Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So okt 28, 2006 7:21 am

esem je napisal/-a:Slovenska premiera C4 Picasso

Slika

Fejst .... punca namreč :oops:

C4 Picasso - bodo morali najprej tole simpatično bitje z eno staro teto zamenjat, če hočejo, da ga bo kdo opazil :lol:

LP

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So okt 28, 2006 7:01 pm

škoda, da nima tudi spredaj ene kamere za parkirat (vrtljive) .

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Ne okt 29, 2006 1:24 am

esem je napisal/-a:škoda, da nima tudi spredaj ene kamere za parkirat (vrtljive) .

perverznez...
ko bos kaj po mojih koncih plazil, javi, bova sla na pijaco, pa jo bos lahko videl ;) :P
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Ne okt 29, 2006 3:07 am

misliš, da bom zdržal?....že lepim slike te lepotice....takoj zjutraj grem v salon.... :lol:

Slika :D

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Po okt 30, 2006 10:40 pm

sem si ga ogledal - kuul

Že osvaja nagrade

Citroën's upcoming C4 Picasso is already feeling the love from auto magazines. 4x4 & MPV Driver magazine likes the updated minivan (MPV) for a lot of reasons, and voted it the MPV of the Year. The C4 will come with four engine options: 127 bhp DIN 1.8i 16V and 143 bhp DIN 2.0i 16V (both petrol) and 110 bhp DIN 1.6 HDi and 138 bhp DIN 2.0 HDi (both diesel and both with particulate filters) when it comes to the UK early next year. 4x4 & MPV Driver thought the lighting in the car deserved special mention (notice the larger windshield in the photo above?), and so awarded the C4 the MPV Innovation of the Year award.

This is all well and good, but what's really exciting about the C4 is a prototype model that may make its way to dealer lots in 2010. This prototype has a diesel-hybrid engine and will feature Citroën's Stop & Start technology. These fuel-efficient features should bump the C4's current 45 mpg rating (on diesel) to around 84 mpg. That's progress.

[Source: 4x4 & MPV Driver, Citroën]

Slika

komen
Stalni uporabnik

Kraj: Ilirska bistrica

Napisal/-a komen Če nov 02, 2006 3:38 pm

zelo všečen avto

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Pe nov 03, 2006 6:20 am

Slika tega bi lahko dal tudi med parkirane butce ;)

sicer pa je novi picasso postal razred večji avto, zato ga bodo tudi kupovali drugi ljudje,
ali pa pri citroenu mislijo, da so njegovi lastniki zdaj dobili tretjega otroka in jim ponudba sledi.

tisto povečano okno spredaj je lahko ok, a je treba videti - glede sonca v oči, mislim.
mogoče pa je to zaradi podobnosti z lastnikom, tudi tem se v tem času začne dvigati čelo, ki se ji počasi reče pleša. ;)

tako na oko izgleda, da je novi picasso prevzel eno od napak starega - zaradi dvojnega prvega stebrička A je bila vidljivost v ovinku pri starem zelo omejena.

podobno kot pri twingu se mi zdi, da je prvi model bil res oblikovno nekaj drugačnega, ta pa, kaj jaz vem, vse bolj podobni so si različnmi modeli enakih razredov.

gibljiva kamera spredaj pa sploh ni slaba ideja ;)
lp pilgrim

Uporabniški avatar
pety
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a pety Pe nov 03, 2006 6:59 am

Nekaj svetlobnih let naprej od starega picassota. Upam da bo kvaliteta tudi daleč vstran od prejšnih xsar in picassov.

Drugač pa všečen van, ni kaj. Temne šipe ima že serijsko?
Renault še ni slabega avta naredo.

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Pe nov 03, 2006 7:14 am

Prvi citroen, ki mi je res všeč. Ko sem ga videl na TV reklami, sem sam :shock: Totalno hud, najlepši v svoji konkurenci...zgrešen mi je edino števc, ki je na sredini. Ne vem zakaj še vedno vztrajajo s tako oblikovalsko bedarijo?
Aja, cene letijo v nebo. Mislim, da bo šel v promet šele, ko bodo spet prišli na dan z milijonskim popustom, prej ne...

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe nov 03, 2006 7:59 am

včeri viden v živo. zgleda dost večji kot pa na slikah, al pa v primerjavi s starim pikasojem... lep!
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe nov 03, 2006 9:57 am

Kolk ma pa zadeva kej placa za prtljago ko je vseh 7 sedežev zasedenih?
Slika

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Pe nov 03, 2006 11:54 am

Nixxon je napisal/-a:Kolk ma pa zadeva kej placa za prtljago ko je vseh 7 sedežev zasedenih?

Mislim, da se še ni zgodilo pri kakšnem modelu, da bi imel ob 7 sedežih še omembe vreden prtljažnik, tudi tukaj ni izjeme...

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a Shatzy Pe nov 03, 2006 12:27 pm

pety je napisal/-a:Nekaj svetlobnih let naprej od starega picassota. Upam da bo kvaliteta tudi daleč vstran od prejšnih xsar in picassov...

No, jst ti pa povem da se naš picasso letnik 2002 z 90.000 km pelje lepše, vrata se zapirajo lepše, je brez čričkov, kar pa ne bi mogel reči za modusa od tete, ki je 2004 letnik, ima 24.000 km in se vrata zapirajo kot pri stoenki, vzemetenje se sliši na vsakem kanalu.

Citroen res ni mercedes, kljub vsemu pa je kvaliteta povsem na nivoju. Manjajo le detajli, to je pa res.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe nov 03, 2006 12:58 pm

ne morš primerjat modusa pa pikasoja....
lahk bi primerjal scenica pa pikasoja.....
al pa C3 pa modusa....
Slika

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a Shatzy Pe nov 03, 2006 1:49 pm

zupi13 je napisal/-a:ne morš primerjat modusa pa pikasoja....
al pa C3 pa modusa....

Moj post se je nanašal na kvaliteto izdelave, ne na primerjavo avtomobilov. Drugače je modus nižji razred kot picasso, to je seveda jasno.

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a Shatzy Pe nov 03, 2006 1:49 pm

zupi13 je napisal/-a:ne morš primerjat modusa pa pikasoja....
al pa C3 pa modusa....

Moj post se je nanašal na kvaliteto izdelave, ne na primerjavo avtomobilov. Drugače je modus nižji razred kot picasso, to je seveda jasno.

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Pe nov 03, 2006 7:40 pm

dejvi je napisal/-a:Prvi citroen, ki mi je res všeč. Ko sem ga videl na TV reklami, sem sam :shock: Totalno hud, najlepši v svoji konkurenci...zgrešen mi je edino števc, ki je na sredini. Ne vem zakaj še vedno vztrajajo s tako oblikovalsko bedarijo?Aja, cene letijo v nebo. Mislim, da bo šel v promet šele, ko bodo spet prišli na dan z milijonskim popustom, prej ne...

Zato da vzamejo moškemu edino še svojo stvar ki jo je imel, da je gledal na števec in šel hitro, žena pa ni vedela, ker se pač ne čuti hitrosti pri takem avtu.
Zato lahko pričakujemo ločitve in samomore :lol:
Slika Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe nov 03, 2006 8:17 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:
dejvi je napisal/-a:Prvi citroen, ki mi je res všeč. Ko sem ga videl na TV reklami, sem sam :shock: Totalno hud, najlepši v svoji konkurenci...zgrešen mi je edino števc, ki je na sredini. Ne vem zakaj še vedno vztrajajo s tako oblikovalsko bedarijo?Aja, cene letijo v nebo. Mislim, da bo šel v promet šele, ko bodo spet prišli na dan z milijonskim popustom, prej ne...

Zato da vzamejo moškemu edino še svojo stvar ki jo je imel, da je gledal na števec in šel hitro, žena pa ni vedela, ker se pač ne čuti hitrosti pri takem avtu.
Zato lahko pričakujemo ločitve in samomore :lol:

zato ker je bit temu avtomobilu prostornost in ne športnost
in glede občutka prostornosti je števec oblikovalski čudež in ne bedarija ;)
lp

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter To nov 07, 2006 4:35 pm

Primerjevalni test z najbližjo konkurenco:
http://www.autobild.de/test/neuwagen/artikel.php?artikel_id=12573

Malo sem bil presenečen nad izidom, samo konkurenca ni slaba
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! To nov 07, 2006 5:42 pm

Nemci imajo v revijah svoje kriterije, katerim tuji avtomobili le redko ustrezajo, tako je bilo in tako bo. Oni še od tovornjakov pričakujejo športne vozne lastnosti.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov