Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Po maj 15, 2006 6:46 pm

Evo uradne fotografije!!

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Po maj 15, 2006 6:50 pm

No comment, she is beatiful...kar se pa cene tiče sem se menil s prodajalcem in ga malo skrbi ker bo cena zelo blizu cene, ki jo ima astra, torej bodo malo boljse razlicice kar krepko cez 3000000..to pa je kar veliko ...

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CERES Po maj 15, 2006 7:04 pm

maniaxxx je napisal/-a:No comment, she is beatiful...kar se pa cene tiče sem se menil s prodajalcem in ga malo skrbi ker bo cena zelo blizu cene, ki jo ima astra, torej bodo malo boljse razlicice kar krepko cez 3000000..to pa je kar veliko ...

Sej je razumljivo sej tudi konkurenca (p207,clio) imajo podobne cene. Seveda če hočeš malo boljši paket opreme boš tudi plačal za to.Čisto razumljivo....druga pesem pa je če cena naraste skoraj na 4M za tak majhen avto....recimo p207 1.6 s 110km sport paket stane če se ne motim 16.100 E...to je 3.858.204 SIT (gledal na francoski strani)...sam mi tukaj nekaj pozabljamo.....da se je tudi varnost in "kvaliteta" precej popravila ;) ...sam dejansko bi raje dal še kakšen 1M in pol in imam (srednji razred oz. višji srednji razred) kar solidno opremo in z motorjem ;)

Tale nova corsa :clapclap .....huda je notranjost 8) Sam se mi zdi precej malo placa na slikah :?:

Kaj bo šele ko bo prišla corsa opc :bow

Lp
remember: it can always get worse!

Uporabniški avatar
niksson_
Nov uporabnik

Napisal/-a niksson_ Po maj 15, 2006 7:05 pm

Uf no ja... (glede cene)

No ja, avti se vsekakor drazijo. Sicer pa ce pogledas pri konkurenci (evropski) vsi podobni avti (1.4 motor ali dizel, malo vec opreme) stanejo okol, vecinoma cez 3Msit. [res je dilema, ali dati se malo zrevn in kupit za eno stevilko vecji avto]

Verjetno bo osnovni model okol 2,300 000sit. Kajti kar bi bilo vec
bi bilo lahko usodno, razen ce ne vkljucijo abnormalno veliko opreme.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Po maj 15, 2006 7:29 pm

CERES je napisal/-a:Grande Punto lepši? :o Ja mogoče zate pa še za kakšnega ampak meni pa se zdi Corsa precej lepša kot pa Punto....to je sam moj pogled ;) Sej na koncu koncu so pa pomembni drugi dejavniki ;)

Na teh uradnih slikah izgleda nova Corsa zagotovo lepša kot je v resnici, zato se ne gre prehitro čudit....

Meni se po natančnem pregledu teh slik zdi Punto Grande še vseeno precej bolj skladno oblikovan in tudi lepši od te Corse. Punto Grande ima izvirno oblikovan sprednji del, Ta Corsa pa izgleda tako, kot da ima prevelike luči spredaj. Enako je tudi zadnji del Punta zame precej lepši kot na tej Corsi. Konec koncev je pa tudi Puntova notranjost prijetnejša na pogled.

lp, mm

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Napisal/-a CERES Po maj 15, 2006 7:36 pm

Problem pri majhnih avtomobilih je ta da ima podobne postopke kot malo večji avtomobili. Edino kar je malo manj pleha, drugače pa je vse podobno ;) Stroški so isti tako za majhen avto kot tudi za malo večji avto...
Tako da se je treba resno vprašati ali malo več dati denarja v večji avto ali ne...potem pa spet gledaš da ne boš preveč zgubljal na letniku....v bistvu začaran krog ;)

Avto bo iz med lepših na trgu :)

Lp

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Napisal/-a CERES Po maj 15, 2006 7:50 pm

Lignage je napisal/-a:
CERES je napisal/-a:Grande Punto lepši? :o Ja mogoče zate pa še za kakšnega ampak meni pa se zdi Corsa precej lepša kot pa Punto....to je sam moj pogled ;) Sej na koncu koncu so pa pomembni drugi dejavniki ;)

Na teh uradnih slikah izgleda nova Corsa zagotovo lepša kot je v resnici, zato se ne gre prehitro čudit....

