Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Če jul 03, 2008 12:34 pm

prednji odbijač mi ni všeč :)

drugače zgleda lepo, notranjost so tudi dodelali, lažje dosegljiva nastavitev za klimo, nazaj so dali ročico za avtomatiko, kolko vem je tudi nov sistem iDrive

Carfreak zakaj bi komplet novo notranjost delali, če pa je ta dobra?

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Če jul 03, 2008 1:03 pm

V tehnologijo ni dvoma, ampak meni je avto prav grd :(
mogoče bo v živo bolje :?
Slika

Uporabniški avatar
urbn
Uporabnik

Napisal/-a urbn Če jul 03, 2008 1:28 pm

Meni na slikah spredej ni prov nič všeč , mogoč je pa v živo drugač :D

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Če jul 03, 2008 1:43 pm

Tomcatter je napisal/-a:V tehnologijo ni dvoma, ampak meni je avto prav grd :(
mogoče bo v živo bolje :?

2x

Slika

če bi bil podobn temu... :shock: :shock:

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Če jul 03, 2008 2:01 pm

Jah prej ste imeli baročno notranjost pa ste jokali. Sedaj imate klasično (torej bolj E38 kot E65), imeli pa bi neko samosvojo. :roll: Kot majhne pi*kice. Notranjost je klasično lepa - tu ni kaj. Saj tudi E38 je imel zelo podobno notranjost kot recimo E39 (prejšnja petica...). Ne morte od BMWja vedno pričakovati neke oblikovne revolucije madoniš.- :roll: Če bi pa naredil samo obširen facelift trenutne sedmice bi pa spet cvilili.

1. Bočna linija je fenomenalna. Ni avtomobila v tem razredu ki bi imel tako fenomenalno bočno linijo.
Recimo tale slikca:
Slika
Zelo podobno E38. In precej športno. 8)
2. Zadek mi je izredno všeč. Od luči do avzpuhov.
3. Sprednji del pa mi je povsem všečen (lahko bi narisali še malce boljše - morda je preveč napihnjen - to bolj paše na S klaso :P ). Lahko bi bil malce nižji.

V splošnem sem zelo zadovoljen. 8)

Kot celota mi je lepši od S klase (ta ima lepšo masko, ostalo je slabše). Oba pa sta razred ali dva na A8 ki je s ponudbo nove S klase in 7ice že pošteno oblikovno zastarel. Ampak itak pride kmalu novi model ;)

Ne dvomim pa, da bo v živo kaj manj kot nora. 8) V tehniki pa niti ne dvomim da je trenutno razred zase.

Tomcatter: teb je itak vse grdo. Berem temo o Maseratiju - grdo, berem X temo, kjer ni VAG avto - grdo ...

CarFreak: sam ti si pa res fan 7er, da se registriraš zgolj zato, da pizdiš nad 7ico. Pa neb reku. Ampak kot vidim si fan E38 (kot marsikdo). Po drugi strani se pa pizdiš ker nova nima ekstravagantne notranjosti (imela jo je E60) :lol:
Zadnjič spremenil Dr.M3, dne Če jul 03, 2008 2:23 pm, skupaj popravljeno 7 krat.

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Če jul 03, 2008 2:03 pm

bočna linija je res lepa, ostalo pa... mo vidli kk bo v živo..

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Če jul 03, 2008 2:25 pm

Rad bi videl slike v črni barvi. 8)
Pa glede sprednjega dela. Ne vem zakaj niso slikali avtomobila na teh fotkah še iz čistega frontnega dela (torej popolnoma od spredaj, brez kota). ;)

Nad notranjostjo sem pa navdušen. Ta nov oblikovalski val bolj konzervativne oblikovanosti znotraj mi je zelo povšeči. Znotraj naslednica E38kice.

Še en citat nekega BMWjevca, ki veliko obeta glede dizajna, saj je avto že videl v živo:
Btw, avto izgleda zelo štorasto na teh slikah. Na promo filmčku deluje precej bolje, v živo je pa "bomba". Pač, uradne fotografije novejših BMWjev so vedno nekako čudaške. Saj smo že navajeni.

Uporabniški avatar
The Edge
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a The Edge Če jul 03, 2008 2:43 pm

sej ni slabo, pomojem bo še to hudo 8)
Slika

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Če jul 03, 2008 3:24 pm

Dr. M3: ja ti boš govoril :lol: aja btw, če ne štejem serije 1, mi je to prvi bmw ki mi je grd (na slikah), ostali so mi lepi.

Bereš pa lahko katerokoli x-temo, nihče ti ne brani, komentiraj pa raje na temo in ne uporabnike

sorry za off
Slika

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če jul 03, 2008 4:18 pm

Hmm Sem nekako deljenga mnenja. Lepši od trenutne serije 7 vsekakor je, je skoraj nemogoče da ne bi bil :lol: Drugače pa bo nujno potrebno videt v živo. Zaenkrat sem daleč od tega da bi bil impresiran.

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Če jul 03, 2008 4:30 pm

Meni je bila prejšna 7ica všeč, tako pred faceliftom kot potem. Koncpet CS je tudi odličen.

Tole pa se mi zdi malce skup znešeno. Takšne zadnje luči bi šle na kakega citroena, ne pa na 7ico. Edino sprednji del je všečen kolikor toliko.

Je pa res, da BMWja je treba videt v živo, preden podaš končni komentar.
Slika

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Če jul 03, 2008 6:55 pm

Ker me je v bližnji preteklosti BMW večkrat presenetil z oblikovanjem, je avto zame enostavno preveč ''običajen''. Lahko bi brez problema nosil letnico 2005 ali 2004. In malce me iz nekaterih kotov spominja na Infiniti M.

Slika
Slika

Znotraj pa je 100% BMW.
Pa še link do 36 stranske prezenzacije sedmice za ameriški trg (v PDF):
http://www.autospies.com/images/users/A ... 0FINAL.pdf
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če jul 03, 2008 7:20 pm

Meni pa je presneto kul, tudi zato, ker ne sledi nekim splošnim, ampak svojim trendom.

Uporabniški avatar
Carfreak
Nov uporabnik

Napisal/-a Carfreak Pe jul 04, 2008 12:16 pm

Na žalost resnično ne vidim neke velike podobnosti med E 38 in novim 7er-jem...

1 .e38 je bila vsa sploščena in široka, ta je zopet ves napihnjen,glomazen...
2. e38 spredaj nizke oglate ledvičke, novi visoke ter okrogle
3. e38 luči spredaj v isti liniji, novi zategnjene navzgor
4. e38 havba nizka, skoraj v eni obliki, nova v sredini izjemno izbočena navzgor
5. e38 zadaj nizka vrata, novi spet podobnost z e60, torej neke vrste nahrbtnik s tem da manj povdarjen kot pri prejnšnji
6. e38 zadnje luči, tipično oldscool bmw-jevske, novi zaobljene navzdol, spremenjena bihromacija in neonske žarnice
7. e38 zadnji odbijač nizek in širok, novi pa ozek in visok z integriranimi izpuhi
8. e38 cockpit števci bmw-style, sredinska konzola z navadno menjalno ročico, navigacijski zaslonom v sredinski konzoli, klima ima displaye, brez idrive-a---nova čisto novi števci, display nameščen zgoraj, sredinska konzola,display ter letvice identične novemu x5

KAJ PROSIM VAS LEPO, VAS ZA BOŽJO VOLJO TULE SPOMINJA NA E 38 razen:
-znaka bmw
-znaka 7..
-voznikovo orientirane sredinske konzole ter
-bočne sredinske gube, ki gre od začetka, preko kljuk ter do konca vozila

a dam še slike, da si bomo lažje predstavjali?

Pač, meni ne potegne.
Nisem reku, da ne bodo dobre performance in hightec....daleč od tega, tu bo sigurno vsaj na nivoju s-klase, dinamika vožnje pa bo zihr še boljša, ampak sam design interieur/exterieur je pa slabši, manj povezan in manj progresiven kot je mela prejšnja 7ica, da o e38 ne izgubljam besed, ki je bil resnično popolnoma usklajen.
Normalno, da gre čas naprej in z njim tudi design, samo zato pa nehajte že govort, da spominja na e38, k sm vam sedaj naštel ključnih 8 točk, kjer se popolnoma diferencira od e38.
In zakaj vsi sedaj ''jokamo'' ko ni takega preskoka? Ja, zato, ker je BMW sam naslovil tole 7ico kot avto, ki bo sedaj pokazal njihov nov designerski jezik. A na žalost ni prav nič novega, razen luči (ki sedaj nosijo neonke navzdol, prejšnja pa vodoravno) in prednje luči malo na kitajca gor zavihane-that's all! Ah ja in še idrive vedno bolj gradijo nazaj na konzervativo, ker so vidl, da so se ošteli. V x5 so dal 7 spominskih tipk, v 7ico že celo klimo, še mal pa bojo še svoje tipke za radio in navi pa bomo spet nazaj, kjer smo bili. Pri bolj intuitivnih gumbih. Normalno, človek ki si ga lahko privošči je starejši in kje se njemu da 2x gumb zamanknt v sredni levi kot, ga 3x potrdit, zravn pa še na zaslonu gledat če je prov naredu-vmes se bo že 10x zaletu!

skratka s.klassa pripravlja sedajle čudovit facelift (bolj dinamične odbijače, skoraj že kot amg-paket ter prednje meglenke v 2x2 kot brabus) in ko vidim novo 7ico, sem tega zelo vesel.

lp

Forsythe
Nov uporabnik

Napisal/-a Forsythe Pe jul 04, 2008 1:34 pm

CARFREAK: Sej dobro da novi BMW 7 iz leta 2009 ne spominja na 20 let staro kanto. Zalostno bi blo ce bi bile podobnosti

Uporabniški avatar
Carfreak
Nov uporabnik

Napisal/-a Carfreak Pe jul 04, 2008 1:51 pm

Forsythe je napisal/-a:CARFREAK: Sej dobro da novi BMW 7 iz leta 2009 ne spominja na 20 let staro kanto. Zalostno bi blo ce bi bile podobnosti

sej lih to govorim! hvala bogu, da je še eden istega mnenja (pa da ne bo pomote, men je e38 še vedno krasen avto, sam ne mi pa da ta spominja na njega, k res ne no..)

Forsythe
Nov uporabnik

Napisal/-a Forsythe Pe jul 04, 2008 2:10 pm

Carfreak je napisal/-a:
Forsythe je napisal/-a:CARFREAK: Sej dobro da novi BMW 7 iz leta 2009 ne spominja na 20 let staro kanto. Zalostno bi blo ce bi bile podobnosti

sej lih to govorim! hvala bogu, da je še eden istega mnenja (pa da ne bo pomote, men je e38 še vedno krasen avto, sam ne mi pa da ta spominja na njega, k res ne no..)

E38 je bil v zgodovini eden najlepsih 7ic ko je bila aktualna. Ampak j*** ga kot vsak avto ga je povozil čas. In če bi BMW 20 let pozneje naredu podoben avto, bi bilo to zelo zalostno.

Meni zgleda nova 7ica odlicno.

:tomidelej:

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Pe jul 04, 2008 5:44 pm

Večje slike.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Pe jul 04, 2008 6:07 pm

:vrum :yum

Na sliki nekje zgoraj je zadek noro všečen. Pravi BMW (da ne bo spet kdo jokal kakšne so luči in podobno) 8) Tudi sprednji konec mi je čedalje bolj hud (čeprav sta si po masivnosti z S klaso precej tam tam in nekako podobna).

Bočna linija: checkcheckcheckcheckcheck
Zadek: checkcheckcheckcheck
Sprednji konec: checkcheckcheck
Notranjost: checkcheckcheckcheckcheck
:hi

Seveda pa je tako makino potrebno videt v živo. 3/4 BMWjev je v živo lepših kot na slikah. Tudi S klasa mi je v živo lepša kot na slikah.
Zadnjič spremenil Dr.M3, dne Pe jul 04, 2008 6:25 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe jul 04, 2008 6:12 pm

Dr.M3 je napisal/-a::vrum :yum

no ob taksnih "komentarijih" bi pa jaz pripomnil tiste tvoje...
singleframe audi no tu pa ledvicke z novimi led xenonskimimi zarometi :idea:

pa da ne bos mislil da sem na kakersnikoli strani samo tvoj odziv mi ni vsec pri VAG in
se kaksnih koncernih...
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov