom E predvsem lastniki Mercedesov, kar je z mojega vidika najmanj čudno. :lol: Sem že nekajkrat napisal, da je E klasa premijski avto, Superb pa ljudski in seveda to odraža tudi cena.

In seveda v celoti drži tudi kar si napisal glede znamk znotraj koncerna. Točno se ve, kje je vsaki znamki mesto in spet, kdor primerja recimo Octavio 3 in pravi, da je avtomobil isti kot recimo A3, se prekleto moti. Od materialov, kvalitete izdelave, zvočne zatesnitve, itd. je vse na strani Audija. Do nastavitev podvozja, kjer je recimo pri Škodi poudarek na udobju, Audi pa že vleče bolj na športno stran, kar se temeljito občuti tudi v vožnji.
VAG ima sledeč vrstni red: Audi, VW in potem zadaj Škoda in Seat, s tem da Seat bolj vleče na športno stran. To dokazuje tako kvaliteta materialov, itd. kot tudi recimo, kdaj kateri avtomobil dobi neko novo tehnologijo. Dejstvo pa je, da se je ta razkorak v zadnji generaciji precej zmanjšal.
Torej, kljub temu, da so avtomobili narejeni na isti platformi, so daleč od istega avtomobila. Od oblike, materialov, do nastavitev podvozja, dostopnosti določene tehnologije, itd.

In seveda, kdor pravi, da je Škoda isto kot Audi, se očitno še ni peljal z Audijem ali pa le ''tolaži'' svoj ego.

PS: Tole je napisal voznik Škode. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Še več pametovanj na Mtl blog.

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Napisal/-a masko Ne nov 01, 2015 5:23 pm

Seveda primerjanje Superba in E-clase ni primerljivo.
genus:
če primerjamo nek radarski tempomat in udobje pri a4 ali octaviji je neprimerljivo, tudi isti motorji znotraj koncerna imajo podšifre in kakšne komponentne ki so kvalitetnejše v "istem" npr 1.6 TDI motorju...

Nisem kakšen expert za motorje, vendar so mi na servisu VW kjer servisiram svojo octavijo RS povedali, da je v moji octaviji IDENTIČEN motor kot v Golfu GTD, tako da...

@masko:
- ta članek ne pove NIČ.
- kar napiši kje v Drive Powerju je Superb, če upaš :)
- predsednik Češke se MORA voziti s Škodo, ker se izdeluje v njihovi državi (halo? logično), v SLO pa smo sedaj naročili 7ico, prej imeli A8 - S-klasse pač samo iz enega razloga ne : ker preveč vpije iz množice in bi se narodu odtrgalo češ 'mi živimo v bedi, vi pa kupujete Mercedese', zato raje manj kričajoče avte. Že tu se vidi veličina znamke Mercedes : spoštovanje. To ne pride čez noč in se ne da kupiti, to so si morali prislužiti skozi najboljše avte čez 100 let.

Prvo, kaj sploh DRIVE POWER je. To je rezultat ankete več kot 60000 voznikov, kateri so ocenjevali samo svoje avtomobile in njihovo zadovoljstvo na različnih segmentih (udobje, cena, zanesljivost, servisi, uporabnost, poprodajne izkušnje...)Ja, na DRIVE POWER 2015 je Skoda octavia mk3 na 11, superb mk2 pa je skupno na 12, prvi mercedes pa tam nekje pod 30-tim mestom.

@masko &DS_2009:
Osebno vozim Mercedesa najvišjega ranga (S-razred), imam svoje podjetje, a glej ga zlomka: najdem si tudi čas pisati na tem forumu.
Morda ne tako pogosto, kot ostali (prijavil sem se šele sedaj ko so krompirjeve počitnice,potem bom najbrž še manj aktiven).
Ampak..kaj pa sedaj? sem vama pomešal šablono in sistem? :D jaojao...

Ja, si mi pomešal štrene. Če si avto kupil z gotovino in novega, potem se opravičujem.

@masko:
- Zakaj? Vsak ima svoj okus in okus ni objektivna stvar. Inovacije, nagrade, testi, prodajne številke, ankete etc.pa so.
- žališ me z zafrustrirancem, to je vse kar zmore tvoj nivo komunikacije? pa ti si car, majkemi

Koliko nagrad RED DOT je prejela Škoda?
Zadnjič spremenil masko, dne Ne nov 01, 2015 6:02 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Gregor Humar
Nov uporabnik

Napisal/-a Gregor Humar Ne nov 01, 2015 5:54 pm

https://www.youtube.com/watch?v=eyDkKPt9hCA

Jasno kot beli dan, da je tole best buy v svojem razredu.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne nov 01, 2015 6:09 pm

Kljub višji ceni kot jo ima npr passat?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Kraj: Pomurje

Napisal/-a blindek Ne nov 01, 2015 6:21 pm

Je kdo tukaj ki si ga že lasti in lahko pove kako izkušnjo? Sam imam naročenega, limuzina L&K, ki sicer pride komaj čez nekaj tednov.

Prosim, da tisti ki nameravate pljuvati po avtu ne pišete.

Konkurenca Superbu je Mondeo,Mazda 6, i40, Insignia, 508 ipd., cenovno se vsi gibljejo nekje enako. V tem razredu pač Superb nudi ogromno, tako prostora kot tudi veliko opreme za solidno ceno. Dobro naložena Insignia tudi hitro preseže mejo 40k€. Vem, ker sem si jo prej lastil.

Velika večina ljudi v Sloveniji raje vozi višji razred vozila in brez opreme. Nič ni narobe s tem, dokler ste kot kupec z njim zadovoljni.

Če se počutite agresivni, pa lahko greste v parlament in jo tam znašate nad ljudmi in še s tem naredite nekaj dobrega za ostale :)
Slika

genus
Nov uporabnik

Napisal/-a genus Ne nov 01, 2015 6:47 pm

masko je napisal/-a:Seveda primerjanje Superba in E-clase ni primerljivo.
genus:

Nisem kakšen expert za motorje, vendar so mi na servisu VW kjer servisiram svojo octavijo RS povedali, da je v moji octaviji IDENTIČEN motor kot v Golfu GTD, tako da...

V tem primeru ga verjetno imata res identičnega. A3 1.2tsi in škoda fabia 1.2tsi imata tudi identičen motor z kakšnimi komponentami v motorju ki se razlikujejo v kvaliteti v prid audija... A4 2.0 TDI ima longitudinalno motorje tako da 2.0TDI v Audiju A4 je precej drugačen v sestavi kot v tvoji octaviji. Če bi pa šel delat bočni trk ncap z octavijo rs al pa golfom gtd je pa možno da bi se pa tudi pokazala razlika tako kot se je pri testu leona... ;) Vsaka stvar šteje.

Meni so škode drage, vsak pa najbolj ve kaj mu je všeč. golf GTD in octavia RS 1000€ razlike v ceni, če pa upoštevam da je pri vw še večji popust bi pa dobil gtdja za isto ceno kot škodo. Tudi če sta avta "ista" po vgrajenih materialih je notranjost v prid vw, za isto ceno.
Pa še ena stvar, ko gledaš tovarno v wolfsburgu kjer sestavljajo golfa in je 3/4 robotike, potem pa pogledaš tovarno na Češkem kako dva delavca na roke montirata v octavio vetrobransko steklo in tolčeta po njem da se lepo usede, se tudi vidi razlika. Če samo na hitro malo pogledaš opremljenost ene in druge tovarne ti je vse jasno. Sicer tudi Škodina tovarna je kvalitetna ne rečem, ampak manj kot v Nemčiji. V malenkostih so razlike, ampak ko se te malenkosti seštejejo niso več malenkosti.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl Ne nov 01, 2015 7:17 pm

maniaxxx je napisal/-a:Kljub višji ceni kot jo ima npr passat?