Meni se po natančnem pregledu teh slik zdi Punto Grande še vseeno precej bolj skladno oblikovan in tudi lepši od te Corse. Punto Grande ima izvirno oblikovan sprednji del, Ta Corsa pa izgleda tako, kot da ima prevelike luči spredaj. Enako je tudi zadnji del Punta zame precej lepši kot na tej Corsi. Konec koncev je pa tudi Puntova notranjost prijetnejša na pogled.

lp, mm

Okey...se strinjam da če pogledaš od spredaj avto ma res prave poteze oz. linije in prehodi...tukaj je vse ok... Sam potem pride ko ga gledam od strani se mi zdi prekleto "čudn" :roll: Posebaj 5 vratna različica...zadnje luči bi po mojem mišljenju bi lahko drugače naredili :?: Potem notranjost punta se mi zdi kot da so izgubili ideje....sm pričakoval da bodo se bodo potrudili bolj.....kot da je na hitro narejena.....Če primerjam novo sliko od corse in od punta se mi zdi precej "napredna" od corse ;)

No vsak ima svoj pogled ;)

Lp
Zadnjič spremenil CERES, dne Po maj 15, 2006 8:45 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Po maj 15, 2006 8:33 pm

No, kar se tiče zunanje oblike je ta definitivno zelo prepričljiva. Mislim, da boljša od Clia in po vsej verjetnosti tudi od Puntota (čeprav je ta med novimi definitivno najbolj oblikovno inovativen).

Mislim, da je glavni problem Corse (po mojem že od prej) preveč cenena notranjost. Vtem pogledu sta naredila Clio in Punto mnogo večji korak naprej kot ta Corsa. Je pa res, da bomo vso stvar morali pogledat v živo, ampak poglejte kako se plastike na vratih stikajo z armaturko, ali kako stoji predal pred sovoznikom....

Bo pa s popusti vsekakor ugodnejša od ostalih dveh :tomidelej:

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
Caterham
Stalni uporabnik

Kraj: Doma

Napisal/-a Caterham Po maj 15, 2006 8:36 pm

Suprca zgleda. Usi so govoril kako bo Corsa pomanjsana Astra. Mislm da izgleda povsem samosvoja, s pridihom hisnega oblikovanja. Notranjost pa tudi izgleda zanimiva, predvsem osvetlitev vrtecih gumbov! Lepo.

LP
No need to be big to go fast......

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Po maj 15, 2006 9:46 pm

Naj povejo slike kateri je lepši ;) ...

Slika
Slika
Slika

lp, mm

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po maj 15, 2006 9:55 pm

Lignage je napisal/-a:Naj povejo slike kateri je lepši ;) ...

lp, mm

povsem si me prepričal, hvala

Jan_87
Novinec

Kraj: Slovenia

Napisal/-a Jan_87 Po maj 15, 2006 10:10 pm

Meni je Punto veliko lepši - tako zunaj kot znotraj.

Uporabniški avatar
The Edge
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a The Edge To maj 16, 2006 8:18 am

slika je slika, v živo je vživo...meni sta oba vlke jajce.. :P
Slika

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 To maj 16, 2006 8:32 am

jst se mnovga puntota pelu, pa mi ni čist nč všeč, slaba zvočna izolacija, šibki motor (no, to se da popraviti),sicer si jih pa deli s corso, cenena plastika znotraj...
medtem, ko je corsa letnik 2004 dobro zvočno izolirana, materiali so notranjosti so solidni, edino sedeže bi lahko malo popravili...
jst osebno bi rajši vzel novo corso..
Slika

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O To maj 16, 2006 12:11 pm

Najprej bi omenili da je Punto oblikovan na drugačen način kot Corsa.

Italijan je bolj mehke oblike, nekaj se obrača na Maseratija, kot je že bilo rečeno, poleg tega si je očitno Fiat začrtal nove oblikovalske smernice - Croma, zdaj Punto... Giugaro pač. Klasika?

Corsa je bolj igriva, verjetno cilja nekako na mlajšo populacijo, spet hišni dizajn z Astre, faceliftane Vectre... Dizajner sicer ni neko veliko ime in z bolj agresivnimi linijiami se hitreje pojavi kakšna, ki nam ni všeč, v primerjavi z Puntom, ki je bolj nevtralen, s tem pa morda bolj... hm, dolgočasen?

Pri prodaji se mi zdi da bosta dokaj izenačena...

Še moje skromno mnenje: Mislim da sta oba dokaj lepo oblikovana, vendar pri nakupu ne bi to odločalo... Čeprav se mi je močno priljubilo Oplovo oblikovanje zadnje čase. Punto je večji, tako da + zanj, čeprav koliko je dejansko večji znotraj, je vprašanje. Motorji, vožnja, udobje... seveda pa na koncu začrta izbiro tudi cena...

Počakajmo na uraden začetek prodaje Corse in seveda ne pozabimo na konkurente - P207, Clio, malce starejši C3; kljub nižji ceni, ali celo ravno zaradi te, pa bi znali tržni delež odžirati tudi kak Getz in druščina...

LP,
Oskar
Slika

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To maj 16, 2006 12:34 pm

esem je napisal/-a:
Lignage je napisal/-a:Naj povejo slike kateri je lepši ;) ...

lp, mm

povsem si me prepričal, hvala

prosim :D

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To maj 16, 2006 1:09 pm

Eazy-O je napisal/-a:Najprej bi omenili da je Punto oblikovan na drugačen način kot Corsa.

Italijan je bolj mehke oblike, nekaj se obrača na Maseratija, kot je že bilo rečeno, poleg tega si je očitno Fiat začrtal nove oblikovalske smernice - Croma, zdaj Punto... Giugaro pač. Klasika?

Corsa je bolj igriva, verjetno cilja nekako na mlajšo populacijo, spet hišni dizajn z Astre, faceliftane Vectre... Dizajner sicer ni neko veliko ime in z bolj agresivnimi linijiami se hitreje pojavi kakšna, ki nam ni všeč, v primerjavi z Puntom, ki je bolj nevtralen, s tem pa morda bolj... hm, dolgočasen?

Kljub temu, da je Puntova oblika umirjena ni nikakor dolgočasna in to je velik uspeh. Je res potrebno toliko razgibanosti v obliki če z njo ne dosežeš nič ali nasprotno. Italjani pač znajo. V Puntovi obliki je eleganca in športnost, v Corsini ni nič od tega.
Corsina armatura v primerjavi s Puntovo izgleda tako, kot da je v razredu ali dva nižjem avtu.

Eazy-O je napisal/-a:Pri prodaji se mi zdi da bosta dokaj izenačena...

Obstajajo ljudje, ki so trdno prepričani da je nemški avto najboljši, predvsem kakšni stari ati, ki imajo še v spominu, da je bila Oplova Olympia dober avto :P . Fiat je pa za mnoge avto, ki ni niti vreden ogleda in ga niti nimajo v izboru za svoj novi avto. In predvsem take stvari pomagajo Oplu pri prodaji.

lp, mm

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O To maj 16, 2006 3:14 pm

Lignage je napisal/-a:Kljub temu, da je Puntova oblika umirjena ni nikakor dolgočasna in to je velik uspeh. Je res potrebno toliko razgibanosti v obliki če z njo ne dosežeš nič ali nasprotno. Italjani pač znajo. V Puntovi obliki je eleganca in športnost, v Corsini ni nič od tega.
Corsina armatura v primerjavi s Puntovo izgleda tako, kot da je v razredu ali dva nižjem avtu.

Vseeno, Corsa kar se tiče oblikovanja zasede tisti del tržišča, kateremu Punto ne odgovarja... Ne vem zakaj, ampak deluješ mi kot starejši človek, ker mlajšim bo pomoje bolj potegnila Corsa... Corsa resda ni elegantna, kar se tiče športnosti... no ja... recimo da je bolj agresivna, razgibana. Pri Puntu pa ne vem kje si našel toliko športnosti... Ne prekipeva ravno od nje. Mogoče le-ta pojem drugače razumeva. ;)

Notranjost je men v Corsi precej všeč, z izjemo barvne kombinacije... Malce presvetla tista srebrna... Pri Puntu je dokaj lepa, vendar sredinska konozla spet nekam konservativna... Nekako devetdeseta... Saj načeloma so mi precej všeč starejši avtomobili, samo če bi že rabil nov avto... Kaj pa vem. Bomo videli kako se bo odzval trg. So že kakšne prodajne številke na voljo?

LP,
Oskar

P.S.: Olympia je čist lušna :P Eh, vi Francozi :D
Slika

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To maj 16, 2006 4:47 pm

Eazy-O je napisal/-a:Vseeno, Corsa kar se tiče oblikovanja zasede tisti del tržišča, kateremu Punto ne odgovarja... Ne vem zakaj, ampak deluješ mi kot starejši človek, ker mlajšim bo pomoje bolj potegnila Corsa... Corsa resda ni elegantna, kar se tiče športnosti... no ja... recimo da je bolj agresivna, razgibana. Pri Puntu pa ne vem kje si našel toliko športnosti... Ne prekipeva ravno od nje. Mogoče le-ta pojem drugače razumeva. ;)

Nisem starejši človek ;) , vendar menim, da bo tudi mlajšim novi Punto bolj všeč kot pa Corsa ...odvisno od posameznika do posameznika. Pri Puntu sem našel športnost v bolj jasnih oblikovnih potezah, ki pa se mi zdijo tudi elegantne. Meni se na žalost zdi Corsa preveč medla.

Eazy-O je napisal/-a:P.S.: Olympia je čist lušna :P Eh, vi Francozi :D

Olympia je čist OK ;) ; Samo hotel sem reči, da so se nekateri ati mal zataknili v šestdesetih in tisto situacijo prenašajo v današnji čas, zato še vedno mislijo da je Opel nekaj najboljšega, Fiat pa neuporabna stvar. Take ate je tudi pogosto slišat, da rečejo, da so francozi slabi, češ da imajo mehko pločevino :roll: ... pol pa to tud na mlajše prenašajo in nekateri verjamejo takim traparijam.

lp, mm

Uporabniški avatar
Mži
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Mži To maj 16, 2006 9:08 pm

Naj samo to povem da je tudi meni fiat punto grande lepši pač stvar okusa.Drugače pa kdor trdi da novi fiat grande punto ni dobro zvočno izoliran ali ga še ni vozil ali pa pluva po njem po krivici kajti tudi jaz sem ga vozil in čez zvočno izolacijo ni kaj za pripomnit drugače pa je tema o opel corsi in ne o fiatu
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov