Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sorento Pe jul 13, 2007 5:07 pm

Mislim da imajo dizli servisne intervale na 20 000km, saj pri ceedu je tako. Glede na to da gre za enake motorje sklepam da je pri i30 enako. Je pa tudi dobra plat teh servisov saj je avto večkrat pregledan. Pa še tako je ponavadi da je vsak drugi servis nekoliko dražji, tisti vmes pa so cenejši.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe jul 13, 2007 5:24 pm

pa ka ti bo u sloveniji k je cestnina vsakih 100 metrov skoraj umes pa počasnele na levem pasu sploh tempomat :roll: ..po tujini pa že pride prav ja..ampak če sam zarad tempomata skritiziraš avto pol si res dlakocepec ;)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
snip€r
Nov uporabnik

Napisal/-a snip€r Pe jul 13, 2007 5:36 pm

frgo je napisal/-a:Danes sem si šel v salon pogledat to čudo. Avto je v živo res veliko lepši kot na slikah. In tudi notranjost je s tisto kombinacijo blaga in usnja čisto huda. Glede na to, da v istem salonu prodajajo tudi forde in fiate lahko mirno povem, da na pogled nista hyundaiju niti do gležnjev. No, mogoče fiat z malo domišlije in veliko opreme.

Druga plat zgodbe pa je ta, da ima še vedno servisne intervale na 15kkm in da po zagotovilih prodajalca tempomata NE BO možno dobit, ne glede na to kaj majstri na tem forumu trdijo. Glede na to, da delam precej km ta avto pa uvoznik očitno za to ni namenil, pač nikdar ne bo moj.

Močno dvomim da tempomat ne bo v dodatni opremi. Če ima getz v dodatni opremi tempomat nevem za kaj nebi imel tudi i30. Sem šel danes pogledat i30 in morm rečt da sem pozitivno presenečen. Velik korak naprej so naredili. Sedel sem v dveh različicah, en je bil z gls comfort opremo en pa z gls style. Vsekakor se splača vzeti gls style opremo ker je neprimerno boljši volan in sedeži + ostali dodatki.
Your car is either French...or good.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe jul 13, 2007 6:19 pm

Oprema GL LIFE: 1.4 je 12.999 € crdi pa 14.490€
Protiblokirni zavorni sistem (ABS)
Elektronska porazdelitev zavorne sile (EBD)
Zračna blazina za voznika in sopotnika
Bočni zračni blazini
Bočni zračni zavesi

Stikalo za deaktiviranje sopotnikove zračne blazine
Aktivna vzglavnika za voznika in sopotnika
Po višini nastavljivi varnostni pasovi - spredaj
Varnostna ključavnica na zadnjih vratih
ISOFIX pritrdilna mesta na zadnjih sedežih
Nastavljivi vzglavniki na prednjih sedežih
Po višini nastavljiv voznikov sedež
Električni servo volan
Po višini nastavljiv volanski obroč
Radio s CD in MP3 predvajalnikom ter USB in I-pod
priključkom ter upravljanjem na volanu
4 zvočniki
Klimatska naprava
Hlajen in osvetljen predal pred sovoznikom
Potovalni računalnik
Dodatne bralne lučke in predal za očala
Ogledala v senčnikih
Električni pomik stekel spredaj
Daljinsko centralno zaklepanje z alarmom
Odpiranje pokrova rezervoarja za gorivo iz vozila
Brisalec zadnjega stekla
Deljiv zadnji sedež (60:40)
Odbijači v barvi karoserije
Tonirana stekla
Pnevmatike 185/65 R 15
To je za Slovenijo že kar nekaj in mislim, da se bo prodajalo.
Koliko je drugje potrebno doplačat MP3 in USB ter iPOD priklučke :?: :shock: :?:

ggg
Novinec

Napisal/-a ggg So jul 14, 2007 2:19 pm

Kritik je napisal/-a:
ggg je napisal/-a:oprosti tole je pa tako grd avto, se notranjost je, ce jo ocenjujem na podlagi ceeda, zanic v primerjavi z golfom.. pa nisem vw fan. ampak dobra primerjava je, kot pri sedel iz accenta v golf IV :?

@ggg: Sem šel pogledati kako zgleda golf V znotraj... a te bi je to všeč? Ta velika črna gmota ki ji pravimo armatura? Se mi zdi da ima še moj Getz lepšo, pa ima "imitacijo" brušenega aluminija.... v resnici srebrno plastiko, amapk enostavno lepša je na pogled... razbije črno monotonost.... pri golfu... ja sej res, letvico ima pod volanom... hm... resnično grd :)

Ajme... večna kregarija okoli evropskih in azijskih avtomobilov.... sicer pa sem prerastel fazo občudovanja in oboževanja avtomobila... enotavno hočem to da dela, brez težav minimalno 7-8 let (če že kupim novega), kar japonci in korejci znajo, evropejci pa so že bolj redki.... i30 se mi zdi prav všečen, veliko avta za ta denar...

mah mene golf sploh ne gane :lol: hocem povedati samo, da je vseeno notri kvalitetneje sestavljen, si pa upam trditi, da je hyundajeva masina vzdrzljivejsa ;)

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Po jul 16, 2007 6:47 am

sorento: Sam dizla zaradi večinoma prekratkih servisnih intervalov in dražjih servisov tudi pogledam ne. Bencinarji pri konkurenci imajo servisni večinoma na 30kkm, kar je še nekako znosno, da ne visim na rednem servisu ravno vsaka 2 mesca. Sploh pa vožnja na relacije precej bolj ugodno vpliva na počutje avta, kot enaki kilometri po mestu, tako da tisti pregledi tudi niso tako zelo nujni. Olje pa tudi sam redno preverjam ;) Tovarna sama pa itak najbrž ve bolje od nas, zakaj ima daljši servisni interval.

speedfreak: Naredim vsak dan skoraj 200km, skoraj vse po ac in hc, cestnino imam pa samo 1, pa še to obvozim ;). Tudi če vklopim tempomat vsak dan samo za 20km, se počutim božansko in manj utrujen :) Ampak večinoma ni krize, sem ponavadi jaz tisti ki ovira promet na levem pasu, tako da je tempomat prižgan dlje časa :P Avtu brez tempomata torej nekaj zelo manjka :)

snip€r: Meni je pač prodajalec zatrjeval, da tempomat ne bo možen, ker so jih tako podučili na izobraževanju za i30. Kaj bo v resnici možno in kaj ne mi je pa tudi že postalo vseeno, ker ima avto enostavno prekratke servisne intervale in ne pride zame več v poštev.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Po jul 16, 2007 8:13 am

a bencinarji majo daljše servisne intervale kot dizli?

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Po jul 16, 2007 8:50 am

Eh, je čisto odvisno od avta do avta. Toyota auris ima daljši interval pri dizlu, ko sem pa kupoval renaulta je bil pa pri bencinarju daljši (30 proti 20). Hočem samo rečt, da je manj kot 30kkm interval zame kratek in pa da dizlov hudo ne ljubim :oops:

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Po jul 16, 2007 9:10 am

KOlega ima avto hiso hyundai in sem vceraj vozil 116 kojnskega dizla lahko samo recem da sem zelo pozivitno presenecen. Avto vlece super opreme se pa se, osvetlitev armaturke fenomenalna in pa koncno je hyundai presel na sistem klucev ki ga ima audi, wv ,...
Lp by Mare

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po jul 16, 2007 11:37 am

speedfreak je napisal/-a:pa ka ti bo u sloveniji k je cestnina vsakih 100 metrov skoraj umes pa počasnele na levem pasu sploh tempomat :roll: ..po tujini pa že pride prav ja..ampak če sam zarad tempomata skritiziraš avto pol si res dlakocepec ;)

Ravno v Sloveniji ti pride tempomat prav, saj so avtoceste napol prazne napram drugim bolj poseljenim državam.

Po tvoji razgledanosti sodim, da nisi veliko vozil po tujini.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Po jul 16, 2007 5:51 pm

Prej sem fural i30 z 90 konjskim dizlom. Tako tihega dizla še nisem vozil, Audi A4 1.9 al pa Laguna 1.9 se lahko skrijejo, da kakega Stilota JTD sploh ne omenjam. Motorja skoraj ne slišiš, vibracij praktično ni, tudi čist pri štartgasu nč ne trese in ropota, je zelo lepo odziven skoraj od 1500 rpm naprej. Vleče praktično kot moja 120 konjska Alfa, kljub 30 konjem manj in cca 200 kilam več (kolk vem). Ni kakih brutalnih pospeškov (saj nisem niti pričakoval od tega motorja), ampak lepo zvezno in suvereno potegne do katerekoli omejitve hitrosti v sloveniji in čez (na avtocesto pak nisem šel, da bi končno hitrost testiral). Poraba je bila ob moji vožnji sicer okrog 8 litrov hehe, ampak predvidevam da bi bilo realno povprečje na tank kakih 7 litrov brez mečkanja in šparanja, sploh ko se motor malo ulaufa. Volan je super, hitreje ko greš, bolj trd postane, sicer nekih povratnih informacij ravno ne da, ampak se vseeno zelo lepo vozi. Podvozje je odlično, bremze prav tako, klima hladi tud v današnji vročini zelo zelo dobro. O menjalniku sem bral neke hvalnice, ampak meni ni bil kaj posebnega. Ni slab, nek vrhunec pa tud ne (boljšega imajo vsaj Ford, Škoda, VW in Alfa, kolk mi zdej pade na pamet).

Avto nasploh ni kaka uživaška mašina, ampak je predvsem zelo udoben in nenaporen za peljat, lahko greš hitro, a kljub temu bolj kot ne kruzaš. Predvsem pa je to zaenkrat edini dizel (od do sedaj sprobanih), ki bi ga hotel imeti.

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Napisal/-a sorento Po jul 16, 2007 6:58 pm

Sem tudi jaz danes vozil i30 z 90 konskim dizlom. Da ne ponavljam, ga je lepo opisal že the_man. Dizel je res tih in odziven, kjub prižgani klimi. Menjalnik se je meni zdel zelo dober, z gladkimi gibi brez zatikanja in mehek. Res da ni neka športna varjanta ampak za vsakodnevno rabo super. Prav užival sem ko sem ga vozil in tudi zelo hitro sem se ga navadil. Res fajn avto! :D

Uporabniški avatar
Elantrinho
Novinec

Kraj: Postojna

Napisal/-a Elantrinho Sr jul 18, 2007 5:38 pm

Danes k sem servisiral avto sm testiral dizla 140 konjskega.Avto je bomba ;)

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Napisal/-a sorento Sr jul 18, 2007 5:41 pm

Kje si pa dobil 140KM dizla? Meni so rekli da jih še ni pri nas. Drugače je pa avto res bomba.

Uporabniški avatar
Elantrinho
Novinec

Kraj: Postojna

Napisal/-a Elantrinho Sr jul 18, 2007 6:20 pm

sorento je napisal/-a:Kje si pa dobil 140KM dizla? Meni so rekli da jih še ni pri nas. Drugače je pa avto res bomba.

V Sežani sm ga testiral.Sam ta je bil od enega Italjana.Drgač pa imajo enga dizla pa menda je 115 konjski.Za 140 konjske pa imaš prav,da jih zaenkrat še nimajo bodo pa tudi kmalu na red.Sam niso pa lih poceni drgač je pa avto res lep.

bostjan2012
Nov uporabnik

Napisal/-a bostjan2012 Če jul 26, 2007 6:41 pm

AVTO IZGLEDA RES FENOMENALNO.GOLF 5 JE NULA V PRIMERJAVI Z I30.SVETOVN JE. :shock:

apolo
Nov uporabnik

fuj

Napisal/-a apolo Pe jul 27, 2007 2:40 pm

grdo!!! :-( imam pa že raje bravota ali pa golfa 1.4 tsi :-) ja a res folk nimate nobenega smisla za lep design... kolega je kupil getza pa mu je že žal.... kupuje se z očmi :-) žal

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Re: fuj

Napisal/-a RED_line Pe jul 27, 2007 2:51 pm

apolo je napisal/-a:grdo!!! :-( imam pa že raje bravota ali pa golfa 1.4 tsi :-) ja a res folk nimate nobenega smisla za lep design... kolega je kupil getza pa mu je že žal.... kupuje se z očmi :-) žal

taprava 2 avta si napisal za kupit! :roll: ti pa res nimaš okusa!

i30 z 140KM sem ga tudi vozil (sej sem vozil vse modele) in gre ... 3 kopa. 4. bi tudi pa mu ne uspe ;)
gassssssssssssssssss

apolo
Nov uporabnik

ha ha ha

Napisal/-a apolo Pe jul 27, 2007 2:54 pm

brez veze ampak bodimo realni... :-) vsekakor i30 ni biser lepote!! vsak bo pač svoje zagovarjal,

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Re: ha ha ha

Napisal/-a Templar Pe jul 27, 2007 3:08 pm

apolo je napisal/-a:brez veze ampak bodimo realni... :-) vsekakor i30 ni biser lepote!! vsak bo pač svoje zagovarjal,

Vsake oke imajo svojega malarja, kregarija je brezpredmetna
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: aygo in 6 gostov