To je seveda stvar posameznika. Nekdo bo raje Passata, drugi pač Superba.
Sam osebno recimo ne maram karavanov, mi pa limuzinski Passat ne pride v poštev zaradi nikakršne odprtine prtljažnika. Peta vrata pri Superbu pa so točno to, kar recimo sam potrebujem. Ob ogrooooomnem prtljažniku seveda :).
Bi pa kljub temu precej težko požrl dejstvo, da moram Superba plačati več kot pa stane Passat. :roll:
Itak pa Superb ni v vseh primerih dražji od Passata, pač odvisno od motorja in opreme, ki jo želiš. In seveda v določenih primerih Superb enostavno odpade, ker nima vseh možnosti: recimo 240KM BiTDI motor, Active Info Display. Če to hočeš, si pač obsojen na Passata. Tudi tako VW da jasno vedet, kje je mesto Škodi :huh: .

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne nov 01, 2015 8:30 pm

Se strinjam, osebno imam sicer celo raje škode kot VW, ampak resno so ratale škode nenormalno drage zadnje čase, spodobna octavia je takoj preko 25 jurjev, prej blizu 30. Octavia scout je lahko hitro blizu 40 jurjev, pa še vedno govorimo o t.i " golf" razredu :shock: .

No sicer to o norih cenah lahko prenesemo na skorajda vse znamke :huh:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse Ne nov 01, 2015 10:59 pm

mtl je napisal/-a:Uporabi oba cenika na spletu in pri prvem izberi Golfa karavan 40LET, pri drugem pa sestavi enako Škodo (torej isti motor in enaka oprema). In potem glej in se čudi. =P

Ne vadi se ven, govorila sva o Superb vs.Passat in Passat nikoli ni cenejši od Superba (če govoriva o identični konfiguraciji).
Kakšen golf neki, menimo se že ves čas o superbu in passatu.

mtl je napisal/-a:Bom zabil še eno minuto ..blablabla...morda bo pa potem resnica postala. :mrgreen:

Superb NI narejen na isti platformi kot novi Passat. To grem s tabo lahko vsakič staviti - upaš?
Že sama mešanica materialev,dobavitelji in še mnogo drugega niso isti. In tako kot elektronske plate, kot S.A.M. računalnik je v Superbu še iz prejšnje generacije. Armaturka pa je copy paste prejšnjega Passata. Pa če se na trepalnice postaviš.

mtl je napisal/-a:Klikni nežno tukaj http://www.skoda.si/superb/novi_superb_1/varnost in se premakni do Crew Protect Assist.

Kot že večkrat napisano: nekaj je to kar škoda oglašuje in napiše - popolnoma drugo pa kako zadeva funkcionira v realnosti. In tu zadeva ne pije vode.

mtl je napisal/-a:Če bi si vzel 5 minut časa, bi ugotovil, da lahko v nastavitvah voznih profilov izbereš Individual in si tam nastaviš delovanje posameznih sklopov po želji. Če boš imel v Sport načinu, bo pač zadeva dejansko agresivna, če v EKO načinu se bo pa pospeševanje res vleklo kot smrkelj. AMPAK TO ZATO, KER JE VOZNIK SAM IZBRAL TA NAČIN.

Zadeva nima veze z načinom nastavitev. Njihov radar dela bistveno manj odzivno, manj precizno, zavira prepozno (in temu posledično bolj grobo) v VSAKEM mode-u. Že v milijontič: peljal sem avto 500 km . Drvarnica od elektronike.

mtl je napisal/-a:In še tole: nisem vozil distronica letnik 1998 (po mojih informacijah je bil predstavljen leta 1999)

Ne bo držalo, avgust 1998 je bil datum ;)

mtl je napisal/-a:Iampak sem 100%, da je zadeva popolnoma neprimerljiva s sodobnimi radarskimi tempomati, saj je vmes 15 let razvoja, kar je v avtomobilski industriji cela večnost.

Žal te moram razočarati, namreč imel sem tako distronic v S-u iz leta 1998, kot vozil tudi novega Superba. V Škodi se skrije.
In to je tista žalost, ki si jo sam napisal: 15 let razlike, pa je še vedno sistem v stari Mečki narejen bolj uglajeno, kot v novi Škodi.
To greva lahko vsakič testirat: si sposodim moj bivši S 600 ti pa testni Superb (in ga imej v kateremkoli mode-u):
- testirava koliko prej zazna objekt predsabo eden in drugi
- kdo bolj lepo,uglajeno,postopoma zavira in kdo hitro,grobo ker dojel prepozno oz.ima slabo nastavljeno preciznost zaviranje
- kako lepše in bolj mirno pospešuje eden in drug
Razočaran boš. Nad Škodo seveda.

mtl je napisal/-a:Še komentar na tole:
Vidim, da se zelo visoko ceniš, ampak da pa to omenjaš kot dokaz, da so Mercedesi top avtomobili, pa meji že na narcisoidnost.

Eeemm...kdo pa bo definiral oz.povedal ali je ena znamka dobra ali ne, če lastniki sami ne ??
Oni in edino oni so najboljši kritiki, saj živijo s temi avti noč in dan in vidijo ali se kvarijo ali ne, ali se udobno pelje ali ne, ali elektronika dela natančno ali ne, ali je avto kvalitetno narejen ali ne, ali ga salon in servis tretira kot se zagre ali ne in še in še.
Tako da JA, do je v bistvu najbolj verodostojen dokaz, da lahko sodiš o nekem produktu : če si ga sam tudi lastiš.

Sedaj pa i rest my case. Lahko se postaviš na trepalnice, a ne boš me nikoli prepričal o superioznosti o tej škodi, še manj pa o konkurenčnosti napram premium brandov. In s temi besedami se poslavljam iz te teme, moje mnenje o tem avtu pa je jasno: preverč denarja glede na to kaj ponuja.

Lahko noč
ex S 600 (W220) /////AMG Paket
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Napisal/-a blindek Po nov 02, 2015 7:44 am

@MTL, videl nekaj tvojih videov na youtube. Si lastis Superba in lahko kaj poves o samem vozilu?

Ob tem se pohvale za dobre posnetke, tudi ostale. Lepo pokazano in razlozeno.

P.S. Probajte ignorirati ljudi kateri radi zanicujejo dolocene stvari in svoje povelicujejo. Le tako bo debata konstruktivna. Ne spuscajte se na njihov nivo.
Slika

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl Po nov 02, 2015 7:49 am

Si lastim, ampak dvojko.
Sem pa imel v delu že kar nekaj trojk in sem jih tudi preizkusil, tako da poznam stvari nekoliko bolj detaljno. Isto velja za Passata B8.
Zato tudi lahko dokaj argumentrirano pišem o samih modulih, itd., tako da se ob pisanju o razlikah v elektroniki med Passat-om B8 in Superbom 3, samo nasmehnem. :lol:
Če imaš kaj vprašanj, pa vprašaj, lahko tudi na PM.

Hvala za pohvalo za video posnetke. Meni ni jasno, zakaj takšnih (seveda bistveno bolj kvalitetnih) video posnetkov že sama tovarna ne spravi ven :?: , saj je to odlična reklama za prodajo dodatne opreme. Kupci si namreč tako bistveno lažje predstavljajo delovanje določene opreme (npr. ACC v spregi z DSG in Lane Assistom), kot pa zgolj ob suhoparni razlagi, ko si marsikdo niti ne zna predstavljati, kako točno določena stvar deluje.
Sicer pa po mojih informacijah uporabljajo tele posnetke tudi nekateri Škoda prodajalci v Sloveniji. ;)

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Napisal/-a blindek Po nov 02, 2015 9:32 am

V USA so taki posnetki kar pogosti oz. tudi nizozemska se mi zdi, da to tudi dela.

Ko bom avto imel cez nekaj tednov, se bova kaj slisala, ker se mi zdi nekaj funkcij zelo uporabnih.
Slika

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Po nov 02, 2015 11:17 am

blindek je napisal/-a:P.S. Probajte ignorirati ljudi kateri radi zanicujejo dolocene stvari in svoje povelicujejo. Le tako bo debata konstruktivna. Ne spuscajte se na njihov nivo.

Včasih je bolj nekaj časa vztrajati, da pokažejo vso svojo "veličino". :) Debata ni na ta način nič manj konstruktivna, samo malo manj enoumja je.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Po nov 02, 2015 11:23 am

genus je napisal/-a:... Pri luksuzu in kvaliteti danes štejejo detajli ...

Hvala! Samo to sem hotel prebrati izpod tvoje tipkovnice.

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Napisal/-a blindek Če nov 05, 2015 5:46 pm

Torej nobenega lastnika novega superba na forumu?
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če nov 05, 2015 6:17 pm

VAG-ovi novi modeli imajo praktično vedno ob prihodu na trg našponane cene, šele pozneje se začnejo omembe vredni popusti oz. zanimivi paketi.

To, da se dobro motoriziran/opremljen Superb s ceno približa višjemu rangu, je pa v današnjih časih nekaj popolnoma normalnega. "Dober" Polo je dražji od osnovnega Golfa, Golf od Passata ipd. Pri nas se avte pač še vedno pogosto kupuje "na metre", tako da je mogoče komu to težko razumet...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse Če nov 05, 2015 11:06 pm

Takole je, naredil sem primerjavo o kateri smo se menili 3 strani in prišel do zaključka da je bil @mtl v zmoti .

Skonfiguriral sem Superb 2.0 TDI L&G, mu dodal vse asistenčne sisteme ter DSG 6 prestavni avtomatik.
Cena : 45.440 EUR

Skonfiguriral sem Mercedes-Benz E 220 (torej ne 200, pač pa 220) CDI, mu dodal čisto vse asistenčne sisteme, direct-control komfortno podvozje, najboljše žaromete ter 9 prestavni avtomatik.
Cena: 52.003 EUR

Še konfiguraciji:

Slika

Torej zgolj 6.600 EUR razlike do premium vozila dragi moji.
6.600 EUR razlike med slabšo kopijo Passata in enemu izmed najboljših avtomobilov in eni izmed najbolj priznanih poslovnih limuzin.

Potem pa mi naj še kdo reče, da Superb NI precenjen ! :roll:

Seveda, L&K ima še nekaj dodatne opreme (večje feltne,šibedah,usnje,les), ki pa ne vplivajo na našo debato iz zadnjič.

Ima tudi 20 konjev več (ki pa vsaj po uradnih podatkih niso kaj bistveno boljši od 170 konjskega CDI motorja, ki na tržišču že btw.8 let).

Slika

Skratka teza uporabnika @mtl, da za 5.000 EUR več dobiš zgolj E 200 CDI, ki nikamor ne gre, ki ima serijsko podvozje, ki ga moraš šaltati sam, ki ti ne (tako kot Superb) vozi že praktično sam, je pravkar padla v celoti po dolgem in počez.
Za zgolj 6.600 EUR razlike namreč dobiš avto s skoraj enakimi performansami, boljšim podvozjem, bolj natančnimi in hitreje odzivnimi asistenčnimi sistemi, 10x boljšimi žarometi, 2 prestavama več, z boljšo končno izdelavo, materiali, zvočno izolacijo, boljšo prodajno vrednostjo kasneje, večjo vzdržljivostjo, boljšim customer-service-om ter boljšim imidžom. Za zgolj 6.600 EUR več.

Zato ja, pod črto: Superb je absolutno PRECENJEN.
Ja, tisti za 24.000 EUR je vreden, karkoli pa je nad 30.000 pa ne več.

Da ne omenim recimo tega, za 48.600 ?? in to že rabljen!

Slika

Ali pa celo za 53.600 ?? Škoda za 53 jurjev?? pa ne se hecati no...53.000 da dobim stari Passatov plastičen cockpit? saj ni res pa je...

Slika

Tako.
Nič, samo to sem želel še dokončno razčistiti, da nebi bilo napačnih predstav glede razmerja med enim in drugim avtomobilom.
Na koncu je seveda vedno stvar posameznika,okusa,želje. A številke tokrat ne lažejo.

LP
ex S 600 (W220) /////AMG Paket
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

Spectre

Napisal/-a Spectre Pe nov 06, 2015 2:04 am

~toMmy~ je napisal/-a:VAG-ovi novi modeli imajo praktično vedno ob prihodu na trg našponane cene, šele pozneje se začnejo omembe vredni popusti oz. zanimivi paketi...

Ni res, ravno obratno je. To kar opisuješ ima sistem npr. Renault ko na začetku nabije cene ko pride model, potem pa spušča cene.
Pri vag so na začetku cene ko pride nov model nizke potem pa višajo ceno. Golf 7 ko je prišel ven konec 2012 je bil osnoven 1.2tsi po ceniku slabih 15000eur. Če greš zdle pogledat 1.2 tsi trendline golf je po ceniku 17.000eur. Kaj ti pomaga 1500 eur popusta če je še vedno dražji kot takrat ko je prišel ven? Inflacija pa ni omembe vredna...
Vw grupa je kar se cen tiče briljanta v pozitivnem smislu in na račun njihove dobre strategije tudi rabljeni vw zelo držijo ceno. Oni 1 tehnično enak avto tržijo štirikrat. Golf 5, 6 ista avta po platformi pa še vsak model je imel 1x facelift. Naredijo medijski pomp ob vsakem faceliftu in pomp ko zamenjajo številko iz 5 v 6 ali iz 7 v 8. Tako bo z golfom 7, 8 dva tehnično enaka avta ki bosta skoz držala ceno.

En Renault pa ko pride megane ven, nabijejo ceno na 18000 potem sicer delajo neopazne tihe facelifte in ga isto časa izdelujejo kot golfa 5 in 6, ko se pa model poslovi pa nove prodajajo za 10000 eur. Renault isto obdobje npr 8 let trži 1 model megana, VW pa v 8ih letih reče da je naredil dva modela(v bistvu je pa samo enega)in zato drži ceno. :)
Če potem Renault prodaja proti koncu proizvodnje nove za 10000 potem drastično izgubi ceno na rabljenem vozilu nekdo ki je dal za novega renaulta 18000. Golfa novega za 10000 eur ob koncu proizvodnje ne bodo nikol prodajal ker skoz višajo ceno, zato pa imajo rabljeni potem višjo ceno.

Škoda je čist solidna znamka, vendar s cenam pa kar pretiravajo. Glede na popularnost in povpraševanje si očitno to lahko privoščijo.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl Pe nov 06, 2015 7:34 am

Sonderklasse je napisal/-a:Takole je, naredil sem primerjavo o kateri smo se menili 3 strani in prišel do zaključka da je bil @mtl v zmoti .

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dokazal si samo, da se spet lažeš, saj primerjaš neprimerljivo (spet :lol: in to iz dveh razlogov). Samo na hitro tri zadeve, ostalega ne bom niti komentiral:
- pri tehničnih podatkih daješ zraven 6 stopenjski ročni menjalnik pri Mercedesu
- konfiguriral si CDI220, zakaj pa recimo ne bi šel na CDI250, ko je razlike bistveno manj proti Superbu 140kW? Recimo pospešek pri Superbu je 7.7, ti ga primerjaš s CDI220, kjer je pospešek 8.4, a CDI250 ima pa 7.5. Predvidevam, da je pospešek tistih 8.4 itak boljši od Superbovega, ker seveda to Mercedes pospešuje :DDD
- oprema kot je velika navigacija z WiFi-jem (pozabil si dodati ''bogih'' 3.500 EUR za Command Online pri Mercedesu :evil: ), Keyless go (samo skoraj 1000 EUR pri Mercedesu :evil: ), zlaganje ogledal (dobrih 500 EUR :lol: ), električno odpiranje/zapiranje prtljažnika z virtualnim pedalom za odpiranje (ne bom več niti gledal cen), usnje z ventilacijo, IN ŠE IN ŠE tebi tudi ni nič vredno, a ne? Aja, razumem, pri Škodi to itak nič ne dela in se lahko primerja z osnovnim radijem, ročnimi ogledali in navadnim ključem pri Mercedesu. Pardon, ne more se primerjat, ker je Mercedes itak boljši. :mrgreen:
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 28 gostov