Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! To jan 16, 2007 4:35 pm

Japonci imajo ogromno visokotehnološke industrije, najbrž res največ na prebivalca, a v znanju in inovacijah ne presegajo Američanov ali Evropejcev.

Sam si rekel, da Japonci garajo kot žvina, zdaj pa to poskušaš omiliti?

Zgolj kos zemlje... Govoriš kot da bi bil potomec priseljencev z Juga ;)

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova To jan 16, 2007 4:42 pm

Vidis spet jo primerjas z celimi kontinenti oz z drzavami z 3krat vec ljudmi. Najbol tehnolosko razvita drzava glede na prebivalstvo niso po moje, temvec po mnenju vseh strokovnjakov na tem podrocju. Ne bom se s tabo kregal glede tega ker pac ni vredno. Kaj je pokazatelj razvitosti? Po tvoje? Recimo kje je najvecji pretok in razsirjenost informacij na svetu? (pa to je samo eden od miljontih, izberi ti enega)

Ja, ker oni niso evropejci. :roll: Kaj ma to veze s tem pravzaprav? :lol: :lol:

Kje sem sam rekel da garajo kot zivina?

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry To jan 16, 2007 4:46 pm

Da le nadaljujem. Spremenliva dolžina sesalnega kolektorja na serijeskem motorju leta 2003/4, zadnja nihajka, kjer je amortizer vpet samo v nihajno vilico na serijeskem motociklu leta 1999(v motogp so to rešitev pri yamahi uporabili prvič lani), anti-hopping sklopka na serijskem motorju leta 2003/4, šestvalnik na agusti v 60..

Radialne čeljusti, lepotne zadeve kot so izpuh pod sedežem(kopija Ducatija, na japoncih se množično pojavi po prihodu Aguste F4 leta 99), elektronski vbrizg itd itd...

Glej, ne mislm rečt da so japonci slabi, samo to koliko jih ti poveličuješ je nenormalno.

M3 in EVOta nisem nikoli primerjal. Si pa ti vedno vtaknil EVOta v temo od RS4 in pljuval po tem kako je drag, ko pa cenejši EVO ponudi boljše vozne lastnosti. Sej jih, sam so bolše tut od leksusa ane. Samo mečem ti pod nos pri leksusu kar si ti prej ''nam'', zagretim audijašem, bmwjistom in alfistom.Eh, lol...
Slika

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova To jan 16, 2007 4:54 pm

"Celoevropski projekti kot so Airbus in Ariane so več ali manj francosko-nemški. Obe državi skupaj zmoreta ravno toliko prebivalstva kot Japonska. Tvoje malverzacije me neprepričajo."

Moje malverzacije??!!! Poslusaj se clovek. Vse podatke si priredis kot ti pase. :D Kaksne motorje pa majo mimogrede airbusi? Pa ves kdo jim pomaga pri razvoju teh motorjev? LOL Kolika pa imata nemcija in francija ljudi skupaj? Pa japonska?

Ti si smeh, spominjas me na nasega premiera sedanjega. Samo neke neumne antiargumente znas dajat, dejstev pa nikoli ne preveris niti jih ne razumes.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To jan 16, 2007 5:05 pm

Dobro, dobro... Japonci so najbolj razviti na prebivalca. Kje in na katerih področjih potem stoji Nemčija kot največja posamična država EU? Kar se tiče strojništva bi se upal trditi, da je Nemčija pred Japonsko, tudi več izvoza ima po mojem. Ne vem, bi moral preveriti.

Na pamet rečeno imata nemčija in Francija skupaj 140 mio ljudi, Japonska 130. Skratka tam tam.

Nisi reagiral na provokacijo: sem te pogruntal da si "naš" ali sem brcnil v temo?..

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Napisal/-a Mick Jerry To jan 16, 2007 5:08 pm

Za točen primer na novem A380: prvi poleti z Rolls-Roycevimi motorji(British I think?), in potem kasneje z General Eletric/Pratt & Whitney(ameriško, kolkr vem). Tut tvoji argumetni niso nevem kaj.

BTW Hajduk: a mogoče hodš na fakulteto za strojništvo? :D

popravek za JdV: kokkr vem je nemčija največja izvoznica na svetu.Tko sm zanč slišu.
Slika

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova To jan 16, 2007 5:19 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Dobro, dobro... Japonci so najbolj razviti na prebivalca. Kje in na katerih področjih potem stoji Nemčija kot največja posamična država EU? Kar se tiče strojništva bi se upal trditi, da je Nemčija pred Japonsko, tudi več izvoza ima po mojem. Ne vem, bi moral preveriti.

Na pamet rečeno imata nemčija in Francija skupaj 140 mio ljudi, Japonska 130. Skratka tam tam.

Nisi reagiral na provokacijo: sem te pogruntal da si "naš" ali sem brcnil v temo?..

No le preveri. :D Jst bom.

japonska jih ima 128, fra in nem skupaj pa 145. Kar je 17 miljonov ljudi razlike. Kar je res zanemarljivo.

Jst sm "nikogarsnji". Nisem reagiral ker je pod nivojem :D

Aja pa rolls royce je za pomoc pri razvoju motorjev za 380 poleg americanov (Pratt & Whitney) prosili tudi kawasaki in mitsubishi, samo kot zanimivost. Toliko o francosko-nemskem projektu.
Zadnjič spremenil Martina Navratilova, dne To jan 16, 2007 5:32 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Napisal/-a Mick Jerry To jan 16, 2007 5:27 pm

Nazadne ko sm od 145 odšteval 128 je bilo 17.Če se je v tem času kej spremenil, me prosm poprav.

Martina: mogoče hodš na fakulteto za strojništvo?se mi zdi da si enkrat nekaj o tem govoril, pa nism prepričan.
Slika

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova To jan 16, 2007 5:30 pm

Mick Jerry je napisal/-a:Nazadne ko sm od 145 odšteval 128 je bilo 17.Če se je v tem času kej spremenil, me prosm poprav.

Martina: mogoče hodš na fakulteto za strojništvo?se mi zdi da si enkrat nekaj o tem govoril, pa nism prepričan.

Ah kje. To je govoril se mi zdi de_tomaso v neki temi. Si nor. Se ti ne zdi da bi vedel malo vec o motorjih?

Ni se. Še. :) ves kaj sproti sm ze odsteval in sm se zajebal. :D 17 mio!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To jan 16, 2007 6:17 pm

[quote=Navratilova]Jst sm "nikogarsnji". Nisem reagiral ker je pod nivojem Very Happy [/quote]

Zakaj bi bilo po nivojem, lepo te prosim? Zgolj preverjam, če je v meni kaj amaterskega psihologa... Po mojem si res t. i. 2. generacija, si impulziven, pogosto vpiješ namesto da bi govoril, nikjer se ne počutiš doma, ne maraš Janše... he he.

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova To jan 16, 2007 6:33 pm

Ceprav se mi zdijo nacionalna vprasanja neumnost in bi rad bil predvsem prebivalec sveta en dan, se dobro zavedam svoje domovine in materinega jezika.

Drugace je pa to bolj sociolosko vprasanje kot psiholosko se ti ne zdi?

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To jan 16, 2007 10:04 pm

sam ste pikolovci
ja evo, impreza- vrjetno najhitrejša avtomobila za ta denar
vendar ni vse v hitrosti- zato so nekateri avtomobili dražji od teh dveh- lahko so luksuzni, udobni, hitri, al pa kr vse- in to pomeni denar-
vsaka firma lahko naredi enzota, veyrona, range roverja, sam kaj se jim splača in kolk drago lahko avto prodajo jih omejuje
zdej kater je bolši in kater ne je predvsem izbira lastnikov katero tržno nišo bi radi zasedli- oz. katere kompromise sklepajo, da zagotovijo cenovno sprejemljivost
tko da fantje:
ni važn kolk so japoncial pa nemci napredni, avtomobili na trgu niso tehnološki vrhunci, in ča bi lahko kitajci prodal drag in dovršen avto, bi ga tud proizvedl
lp

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe To jan 16, 2007 10:29 pm

Dejch je napisal/-a:
PiLLLe je napisal/-a:
Dejch je napisal/-a:K bojo japonci orginalni bo ziv praznik. :) Te kurci mali prekopirajo totalno vse, zavijejo v dobr marketing in voila, pare padajo. Jz sm vem, da japonca nikol vec, ziv dolgcas od avta pa se vsak dan neki novga zves. :)

Btw Bmw je tisti ki je kopiral tehnologijo VTi-ja in jo poimenoval Vanos.
Tolk o originalnosti japoncev.

Mi vsi furamo air to fuel ratio 40:1 ko oni 63:1, kar je se za dons za nekater imađineri cifra.

K bi vsaj vedo o cem govoris. VTi je samo oznaka za dolocen model, VTEC je pa tehnologija, ki prilagaja odpiranje ventilov. In da VTEC, ter VVT sta bila prva, prav tako 16v, ter seveda prvi serijski hibridi od Toyote in Honde. To pa je v bistvu vse kar se spomnm, da so orginalni, drugace so evropejci vecinoma vse standarde izuml. Sit sm ze tega pluvanja po evropejskih avtomobilih po domace povedan od raznih znalcev, da ne govorim o japonskih oblikah, ki so kopije od vsega zacetka, prvo so kopiral ameriske avtomobile, zdej pa evropske...

Kot prvo who the f*** are you, da bos ti men govoru.

Kot drugo vti-ja sm mislu na avto, kot drugo sm pa tko napisu ker nekako se foku sanja ko reces vti ko pa reces vtec pa nimajo blage.
Kot tretje bi lahko napisu B16 in M52 pa nevem ce ti je kj jasn.

Now please stfu.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To jan 16, 2007 10:37 pm

kljukec je napisal/-a:sam ste pikolovci
ja evo, impreza- vrjetno najhitrejša avtomobila za ta denar
vendar ni vse v hitrosti- zato so nekateri avtomobili dražji od teh dveh- lahko so luksuzni, udobni, hitri, al pa kr vse- in to pomeni denar-
vsaka firma lahko naredi enzota, veyrona, range roverja, sam kaj se jim splača in kolk drago lahko avto prodajo jih omejuje
zdej kater je bolši in kater ne je predvsem izbira lastnikov katero tržno nišo bi radi zasedli- oz. katere kompromise sklepajo, da zagotovijo cenovno sprejemljivost
tko da fantje:
ni važn kolk so japoncial pa nemci napredni, avtomobili na trgu niso tehnološki vrhunci, in ča bi lahko kitajci prodal drag in dovršen avto, bi ga tud proizvedl
lp

pogoj za pikolovstvo je nizanje argumentov - in teh je bilo tu kar nekaj. Zato take debate podpiram - dokler so neosebne in kulturne. Lahko ljudje kaj novega zvej(m)o.

Z dovršenim kitajskim avtom je pa za zdaj tako kot z Ahilom in želvo - ko bodo Kitajci uspeli proizvajat dovršene avte, se bo dovršenost že premaknila naprej...

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe To jan 16, 2007 11:35 pm

No no smiri zivce.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr jan 17, 2007 12:38 am

Ajt nehajte z žaljivkami če ne bom lepo temo zaprl in se boste vsi hladili. Temo ste pa tudi zasrali z vsem možnim.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Sr jan 17, 2007 6:42 am

Martina Navratilova je napisal/-a:Ceprav se mi zdijo nacionalna vprasanja neumnost in bi rad bil predvsem prebivalec sveta en dan, se dobro zavedam svoje domovine in materinega jezika.

Drugace je pa to bolj sociolosko vprasanje kot psiholosko se ti ne zdi?

Obojno. Sem te, ha? ;)

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po jan 29, 2007 7:19 pm

No pa da gremo nazaj na temo...
Glede neizklopljivosti VSC-ja pri lexusih IS in GS...vse se da če se hoče :twisted:
http://www.automobilemag.com/multimedia ... gs430_vsc/
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Sr jan 31, 2007 6:32 pm

Še nekaj dodatnih fotk:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika