Sicer vem, da gre za poslovni avto in ne za dirkalni, vendar 10,6 sek 0-100 za 3.0 motor je pa strah vzbujajoče...
SAFRANE je napisal/-a:na evo ga!
ja kaj nej rečem ? Citroen je spet not! to je to! oblika je konc, tehnologija pa baje da je sploh čist ta huda! za motorje se pri Citroenu ne bojim, se nikdar niso kvarl...tko da če bo cenovna politika štimala, zna bit to spet tak hit k ta stari DS-i in CX-i !
BRAVO CITROEN! NEMCI SE LAHKO SAMO UČIJO OD VAS!
LP
JOHNY
Joie de vivre! je napisal/-a:Hja... Miroslav, če si res pravi Citroënar, se res ne smeš obremenjevati z materiali v notranjosti. Si že kdajkoli pri katerem koli Citroënu naletel na prefekcionizem? Jaz nisem.
LP,
Joie
Joie de vivre! je napisal/-a:Hja... Miroslav, če si res pravi Citroënar, se res ne smeš obremenjevati z materiali v notranjosti. Si že kdajkoli pri katerem koli Citroënu naletel na prefekcionizem? Jaz nisem.
LP,
Joie
Joie de vivre! je napisal/-a:Miroslav, tvoje sodbe so zelo subjektivne. Glede C4 se v določeni meri res strinjam, ljudje so vajeni, da so Citroëni cenejši od denimo folcvagna, tu pa sta cenovno precej enakovredna. Zame je favorit vseeno C4, ker ponuja ogromno zanimivih rešitev in predvsem veliko več stila kot pa denimo golf. Po tvoje nepregledna armaturka in odvečni predali se meni niso zdeli ne eno ne drugo. Če si kadarkoli vozil starejšega Citroena (denimo viso), se ti bo zdela notranjost C4 germansko perfekcionistična, kjer vse najdeš z zavezanimi očmi.
Primerjava oktavija/C5 se mi zdi rahlo neprimerna. Prvič stoji C5 na večji platformi in je v vseh dimenzijah občutno večji avto. Oktavija izhaja iz razreda nižje, to je od golfa. Si že kdaj poskusil sedeti na zadnjem sedežu oktavije in C5? Razlika je več kot očitna in za moje pojme je C5 vreden dodatnega denarja, ker je prava limuzina. Škoda je tudi razred zase, ker že po definiciji mora ponujati cenovno ugodnejša vozila. Ne govorim, da je slab avto, povsem nasprotno, je pa C5 čisto nekaj drugega, no.
Kar se tiče C6, sem mnenja, da se ne bo slabo prodajal. Konec koncev je Xm leta '90 stal 100.000 mark z navadnim 2-litrskim motorčkom, se pravi, da je bil popolnoma nekonkurenčen napram debelim nemškim proizvodom á la mercedes genscher, pa je od začetka vseeno šel za med. Bodo kupci pokazali, jaz sem pripravljen na vse možne scenarije.
Res me zanima, katere Citroëne si vozil v življenju. Zveniš mi kot kak audijaš.
LP,
Joie
drugmirko je napisal/-a: tudi v kabini A6 verjetno ne najdeš delov iz A3 ali pa iz Passata, kot najdeš v C6 Puga 407 in C4.
Čojko je napisal/-a:Đoj ne pretiravaj.
V novi Oktaviji še nisi sedel ko dajaš take izjave. Jaz sem imel oba na testu C5 2.0 16v HDI 136KM in novo Škodo Octavijo 1.9 TDI 105 KM in je precej bolje skupaj sestavljana, vse na svojem mestu, tudi ni pretirano trda, zelo prostorna, pa tudi neverjetno odziven zastarel TDI ima. Motor 2.0 16v HDI ima 0,8 sekunde odzivnega časa oz. ko pohodiš gas moraš najprej počakati 0,8 sekunde in šele nato začne pospeševat - grozljiv občutek. Pa tudi nič kaj bolje ne potegne kakor 1.9 TDI v Oktaviji - neverjetno vendar resnično. Tudi sam nisem mogel verjet dokler nisem sprobal. Pa tudi tista navadna hidravlika ni nič posebnega in se avto slabše drži ceste od veliko novih avtomobilov na fedre. Res pa je, lepo plava in ne čutiš toliko lukenj in grbin kakor pri navadnih fedrih.,...
Kar se tiče cen za XM-a leta 90 pa take kvasiš, da ne morem verjet. Za natančne cene moram pogledat in javim, vem pa da je XM V6 3.0 Exclusive z alcantaro (skoraj maksimalna oprema) in pravim lesom v notranjosti leta 93 stal natančnih 88.000 DEM v Sloveniji, kjer smo takrat še vedno imel grozno carino na uvožene avtomobile.
Sicer pa vsakemu svoje. Jaz pri debati cenim argumente in ne čustva nekega ozko usmerjenega človeka. Tudi sam vozim Citroena in se imam za ljubitelja Citroenov, vendar sem realist. Tudi mene žalosti, da je tako kakor je. Jaz bi raje videl, da se sploh ne bi odločili za proizvodnjo C6 kakršen je. Pač ne bi več imeli avtomobila prestižnega razreda.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov