Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe jun 04, 2010 12:40 pm

Ja pa še 16 jurjev moraš za to dat pa če ga normalno opremiš kot se reče se pravi klima pa vse te že normalne serijske stvari v avtih te ta malček pride več kot 20 000 jujrev... Dobro, da nima električne šajbe za doplačat... Pa kak bo zgledal ta osnovni model brez feln po moje pa to prava žalost. Škoda...

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Pe jun 04, 2010 1:02 pm

carloabarth je napisal/-a:Nikoli ne bom razumel politike audija, ampak klima za doplačilo :roll: :roll: :roll:

Poglej k njegovemu glavnemu konkurentu Miniju kako je, pa ti bo vse jasno...
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe jun 04, 2010 2:38 pm

Tattoo- je napisal/-a:
carloabarth je napisal/-a:Nikoli ne bom razumel politike audija, ampak klima za doplačilo :roll: :roll: :roll:

Celo Ambition nima klime serijsko. Polo trendline za 10k jo ima serijsko, "premium" Audi pa nima. No drugače ima dobro serijsko opremo, glede tega, da bi lahko dali kot opcijo sovoznikovo ogledalo, kapluke, vzglavnike... :bonk

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Pe jun 04, 2010 4:32 pm

Kakšen cenik spet... Avtomatska klima 1300 eur, ampak morš še 300 eur doplačat za razne senzorje zraven - wtf? Pa tistih 50 eur za stikalo za izklop sovoznikovega airbaga je tud bosih. Da ne omenjam 450 eur za cd-strežnik in 330 za bluetooth. Kupiš avto za 20k eur in morš dodat 7k eur sam za to, da ti ni vroče pa da maš kej muzike ... Pa vse je neki samo s tem in tem paketom - kt da bi gledu 10 let star Hyundai-jev cenik, bemti :roll: Za tistih 20k bi mogu met pol te dodatne opreme že serijsko. Pri Miniju dobiš za 30k (kar je ogromn) avto z 200 konji in vso opremo, tle dobiš pa 120 konjev pa klimo mal da ne ...

BOKI81
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a BOKI81 Pe jun 04, 2010 5:40 pm

modri D. je napisal/-a:Kakšen cenik spet... Avtomatska klima 1300 eur, ampak morš še 300 eur doplačat za razne senzorje zraven - wtf? Pa tistih 50 eur za stikalo za izklop sovoznikovega airbaga je tud bosih. Da ne omenjam 450 eur za cd-strežnik in 330 za bluetooth. Kupiš avto za 20k eur in morš dodat 7k eur sam za to, da ti ni vroče pa da maš kej muzike ... Pa vse je neki samo s tem in tem paketom - kt da bi gledu 10 let star Hyundai-jev cenik, bemti :roll: Za tistih 20k bi mogu met pol te dodatne opreme že serijsko. Pri Miniju dobiš za 30k (kar je ogromn) avto z 200 konji in vso opremo, tle dobiš pa 120 konjev pa klimo mal da ne ...

:mrgreen: :har :rofl :vc :cry
Kok sm se nasmeju....maš pa čist prav...sam to je bistvo audija,da si sestaviš avto tak koker ti odgovarja...za moje pojme tudi malo pretiravajo z nekimi doplačili ampak kaj čmo...uzmi ili ostavi
Lp

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Pe jun 04, 2010 5:47 pm

mislim, da tole hoče biti z miljon odpulenimi barvnimi kombinacijami, le še en mini ali fiat500, kar pa mu po mojem žal zaradi audijeve klasičnosti (dolgočasnosti) ne bo ali pa zelo zelo težko uspelo.

sicer na zunaj deluje dosti bolj agresivno in športno, ampak se mi vse skupaj preveč zdi, kot le še malo bolj stlačen audi..."kateri že? a4? aja ne, to je a6, ne pa ne, poglej k je a5, sploh ne k je a5 sportsback...ampak mensezdi da je to a8..."

kar audi pošilja na trg zadnje čase je meni naravnost smešno, saj se modeli sploh ne ločijo med sabo.

tudi tale a1 bi bilo pričakovat kot nekaj novega, nekaj bolj svežega na trgu, pa vzbuja pri meni podobne občutke kot golf...vozili ga bojo dolgočasneži brez kančka izvirnosti in drznosti, ki si upajo ciljat le na strogo preverjeno zadevo in ki imajo malce preveč pod palcem...

sicer pa počakmo, da vidmo v živo eno bolj ljudsko, oskubljeno zadevo

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe jun 04, 2010 6:40 pm

Cavalier pazi, da te bodo tepli :).

Je pa spisek opreme oz. cenik tega Audija res gaden.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Pe jun 04, 2010 6:55 pm

Nisem značkar ravno, čeprav preferiram določene znamke, o določenih pa imam kritično mnenje, ki ga veselo izrazim. Sej ni nič osebnega, pač moj vidik do tega avta, če je pa kdo tako čustveno navezan, da se ga je moj post dotaknil v srce, mu pa tud v faco lahko povem, da je bu****, ker si toliko žene h srcu :) ;)

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth Pe jun 04, 2010 7:29 pm

Tattoo- je napisal/-a:

Sem pogledal, k Mito-tu in ta jo ima. 8)
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Pe jun 04, 2010 11:55 pm

BOKI81 je napisal/-a:
modri D. je napisal/-a:Kakšen cenik spet... Avtomatska klima 1300 eur, ampak morš še 300 eur doplačat za razne senzorje zraven - wtf? Pa tistih 50 eur za stikalo za izklop sovoznikovega airbaga je tud bosih. Da ne omenjam 450 eur za cd-strežnik in 330 za bluetooth. Kupiš avto za 20k eur in morš dodat 7k eur sam za to, da ti ni vroče pa da maš kej muzike ... Pa vse je neki samo s tem in tem paketom - kt da bi gledu 10 let star Hyundai-jev cenik, bemti :roll: Za tistih 20k bi mogu met pol te dodatne opreme že serijsko. Pri Miniju dobiš za 30k (kar je ogromn) avto z 200 konji in vso opremo, tle dobiš pa 120 konjev pa klimo mal da ne ...

:mrgreen: :har :rofl :vc :cry
Kok sm se nasmeju....maš pa čist prav...sam to je bistvo audija,da si sestaviš avto tak koker ti odgovarja...za moje pojme tudi malo pretiravajo z nekimi doplačili ampak kaj čmo...uzmi ili ostavi
Lp

Se pridružujem tema mnenjema.
Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po jun 07, 2010 9:07 am

Cena je pozicionirana previsoko oziroma primerjalno s "plebejskim" Polom s preveliko diferenco. Kljub temu, da želi Audi mešati štrene BMW-jevemu Miniju, pa mu žal manjka le kakšen bolj popopran motor-ček. Najverjetneje ga bo dobil v nadaljevanju, ki bo v kombinaciji s kakšnim paketom S-line marsikomu pocedil sline...

Zakaj omenjam Pola: nemške cene so primerjalno bistveno bolj skupaj ( http://www.volkswagen.de/etc/medialib/v ... e_polo.pdf vs. http://www.audi.de/etc/medialib/ngw/pro ... e_kw21.pdf ).
Tako npr. primerjam nemške cene primerjalnih različic: Polo 1.4 Comfortline proti A1 1.2TFSI Attraction (15.250€ : 15.800€ + 900€ klima). Upoštevati je potrebno še modernejšo zasnovo Audijevega TFSI motorja napram "staremu" 1.4 pri Polu. Zakaj tolikšna razlika pri nas?

Izpod kritike pa je, ne samo na našem trgu temveč tudi drugod, manko klimatske naprave - dokup le te pa ne prinaša prestižnosti znamke, lesk štirih krogov ob tem zbledi. Z modelom A1 verjamem, da želi Audi nagovoriti drugo ciljno publiko, ki do sedaj ni pogledovala k njim (le katera znamka si sicer tega ne želi?!?!). Potencialni kupec bo najverjetneje ob podobnem cenovnem rangu ter upoštevajoč akcijske popuste pogledoval k večjemu A3.
Upal sem, da bo A1 nadaljeval zgodbo daljnega predhodnika v obliki Audija 50, ki je nagovarjal širšo občestvo (nastal v podobnih gospodarsko, naftno kritičnih situacijah), kasneje pa se transformiral v prvega Pola. Konkurenco Miniju, MiTu ter ostalim pa bi lahko iskal Audi v kakšnem potencialnem vmesniku, poimenovanim A2.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po jun 07, 2010 6:31 pm

V DE bo že našel kupce - težava bo na "manj razvitih trgih".

Ekskluzivnosti navkljub.

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson Če sep 02, 2010 7:35 am

Slika

Slika
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Če sep 02, 2010 7:48 am

Meni osebno, zelo zelo lep avto. :yum
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Če sep 02, 2010 7:57 am

Meni je tudi simpatičen, edino zadaj mi ni najbolj všeč. Mogoče bi se pa vendarle navadil. Mi pa na splošno (sploh v določenih barvnih kombinacijah) bolj ko ne, deluje ženski avto. Čeprav v črni ni tak hudo.

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Če sep 02, 2010 10:14 am

Žal se mi niti približno ne dopade...Deluje mi kot C3, ki ga je naskočila černobilska A3 :shock:

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če sep 02, 2010 2:11 pm

upam, da se hecajo s ceno (tisto, kar je vidt na avto.net).
Slika

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson Če sep 02, 2010 3:03 pm

25.000 :EE

kolk boljših avtov dobim za ta dnar
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če sep 02, 2010 3:50 pm

tomson je napisal/-a:25.000 :EE

kolk boljših avtov dobim za ta dnar

pa to res avto, ne pa to kinderjajco.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če sep 02, 2010 4:01 pm

Minija pri takšnih zneskih rešuje vsaj izjemno živahen karakter med vožnjo, A1 je baje pravi dolgčas v primerjavi z njim. Ne vem no, res bolj za tiste, ki imajo viška denarja. Bo pa vsaj kakšna hčerkica mela malo več izbire ob rojstnem dnevu...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov