Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Če okt 30, 2008 9:49 pm

grda notranjost :?

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če okt 30, 2008 10:22 pm

Preveliki zračniki, hkrati pa zanimiva postavitev dveh displejev avt. klimatske naprave.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Pe okt 31, 2008 9:59 am

esem je napisal/-a:
martin_krpan je napisal/-a:... Da ne omenjam števila stikal ob menjalniku. To bo umetnost pritisniti na pravo med vožnjo, ne da bi umaknil pogleda s ceste.
...

Bo voznik postal živi čitalec bar kod?

Meni se zdijo veliko bolj praktična posamična stikala kot pa kak centralni iDrive, pri katerem si že zdavnaj v grabnu, ko končno najdeš iskano funkcijo...

Armaturka je meni osebno BOMBA!

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 Pe okt 31, 2008 1:04 pm

Preden na vseh teh števcih najdeš kuk hitr se vozš, pa na ush teh stikalih kje se radio pržge, že str rataš. Men se zdi da je vsega tega VELIK VELIK preveč. En sam kič.

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Pe okt 31, 2008 1:07 pm

Meni je svetoven. 8)

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Pe okt 31, 2008 2:56 pm

Fak, kak avion! :shock: Sicer mi vizualno ne zgleda lepo, ker imam tudi raje bolj minimalistično zasnovo, ampak impozantno pa je.

Uporabniški avatar
Bota
Novinec

Kraj: Brežice

Napisal/-a Bota Pe okt 31, 2008 5:21 pm

Ključa pa ne bo nihče komentiral? Meni se zdi zanimiva ideja :)

Notranjost je, lahko bi rekli, tipično Porschejevska.
LP, Bota
Slika

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Pe okt 31, 2008 5:29 pm

martin_krpan je napisal/-a:Slika
Slika

Notranjost prej paše v kak SUV, kot pa v limuzino. Da ne omenjam števila stikal ob menjalniku. To bo umetnost pritisniti na pravo med vožnjo, ne da bi umaknil pogleda s ceste.

http://www.teamspeed.com/forums/cayenne ... post162622

Pretirano število stikal ?

Kako potem imenuješ isto "področje" v C6 ?

Sicer bo treba "zadevo" videt "v živo" - možno, da bo (veliko) boljše, kot po občutku na sliki. Brez tega ("v živo") me osebno bolj moti "višina" in deloma "masivnost" grebena.

LP
Priponke
C6.jpg

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Pe okt 31, 2008 8:32 pm

Vse skupaj precej plastično deluje. Res pa je da Porsche v nobenem modelu nima ravno božanske notranjosti ;)

Po eni strani zanimiva, po drugi paše bolj v kak SUV, po tretji na poglej zelo plastik.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan So nov 22, 2008 7:35 am

Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 So nov 22, 2008 12:23 pm

Deluje kot ena mešanica med 911 ter Cayennom. Porsche je znova potrdil, da drugega kot 911 ne zna oblikovati

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O So nov 22, 2008 4:35 pm

Vsi forumaski mojstri ergonomije so od strokovnjakov avtomobilske industrije naproseni za predavanje z naslovom "KAM ZA VRAGA SPRAVIT VSE FUNKCIJE".

Seriously. Kam pa ces dat vse? Pa saj ni tak problem to. Najbolj smesno mi je blo pri TopGearu ko so kazali kok je tezko "zivet" s TVRom, ker ga noben ni znal odpret in zagnat. Ja, uredu, ampak ko enkrat vidis si zapomnes in ni noben problem. Saj ko bi nekomu prvic pokazal avto ga verjetno tudi ne bi znal zagnat.

V glavnem, polovico teh funkcij med voznjo verjetno ne rabis. Drugo polovico pa se ze navadis. Saj tudi na tipkovnici menda veste vsaj priblizno kje mate kaksne tipke. Pomoje sploh ni problem, samo malo scary izgleda.

Ti fantje so tudi vsi ze v grabnu, kaj?
Slika

Dajte malo pogledat sliko od porscheve konzole. Prvo ko prvo jih je polovica za sovoznika. En skupek je pac radio, kar ni problematicno, potem so kontrole za klimo ipd, spodaj mas pa zadeve za podvozje in podobno. Vse je lepo v svojih "sklopih" in logicno razporejeno. Dejansko ne vidim nobene problematike, mogoce bi le radio malce nagnil, ampak s pozicije fotografije se ne da ocenit.

Osebno me pri armaturi moti le to, da zgleda kot bi jo sestavili iz vec posebej oblikovanih delov, potem pa se nataknili en plastik fantastik volan. Dajmo malo brusenega alluminija, saj smo v avtu visokega cenovnega razreda, ne pa te plastike z "default" srebrno barvo ki zgleda kot igracka.

Rant over, pa se oproscam da sem pozen. :D

P.S.: Zunanjost dajmo komentirat ko bomo kaj vec vedeli. Zaenkrat zgleda bolj ko en mis-mas...
Slika

Uporabniški avatar
skopusnik
Stalni uporabnik

Napisal/-a skopusnik So nov 22, 2008 4:54 pm

:D zadn konc me na novega megana spominja :lol:

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan So nov 22, 2008 7:26 pm

Uradno

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

http://www.autoweek.nl/nieuws.php?id=10305

Lepši, kot je sprva kazalo. Bočne linije spominjajo na Bugatti EB112.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R So nov 22, 2008 11:33 pm

moram rečt, da mi je zelo všeč. deluje zelo elegantno. sploh ni tako porschejevsko športna, kar ji mogoče še bolj pristaja.

lepo

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So nov 22, 2008 11:56 pm

Sprednji del sicer ni niti malo presenetljiv, ampak je dokaj lep, pravtako dobro izgleda pod kotom, sploh bočna linija.
Ampak zadek, zadek pa je nekaj najgršega kar so lahko dodali takšnemu avtu. Kateri šalabajzerski in fičfiričasti dizajner je zrisal takšen zadek? In zgražanja so več ali manj enotna tudi drugje po svetu.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Ne nov 23, 2008 12:22 am

Avto ima svoje momente. Ampak zunanjost kot celota deluje precej klavrno. :roll:
Kakšno oblikovno sranje bi znalo bit pa poršev Golf si pa raje niti ne zamišljam.
Če bi mel keš bi počakal na Astona ali na Lambota ...:P

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Ne nov 23, 2008 1:10 am

Dr.M3 je napisal/-a:Avto ima svoje momente. Ampak zunanjost kot celota deluje precej klavrno. :roll:

Se moram žal kar strinjat... Meni je dober do konca sprednjih vrat...tisto naprej je boljše da ne bi videl...nikoli :cry:

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Ne nov 23, 2008 1:14 am

VW ga s poršejem serje, je spravil cayenna in tourega skupaj na svet, pa je cayenna kljub enaki osnovi oblikovno zasral. Enako se dogaja z vsemi modeli, razen 911-tke, ki je končno nazaj pri koreninah. In kljub temu, da so jo komaj rešili neokroglih luči, so jih panameri spet nadeli. Da o caymanu ne govorimo. Sploh ni ničemur podoben, stari boxster je bil dober vsaj zato, ker je bil "mala" 911-tka, cayman je pa... ne vem, nekaj, porsche ni, mu sploh ni podoben. Na drugi strani pa VW preko Audija veliko bolje upravlja Lamborghinija, kjer jim uspeva veliko bolje. 2 modela in oba oblikovno dobra. Vse ostalo je samo VW, tako porsche kot lamborghini in na koncu ni vmes neke vesoljske znanosti, razen za bedake. Avto je osnova, tradicija je razlika.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne nov 23, 2008 2:27 am

RENO911: A ni vsaki dan VW v večji lasti od Porscheja?

Sicer pa mislim, da sem ugotovil iz kje dizajnerju ideja:

Slika
Slika
Slika

Škoda le, da je ime žaba že zavzeto :)
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov