sonic je napisal/-a:A tebi je bil prejšnji Audi tako nagravžen, ali zakaj tak bes?
mihaing je napisal/-a:men se ob tem avto dobesedno bruha
SAMO POGLEJTE KAKŠNA JE RAZLIKA MED STARIM AVDIJEM IN NOVIM SEATOM
Pizde še volana niso spremenili. Drugačni so samo zračniki na armaturi to pa je tudi vse. Prav nagravžno pošenje velikega koncerna
mihaing je napisal/-a:men se ob tem avto dobesedno bruha
SAMO POGLEJTE KAKŠNA JE RAZLIKA MED STARIM AVDIJEM IN NOVIM SEATOM
Pizde še volana niso spremenili. Drugačni so samo zračniki na armaturi to pa je tudi vse. Prav nagravžno pošenje velikega koncerna
mihaing je napisal/-a:sonic je napisal/-a:A tebi je bil prejšnji Audi tako nagravžen, ali zakaj tak bes?
A zdej ker pa je imel audi to armaturko jo morajo ponujati v kvazi novih vozili in modelih pa so OK? Mislim da s takim nastopanjem na trgu ne bodo daleč prišli sicer pa tudi nikoli ne bodo, še posebej ne s takim početjem ko kupiš več kot napol zastarel design in tehnologijo.
Za moje pojme je to enako kot bi si na steno obesil stari koledar. Morda pa res le moti samo mene.
BlazR je napisal/-a:Dobro, tega, da exeo ni nov avto, noben niti ne zanika. In tut ne vidm razloga, zakaj bi mogu bit. Sej ne rečm, men se tut ne dopade, sam, če se je seatu zdel, da rab eno limuzino, ne vem, kva je narobe s tem, da enostavno uporabi starega avdija, ki sicer ni več prestižen, je pa še čist solidn. Tistih kupcev, ki stavijo na modern dizajn znotraj in zunaj pač ne bojo dobil, bodo pa mogoče kšne druge, npr. tiste, ki so si želel kupt nouga audija pa jim je biu predrg. Sj ne vrjamm, da bo lih prodajni hit, sam se mi pa zdi dobra ideja, da bistveno zmanjšaš stroške razvoja za avto, s katerim tko al tko ne bi dosegu nekih blaznih uspehov. Vprašanje sicer je, zkva se seatu tko nujno zdi d bi meu limuzino v paleti.
mihaing je napisal/-a:BlazR je napisal/-a:Dobro, tega, da exeo ni nov avto, noben niti ne zanika. In tut ne vidm razloga, zakaj bi mogu bit. Sej ne rečm, men se tut ne dopade, sam, če se je seatu zdel, da rab eno limuzino, ne vem, kva je narobe s tem, da enostavno uporabi starega avdija, ki sicer ni več prestižen, je pa še čist solidn. Tistih kupcev, ki stavijo na modern dizajn znotraj in zunaj pač ne bojo dobil, bodo pa mogoče kšne druge, npr. tiste, ki so si želel kupt nouga audija pa jim je biu predrg. Sj ne vrjamm, da bo lih prodajni hit, sam se mi pa zdi dobra ideja, da bistveno zmanjšaš stroške razvoja za avto, s katerim tko al tko ne bi dosegu nekih blaznih uspehov. Vprašanje sicer je, zkva se seatu tko nujno zdi d bi meu limuzino v paleti.
V ničemr se ne strinjam s tvojo razlago (razen da ti ni všeč): Me prav zanima koliko ljudi bo vedelo da je notranjost od avdija? Pa še tisti ki ga bo kupil misliš da ravno zaradi armaturke?
Ne mi bluzit o neki ekonomičnosti, če stane 1.6 (105KM) verzija 20.000EUR. Kako pa so potem uspeli avtomobile spravit na trg za tako ceno recimo Insignia, C5,... z totalno drugim dizajnom in tehnologijo?
Ni čudno zakaj se nekatre firme nikoli ne poberejo nule.
Tu gre za malo podoben koncept kot pri Loganu - uporabiš že obstoječe stvari od matične bolj uveljavljene znamke, jih zapakiraš v nov cenen paket in poceni prodajaš.
V obeh primerih bo mnogo ljudi lahko kupilo nov avto, kakršnega za svoj denar prej ne bi dobili, le znamka bo pač malo manj zveneča od izvorne. Proizvajalec pa bo še malo raztegnil svoj profit (zaradi tega motiva sploh lahko ponudi ljudem tako ugodno vozilo).
Skratka, vsi so lahko zadovoljni. Razen konkurence.
Zakaj? Ker dajo preizkušeno in že obstoječo tehnologijo na voljo Seatu, ki zato ne rabi imet stroškov z lastnim razvojem?To kar delajo šefi VW koncerna Seatu je zame še kako svinjsko (pardon izrazu) mačehovki odnos
sonic je napisal/-a:Zakaj? Ker dajo preizkušeno in že obstoječo tehnologijo na voljo Seatu, ki zato ne rabi imet stroškov z lastnim razvojem?To kar delajo šefi VW koncerna Seatu je zame še kako svinjsko (pardon izrazu) mačehovki odnos
Pri tem je treba upoštevati, da je za Seat verjetno zelo pomemben prav domači (španski) trg. Nekje sem preblral, da Španci smatrajo svoje Seate kot cenovno ugodno znamko, Audi in tudi VW pa se tam smatra kot 'premijska' znamka.
Po eni strani je treba razumeti Audi, da ne bo dajal svoje zadnje tehnologije kar zastonj - pa tudi če bi jo, bi za Seat izdelava takega avta bila dražja in ne bi mogel ponuditi tako ugodne cene. S tem pa bi izgubil mnogo potencialnih kupcev.
Zato je tudi v interesu Seata, da lahko za ugodno ceno ponudi določeno kvaliteto (pa čeprav par let star dizajn, še vedno bo privlačilo mnoge kupce) in s tem tudi dosega dobiček. Ne vidim razloga da bi bili na trgu limuzine šele od 30-40 tisoč EUR in navzgor. Eni bi radi kupili malo cenejše (tudi če ni vrhunska zadnja tehnika, ampak le malenkostno in komaj opazno pod njo), in zakaj ne bi kak proizvajalec služil s tem da kupcem to ponudi.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov